Şimdi Ara

Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
21
Favori
57.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O bütçeye alacağınız hiç bir alet ki buna ikinci el ampliler de dahil, 3770'in yanına bile yaklaşamaz. İnanılmaz bir mühendislik başarısı 3770. Stereo konusunda 3060'a tabiki bariz fark atıyor. Hiç başka bir seçenek düşünemiyorum bile o paraya 3770'e. Sihir diyorum sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • archieduke kullanıcısına yanıt
    Hocam hoparlörleriniz son derece güçlü ve orta üst segment kolonlar, bence siz bütçeyi yukarı doğru çıkarın ve hakkını verecek bir stereo amfi ile sürün derim hoparlörlerinizi, neden derseniz hk 3770 fiyat/performans olarak iyi bir amfi olabilir ama sizin kolonlarınız için çok giriş seviyesi ve alt segment bir ürün kaldı ki bana göre Harman Kardon'un bugüne kadar yaptığı tek iyi stereo amfi hk 990 modelidir ve çıktığı zamanda baya ses getirmiş bir amfidir. İlla harmanla kullanıcam derseniz sabredin harman hk 990 kovalayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Di Renovatio

Hocam hoparlörleriniz son derece güçlü ve orta üst segment kolonlar, bence siz bütçeyi yukarı doğru çıkarın ve hakkını verecek bir stereo amfi ile sürün derim hoparlörlerinizi, neden derseniz hk 3770 fiyat/performans olarak iyi bir amfi olabilir ama sizin kolonlarınız için çok giriş seviyesi ve alt segment bir ürün kaldı ki bana göre Harman Kardon'un bugüne kadar yaptığı tek iyi stereo amfi hk 990 modelidir ve çıktığı zamanda baya ses getirmiş bir amfidir. İlla harmanla kullanıcam derseniz sabredin harman hk 990 kovalayın derim.

Işte gene basmakalıp ezbere ve hiç tecrübe etmeden yapılan bir yorum.

Ben anca gülüyorum böyle yorumlara.

• teknika kullanıcısına yanıt
    Yazımda ki gülünecek kısmı açıkça belirtirseniz birlikte gülelim hocam ben gülünecek bir yer göremiyorum...
  • Paradigm Studio serisi zor hoparlörler yanlız beline kuvvet diyeceğimiz kaldırabilecek bir amfi ister. Hakkı harici iyi bir power aslında dengi ölçüsünde bir seçim yapılsa daha iyi olur görüşündeyim..
  • Görsen zaten böyle bir yorum yazmazsın!

Paradigm'lar Stereo için uygun kolonlar değiller. Paradigm orta üst frekansları haddinden fazla açık ve çok parlak çalan kısa sürede aşırı yorucu bir tonaliteye sahip. Paradigm'ım tüm kolonlarının tamamını bilen ve dinleyen biri olarak bu çok bariz olan bir durum olduğuna zaten kanaat getirmiş biriyim.

Harman Kardon 990 tabiki iyi bir alet. Ancak Harman Kardon 3770 bariz bir şekilde tam bir mühendislik harikası ve sihir diyorum. Siz buradan ne anlıyorsunuz? Yani diyorum ki çok eşdeğer ve hatta daha yüksek fiyatta satılan rakiplerine her anlamda nal toplattırır. Nedenlerini daha önceki yazılarımda detaylı olarak yazmıştım. Kaldı ki benim de ilk başta ne kadar olabilir ki dediğim bir alettir. Ancak alet gerçek manada bir mühendislik başarı örneği. Her anlamda harikalar yaratıyor. Ben almadan önce de demode farklı kombinasyonlar uzunca deneyen biriyim.

Siz sınıf ve statüye sadece fiyata göre belirliyorsunuz ki muhtemelen öyle yapıyorsunuz. Tek kelime ile yazık. Çünkü forumlarda genel olarak böyle standart basma kalıp ön yargılı yorumlar sık rastlanılan bir durum. Bu aleti dinlediniz mi? Yok! Neye göre konuşuyorsunuz? Reviewleri göre konuşuyorsanız ki o da değil zannedersem. Çünkü tüm reviewleri alet direkt beş yıldız ve oralarda da inanılmaz, muhteşem ve tam bir şok şeklinde yorumları görürsünüz.

Gelelim Paradigm'lara. Mesela Paradigm'lar neye göre Orta üst? Neye göre değil? Paradigm'larla müziği hangi ampliler le eleştirerek dinlediniz de beğendiniz ya da beğenmediniz? Mesela ben tamamını en az 20 değişik kombinasyonla dinledim. Bir çoğunu da arkadaşlara ben kurdum ve ayarlamalarını yerleşimlerini kalibrasyonlarını ben yaptım zaten.

Neyi tartışıyoruz ki biz? Boş muhabbetler. Arkadaş gider dinler. Ya da güvenip alır ya da almaz!

O paraya 8 Ohm da 2*120 Watt çıkış gücü veren ve bunu çok etkileyici bir tonalite denge içinde hakkıyla yapan, İnternet radyosu olan, Bluetooth bağlantısı olan, pikap dahil 12 bağlantısı olan vs. VS. Ve üstelik de sıfır kapalı kutu garantili olan başka bir alet varsa onu yazın o zaman.

Hocam bu neyin öfkesi anlamasamda yazdıklarınıza cevap vereyim madem içinizde ki öfkeyi kusmuşsunuz haliyle bize de söz hakkı doğuyor;
    Benim Paradigm'ın stereo için uygun olduğuna dair bir yazımı gördünüz mü acaba? ben zaten uygun olduğuna dair birşey yazmadım.Arkadaşın yazdığı yazıya cevaben elinde o hoparlör olduğu için fikrimi beyan ettim. Ben review e göre yorum yapmadım yada fiyatına göre.. Aksine yazımda fiyatına göre performansının iyi olduğunu belirttim. Basma kalıp naraları atıyorsunuz ama siz benim paradigm studio serisini dinlemediğimi nereden biliyorsunuz? Ben cevap vereyim ezbere yazıyorsunuz.. Bir hoparlörün veya amfinin sınıfı tabiki satıcının koyduğu fiyata göre belirlenir pardon ama başka neye göre belirlenir söyleyin de bilelim ? Size kalsa zaten sınıflar üstü hoparlör JBL kolonlarınız kullandığınız amfide dünyanın en iyi amfisi..Kusura bakmayın eski sisteminiz gerçekten de çok ilgi toplayan bir sistemdi ama hali hazırda ki sisteminiz giriş seviyesi bir sistem bunu kabul etseniz sanki sizin içinde daha hayırlı olacak. Takım tutar gibi satın aldığınız sistemi yere göğe sığdıramamak partizanlıktan başka birşey değil. Ben sizin sisteminize de kötü demiyorum ama öyle bir abartarak anlatıyorsunuz ki sisteminizi gören duyan bu sistem Media markt da satılmıyor da butik Hi-fi Mağazalarında satılıyor zannedecek. Son olarak benim arkadaşa verdiğim öneri sizi niye bu kadar ilgilendiriyor acaba? arkadaş ister sizin abartı gerçek dışı yorumlarınızı okur dikakte alır, isterse de benim yazdıklarımı nette biraz araştırır öyle karar verir.

• Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    Gene aynı basma kalıp yorum yaparak cevap veriyorsunuz. Benim öfkem bu tip tepkilere. Bir ürün butik satılınca iyi olmaz. MediaMarktta da satılınca giriş seviyesi veya kötü olmaz. Bu tamamen satış stratejisiyle ilgili bir durumdur. Kullandığınız kolonlar Türkiye de sadece Gölcük'te bir bayi tarafından satılıyor ve başka bir tane bayisi bile yok diye, yaramaz bu ürünler demek gibi bir şey sizin yaptığınız yorum. Sinema sisteminizde özene bezene baz aldığınız bu işin referans merkezi sinemalarında %90'ı zaten Jbl. Paradigm'ım efsanesini hiç bir sinema da bulamazsınız. Kullandığım kolon takımını siz dinlediniz mi? Hayır? Gene basma kalıp masa aşı yorum yapıyorsunuz sadece.

Gelelim benim kullandığım sistemlerin hep en iyisi olduğunu iddia ettiğimi düşündüğünüz noktaya! Forumda yıllardır defalarca bu tür yaklaşımda yorumlara açıklık getirdim. Ama gene kısadan yazayım. Bu hobi de en önemli çekirdek düşünce, iyi uyum, iyi kombinasyon uygun fiyata mal etme! Benim kurduğum sistemi gelip dinledin mi? Ama ben senin kullandığın sistemin alayını dinledim ve bizzat kurup devreye aldım. Sana göre çok para verdin diye iyi olduğunu sandığın kolon takımını ben yarı fiyatına alıp da dinlemem bile. Bu tercih meselesi. Ama benim için bir tecrübe sonucu alınmış karar.

Neyse boşa tartışıyoruz. Ben bir önceki mesajında sana net bir soru sordum. O paraya daha iyi bir seçenek varsa, yaz buraya dedim. Hani? Nerede? Boş muhabbet bunlar.

Hocam sanırım sizin yazılanları anlamakla alakalı bir sıkıntınız var :) Ben hiçbir mesajımda Paradigm studio 100 hoparlörlere sahibim demedim. Dinlemediğimi nereden biliyorsunuz dedim. İkincisi ben o paraya daha iyi bir seçenekte var demedim sadece kendi görüşümü belirtip hk 990 önerdim. Size tavsiyem yakın gözlüğünüzü takıp yazdığım mesajları tekrar okumanız. Sizin kurduğunuz sistemi de gelip dinlememe gerek yok eğer o kadar istesem zaten gelişi güzel bir media markt a girip dinleyebilirim. Benim sisteminizle alakalı hiçbir sorunum yok. Sonuçta bu hobi bütçe meselesi kim neye bütçesi yetiyorsa ona yönelip sonuç almaya çalışıyor haliyle, ama benim takıldığım konu sizin sisteminizi enteresan bir şekilde dev aynasında görmeniz inanın bazı yorumları okudukça insan gülüyor kendi kendine. Siz bu tip konularda eksper tadında yorumlar yazıp onlarca insanı bir şekilde yönlendiriyor olabilirsiniz ama şunu da söylemeden edemeyeceğim elinize iki ölçüm aleti alınca eksper olunmuyor malesef. Jbl markası sizinde dediğiniz gibi son derece bilinen ve profesyonel sinemalarda da kullanılan bir marka benim zaten JBL markasıyla alakalı kötü bir fikrim veya düşüncem yok ama JBL markasının ürün gamına baktığımızda emin olun sizin elinizde ki sistemin esamesi okunmaz. Ben sizi hayal dünyanızla başbaşa bırakayım belli ki siz hayal dünyanızda bir eliniz de ölçüm cihazları mutlu mesut yaşayacaksınız, ama bari bırakın şu hobiye yeni başlayanlar zehirlenmesin bu tip içi boş abartı ve gerçek dışı yönlendirmelerden.

Dipnot:Bu arada sanırım yazınızın bir kısmında sizdeki hoparlörlerle Paradigm Studio 100 modelini kıyaslamak adına " bu işin referans merkezi sinemalarında %90'ı zaten Jbl. Paradigm'ım efsanesini hiç bir sinema da bulamazsınız." diyerek sanırım esamesi yerine yanlışlıkla efsanesi yazmışsınız ve sizdeki hoplarla Paradigm Studio 100 serisini karşılaştırmışsınız. İşte o kısımda ciddi anlamda sesli güldüm :)

• Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim? Çok kişinin aklını karıştırıp ne paralar harcatarak canını yakan çok maalesef. Sonra da bakıyorsun, orta da sistem yok! Neden? Adam satmış.

Adam abi 1000.- Tl bütçe var diyor mesela. Ne alayım diyor? Adama bir girişiyorsunuz, yok şöyle bir alet alman lazım. Böyle bir alet alman lazım. Derken bir bakıyorsun, günün sonunda bir bakmış adam yirmi mislini harcamış ama ortada halen sonuç yok! Şu cihazı aldım, bu cihazı aldım diyenlere bakıyorsun, bir iki ay sonra hepsini satmış, orta da sistem falan yok! Forumlarda bunun örneği çok var. Neden var? İşte bunun nedeni senin mantığınla hareket edenler ve başkalarının da kafasını karıştıranlar. Bir baksana bakalım foruma. Son on sene içinde kimler ne sistemler kurdu da kaç tanesinde sistem halen duruyor?

Hadi bir MediaMarkt'a gir de benim sistemin eş değerini dinlesinler mesela madem sana. Varmış ya her MediaMarkt'a da. Mesela buraya bir tane MediaMarkt'da da satılan Studio 290 koy linkini. Bırak gidip dinlemeyi. Ya da Yamaha 3060 ve 6 kule, çift 260p ve 4 adet Bookshelf ile Match edilmiş ve kalibre edilmiş bir setup dinlesinler sana.

Bu işin kalbi uygun ve uyumlu bileşenleri bir araya getirmek ve en önemlisi mekana sevdirebilmek. Ama sen bu kaprisli mantığınla bu gerçeği görmek istemiyorsun. Yoksa senin o özel butik ürünlerinin en üstünü alsan ne fayda? Çok var öyle örneği. Adam ne paralar harcamış, ne cihazlar almış ama ses alamıyor. Haberi yok çünkü! İyi cihaz alınca ses iyi çıkacak ya. Ama çok para verdi ya. Sorsan ses süper.

Neyse. Umarım şu kibirin sebebiyle kimseye abuk subuk paralar harcatmazsın. Senin tabirinle yeni başlayanları gaza gelip bir anda absürt seviyede paralar harcatmak, bu hobinin en büyük düşmanıdır. Adama kısa zamanda absürt sistemleri aldırıp, sonra da bir kaç ayda satırır. Uzağa gitme. Forumu incelemen bile yeter. Çok örnek var.

Bu arada arkadaşın sorduğu soru kaynamasın. Harman Kardon 3770'i gidip sen de dinlesen dumur olacaksın ama neyse. Sen şimdi gururuna da yediremezsin gidip dinlemeyi ve beğenmeyi. Dinlemek istersen Zorlu Center Avm de direkt bir çok kolon seçeneği ile düzgün şekilde dinleyebilirsin.

Hocam ne kibiri şaka mı yapıyorsunuz siz? Benim yazdıklarımın hiçbir kelimesinde kibir yok siz meseleyi anlamamışsınız hala La Fontaine den masallar anlatıyorsunuz...Ben kimsenin cihazını kötülemem veya hor görmem mesajımda da yazdım herkes bu hobide elinden geldiğince imkanları dahilinde bir sistem kurmanın peşinde zaten. Benim size demek istediğim sizin sisteminizi olduğundan abartı şekilde gösterme çabanız... Kabul edin artık sürekli ne alsanız aman şöyle oldu aman böyle oldu, yok sistem kendine geldi yok şöyle çalıyor böyle çalıyor vs vs gibi süslü ama içi boş laflarla insanlara sisteminizi kanıtlama çabanız. Yoksa burada kimse kimsenin sistemini yeremez veya kötüleyemez kimseninde haddine değil bu ayrıca. Sanırım sizde benim yazdıklarıma diyecek mantıklı birşey bulamadınız ki beni "kibirli" biri olarak gösterip itibarsızlaşma çabasına girdiniz. Neyse önceki mesajımda da yazdım ya siz böyle mutluysanız devam edin. Yeterki başkalarına yanlı yorumlarla etki etmeyin zira hepimiz biliyoruz ki yarın öbür gün bu sistemi satacaksınız başka bir marka hoparlör alacaksınız ve klasik yine en iyi o olacak :) Kalın sağlıcakla...

• Lütfen birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Benim bir sorum üzerine bu tartışmanın başlaması beni üzdü hakikaten. Dün yoğunluktan görmemiştim simdi gördüm bir iki kelam yazıp konuyu biraz yumusatayım dedim.

Sistemimle ilgili stereo ve güç tarafındaki eksikliklerin farkındayım. Sistemim zaten sinema ağırlıklı. Güç tarafında Paradigm Studioları besleyebilmek için primare a34 te kulladım zamanında, hatta Bu kolonları zamanında aldığım Ali Bey. Her bir kolona primare a34.2 ile mono bağlantı yapmıştı, onuda dinledim. Ama acıkcası belli bir güçten sonra cok farklı sonuçlar olduğunu düşünmüyorum; yüzde 5 seviyesinde farklılıklarda bence önemli değil. (yada ben anlamıyorum bu noktada benim ne duyduğum önemli zaten benim için) Yamaha rx-a 20 ve 30 serisi amfilerle bi-amp bağlantı ve audioquest rocket 33 kablolarla aldığım performanstan sinema anlamında çok memnunum. Stereo tarafında hep bir eksiklik var bunu hissediyorum. yamaha 2020 den 3060a gecince sadece sinema değil stereo tarafında da acıkcası ciddi bir fark aldım. Muhtemelen ES9016 dacın sonucu olarak paradigm agresifliği biraz dizginlendi. Ben bunu bir miktar daha yumusatma derdindeyim. Satın aldığım ürünleri zaten ikinci el alıp deneyip eğer performans alamazsam bu doğrultuda değiştiren biriyim. HK3770 tarafındaysa ikinci elde ürün bulamadım. Bu sebeple hem yamaha 3060 hem hk3770 kullanan biri olarak sayın teknikanın görüşleri benim icin değerli.

Özetle beklentim minimum masrafla sistemime stereo anlamında ne katabilirim. Yoksa bu işin sonu yok. Belkide yanlıs bir yoldayım Paradigm studioları dizginleyemezsin diyebilirsiniz. YAda dizginlemek icin çok para harcaman lazımda denebilir. Ama bu sistemden sinemada cok memnunum ve ağırlıklı sinemada kullanıyorum ve görsel olarak çok beğeniyorum. Dolayısi ile stereoda beklentilerimi karsılayacak yuzde 20 seviyesinde bir performasn artısı bana yetecek. Nihai kararım mümkünse ikinci elde bir iki amfi deneyip (bunlardan biri hk3770, bulabilirsem hk990 ve hybrit magnat ma 600 olacak) sisteme katkı alamazsam minimum zararla elden cıkarmak.

Sayın teknikanın forumunu paradigm tartısmasına dönmesine de üzüldüm. Konu o değil aslında buraya yazma sebebimde sistemimizin amfi tarafının benzerliğinden yola cıkarak yorumlarını duymaktı ve bende cevabımı aldım öncelikle sayın teknika olmak üzere yorum veren herkese teşekkür ederim.

• archieduke kullanıcısına yanıt
    Olaya sadece güç olarak bakmayın güç sadece sistem niceliklerinden biridir kalite de seçiminizi yaparken göz önünde olsun derim. Bahsettiğiniz tüm amfi ler maalesef hoparlörünüzün seviyesinin altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Olaya sadece güç olarak bakmayın güç sadece sistem niceliklerinden biridir kalite de seçiminizi yaparken göz önünde olsun derim. Bahsettiğiniz tüm amfi ler maalesef hoparlörünüzün seviyesinin altında.

Tabiiki sadece güç olarak bakmıyorum. Ama Primare A34.2sınıf olarak oldukca üst seviye bir amfi. Ancak bende fiyat kalite ilişkisinin tamamiyle doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda Teknika ile paralel düşünüyorum. Her zaman olmamakla beraber fiyatının çok çok üstünde sonuçlar alınıyor bazen.

• O derece güvenilecek bir amfi değil Primare üst seviye gözüken bir marka bana göre yanlış anlamayın lütfen.. Krell falan daha uygun bir seçenek olur açıkcası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

O derece güvenilecek bir amfi değil Primare üst seviye gözüken bir marka bana göre yanlış anlamayın lütfen.. Krell falan daha uygun bir seçenek olur açıkcası..

Doğrudur. Zaten sinemada sadece yamaha 3060 gücü benim icin yeterli oluyor. Fazla bütçeyi sarsmadan stereo performansı nasıl arttırırım derdindeyim dediğim gibi. Şimdilik sadece bir stereo amfi arayışındayım. Seneye belki gene ekstra bir power düşünürüm krell gibi ama şuan bütçe yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Di Renovatio

Arkadaşlar ben burada kimseye hava atmak veya sistemini aşağılamak derdinde değilim daha önce ki mesajım da belirttim bu zaten kimsenin haddine değil ama arkadaş ısrarla söylediklerimi çarpıttı beni olmadığım biri gibi göstermeye çalıştı halbuki ben kendisinin sisteminide hor görmedim sadece giriş seviyesi bir ürün dedim diye hakkımda demediği kalmadı e haliyle bende kendimce düşüncemi belirttim ama yine kibirli olduk, bir halt bilmeyen olduk vs vs.. İşin ilginç tarafı benim hiçbir zaman ben eksperim uzmanım gibi bir iddiamda olmadı kendimce tecrübemi yazmaktı tek yaptığım. Ama şundan eminim ki burada bu yazılan çizilenleri pek çok insan okudu yazmasalar bile okudular veya okuyacaklar kimin nasıl bir hitap şekliyle nasıl bir üslupla cevap yazdığını herkes görüyor o nedenle ben daha fazla polemiğe girmek istemiyorum söyleyeceğimi söyledim zaten...

Burada Teknika'ya haksızlık ediyorsunuz. Teknika uzun yıllardır çok ciddi üst seviye, pahalı sistemler kurmuş, burada da paylaşmıştır. Sevelim sevmeyelim, Teknika sistemlerini burada paylaşarak bir emek harcamaktadır ve bir çok kişi de bir şeyler öğrenmektedir.

Ayrıca Teknika son kurduğu sistemi paylaşırken zaten sistemi "downgrade" yaptığını belirtti, bunun üzerine gelip "ya teknika sistemin giriş seviye" demek kusura bakmayın ama pek olmamış. Kendi sisteminizi belirtirsiniz, ben şunu kullanıyorum

daha iyi sonuç veriyor dersiniz, kimsenin söyleyecek bir şeyi olmaz. Bunu lütfen olumlu bir eleştiri olarak görün

• simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Ben kimseye haksızlık etmiyorum. Bence siz konuyu yanlış yerden değerlendiriyorsunuz. Öyle bir yazmışsınız ki ben sanki arkadaşın sistemini aşağılamak için yazılar yazmışım gibi bir algı yaratmışsınız. Benim yazdıklarımla sizin ifade ettiklerinizin uzaktan yakından alakası yok. Kendisi bazı mesajlarını sildiği için monolog bir konuşma gibi olmuş son kısım ama okuyanlar okudu o mesajlar silinmeden önce neler yazdığını ve daha da önemlisi nasıl bir üslupla yazdığını. Belki elli kere yazdım ama heralde tekrar yazmam gerekecek bana demişsiniz ki "bunun üzerine gelip "ya teknika sistemin giriş seviye" demek kusura bakmayın ama pek olmamış." yahu siz bunu yazarken ciddi ciddi mi yazdınız acaba? kendisinin sistemine ben birşey demedim burada tavsiye isteyen arkadaşa her ne kadar harman markasını sevmesem de illa harman bakacaksınız gidin 990 bakın zira arkadaşta ki ürün giriş seviyesi dedim. Soruyorum size arkadaşın sistemi giriş seviyesi mi değil mi? ben yanlış birşey söylemedim yine söylediklerimin arkasındayım. Arkadaşın "downgrade" yaptığını söylediğini yazmışsınız ama son sistemiyle alakalı yazdıklarınıza bakarsanız hiç te öyle ifadeler yok bence tekrar okuyun son 3-4 sayfayı göreceksiniz. Bu arada benim içinde demişsiniz ki "Kendi sisteminizi belirtirsiniz, ben şunu kullanıyorum daha iyi sonuç veriyor dersiniz, kimsenin söyleyecek bir şeyi olmaz." insanların yorum yazmaları için illa bir sistemleri mi olması lazım acaba? forumun bu bölümü sistem yarıştırma bölümü de bizim mi haberimiz yok? ben bugüne kadar kimin sistemine karşı bu tip şeyler yazmışım? Ben kendi sistemimi 4 yıl önce çocuğum olunca hobi odamı ona ayırıp sattım hali hazırda bir sistemim yok 1-2 sene içinde yeni bir eve geçtiğimde tekrar sistem kuracağım ama emin olun kurduğumda da gelip forumlarda La Fontaine den masallar anlatıp sistem resimleriyle gövde gösteresi yapmayacağım. Hani siz yorumunuzun en sonuna yazmışsınız ya "Bunu lütfen olumlu bir eleştiri olarak görün" diye kusura bakmayın ben yorumunuzu ancak yanlı bir yorum olarak görebilirim. Siz kendisinin görüşlerine itibar etmeye devam edin. İsteyen istediğinin konusunu görüşünü takip etmeye devma ediyor zaten bunda bir sorun yok.

• Avrupa forumlarında bir çoğunda bir sisteme eleştiri geldiğinde sistem sahibi teşekkür ediyor nerede hata yaptım ne yaptım diye yönlendirmeler istiyor ve eleştirenler objektif sonuçlarla yazmaya özen gösteriyorlar.

Biz niye bunları aşamıyoruz ki..

Ben imza kısmından sistemi sildim buna bakarak bana sorulan sorular yüzünden burada değinmek istediğim şey sorulara cevap verip vermemek değil tabiki..

Ultra bilgili değiliz hepimiz bildiklerimiz kadarız ancak soru soran arkadaşın şurda şöyle yazmışsınız diye konuya girmesini beklerim sisteme bakarak değil yapılan yanlış bu sisteme bakarak soru sorulmaz imkanım el vermiştir iyi bir sistem toplamışımdır (kendimce) ama teknik destek yönlendirme dışarıdan gelmiştir..

Bilgi sistemdir ancak sistem bilgi değildir..

• Burada sistem paylaşmak sadece emek vermek değil aynı zamanda cesaret işiymiş. Giriş seviye sistem, cihaz... neye göre kime göre. 5.000 Usd sistemi olan 1.000 Usd sisteme giriş seviye diyebilir,

100.000 Usd değerinde sistemi olan 50.000'e giriş seviye diyebilir veya hiç sistemi olmayan hepsine giriş seviye diyebilir, bunu sonu yok ki. Bu yüzden giriş seviye high end falan, bu terimleri kullanarak yapılan
    "eleştiri" veya öneri sadece abesle iştigal veya kötü niyet bana göre.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.