Şimdi Ara

Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
21
Favori
57.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi ozaman hali hazırda sistemi olmayan susacak kesecek sesini kimseye yorum yapmayacak... Kusura bakmayın ama burada tek abesle iştigal olan veya kötü niyetli olan şu son 2 sayfayı okuyup hala yandaş yorum yapmaktır..
  • Burda herkes kendi bildigini okuyor onun icin bence yorum elestiri boşa kimse üstüne alinmasin ama durum boyle

2 yoruma hemen ateşleniyor herkes onun icin oku geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Di Renovatio

İyi ozaman hali hazırda sistemi olmayan susacak kesecek sesini kimseye yorum yapmayacak... Kusura bakmayın ama burada tek abesle iştigal olan veya kötü niyetli olan şu son 2 sayfayı okuyup hala yandaş yorum yapmaktır..

Tamam şimdi bir yerlere varmaya başladık işte, yukarıdaki mesajımda sistemi olmayanlar sussun, konuşmasın demedim diyebilirim, size inanamıyorum! bunu böyle mi anladınız falan da diyebilirim. Düpedüz satır arasında bunu ima ettim ve siz de bunu hissettiniz değil mi?

İşte sizin de Teknika'ya yaptığınız şey bu. İşte ben de bunu eleştiriyorum beyefendi.

Bu polemik benim açımdan bitmiştir.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Çok kötü sıkıştırdınız beni tüh... Küçük akıl oyunlarıyla nasılda faka bastırdınız beni.. Ortada bir polemik hiçbiz zaman olmadı zaten ortada olan tek şey sizin yanlı, maksatlı savunma çabalarınızdı sanki üstünüze vazifeymiş gibi o nedenle sizin açınızdan neyin bitip bitmediği beni zerre alakadar etmiyor endişe etmeyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Benim gördüğüm ses sistemleri bölümünde 3-4 kişi var tekellerini kurmuşlar.
    Hiçbir eleştiriye katlanamıyorlar ve herşeyi en iyi onlar biliyorlar.
    Birkaç tane de yalaka var her fırsatta yalıyorlar.

+1000000

Ne yazıkki böyle bi cacık olmaz bu forumdan değerli gördüklerim zaten kendilerini her anlamda belli ediyor. Benim sistemim seninkini döver 200000 liraya cihaz aldım en iyi ben bilirim kimse şu markaya iyi demesin bütçeye göre tavsiye vermesin vs. İnsanlara alaycı karşılık vermeler... uzar gider.

• Ben durumu çok net ve kısa özetliyeyim.

Bana göre forumda her zaman iki tip öneride bulunan iki tip üye şekli var.

Yardım almak isteyen üye sorar.; Merhaba arkadaşlar. Benim 1.000.-Tl bütçem var. Ben bı bütçeye göre bir ampli almak istiyorun. Yardımcı olur musunuz?

1. Tip üye; Yardımcı oluruz ama o para yetmez. I ıııh. O bütçeye bir şey olmaz. Teneke olur. 10.000.- Tl yaparsan yardımcı olalım.

2. Tip üye. Tabi. Şöyle bir alet var. Şu şu şu özellikleri var. Fiyatı da tam 1.000.- Tl.

1. Tip üye hemen yazar. Siz o arkadaşa bakmayın. Onun sistemi dr zaten giriş seviyesi. Siz bütçeyi 10.000.- Tl yapın şu ampliyi alın.

2. Tip üye; 1. Tip üye. Sen ne yapıyorsun.? Arkadaş 1.000.- Tl'lik ampli sormuş. Sen 10.000.- Tl'lik ampli yazmışsın.

1. Tip üye; Sen nr karışıyorsun? Zaten senin sistemin giriş seviyesi. Ayrıca ben şuralara gittim. Buralara gittim. Fuarlara gittim. Yurt dışına gittim. Şu kadarlık sistem dinledim. Bu kadarlık sistemler aldım sattım. Uzaya çıktım. Hatta galaksiyi geçip geldim.

Ve tarrışmalar böylece başlat. Uzar gider.

Özet aynen bu.!

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Benim gördüğüm ses sistemleri bölümünde 3-4 kişi var tekellerini kurmuşlar.
    Hiçbir eleştiriye katlanamıyorlar ve herşeyi en iyi onlar biliyorlar.
    Birkaç tane de yalaka var her fırsatta yalıyorlar.

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum ve bu 3 4 kişi cihazlarına toz kondurtmuyor şak şakçılarıda oo abi naptın felaket sistem diyip alkış tutuyorlar halbuki bu bahsi geçen kişilerin odalarını hiç beğenmiyorum mesela kümes kadar odalara tıkmışlar kazulet gibi hoparlörleri ne tasarımsal bir eşya nede oda var kendilerini tatmin ediyolar o yüzden bayadır yorum yapmıyorum bu bölümde

• Sadece sistem konusunun geldiği yerlere bakın.

Bütün aletler altı-astarı bir kaç kilo malzemeden üretilmiyor mu?
    Hangisi bir hobidaştan daha değerli olabilir ki...

Haklı olan arkadaşta,haksız olan arkadaşta bu tartışmaları kendine yakıştırıyorsa zaten olay hobi olayından çıkıp başka mecralara yol almıştır bile.

Sözlerim kimseyi hedef alarak kullanılmış değildir.

Bana göre forumdaki en iyi sistem kendi sistemimdir.Çünkü sistem benimdir.Başkasına göre iyidir kötüdür hiç önemli değildir.
    Herkese göre de en iyi sistem kendi sistemidir ve böyle de olmalıdır.

Hobi bu arkadaşlar,adı üstünde:hobi
  • firstdejavu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yapıcı tavrın için.

• Bu forum, bu ülkeninde küçük bir özeti aslında. Hiç mi değişmez? 10 sene uğramayın döndüğünüzde kaldığınız yerden devam. Hala bir kaç tip var, en iyi sistem onların sistemi hep. Milleti ezmeyi, en azından ezdiğini sanmayı marifet sayan, kibirden önünü göremeyen, bu hobiyi hayatının merkezine oturtmuş ama hobinin asıl amacı olan keyfi, güzelliği bir kenara bırakıp, hayatındaki bütün eziklikleri sahip olmayla ötelediğini sanan zavallı tipler. Ama şu da var, güzel insanlarda var bu forumda hala. Şu durumda onları daha çok takdir etmek lazım. Çünkü bu kadar sevimsizliğe rağmen insanlığını, güzelliğini korumak, bildiklerini paylaşmaya çalışmak gerçekten takdir edilesi.(max-well, HI-DEF-MAN, SertaçS, firstdejavu, Delerıum, aticus3, nuribaras unuttuğum isimlerden özür dilerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanahan -- 24 Ekim 2017; 15:17:45 >
  • . Her kelimesine imzamı atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shanahan

Bu forum, bu ülkeninde küçük bir özeti aslında. Hiç mi değişmez? 10 sene uğramayın döndüğünüzde kaldığınız yerden devam. Hala bir kaç tip var, en iyi sistem onların sistemi hep. Milleti ezmeyi, en azından ezdiğini sanmayı marifet sayan, kibirden önünü göremeyen, bu hobiyi hayatının merkezine oturtmuş ama hobinin asıl amacı olan keyfi, güzelliği bir kenara bırakıp, hayatındaki bütün eziklikleri sahip olmayla ötelediğini sanan zavallı tipler. Ama şu da var, güzel insanlarda var bu forumda hala. Şu durumda onları daha çok takdir etmek lazım. Çünkü bu kadar sevimsizliğe rağmen insanlığını, güzelliğini korumak, bildiklerini paylaşmaya çalışmak gerçekten takdir edilesi.(max-well, HI-DEF-MAN, SertaçS, firstdejavu, Delerıum, aticus3, nuribaras unuttuğum isimlerden özür dilerim)

• Sözüm beni sevmeyenlere! Benim anlamadığım nokta, memnuniyetsizliğiniz varsa, o zaman bu topik de ne işiniz var?

Normalde şu an yazan hiç biriniz, forumdan bir kişi yeni bir cihaz aldığında veya konple bir sistem kurduğunda bile 2 kelime hayırlı olsun yazmazsınız! Forumda varlığınız, yokluğunuz belli değil. Ama nedense bu tür tartışmalı ortamlar denk gelince, bir anda aynı nickler organize bir şekilde yönetici otoritesi edasıyla azarlar mahiyette mesajları güzel yağdırıyorsunuz!

Ben gerçekten çok merak ediyorum? Hanginiz kim için ne paylaştı da bu foruma güzel bir şeyler kattığını düşündü?

Dile kolay. Forumda yaklaşık 15 yıllık üyeyim. Bir çoğunuzun sistem kurulumlarında bile ilk eli değenlerden ve emeği geçenlerdenim. Onlar kendilerini iyi bilirler!

Siz ister hoşlanın, ister hoşlanmayın. İster kıl olun, ister sinir olun. İster sevin. İster nefret edin. Yanlış veya doğru!

Bu forunda, ilk defa;

Akustiğin önemiyle ilgili topic'i tartışmaya ve uygulamaya ben açtım.

İlk defa sistemler üzerinde tweak iyileştirmelerinin sese ve sisteme etkisi konularını ben açtım, bizzat uyguladım ve sonuçlara dikkat çektim.

Sistem üzerinde kullanılan kabloların sese etkisini tartışmaya ilk açan ve buna da ön ayak olan gene benim.

Topraklama ve filtre cihazlarının önemini, sese görüntüye ve cihazlara yaptığı etkiyi, ilk defa gene bu forumda işleyen benim. Hatta bu konuya ait ° Şu meşhur topraklama konusu " adlı 6 sayfalık yazım, Stereo mecmuasında yayınlandı!

Film koleksiyonculuğu konusuyla ilgili olarak binlerce özel versiyon orjinal film koleksiyonuyla ilgili olan yazım" Bir koleksiyonerden inciler" adlı röportajım Dvd+ dergisinde kapak dahil 5 sayfa arşiv fotoğraflarımdan bazılarıyla yayınlandı.

Yine Home Electronic dergisinde o zamanki sistemim ve sisteme yaptığım tweak'ler hakkında ki röportajım bir kaç sayfa yayınlandı.

Aynı şekilde kaç dergide daha.

Subwoofer karşılaştırması düzenleyip buna da ön ayak olan da benim.

Her aldığım sistemi, yaptığım en ufak değişikleri, edindiğim tecrübeleri açıklıkla burada anlatan benim. Onlarca kişiye evimin kapılarını açıp davet eden, onları ağırlayan, aynı şekilde onları da ziyarete giden, gerek telefonla, gerek bizzat evlerine giderek, gerekse de forumdan ya da pmail ile insanlara zaman ayırarak emek harcayarak yardımcı olmaya çalışan gene benim.

İsimlerini ve Nicklerini telaffuz etmiyeyim onlar kendilerini iyi bilirler. Sizin aklınıza bile gelmeyen, belki de en samimi arkadaşınız olan veya kendinize referans aldığınız bazı kişilerde de direkt veya dolaylı da olsa, emeklerim ve faydam olmuştur. Kimisi sonradan bunları unutmuştur, kimisi de vefalı ve saygılıdır. O herkesin kendi yapısı ve değer yargılarıyla ilgili bir durum.

Bunları yaptık da şimdi kötü mü olduk?

Peki siz ne yaptınız da foruma iyi ve faydalı oldunuz? Ayrıca, neden her defasında başkalarının nicklerini örnek gösterip, onlar şöyleydi de böyleydi de şeklinde onların nickiyle reklam yapıyorsunuz? Sizin kendi nickiniz adına yaptığınız güzel şeyler yok mu? Varsa neler? Yoksa neden yok?

Forumu ya da forumları madem beğenmiyorsunuzda o zaman forumda ne işiniz var? Bir sürü başka forum var. Ya da mevzu sadece benimle ilgiliyse, benim paylaşımlarımı sevmiyorsanız ya da işinize gelmiyorsa, forumda binlerce topic var. O zaman benim topicimde ne işiniz var? Bloklarsınız, görmezsiniz bile.

Daha halen bunun üzerine bir şeyler yazmak isteyen olursa, buyursun istediği gibi içini döksün.

Ama şunu unutmasın! İğneyi kendine çuvaldızı sonra bana batırmaya kalksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 24 Ekim 2017; 23:52:47 >

• İçinde hakaret ve aşagılama olmayan her tartışma çok degerlidir . Bu forumdaki en yararlı bölümlerden biride ses sistemleri bölümüdür .Kırmadan dökmeden yapılan muhabbet çok degerli .Hepinizi seviyor ve katkılarınızı bekliyoruz selamlar.

• Sayın @teknika severek takip ettiğim ve tecrübelerinden faydalandığım bir forum üyesi,yine forum da çok geğerli ve tecrübesiyle insanlara yol gösteren yardımcı olmaya çalışan bir çok arkadaşımız mevcut ve amaç aynı,insanlara yardımcı olmak ve doğru tercihler yapmasını sağlamak.Lakin böyle gereksiz tartışmalar ve kırgınlıklar bu güzel''Ev Sinema Ses Sistemleri''bölümünün tadını kaçırıyor ve paylaşımların minimuma inmesine yol açıyor.Tartışmalar mutlaka olacak ama çok uzatmadan ve birbirimizi kırmadan olursa daha keyfle takip edilen bir bölüm olacağını düşünüyorum.
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• wilym@n W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

• Her zaman söylemişimdir.
    Forumdaki yazı dile ile yüz yüze konuşmak her zaman farklıdır.
    Buradaki yazınızda mimikleriniz yoktur , göz göze anlaşma yoktur ,vücut dili yoktur. Dolayısıyla yanlış anlaşılmaya çok müsaittir.
    Negatif kullandığı sanılan küçücük bir kelime kavgaya yol açabilir.
    Burada hakaretlere varacak şekilde yazışan birçok arkadaş yan yana geldiğinde bal kaymak olabilir. Herkes değerli. Kimse diğerine üstün değil.
    Paylaşalım ama kırmayalım. Yaptıklarımızla övünmeyelim ,yapıcı olalım. BEN demeyelim BİZ diyelim. Zaten gerisi gelir.
    Boş verin kalp kırmayı, geride bir hoş sedanız kalsın.
    Selametle.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    +1 katılıyorum.

Herkes sakin olmalı.Emeğiniz çok onlarca yazınızı okudum.

7-8 üye var yine forumda onlarında yazılarını okuyarak şu anki sistemimi dizdim memnunum.

Faydanız çok Allah razı olsun.

Bir de siz hem üst seviye hem giriş hem orta seviye sistemleri dizdiniz.

Bence sistemlere yaklaşımınız objektif.

Bazı giriş seviyesi sistemi orta seviye kendi sisteminizden daha çok beğenmiş olabilirsiniz ki bu çok normal çünkü biz insanız.

Ben mesela focal 836-936 ile klipsch rp260 karşılaştırdım.

Ve klipsch sesi daha çok bana hitap etti.

Halbuki focal malzeme ve yapısı daha kaliteli bildiğim kadarıyla.Ve daha pahalı.

Ama bana göre değil.

Bu kadar subjektif bir işte mümkün olabildiği kadar objektif yaklaştığınızı düşünüyorum.

Yanıldığınız konularda mutlaka vardır.Çeşitli konulrda tuğrul abi olsun hi def man abi olsun karşı çıktğı ve eklediği olabilir.

İşte obnlarla mesajlaşmalarınız bize fikir veriyor geliştiriyor.Kalın sağlıcakla

• Teşekkür ederim.

Focal konusunda haklısınız! Grand Utopia da dahil, hiç bir serisi zerre kadar beni de etkilemeyi başaramadı.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.