Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam ışık hızına yaklaşılamaz yazmış. Kendisi fizikçi olmadığı için bilmiyor, bilmediği konuda sallamış. Daha o dönemlerde elektronlar ışık hızına çok yakın hızlara yaklaştırılıyordu. Röntgen ışınları falan bu şekile keşfedildi. Atomların yapısı bu şekilde keşfedildi. Günümüzde CERN, Tevatron, Fermi gibi parçacık hızlandırıcılarında protonlar/elektronlar ışık hızının %99.9 hızına kadar hızlandırılıyorlar. Atom altı deneyler yapılıyor bu araştırma laboratuarlarında. Türkiyeye de yakın zamanda bir parçacık hızlandırıcı yapılacak. Gir internet sitelerine öğren bunları.

ankara üniversitesi parçacık hızlandırıcı hakkında yazı yazmış
    hte.ankara.edu.tr
    Parçacık Hızlandırıcıları | Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü
    http://hte.ankara.edu.tr/?page_id=1260

türkiye atom kurumu yazısı

ışık hızına yakın hızlara çıkarılıyor parçacıklar hızlandırıcılarda. dolayısıyla zaman değişmi gözlemleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 23 Mart 2019; 22:38:25 >

• ELDRUN kullanıcısına yanıt
    çocuk benim yaşımı duysan dudağın uçuklar.
    gerzek evladım-ergen vs. ne terbiyesiz insanlarsınız siz.
    çakma miyendiz.

Link link dediniz sizden link verdik.
    Senin verdiğin linkler medyatik. birisine baktım koptum.
    Ben okuduğum kitaplardan yorumumu koydum.Anlamadıysanız kesinlikle algı sorununuz var
    Basın gidin işinize.
  • medyatik dediğin linkler saygın üniversitelerin sayfaları, farkında mısın? Geçerli kaynak yani, bilginin en doğru olduğu yerler buralar.

Sen daha doğru bilgiye nasıl ulaşılır onu bilmiyorsun. Sağdan soldan garip bir yazı bulmuşsun paylaşmışsın kaynak vermeyi bile öğrenememişsin. Tartışma adabı ve kaynak kullanımından, argüman üretmekten haberin yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 23 Mart 2019; 22:43:8 >
  • ELDRUN kullanıcısına yanıt
    lan sen torunum yaşında bile değilsin.35 yaşında torunum var benim

O verdiğim link sizden biri dedim.Katılırım katılmam. algı sorunu var sende

Şimdi ben sana ışığın hızı aşılabilir diyeceğim. kopacaksınız.
    Nasıl aşılacağını benden hiç bir zaman öğrenemezsiniz. bu konular çoluk çocuk işi değil.
  • Burada avama yazıyoruz formul mormul anlamazlar. net yazacan herkez anlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yazarken isim ver o zaman kafası karışık olan sensin.
  • imla kurallarına hiç bir zaman uymam. bu forumda imla kuralı aranmıyor.yazdıllarımı anlayan anlar
    kusur onumu buldun.
    biz sana bu karı profili ne diye soruyormuyuz.
  • gave azıylanda yazarım sane ne be.yeni yetme.sen erdonun konuşmalarını dinlemiyon galiba hele demirelin gonuşmasını heç duymamışsındır. sana ne be. benden bu gada işine gelerse.
  • şöyle akp millet vekillerini dinle.. Sonrada HDP lilerin istanbul ağzın ile nasıl gonuştuklanı gör.
    sakıp sabancıyı bilonmu he.
  • zate burda geyik yapıp felsefeci geçinenlerine gülüyorum. Bronz çağının felsefecileri.
  • mfselektronik kullanıcısına yanıt
    Klasik fizik büyük parçacıklarda geçerlidir ancak atomaltı boyutlara indiğinizde bir çok olayı klasik fizikle açıklayamazsınız. Quantum fiziğinde gerçekleşebilecek bir çok olay klasik fizikte imkansızdır. Teknoloji kısmına gelirsek bilgisayarlarda, elektroniklerde kullanılan bir çok şey quantum mekaniği sayesinde vardır mesela bilgisayarlarda yarıiletkenler kullanılır ve yarı iletkenler hakkındaki teorinin tamamı temelini katı hal fiziğinden oda quantum fiziğinden alır.
  • Eşek süt içer mı konularından nasıl buralara kadar gelindi ? Maşallah forum ahalisine :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide forumdaki millet bilmeden mantikli geldi diye + yagmuruna tutmuslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.
    Öncelikle yaşlıya saygılı ol.
    naapak hepimiz kendimize redaktormu tutalım.genç adam
    Sizin bakır çağı özentisi dilinizi anlamak için 5 tercüman tutsak yetmez.

Ciddiye almadığımız cümlelere cevap vermeyiz.
    Kulaktan dolma değil.En azından liselerde aldığımız ciddi eğitimle bildiklerimizi yazarız.
    Seni yönetenler 70 yaş üstü insanlar.Git onların dilinide düzelt.Yada her birine beşer onar redactor ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımdanBihaber

Klasik fizik büyük parçacıklarda geçerlidir ancak atomaltı boyutlara indiğinizde bir çok olayı klasik fizikle açıklayamazsınız. Quantum fiziğinde gerçekleşebilecek bir çok olay klasik fizikte imkansızdır. Teknoloji kısmına gelirsek bilgisayarlarda, elektroniklerde kullanılan bir çok şey quantum mekaniği sayesinde vardır mesela bilgisayarlarda yarıiletkenler kullanılır ve yarı iletkenler hakkındaki teorinin tamamı temelini katı hal fiziğinden oda quantum fiziğinden alır.
    Yavaş gel üstad bilgisayar teknolojisi silicon cpu ve çiplerde elektronik klasik fizik kurallarına göre üretilir.
    Yazılımında üretimine kadar. Boardlarda kesim için kullanılan laser ışınlarıda 20. yüzyıl modern fiziğin ürünüdür.
    Bu üretim sırasında kullanılan cpu,ram,çiset anakart vs klasik optiğin ürünü laser ışınlarıdır.
    (Dikkat et ışık ve elektromanyetiğin dalga teorisinden dahi bahsetmiyorum.)

Albert Atomun parçalanmasını klasik fizikle düşünmüş maddenin enerjiye vede enerjinin maddeye dönüşümünü dillendirmiş ve formule etmiştir. Ve hiçbir zaman yok olmayacağını göstermiştir.
    Atom bombasını geliştirenler klasik fiziği kullanmıştır 1945 quantum fiziğinin esamesi yoktur.

Bu gün optik formulasyonlarının büyük çoğunluğu klasik fizik üstünedir.
    Bildiğimiz laser ledler dahi 1970lerin klasik yöntemleri ile üretilirler.

Quantum, foton, kara delik, paralel evren vede (zamanda yolculuk) hiç biri ispatlanmış değildir.
    (Quantum mekaniğinde düşünürsün.Gerçek sorunu klasik fizik kuralları ile çözersin)
    Sadece ve sadece medyatik tribüne oynayan söylemlerdir.
    Ayrıca Quantum fiziği, son dönemlerde sinema sektörünün en çok rağbet gösterdiği alanlardan birisi.
    Metafizik ve felsefe ile aynı potada eritilmesi neticesinde kurgulanan pek çok filmin temelinde kuantum fiziğinin ortaya çıkardığı yasalar ve olgular vardır.Çelişki ve Paradokslarla doludur.
    Bol bol uzay yolu filmi.
    Olacak o kadar. Başımıza herkez Quantumcu kesildi

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyHill

Bide forumdaki millet bilmeden mantikli geldi diye + yagmuruna tutmuslar
    Napacan Dexter amcamızamı işi havale etcen.
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Fotonların varlığı ışığın enerji taşımasından ispatlanabilir. Kara delikler ise yıldızların ve gezegenlerin hareketlerinden, teleskopla bakıldığında simsiyah görünen yerin etrafında yıldızların ivmelenmesinden ispatlanabilir. Zaman yolculuğu ise (ileriye doğru) yapılabilir, nasıl yapılır derseniz bir astronotu uzay gemisine bindirip ışık hızına yaklaştırıp tekrar dünyaya döndürürseniz yıllar geçmiş olur hatta bunun hesabı ve teorisi lise sonda fizik dersinde relativite konusunda basitçe anlatılmakta. Paralel evren konusuna bir şey diyemeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.