Şimdi Ara

Teknoloji Cahillerindeki En Nefret Ettiğiniz Şey Nedir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
43
Favori
18.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

quote:

YAZIN BUNLARI YAZIN DA BEN DE SİZİN NE YAPTIĞINIZI ANLATAYIM GEÇEN SENE KONU AÇILMIŞTI ADAM İLK ÖNCE RAM'E SONRA HARDDİSK'E YAZABİLİRSİN İNDİRDİĞİN VERİYİ DEMİŞTİ İNDİRİLEN DOSYALAR İÇİN BU SAYEDE YÜKSEK İNTERNET HIZLARINDA SABİT DİSKİN HIZI İNTERNET HIZINDAN DÜŞÜK OLSA BİLE DAHA YÜKSEK HIZDA DOSYA İNDİREBİLİRSİN DEMİŞTİ.ÇOĞUNUZ DALGA GEÇTİ İŞTE BEN TORRENT'TEN ÖNCE KLAVYEYE SONRA HARDDİSKE YAZDIRIYORUM FALAN DİYE.HALBUKİ ADAMIN SÖYLEDİĞİ DOĞRUYDU.

DONANIM BÖLÜMÜNDE Z68 YONGA SETİNİN OC'siz 1600 MHz RAM ile doğal uyumlulukta çalışabileceğini iddia eden üyeler var.Hem de biri resmen havalı bir şekilde söyledi ve bunu yaparken intel'in resmi kaynakların ve görselini yalanlıyordu.

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU Kİ BU FORUMDA DA TEKNOLOJİ CAHİLİ ÇOK.

Bunu hatırlıyorum süper konuydu Hatırlayınca güldüm yine.Elemanın biri saniyede 100gb download hızından bahsediyordu Adamın söylediği nasıl doğru olabiliyor bana anlat bunu.100 gb yazım hızı için 200 den fazla ssd lazım.Şaka mısın? Ram e kaydetme gibi bi olay yok.Ne indiriyorsan hdd ye gelir.Motorlu disk yani harddisk kullanıyorsan saniyede 100 mb bile bulamazsın.

Bahsettiğim kişilerden biri de geldi.Adam 100gb download hızından bahsetmiyordu 1Gb/s'den bahsediyordu.Şimdi sen bunu gigabyte zannedersin küçük "b" ile olduğu zaman bit anlamına gelir ki bu da 125MB/s yapar.

1-)Bunu her indirmede yapabilirsin mesela ben linux kullanıyorum /tmp klasörümü RAM'e taşıyabilirim.Ve eğer indirdiğim bir şeyi /tmp'ye attığımda artık RAM'i kullanıyor olurum herhangi bir köprü olmadan.http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34638.0
    2-)Firefox,Chrome,Opera gibi tarayıcılar özel/gizli pencere/sekme modlarında hard diske hiçbir şey kaydetmezler yine RAM'i kullanırlar sitelerde gezinirken.Sadece ve sadece RAM'i verileri geçici olarak depolamak için.
    3-)Bir linux canlı kalıbı edin CD'ye yazdır.Harddiskini sök CD'yi tak ve bilgisayarı başlat internetten herhangi bir dosya indir sence o dosya nereye iner kablosu takılı olmayan hard diskine mi atlar?

Eğer RAM'den verileri herhangi kalıcı bir depolama ortamına göndermezsem elbette güç kesildiğinde silinir.

O konuyu iyi okumamışsın sen.Adam 1000mbps lik tarifenin saniyede 1000 megabayt yani 1 gb indirdiğini zannediyordu.Biz ise diyorduk ki "O saniyede 100mb indirir.1gb mümkün değil.Bu sebeple rame dosya indiriliyor olsa bile saniyede 1 gb ile download yapılmaz.1gb ihtiyacı olan adam zaten upload işleriyle vs uğraşıyordur ve minimum 2 tb harddisk gerekecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 3 Ocak 2013; 20:10:20 >

• Geçen hafta sınıftan arkadaş ile aramızda aynen şu diyalog geçti;

+Yeni telefon almışsın hayırlı olsun.
    -Teşekkürler.Geçen hafta babam almış,1100 liraya
    +Hadi ya.Nerden almış.
    -Evkurdan.8MP kamerası var iyi de ses çıkıyo,android hemde.
    +Ver bakayım kurcalayayım şunu.
    +Olum Nokia bu.Nokia'nın android işletim sistemli telefonu yokki.
    -Olur mu ya android bu.
    +Saçmalama kardeşim,yanlışın var.Nokia'nın android telefonu yok.
    -Ya Ersel alırken babama android demişler onlardan daha mı iyi bileceksin.Bi bok biliyormuş gibi konuşuyorsun.
    +Allahın cahili,al özelliklerden göstereyim bekle...
    +Al gözün görsün Nokia Belle işletim sistemi var.
    -Hadi ya android diye biliyordum ben.Neyse androidin pek bi artısı yok zaten,işletim sisteminin önemi yok donanım önemli.
    +Kemal bi sus allanı seversen,cahil cahil konuşuyorsun.Karşında kendin gibi teknoloji özürlü birisi yok senin.O kadar para vermişsin telefonu sadece facebook,mesaj,mp3 dinlemek için kullanıyorsun.Senin neyine o kadar paraya telefon almak.Birde üstüne Evkurdan alıp kazık üstüne kazık yemişsin.Aynı telefon teknoloji marketlerde 800 liradan fazla değildir.Tabii sizin gibiler olmasa Evkur da iş yapamaz.Neyse al şu telefonunu git başımdan.

Sonrasında kıskanç diyip çekip gitti.Ertesi gün Teknosa'da dolanırken telefonu gördüm tam 800 lira Diğer mağazalarda ne kadardır siz düşünün

• Iphone 5'in 4s'ten hicbir farki yok neredeyse diyip karsisindaki insani cahil,koyun goren insanlardan nefret ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyip biliyormuş gibi konuşmaları
  • quote:

quote:

quote:

quote:

YAZIN BUNLARI YAZIN DA BEN DE SİZİN NE YAPTIĞINIZI ANLATAYIM GEÇEN SENE KONU AÇILMIŞTI ADAM İLK ÖNCE RAM'E SONRA HARDDİSK'E YAZABİLİRSİN İNDİRDİĞİN VERİYİ DEMİŞTİ İNDİRİLEN DOSYALAR İÇİN BU SAYEDE YÜKSEK İNTERNET HIZLARINDA SABİT DİSKİN HIZI İNTERNET HIZINDAN DÜŞÜK OLSA BİLE DAHA YÜKSEK HIZDA DOSYA İNDİREBİLİRSİN DEMİŞTİ.ÇOĞUNUZ DALGA GEÇTİ İŞTE BEN TORRENT'TEN ÖNCE KLAVYEYE SONRA HARDDİSKE YAZDIRIYORUM FALAN DİYE.HALBUKİ ADAMIN SÖYLEDİĞİ DOĞRUYDU.

DONANIM BÖLÜMÜNDE Z68 YONGA SETİNİN OC'siz 1600 MHz RAM ile doğal uyumlulukta çalışabileceğini iddia eden üyeler var.Hem de biri resmen havalı bir şekilde söyledi ve bunu yaparken intel'in resmi kaynakların ve görselini yalanlıyordu.

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU Kİ BU FORUMDA DA TEKNOLOJİ CAHİLİ ÇOK.

Bunu hatırlıyorum süper konuydu Hatırlayınca güldüm yine.Elemanın biri saniyede 100gb download hızından bahsediyordu Adamın söylediği nasıl doğru olabiliyor bana anlat bunu.100 gb yazım hızı için 200 den fazla ssd lazım.Şaka mısın? Ram e kaydetme gibi bi olay yok.Ne indiriyorsan hdd ye gelir.Motorlu disk yani harddisk kullanıyorsan saniyede 100 mb bile bulamazsın.

Bahsettiğim kişilerden biri de geldi.Adam 100gb download hızından bahsetmiyordu 1Gb/s'den bahsediyordu.Şimdi sen bunu gigabyte zannedersin küçük "b" ile olduğu zaman bit anlamına gelir ki bu da 125MB/s yapar.

1-)Bunu her indirmede yapabilirsin mesela ben linux kullanıyorum /tmp klasörümü RAM'e taşıyabilirim.Ve eğer indirdiğim bir şeyi /tmp'ye attığımda artık RAM'i kullanıyor olurum herhangi bir köprü olmadan.http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34638.0
    2-)Firefox,Chrome,Opera gibi tarayıcılar özel/gizli pencere/sekme modlarında hard diske hiçbir şey kaydetmezler yine RAM'i kullanırlar sitelerde gezinirken.Sadece ve sadece RAM'i verileri geçici olarak depolamak için.
    3-)Bir linux canlı kalıbı edin CD'ye yazdır.Harddiskini sök CD'yi tak ve bilgisayarı başlat internetten herhangi bir dosya indir sence o dosya nereye iner kablosu takılı olmayan hard diskine mi atlar?

Eğer RAM'den verileri herhangi kalıcı bir depolama ortamına göndermezsem elbette güç kesildiğinde silinir.

O konuyu iyi okumamışsın sen.Adam 1000mbps lik tarifenin saniyede 1000 megabayt yani 1 gb indirdiğini zannediyordu.Biz ise diyorduk ki "O saniyede 100mb indirir.1gb mümkün değil.Bu sebeple rame dosya indiriliyor olsa bile saniyede 1 gb ile download yapılmaz.1gb ihtiyacı olan adam zaten upload işleriyle vs uğraşıyordur ve minimum 2 tb harddisk gerekecektir.2tb ram şuan mümkün olmadığı için yapamıyoruz.Zaten rame dosya yüklense bile ordan hdd ye alamazsın.Hdd rame input olarak değil output olarak bağlı.Ramden bir dosyayı hdd ye aşıramazsın.

Hayır orada dalga geçilen meselelerden biri kesinlikle şu RAM'e yazma meselesiydi. RAM'deki verileri kesinlikle ve kesinlikle hdd'ye aktarabilirsin.Sana birkaç canlı örnek vereyim.Windows hazırda beklet modu.Ya da bahsettiğim Linux dağıtımlarını live cd ile çalıştırdığında oluşturduğun/indirdiğin dosyaları sonradan takacağın bir flash diske,harici bir diske aktarabilirsin.Eğer harddiskin en başından beri duruyorsa hiç fark etmez yine RAM'e atar live cd indirdiğin dosyaları yine harddiskine aktarabilirsin.Herhangi bir resim işlemcisi sen çalışırken resmi RAM'de tutar ve en son kaydederken harddiskine kaydeder.Ya da herhangi bir metin düzenleyici de bir metin hazırlayıp kaydederken RAM'deki veriyi harddiske yazdırırsın aslında. İndirme olayını son mesajınla kabul ettiğini düşünüyorum kaydetme konusundaki bilgisizliğini de böylece halletmiş olduk.Ha eğer RAM'e dosya kaydetme meselesine inanmıyorsan söylediğim gibi bir live cd indir sabit diskini sök ve dene.Bakalım dosyalar klavyeye mi yoksa RAM'e mi yazılacak.

Bilgiye ihtiyaç duyduğun herhangi bir konu varsa yardımcı olabilirim.

NOT: O konuda tartışılan meseleyi ilk mesajında RAM'e yazma diye bir şey yok diyen sensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 3 Ocak 2013; 20:22:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

quote:

Orijinalden alıntı: Gizli_Kimlik

quote:

İnternete özel indirimler oluyor bunun için genelde kredi kartı istiyorlar alacak kişi kredi kartı lafını duyunca başlıyor bunlar dolandırıcı...Çalarlar kartımızı...Daha fazla para çekerler.. vb. gibi önceden anlatırdım öyle değil diye ama artık anlatmıyorum...

Annem ve babamı tarif ediyorsun

Benimkilerde aynı ama abartılı değil istesem ikna ederim yani

Kesinlike başka sitelere girme adam ipden evi bulurlar
    TCni hicbir yere yazma
    Kredi kartı ve para işlerine bakma bile

Bak x dolandırıldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -TEKSAS-

quote:

Orijinalden alıntı: norening

IOS'un Android'den daha iyi olduğunu iddia ederler

The bomb has been planted.

çok sıkı android fanı bir insandım taaaki iphone alana kadar emin ol daha güzel yani arayüz mü dersin sadelik mi dersin yani android çok çöp geliyo ios a alıştıktan sonra

• Nokiada s3 varmi sorusu

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnternete özel indirimler oluyor bunun için genelde kredi kartı istiyorlar alacak kişi kredi kartı lafını duyunca başlıyor bunlar dolandırıcı...Çalarlar kartımızı...Daha fazla para çekerler.. vb. gibi önceden anlatırdım öyle değil diye ama artık anlatmıyorum...

TCni hicbir yere yazma

Bak x dolandırıldı

Seninkilerin dünyası farklıymış

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

TCni hicbir yere yazma

Bak x dolandırıldı

Seninkilerin dünyası farklıymış

On ödemeli kredi kartı alalım diyorum üzerimize kredi çekerler diyor ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Genel olarak herkes iPhone'u Android zannediyor. Ona üzülüyorum çok laf etsen artistlik taslama derler...

• quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

Telefonda işlemci hızına bakıyor.

bende s2 , birinde w var. w'nin işlemcisi 1.4ghz s2ninki 1.2ghz okadar parayı boşa vermişsin diyorlar...

+1
    Birde,
    Bende S3 kullaniyorum geçen bi kız "ooo es3 kullanıyorsun demek. Ama benim arkadaşımda da aypın es 5 var o daha iyi"

Yani apple iphone S5 diye bir model çıkarmış kendisinin bile haberi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: NaqORaY

Sınıfımda 4 GB ramlalerin 50-60 Tl olduğunu söyleyince 1 hafta uzaydan gelmiş gibi baktılar. Ve bir arkadaşım televizyonunun ekran kartı yetmediği için crysis II oynayamadığını söyledi.

4 gb ram 50 tl mi harbiden?

• quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

quote:

Orijinalden alıntı: NaqORaY

Sınıfımda 4 GB ramlalerin 50-60 Tl olduğunu söyleyince 1 hafta uzaydan gelmiş gibi baktılar. Ve bir arkadaşım televizyonunun ekran kartı yetmediği için crysis II oynayamadığını söyledi.

4 gb ram 50 tl mi harbiden?

50 bilmem de 60 a bulursun ya DDR3 1600mhz falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar_1997

A= Arkadaşım B=Ben

B:Kanka gel sana bir telefon alalım ekranı ips , 1280x720 piksel , çift çekirdekli , 1gb ram, ve çizilmez ekran (gorilla glass) var gel sana onu alalım hemde çok ucuz 300 tl civarında .
    A: Yea malmısın onun yerine gider xperia neo v alırım daha iyi .
    B: Lan onda 640x480 piksel ekran var ekranıda 3.4 inch gibi birşey işlemciside tek çekirdekli napıcan sen onu dedim.
    A: Olsun olum o xperia .
    B:

Var mı öyle bir telefon gerçekten varsa hemen 100 tane alıp depoluyorum.

• X: tempıl runun android işlemcili telefonlarda da oynandığını bilmiyordum,bi ayfonlarda oynanabiliyor sanıyordum,iyki android işlemcili telefon almışım,hem ekranı da büyük.
    Ben: evet,bence de.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Iphone 5'in 4s'ten hicbir farki yok neredeyse diyip karsisindaki insani cahil,koyun goren insanlardan nefret ediyorum

fark var ama bence 4s'ten 5'e geçmek için ciddi bir neden yok.
  • Bazı arkadaşlarım Wi-Fi'a ''Vayfi'' diyorlar
  • Benim sınıfımdaki bir teknoloji özürlüsü ipod touch 4g'm ile iphone 3gs i yan yana getirip 3gs daha hizli demisti ve pikseli yuksek dedi (gerzek cozunurluk diyemiyo) gecen haftalardaha s3 umun yanina 300 tllik bir telefonu getirdi pikselleri sayiliyor ayni seyi tekrar yapti daha piksel ne onu bilemiyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.