evkurda çalışan biri ryzen 1600 af li 8gb rx580 li kasayı 1-2 ay önce 6 bin tl ye almıştı bana fatura gösterdi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 15 Haziran 2021; 1:0:15 > |
Teknoloji firmaları/çalışanları sizce el altından uygun fiyata ürün (Ekran Kartı) satıyor mu? (SSli) (3. sayfa)
-
-
Valla hocam emin ol stok sıkıntısı falan yok. Tamam geçtiğimiz aylarda vardı ama şimdi stok sıkıntısı yok. Hatta çinde mining yasaklanınca millet kartlarını satmaya başladı diye piyasada kart bolluğu başladı. Aynı şey hdd lerde de var. Fiyatlar yarı yarıya. Daha geçtiğimiz ay ben 900 Euro ya aldım 3080 1 adet. En yüksek verdiğim para 1050 Euro idi. Stok falan sıkıntı yok vallahi de billahi de hikaye. Türkiye de değilim ki kanıt sunayım. Bir türlü gelemedim. Sinir oldum artık bu duruma.
-
Sürekli olursa beyan etmem gerekir. Şuan kaçak yapıyorum sayılır. Ama sürekli çalıştırmıyorum. biri gelip görse büyük sıkıntı yaşarım burada. Ben çiftlik yapmadığım için gerekmiyor. Zaten kullanım belli bir miktarı aşarsa enerji firması gelip soruyor veyahutta telefonla arıyorlar. Limitin ne olduğunu bilmiyorum. Yine de temkinliyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: husobenim anlamadıgım su Firma 3000 liralık karta 7000 iken 3000 lira odeyeyim opuselim odeselim demesi dogal olarak haksızlık iken
3000 liraya aldıgı kartı 1 yıl kullanıp 13.000 liraya satmak ne kadar dogru ? Aradaki fark nedir ben de bunu anlamıyorum.
Alıntıları GösterNiye anlamıyorsunuz çünkü o kartlar eth kazdıkça ve eth değerli oldukça para basıyor.Altın yumurtlayan tavuk oldu bu kartlar o yüzden değerli.
Bu kadar basit .
-
quote:
Orijinalden alıntı: MesutzgvnSürekli olursa beyan etmem gerekir. Şuan kaçak yapıyorum sayılır. Ama sürekli çalıştırmıyorum. biri gelip görse büyük sıkıntı yaşarım burada. Ben çiftlik yapmadığım için gerekmiyor. Zaten kullanım belli bir miktarı aşarsa enerji firması gelip soruyor veyahutta telefonla arıyorlar. Limitin ne olduğunu bilmiyorum. Yine de temkinliyim.
yanlışım yoksa enerji firmaları (eminde değilim , araştırmadım ) sana niye fazla elektirik tüketiyorsun diye soramaz , sordu diyelim , geçiştirik cevap yaz , neye karışabilir ki? ( abonelik şartlarını hiç okumadım , belkide sizin dediğiniz gibi zorla elektiriğinizi kesecek madde vardır )
Nasılsa önleyemedikleri kayıp-kaçak bedellerini MONTE ediyorlar HEPİMİZE ve daha geçen günlere kadar bu miktar faturalarda yazıyordu , milleti keriz yerine koyup bunu kaldırttılar
ortada , mining'den kazanılan miktarı vergilendirilecek kanunda yok sanırım ( emin değilim )
yapıştırın geçsin fırsatım olsa bende yapacağım mining
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 15 Haziran 2021; 1:18:49 >
-
sen tek almaya gelınce hem fahiş hermde donanımla satıyor
-
TR firmalari gecsin o isi :) amazonu cok iyi takip edin 7700 liraya kadar 3070 denk geliyor 3060 6k civarina denk geliyor 3060ti gormedim bu model niye yok anlamadim yani :) 1660ti 320 euro civari FR de aciliyor genelde 2060 da 360 civari gene fr ve ispanyada aciliyor diger eu ulkelerindede 400 euro civarina kadar dusuyor
Bu arada 3070 ve 3060 lar hep jp de aciliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 15 Haziran 2021; 3:18:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu dediklerini yapmak içi mining furyasının tekrar hortlayacağını önceden bilmen lazım
pandemiyi bahane ederek dünyadaki kullanıcılarını kazıklayan nvidia milyar dolarlık firmasın üretim sıkıntısı falan filan geçin bu işleri
bak apple a tak tak tak yeni serileri çıkarıyor iphone 13
-
quote:
Orijinalden alıntı: crawlersYurtdışından alın arkadaşlar, bu kekolara neden para kazandırıyorsunuz anlamış değilim.
Alın diyorsunuz da vergisi vs kaç paraya geliyor 3080 mesela? Bir de garanti olayı var. O ne olacak?
-
Vatan çok akıllı o konuda sıfır kasa satıp içinden parça alıp eksik gönderme mi dersin. Kapalı fan alıp sırf silikon aparatlarını içinden alıp gönderme mi dersin hepsi var. Sana denk gelmemiş. Bu ülkede ki firmalar ne yazık ve acı ki kurucusu ve işleticisi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ise insani bir kalite aramamak lazım. Belki bir kaç tane sayılabilir bazı arkadaşlar açıkçası ben bilmiyorum var mı öyle firma? Bu ülkede Mediamarkt maduriyetini gidermek için Media Saturn Almanya'ya Türkiye'de o zaman Alman olan CFO'suna yazmak gibi yollar aramış biri olarak söylüyorum. CFO hemen mesajıma dönmüştü ve gerekli düzeltmeleri yaptırmıştı. Şu ülkede bir şey alacaksanız ki almayın muhakkak yurtdışı bağlantılı olsun ve iletişime geçecekseniz yurtdışı bağlantıları kullanın. O zaman tırsıyor buradaki ufacık kendini bir şey sanan zavallı iş ahlakı bulunmayan üç kağıtçı yöneticiler ve çalışanlar. Bunların ahlaksızlığı elbet bir gün duracak biri çıkıp vatandaştan yana kanunlar koyup onları en ağır şekilde uygulatacak ama ne zaman Allah bilir. O zamana kadar bireysel olarak kendimizi savunmamız hakkımızı aramamız lazım. 3. Dünya ülkesi olmanın acı getirileri ve götürüleri.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MesutzgvnBen burada 900 Euro ya rtx 3080 alabildiysem türkiye de de ucuz olması lazım. Daha geçtiğimiz ay aldım. Sizin oralarda alengirli bir şeyler dönüyor. Devletin bu tarz şeyleri umursamaması da çok enteresan. 1 yıldır kimse hakkını aramıyor ekran kartı konusunda. Onu geçtim yıllardır kimse teknolojik ürünler hakkında hiç haklarını aramıyorlar. Mesela internet konusundaki gibi hakkınızı arasanız bu problemlerin hiç birini yaşamazdınız.
4.9 ton kokaini takan yok... senin ekran kartına mı kafa yoracak ?
-
Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Kendine dindar, seküler, laik, muhafazakar vs garip kalıp ve terimler yakıştıran kişiler bu kalıplarla değerli olduklarını iddia ediyorlar. Aynası iştik kişinin lafa bakılmaz. Kendini ne olarak pazarlıyorsa pazarlasın günün sonunda karaborsacılık yapıyor hepsi, istisna yok.
Ahlak sorunumuz olduğu çok açık. Dindar ya da laik (artık bu da nasıl oluyorsa), sağcı ya da solcu fark etmez. Şarap şişesinden kafasını kaldırmasa da maklubeci olsun hepsi para girince işin içine en ahlaksız kesiliyor, hiçbir değerleri olmadığı ortaya çıkıyor.
Profil fotoğrafına ya da ağzından çıkanlara değil, para ile olan ilişkisine bakın insanların. O zaman anlarsınız ne olduğunu. Bu ülkenin % 95'i hem düşük zekalı hem de aşırı ahlaksız.
-
Burası türkiye her şey olabilir, satarlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: AREryilmaz
Bu mesaj silindi.Ayrı konu olması kabul , yinede doğrudan olarak satıcı firmalarıda bağlıyor , yılanın başı belli
Bi ara uçak fiyatlarına TAVAN fiyat şartı getirildi , ne oldu o iş? Aynısını yapsınlar elektronik eşyalara , yer mi?
-
isveçte 6000 lira olan kart burda 15000 tl ise aradaki farkı cukkalıyorlar demektir
-
Zaten ülkenin yarısı kokainli. Kafa yapmış. Haklısın gerek de yok kafa yormaya.
-
Nereden alıyorsunuz hocam?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MogoLKhanGeçmişten beri bir iddam var bu firmalar mining işi bitmeye yakin elindeki kartlari 0 yada ikinci el satiyorlar piyasada stok olmamasinin nedeni genelde bu. Yani kartlarin çogunu miningde kullaniyorlar.
Doğru bir yorum. Bir çok firma kendi ringini kurdu zaten, ama bu yasa dışı yada yanlış birşey değil. Ben olsam bende yapardım , bundan 6 ay önce kurulan ring kendi parasını çıkaralı çok oldu, kazandırmaya devam da ediyor, üstelik ciddi paralar. Ama şunu söyleyebilirim elektrik parasını kurtarmadığı noktaya kadar ringi bozup satmazlar, şuan filan neden bozsunlar. Kullanıcı açısından sadece ilginç bir olay söz konusu , firma 1 sene ringde kullandığı kartı hazır sisteme koyup faturasını kesip gönderse , kullanıcının bunu anlama şansı yok :) Bu sebeple sadece kart alacak arkadaşlar, gidip aynı paraya amazondan alın , en azından onlarda bu ihtimal sıfıra inmiş olur :) Yada güvendiğiniz sağlam firmaları tercih edin, öyle dandik dundik satıcılara vs. bulaşmayın, araştırın. Muten Baba tavsiyesidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 15 Haziran 2021; 18:0:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X