< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Teknoloji firmaları/çalışanları sizce el altından uygun fiyata ürün (Ekran Kartı) satıyor mu? (SSli) (2. sayfa)
-
-
O çalışanlar neler yapıyor bir bilseniz. Hele büyük çok şubeli firmaların çalışanları…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adamın evinde koltuk takımı yok! çekyatta oturuyor
ama ne hikmetse elinde 150 bin liralık ekran kartı var
firmaların çalışanları belli ama bunlar kendi başına bu işi yapamazlar müdürleriyle anlaşmalıdırlar hasılatı paylaşıyorlardır
sonuç olarak ben hiçbir şekilde kazıklanmam
zaten bu kadar güçlü kartlara ihtiyaç duyan oyun da yok pc platformunda millet açlıktan borçtan ölüyor 16 bin liraları nasıl verip alıyosunuz esas bunu merak edin
-
Stok işin bahanesi her youtubere kampyanlı sistem diziyorlar RTX 3070 VE 3080 3060 lı falan nasıl stok yok stok olmasa 100 lerce sistem dakikalar içinde nasıl satacaklar? El altından sattıkları bariz gözüküyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mavikısadamın evinde koltuk takımı yok! çekyatta oturuyor
ama ne hikmetse elinde 150 bin liralık ekran kartı var
firmaların çalışanları belli ama bunlar kendi başına bu işi yapamazlar müdürleriyle anlaşmalıdırlar hasılatı paylaşıyorlardır
sonuç olarak ben hiçbir şekilde kazıklanmam
zaten bu kadar güçlü kartlara ihtiyaç duyan oyun da yok pc platformunda millet açlıktan borçtan ölüyor 16 bin liraları nasıl verip alıyosunuz esas bunu merak edin
3 tane 3500 liradan 5700XT borc harc alıp 1 yıl kullanıp tanesini 13.000 liradan satınca alınabiliyor.
Ya da borc harc taksit Hazır Sistem alabilirsen 9 bin tl ye sadece Ekran Kartını 7500 e satınca alınabiliyor.
Veya 17.000 liralık sistemi borc harc alıp sadece Ekran Kartını 15.000 e satınca alabiliyorsun.
Daha bunun botlarla Amazon avı,Newegg vs var.Sen oltayla balık tutmaya calısırken adamlar trolle butun balıgı topluyorlar.
-
Almayın aldırmayın parası olanlar alsın tabi ona sözümüz yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 sene evvel kim derdi bi ekran kartı 15 20 bin tl olacak ve satılacak diye kimse inanmazdı
-
Bu satılanlar genel olarak hazır sistemlerden çıkma. Benim arkadaşlarım ortak olarak bu işi yapıyor. Piyasaya göre ucuz sistem yakaladıklarında alıyorlar sonra parça parça satıyorlar. Ekran kartlarından getirileri yüksek oluyor. Kasaları ve psu satarken sıkıntı yaşıyorlarmış.
-
Yukarıda arkadas yazmıs.Al Sat cı uygun sistemleri toplayıp bir Ekran Kartından 3000-10000 kazanırken calısan niye yapmasın?
Aldırır akrabasına o da satar.Sonucta uygun fiyatlı sistem son kullanıcıya gitsin diye yapılırken AL sat cı alıyor.İsin icindeki adam niye almasın?
-
Sıcak fırsatlara da konusunu açmıştım zamanında ss'leriyle; 2016 yılında pc toplarken ASUS TUF anakart her yerde 1600 1800 arası, sarı sitede bir ilan aynı anakart 600 civarı sıfır kutu VATAN'dan adınıza faturalı. Kartı VATANda takibe aldım 600 civarını gördü ben sipariş geçtim. Sarı sitedeki ilan hemen güncellendi haftaya adınıza faturalu diye. Alenen üçkağıt var telefonlar aradım hiç bir görevli tınlamadı VATAN'da. Çalışan (çalanların) bok yemesidir.
-
Niye yapmasın?Adam sistem topluyor,montajını yapıyor 9000 e satısa koyuyor.Aksam foruma giriyor bakıyor AL Satcı toplamıs adece Ekran Kartı o paraya satılıyor.
17000 e RTX 3000 li sistem topluyor bakıyor sadece Ekran KArtına o para istenmis.Adam isin icindeyken,montajını kendi yaparken neden yapmasın?
MR ED yazmıs iste Al Satcı arkadaslarım var iyi para kaldırıyorlar demis.İsin icindeki adam da yapabilir kendi parası yoksa esinden dostundan kartla aldırır satar borcunu oder.
Sonucta onemli olan bu sistemlerin,kartların hedef kitleye gidip gitmedigi gitmedigi de ayan beyan ortada iste, dolayısı ile ya al satcı toplamıs ya calısan toplamıs bireysel kullanıcı icin degisen birsey yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: crawlersBu firmaları tespit edip kanıtlayabilirseniz, ünlü markaların yurtdışı temsilciliklerine atacağınız bir mail ile bu firmalara bir daha ürün yollanmamasını sağlayabilirsiniz. Ama elinizde kanıt gerekli ve iyi bir ingilizceniz olması lazım. Kanıtsız ve çat pat ingilizce ile karşı tarafı ikna etmeniz oldukça zor.
Sonrasında bu firmalar ya black liste ekleniyor yada rebate haklarını kaybediyorlar. Firmaların pek istemeyeceği bir durum.
hep birlikte ortak bir metin oluşturarak kısasa kısas yapalım ( ingilizce , gırameri sıfır hata olan bir metin )
var mı benimle gelen?
SS'leri alalım şimdiden , satan kişilere mesaj atalım , azıcık yoklama çekelim , isbatsa isbat
-
Ben burada 900 Euro ya rtx 3080 alabildiysem türkiye de de ucuz olması lazım. Daha geçtiğimiz ay aldım. Sizin oralarda alengirli bir şeyler dönüyor. Devletin bu tarz şeyleri umursamaması da çok enteresan. 1 yıldır kimse hakkını aramıyor ekran kartı konusunda. Onu geçtim yıllardır kimse teknolojik ürünler hakkında hiç haklarını aramıyorlar. Mesela internet konusundaki gibi hakkınızı arasanız bu problemlerin hiç birini yaşamazdınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MesutzgvnBen burada 900 Euro ya rtx 3080 alabildiysem türkiye de de ucuz olması lazım. Daha geçtiğimiz ay aldım. Sizin oralarda alengirli bir şeyler dönüyor. Devletin bu tarz şeyleri umursamaması da çok enteresan. 1 yıldır kimse hakkını aramıyor ekran kartı konusunda. Onu geçtim yıllardır kimse teknolojik ürünler hakkında hiç haklarını aramıyorlar. Mesela internet konusundaki gibi hakkınızı arasanız bu problemlerin hiç birini yaşamazdınız.
Sizin oralarda Al Satcı 900USD ye 3080 i alıp 1900 USD ye tekrar satıyor mu?
Hazır Sistemleri Eve Dizip Sistem Parasına Ekran Kartını satıyor mu?
Sizin orada Evlerde Odalarda Ringler dolu mu?
Lastikcide,Motorcuda,Cicekci de ringler calısıyor mu?
Kuaforden Full Bilg malzemesi,Fırından Ekran Kartı alınabiliyor mu?
Haklısın Devletin 2 sene once bu ise bir cozum bulması gerekirdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AREryilmaz
Bu mesaj silindi.vay be , bu ne şiddet bu ne celal
serbest ekonomiyi bir sen biliyorsun gibi yazmışsınız
ortada sovyet cumhuriyeti olmadığı kesin fakat satıcı firmaların düzenbazlıklarını engelleyecek , ceza kesecek
puanlama getirecek bir şey olmadığıda kesin değil mi?
Kartları bozulanların açtıkları konulara bir bak istersen
16.000 liraya bu kartlardan al sen , nasılsa serbest ekonomi değil mi? Sonra kart bozulsun , servise ver , satan firma sana aynı kartı verir mi? stok yok deyip geçer ve faturada yazan gerçek değeri verir ( işine geldiği için ) 16.000 mi? Yok ya ...
la benim zar-zor alabildiğim hazır sistemdeki msi rtx 2060 ventus gp oc , faturada 3700 lira ( kdv dahil )
ama ilanlara bakıyorsun 7500-8000 liradan tokatlayanlarla dolu ( ha birde bunu SIFIR diye satan DOLANDIRICI'larda var )
hadi benim kartım bozulsunda satıcı (itopya.com) bana yenisini versin , afedersiniz de şeyine takmaz , 3700 lirayı öder geçer
benim isteğim dışında 3700 lira vermeside suç zaten , ne istersem onu yapmak zorunda ama yapmayıp işi yokuşa , adiliğe sürüyorlar , niye? Çünkü sovyet cumhuriyetinde değiliz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 15 Haziran 2021; 1:6:54 >
-
almayın arkadaşlar benim gibi idarelik kart alın geçin bir kaç yıla güzel 4k kartı alırız hemde bu arada oyunlar birikmiş olur
-
quote:
Orijinalden alıntı: husoSizin oralarda Al Satcı 900USD ye 3080 i alıp 1900 USD ye tekrar satıyor mu?
Hazır Sistemleri Eve Dizip Sistem Parasına Ekran Kartını satıyor mu?
Sizin orada Evlerde Odalarda Ringler dolu mu?
Lastikcide,Motorcuda,Cicekci de ringler calısıyor mu?
Kuaforden Full Bilg malzemesi,Fırından Ekran Kartı alınabiliyor mu?
Haklısın Devletin 2 sene once bu ise bir cozum bulması gerekirdi.
Alıntıları Göster900 usd değil 900 euro. Yok ben gidip direk dükkandan aldım. Herhangi bir vergi falan eklenmedi zaten üstüne eklenmiş oluyor ki zaten burada gümrük falan yok. Bilgisayarlar ekran kartından daha pahalı aslında 2x diyebilirim. Rig yapan var ama iş haline getirildiğinde devlete gelir beyanı yaptırmak zorundalar yani denetleme var. Elektrik sorun değil zaten ucuz burada ama şu son günlerde getirisi olmadığı için madencilik yapan kalmadı burada. Bizim karşımızdaki eleman yapıyordu fişini çekmiş ses yapıyor diye.
Ha bir de ben yapıyorum burada madencilik 4 tane 3080 ile. Ama ben de arada aç kapa yapıyorum. Hobi olarak. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 15 Haziran 2021; 0:49:50 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mesutzgvn900 usd değil 900 euro. Yok ben gidip direk dükkandan aldım. Herhangi bir vergi falan eklenmedi zaten üstüne eklenmiş oluyor ki zaten burada gümrük falan yok. Bilgisayarlar ekran kartından daha pahalı aslında 2x diyebilirim. Rig yapan var ama iş haline getirildiğinde devlete gelir beyanı yaptırmak zorundalar yani denetleme var. Elektrik sorun değil zaten ucuz burada ama şu son günlerde getirisi olmadığı için madencilik yapan kalmadı burada. Bizim karşımızdaki eleman yapıyordu fişini çekmiş ses yapıyor diye.
Ha bir de ben yapıyorum burada madencilik 4 tane 3080 ile. Ama ben de arada aç kapa yapıyorum. Hobi olarak. :)
Alıntıları Gösterpeki siz de Gelir Beyanı yatırıyor musunuz? Yoksa 4 tane icin gerekmiyor mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: heyysanadiyomvay be , bu ne şiddet bu ne celal
serbest ekonomiyi bir sen biliyorsun gibi yazmışsınız
ortada sovyet cumhuriyeti olmadığı kesin fakat satıcı firmaların düzenbazlıklarını engelleyecek , ceza kesecek
puanlama getirecek bir şey olmadığıda kesin değil mi?
Kartları bozulanların açtıkları konulara bir bak istersen
16.000 liraya bu kartlardan al sen , nasılsa serbest ekonomi değil mi? Sonra kart bozulsun , servise ver , satan firma sana aynı kartı verir mi? stok yok deyip geçer ve faturada yazan gerçek değeri verir ( işine geldiği için ) 16.000 mi? Yok ya ...
la benim zar-zor alabildiğim hazır sistemdeki msi rtx 2060 ventus gp oc , faturada 3700 lira ( kdv dahil )
ama ilanlara bakıyorsun 7500-8000 liradan tokatlayanlarla dolu ( ha birde bunu SIFIR diye satan DOLANDIRICI'larda var )
hadi benim kartım bozulsunda satıcı (itopya.com) bana yenisini versin , afedersiniz de şeyine takmaz , 3700 lirayı öder geçer
benim isteğim dışında 3700 lira vermeside suç zaten , ne istersem onu yapmak zorunda ama yapmayıp işi yokuşa , adiliğe sürüyorlar , niye? Çünkü sovyet cumhuriyetinde değiliz
Alıntıları Gösterbenim anlamadıgım su Firma 3000 liralık karta 7000 iken 3000 lira odeyeyim opuselim odeselim demesi dogal olarak haksızlık iken
3000 liraya aldıgı kartı 1 yıl kullanıp 13.000 liraya satmak ne kadar dogru ? Aradaki fark nedir ben de bunu anlamıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X