Şimdi Ara

Teknoloji Cahillerindeki En Nefret Ettiğiniz Şey Nedir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
43
Favori
18.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adam: bende neden facetime yok? (feys taym diye söylemiyor. bildiğin facetime diyor)
    Ben: Bu modellerde yokmuş. güncellersek olur belki.
    Adam: Ozaman iphone 5 e güncelleyelim bunu.
    Ben: Hıı olur. (iç ses: ulan şeytan diyo al şu telefonu kır şunun kafasında. ne adamlar var bunu kullanmayı haketmeyen)

• quote:

Orijinalden alıntı: hckr

YAZIN BUNLARI YAZIN DA BEN DE SİZİN NE YAPTIĞINIZI ANLATAYIM GEÇEN SENE KONU AÇILMIŞTI ADAM İLK ÖNCE RAM'E SONRA HARDDİSK'E YAZABİLİRSİN İNDİRDİĞİN VERİYİ DEMİŞTİ İNDİRİLEN DOSYALAR İÇİN BU SAYEDE YÜKSEK İNTERNET HIZLARINDA SABİT DİSKİN HIZI İNTERNET HIZINDAN DÜŞÜK OLSA BİLE DAHA YÜKSEK HIZDA DOSYA İNDİREBİLİRSİN DEMİŞTİ.ÇOĞUNUZ DALGA GEÇTİ İŞTE BEN TORRENT'TEN ÖNCE KLAVYEYE SONRA HARDDİSKE YAZDIRIYORUM FALAN DİYE.HALBUKİ ADAMIN SÖYLEDİĞİ DOĞRUYDU.

DONANIM BÖLÜMÜNDE Z68 YONGA SETİNİN OC'siz 1600 MHz RAM ile doğal uyumlulukta çalışabileceğini iddia eden üyeler var.Hem de biri resmen havalı bir şekilde söyledi ve bunu yaparken intel'in resmi kaynakların ve görselini yalanlıyordu.

DEMEK İSTEDİĞİM ŞU Kİ BU FORUMDA DA TEKNOLOJİ CAHİLİ ÇOK.

Bunu hatırlıyorum süper konuydu Hatırlayınca güldüm yine.Elemanın biri saniyede 100gb download hızından bahsediyordu Adamın söylediği nasıl doğru olabiliyor bana anlat bunu.100 gb yazım hızı için 200 den fazla ssd lazım.Şaka mısın? Ram e kaydetme gibi bi olay yok.Ne indiriyorsan hdd ye gelir.Motorlu disk yani harddisk kullanıyorsan saniyede 100 mb bile bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 3 Ocak 2013; 19:49:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raikirin

'Ben yapamam, ben anlamam, ben kullanamam' diyenler.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır bu kesim öğrenmeyi de reddediyor.Sanki biz doğuştan bazı bilgilerle geldik.

Şükret onlara atıp tutmalarını savunmalarından iyidir.
  • abi cihazda 8gb ram var (bahsedilen laptopta ekran kartı çöp olup fiyatı 1100-1200 civarıdır) hemen atlarlar buna
  • Bir b*k bilmeyipte,bilgiçlik taslayanların ağzına kürekle vurasım geliyor,kendimi zor tutuyorum.İphone muhabbetleri ise baydı artık,iphone 6 amerikada çıkmış,yok 5 amerikada çoktan varmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

quote:

YAZIN BUNLARI YAZIN DA BEN DE SİZİN NE YAPTIĞINIZI ANLATAYIM GEÇEN SENE KONU AÇILMIŞTI ADAM İLK ÖNCE RAM'E SONRA HARDDİSK'E YAZABİLİRSİN İNDİRDİĞİN VERİYİ DEMİŞTİ İNDİRİLEN DOSYALAR İÇİN BU SAYEDE YÜKSEK İNTERNET HIZLARINDA SABİT DİSKİN HIZI İNTERNET HIZINDAN DÜŞÜK OLSA BİLE DAHA YÜKSEK HIZDA DOSYA İNDİREBİLİRSİN DEMİŞTİ.ÇOĞUNUZ DALGA GEÇTİ İŞTE BEN TORRENT'TEN ÖNCE KLAVYEYE SONRA HARDDİSKE YAZDIRIYORUM FALAN DİYE.HALBUKİ ADAMIN SÖYLEDİĞİ DOĞRUYDU.

DONANIM BÖLÜMÜNDE Z68 YONGA SETİNİN OC'siz 1600 MHz RAM ile doğal uyumlulukta çalışabileceğini iddia eden üyeler var.Hem de biri resmen havalı bir şekilde söyledi ve bunu yaparken intel'in resmi kaynakların ve görselini yalanlıyordu.

Bunu hatırlıyorum süper konuydu Hatırlayınca güldüm yine.Elemanın biri saniyede 100gb download hızından bahsediyordu Adamın söylediği nasıl doğru olabiliyor bana anlat bunu.100 gb yazım hızı için 200 den fazla ssd lazım.Şaka mısın? Ram e kaydetme gibi bi olay yok.Ne indiriyorsan hdd ye gelir.Motorlu disk yani harddisk kullanıyorsan saniyede 100 mb bile bulamazsın.

aa şimdi bende hatırladım o konuyu. Bu konuda da öyle tartışma potansiyeli görüyorum ama hayırlısı :)

• bende o kadar iyi bildiğimi söyleyemem bilmiyorsam sorarım ama biliyormuş gibi konuşmak iş de o komedi oluyor
  • Bildiklerini sanmaları....
  • quote:

Orijinalden alıntı: PastırmalıKuruFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: Raikirin

'Ben yapamam, ben anlamam, ben kullanamam' diyenler.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır bu kesim öğrenmeyi de reddediyor.Sanki biz doğuştan bazı bilgilerle geldik.

Şükret onlara atıp tutmalarını savunmalarından iyidir.

Onlardan bahsetmeye dahi gerek yok

• Ekran kartı 2 gb ovvvv fena her oyunu acar bu

Dusuncesi beni deli ediyo

İddialı konusmasa bide sorun deil ama iddialı profoser gibi konusanlara kil kapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

quote:

Bahsettiğim kişilerden biri de geldi.Adam 100gb download hızından bahsetmiyordu 1Gb/s'den bahsediyordu.Şimdi sen bunu gigabyte zannedersin küçük "b" ile olduğu zaman bit anlamına gelir ki bu da 125MB/s yapar.

1-)Bunu her indirmede yapabilirsin mesela ben linux kullanıyorum /tmp klasörümü RAM'e taşıyabilirim.Ve eğer indirdiğim bir şeyi /tmp'ye attığımda artık RAM'i kullanıyor olurum herhangi bir köprü olmadan.http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34638.0
    2-)Firefox,Chrome,Opera gibi tarayıcılar özel/gizli pencere/sekme modlarında hard diske hiçbir şey kaydetmezler yine RAM'i kullanırlar sitelerde gezinirken.Sadece ve sadece RAM'i verileri geçici olarak depolamak için.
    3-)Bir linux canlı kalıbı edin CD'ye yazdır.Harddiskini sök CD'yi tak ve bilgisayarı başlat internetten herhangi bir dosya indir sence o dosya nereye iner kablosu takılı olmayan hard diskine mi atlar?

Eğer RAM'den verileri herhangi kalıcı bir depolama ortamına göndermezsem elbette güç kesildiğinde silinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 3 Ocak 2013; 20:01:39 >

• daha bugün arkadaşın arkadaşının söylediği

note 2 ile not 1 arasında fark yok note 2 nin sadece ekranı daha büyük.

samsung 0,2 cm için işi gücü yok note 2 yi çıkardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray

+OO kanka bunun ram'i kaç
    -4 GB
    +OO Süpermiş her oyunu açar bu

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

İnternete özel indirimler oluyor bunun için genelde kredi kartı istiyorlar alacak kişi kredi kartı lafını duyunca başlıyor bunlar dolandırıcı...Çalarlar kartımızı...Daha fazla para çekerler.. vb. gibi önceden anlatırdım öyle değil diye ama artık anlatmıyorum...

Annem ve babamı tarif ediyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartlarında her şeyin gb olduğunu zannedenler yok mu ios un ne olduğunu bilmeyen g570m in g610 dan kötü olduğunu sanalar veya 7650 nin 5850 den daha iyi olduğunu zannedenler

• quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Geçen DnR da 45 -50 yaşlarındaki bir teyzenin bana sorduğu soruyu iletiyorum : ''xbox oyunlarını wii açarmı ?." Teknolojiden soğudum

Genç olsa neyse de 50 yaşındaki teyzenin oyun konsolları hakkında bilgi sahibi olmaması çok mu anormal? Senin anan baban her şeyi çok mu iyi biliyor? Genç bir arkadaşın bunu dese tamam da 50 yaşındaki bir bayandan bahsediyoruz. Bir de teknolojiden soğumuş be. Peahh...
  • Herkes teknolojiye ilgi duymak zorunda değil bu yüzden bir insanın "teknoloji cahili" olmasına lafım yok. Ancak bazıları oluyor ki kendi bildiğinin her zaman doğru olduğunu savunuyor veya bilmediği konularda boş boş konuşuyor. Işte bu adamlara tahammül edemiyorum. Tuvalet terliğiyle çemçük ağızlarına vurasım geliyor

• Bu konulara bayılıyorum, hele diyalog kızın elinde S3 veya 4s var ise.
  • KVK'da yetkili: Bunun Android işlemcisi var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gizli_Kimlik

quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

İnternete özel indirimler oluyor bunun için genelde kredi kartı istiyorlar alacak kişi kredi kartı lafını duyunca başlıyor bunlar dolandırıcı...Çalarlar kartımızı...Daha fazla para çekerler.. vb. gibi önceden anlatırdım öyle değil diye ama artık anlatmıyorum...

Annem ve babamı tarif ediyorsun

Benimkilerde aynı ama abartılı değil istesem ikna ederim yani

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.