Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hiç birini hiçbir şekilde ispatlayamazsın.Bunlar dünya medyasını tahhakküm altına alan abd emperyalizminin kalemşorları vasıtasıyla uydurduğu sözde teoriler.
    Lise fiziği kuşa çevrilmiş vaziyette.Biyoloji desen darwini ünütturmak için meb elinden geleni ardına koymuyor.

ve başlığa bak "Teknoloji ile Bilim Aldatmacası" adam resmen bilimede teknolojiyede küfrediyor.
    Bu forum bu kadar çok yobazlığı kaldırmaz.

foton,karadelik vs. konusunda insanlara hak veriyorum. o kadar fazla medyanın bombardumanı varki zaman zaman ben dahi inanası oluyorum

Bilim ve teknoloji bu değil.Hesapta en fazla quantum elektronikte var. tüm üretimler klasik 1970lerin teknikleri ile yapılır. Üzerinde bizzat çalıştığım onlarca elektronik proje var.
    Kuantumun "k" sı yok.

Edit: Yapığın üretimin başına Quantum koydunmu çok seksi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 24 Mart 2019; 14:30:49 >

• Işığın partikuler hareketi newton optiğinin temelini teşkil eder bu gün hala tüm optik aletler newton fiziğine göre dizayn edilir.

Işık ve elektromagnetik hareketler bir dalga hareketinden ibaretttir. Aynı kökenden gelirler.
    Işık ve elektromanyetik dalgalar için söyleye bileceğimiz şey yüksek frekanstaki ışığın uzayda doğrusal hareket ettiği frekans düştükçe dönüştüğü elektromanyetik yayılımın uzayda bükülebildiğidir. Her ikiside bazı cişimlerde yansır veya geçirgen ortamlarda karşı tarafa geçebilirler.
    Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok.Burada kimse bilim adamıda değil.
    Okuduklarımız bize yol gösterici.

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

• Ben okuduklarımdan aktarım yaparım.
    Senin telefon büyütmüyorsa PC geç. Yada telefonunu değiştir.Gayet net okunuyor.
    Ben bilim adamı değilim.Sıradan bir teknisyenim.Sende değilsin.
    fizyon falan bana vız gelir,tırıs gider.
    Kafamda teorik olarak en ufak bir boşluk yok.Tamamı delilli ispatlıdır.
  • JPG ye İtirazın varsa şu söz yanlış dersin.Çöplük senin yattığın yer. ve kafanın içi.
    Tartışma etiğini bilmeyen biri ile benim tartışacak bir şeyim yok.
    Bas git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemmail

Yavaş gel üstad bilgisayar teknolojisi silicon cpu ve çiplerde elektronik klasik fizik kurallarına göre üretilir.
    Yazılımında üretimine kadar. Boardlarda kesim için kullanılan laser ışınlarıda 20. yüzyıl modern fiziğin ürünüdür.
    Bu üretim sırasında kullanılan cpu,ram,çiset anakart vs klasik optiğin ürünü laser ışınlarıdır.
    (Dikkat et ışık ve elektromanyetiğin dalga teorisinden dahi bahsetmiyorum.)

Albert Atomun parçalanmasını klasik fizikle düşünmüş maddenin enerjiye vede enerjinin maddeye dönüşümünü dillendirmiş ve formule etmiştir. Ve hiçbir zaman yok olmayacağını göstermiştir.
    Atom bombasını geliştirenler klasik fiziği kullanmıştır 1945 quantum fiziğinin esamesi yoktur.

Bu gün optik formulasyonlarının büyük çoğunluğu klasik fizik üstünedir.
    Bildiğimiz laser ledler dahi 1970lerin klasik yöntemleri ile üretilirler.

Quantum, foton, kara delik, paralel evren vede (zamanda yolculuk) hiç biri ispatlanmış değildir.
    (Quantum mekaniğinde düşünürsün.Gerçek sorunu klasik fizik kuralları ile çözersin)
    Sadece ve sadece medyatik tribüne oynayan söylemlerdir.
    Ayrıca Quantum fiziği, son dönemlerde sinema sektörünün en çok rağbet gösterdiği alanlardan birisi.
    Metafizik ve felsefe ile aynı potada eritilmesi neticesinde kurgulanan pek çok filmin temelinde kuantum fiziğinin ortaya çıkardığı yasalar ve olgular vardır.Çelişki ve Paradokslarla doludur.
    Bol bol uzay yolu filmi.
    Olacak o kadar. Başımıza herkez Quantumcu kesildi

Alıntıları Göster
    Teknoloji donanım forumunda bilmediğin konuda akıl vermeye kalkma arkadaşım. Diğeri de gelmiş Engels'ten sayfa atıyor, kafası 150 yıl geriden takip ediyor teknolojiyi ve bilimi. Daha önce de 1870'lerden bir doktorun paylaştığını alıntılamıştı. Modern fiziği kafalar almayınca böyle oluyor 20.yy'ı geçtik 21.yy'a geldik bunların fizik anlayışı 19.yy'da kalmış 150 yıl geriden geliyorsunuz.

Gir youtube'a, veya bilimum donanım sitesine, ingilizcen varsa kaliteli donanım ve teknoloji sitelerinde bunların hepsi yazıyor. İşlemciler nasıl üretiliyor öğren. Litografi yöntemi nedir öğren, belleklerde kuantum tunelling denen şey yüzünden zamanla eskime yaşandığını ömürlerinin buna göre belirlendiğini öğren. İşlemcilerde voltaj arttırdığın zaman transistörlerin gate'lerinde yine kuantum tunelling olur, intel'in 3d transistör teknolojisi bunun önüne geçmek için dizayn edilmiştir. Bu nedenden dolayı belli boyutun altında transistör yapmakta zorlanıyorlar. Hem tunelling etkisi artıyor, hem de litografi sırasında kuantum fiziğinde gerçekleşen scattering oluyor.

Bunları öğren, ondan sonra yaz. Yarı iletken teknolojisi tamamiyle kuantum fiziğine dayalı çalışıyor.

Newton fiziğinde ışık hızı sonsuzdur, evrenin her yerine 0 ping ile internet bağlarsın newton fiziği doğru olursa. Biz avrupa serverına abd serverına oranla daha hızlı bağlanıyoruz çünkü ışığın hızı sonsuz değil. Newton'un Principia kitabını okursan ışık hızının anında olduğunu yani sonsuz olduğunu yazdığını görürsün. Işık hızının ortalama 300,000km/s olduğu bilgisi klasik fizikten yani newton fiziğinden gelmez, Maxwell denklemlerinden gelir. Maxwell denklemleri yani elektromanyetik teori kuantum fiziğine bağlıdır. Elektromanyetik alan kuantum alan teorisindeki 3 alandan sadece biridir, yani kuantum teorisi ile uyumlu ve onun içine dahil. Elektromanyetik alan gibi olan diğer alanların biri Zayıf Nükleer Kuvvettir, nükleer reaktörlerde beta ışınlarının çıkmasının nedeni budur. Diğer kuvvet ise Güçlü Nükleer Kuvvettir, atomun çekirdeğinde proton ve nötronları bir arada tutar. 1950'den beri kuantum alan teorisi günümüzde bile kullanılıyor.

Kara delik ispatlanmamış diyorsun geçen senelerde 2 tane karadeliğin çarpışıp birleştiğini ölçtü gözlemevleri, yani karadelikler çarpışırken ortaya çıkan kütleçekim dalgası ölçüldü. Bilim haberlerini takip etmediğin belli. 2 farklı gözlem evi birbirlerinden ayrı ve habersiz olarak bunu tespit ettiler. Dolayısıyla olayda hata yok, birbirinin sağlaması yapılınca tutuyor. En saygın bilim sitelerinde bunun haberleri yapıldı, teknoloji sitelerinde bile haberi yapıldı. Big Bang Theory dizisinde de adı geçen dünyanın en iyi fizik ve mühendislik bölümlerinden biri olan Caltech'te oldu bu.

Sitesi.
    LIGO Lab | Caltech
    What is LIGO?
    https://www.ligo.caltech.edu/page/what-is-ligo

bilimsel makale
    www.nature.com
    Gravitational-wave observatory LIGO set to double its detecting power
    https://www.nature.com/articles/d41586-019-00573-4

MIT üniversitesinin konu hakkında videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=B4XzLDM3Py8

Bu önemli bilimsel olayı Tübitak da haber yaptı.
    TÜBİTAK Bilim Genç
    Kütleçekimsel Dalgalar
    http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/kutlecekimsel-dalgalar

Türkiyedeki en iyi fizkçilerden biri olan, Cambridge Üniversitesinde doktora yapmış olan Prof.Dr.Ali Alpar bununla ilgili seminerler verdi. Şurada da bir seminerinde konuyu anlatırken ki videosu var.https://www.youtube.com/watch?v=8KgJ_sWwjSY

Ali hoca burada ise kütle ve enerjiyi anlatıyor.https://www.youtube.com/watch?v=KPqbH1PxAN8

Bilmediğiniz konularda çok biliyormuş gibi konuşmayın. Doğru düzgün fizik kitabı okumamışsınız, hayatınızda fizik seminerlerine gitmemişsiniz, üniversitelerde her sene fizik seminerleri düzenleniyor halka açık, öğrenmek isteyenler geliyor.

Bilimi geliştiren bu üniversiteler yanlış, evinde bilgisayar başında oturan siz mi doğrusunuz? Hadi ordan.

Savunduğunuz şeylerin boş olduğu şuradan belli. Yazdığınız şeyleri doğrulamak için kaliteli üniversitelerden kaynak gösteremiyorsunuz. Hava civa yazıyorsunuz. Ben size üniversitelerden kaynak gösteriyorum ama bağnaz cahil insanlar gibi saygın üniversitelerin söylediklerini kabul etmiyorsunuz. 150 yıl öncesinin kitabından sayfa paylaşıyor adam ya, 150 yıl ilerledik, bilim gelişti, eskidi o bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 25 Mart 2019; 18:7:41 >

• Soruyu anlayamadım. Teknolojik ilerlemede bilimsel verilerden yararlanıyoruz sonuçta. Ne derece sağlıklıdır derken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 25 Mart 2019; 18:7:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Teknoloji bilm aldatmacası-felsefe bilimden üstündür vs. saçma sapan konular açıyorlar.
    Bide kervana sahte fizikçi müyendiz katıldı.Sırf çene.
    Link koyar masal oku.
    Link ister. Linkleri beğenmez.Kitap sayfası koyarız.Nasıl çarpıtacaklarını şaşırırlar.

Koyduğun kitap 150 senelik derler.sanki 1900lerin başında kaleme alınan izafiyet çok yeni
    vede biz izafiyeti yanlışlamışız gibi.

Kuran izafiyeti yazdı derler.
    Tezlerimizi 1400 sene önceki kitapla çürütmeye çalışırlar.

İzafiyetin anlatığı zaman kavramı yorumuna dayanırız.Zaman uzayın her tarafında değişmezdir deriz.
    Üstelikte zamanın değişmezliğini söyleyen islami yazar koruz.Onada itiraz ederler.
    www.nurkale.com

Sözüm meclisten dışarı Yahudi piçi dedikleri Albertin teorileri çarpıtmazlarmı.

Zamanda yolculuk yapar, paralel evrene geçerler.Kara delikler ispatlamış gibi ona sarılılırlar.
    Kara delikmiş yerim sizin kara deliğinizi.
    Uzay yolu macerası sanki.

70 milyon müslümanda 70 milyon ayrı yorum. Hangi birine laf yetiştirecen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 25 Mart 2019; 19:11:15 >

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Adamın koyduğu kaynakta E=mc2 formulu dahi çarpıtılmış.
  • Biride kalkmış ışık hızını 18yy fizikçsi maxwell formule ettiğini iddia ediyor.

1675 yılında Danimarkalı astronom Ole Romer, Galileo'nun deneyinden yola çıkarak ışık hızını küçük bir hata payı ile hesaplamayı başardı. Romer, Jüpiterin güneş etrafındaki dönüş periyodundan yola çıkarak ışık hızı ile ilgili ilk başarılı tahminlere ulaşan kişidir.

Isaac Newton(D.4 Ocak 1643 – Ö.31 Mart 1727) Romerden habersiz değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Biride kalkmış ışık hızını 18yy fizikçsi maxwell formule ettiğini iddia ediyor.

1675 yılında Danimarkalı astronom Ole Romer, Galileo'nun deneyinden yola çıkarak ışık hızını küçük bir hata payı ile hesaplamayı başardı. Romer, Jüpiterin güneş etrafındaki dönüş periyodundan yola çıkarak ışık hızı ile ilgili ilk başarılı tahminlere ulaşan kişidir.

Isaac Newton(D.4 Ocak 1643 – Ö.31 Mart 1727) Romerden habersiz değildir.
    Tahmin yapmak ve ölçmek farklı bir şeydir. Bunu matematiksel olarak denklemlerle ifade edip göstermek çok farklı bir şeydir. Bir tanesi size sadece sonucu verir, öteki ise olayın nedenini kavramayı sağlar. Ben matematiksel olarak ışığın neden o hızda hareket ettiğini Maxwell'in gösterdiğini yazdım.

Daha basit örnek vereyim. Suyu kaynatan ve termometresi olan herkes suyun ortalma 100 derecede kaynadığını ölçer. Bunu yaptığınızda sadece suyun 100 derecede kaynadığını ölçmüş olursunuz, fakat neden o sıcaklıkta kaynadığını anlamazsınız. Bunu anlamanız için atmosfer basıncı, buhar basıncı, dış basınç gibi kavramları öğrenmeniz gerekir. Yani Ole Romer bir ölçüm yapmıştır, aynı sizin termometre ile su kaynama sıcaklığını ölçmeniz gibi. Maxwell ise matematik denklemleri ile neden ışığın o hızda gittiğini bulmuştur. Siz daha kavramları öğrenememişsiniz, okuduğunuzu anlamıyorsunuz, cevap vermeye çalışıyorsunuz.

Burada ciddi şekilde okuduğunu anlama hatta hiç okumadan bilmediği şeyleri yazan insanlar var. Buraya kaç kere kanıtlarıyla üniversitelerin sayfalarından linkler vererek kuantum teorisini, göreliliği ve kara deliğe dair şeyler koydum. Hala gelmişler onlar yalan diyorlar. Arkadaşlar siz okuduğunuz anlayamıyor musunuz gerçekten. Koskoca üniversiteler bilmiyorlar, doğru düzgün araştırma yapmayı okuduğunu anlamayı bilmeyen insanlar herşeyi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 26 Mart 2019; 10:54:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Teknoloji bilm aldatmacası-felsefe bilimden üstündür vs. saçma sapan konular açıyorlar.
    Bide kervana sahte fizikçi müyendiz katıldı.Sırf çene.
    Link koyar masal oku.
    Link ister. Linkleri beğenmez.Kitap sayfası koyarız.Nasıl çarpıtacaklarını şaşırırlar.

Koyduğun kitap 150 senelik derler.sanki 1900lerin başında kaleme alınan izafiyet çok yeni
    vede biz izafiyeti yanlışlamışız gibi.

Kuran izafiyeti yazdı derler.
    Tezlerimizi 1400 sene önceki kitapla çürütmeye çalışırlar.

İzafiyetin anlatığı zaman kavramı yorumuna dayanırız.Zaman uzayın her tarafında değişmezdir deriz.
    Üstelikte zamanın değişmezliğini söyleyen islami yazar koruz.Onada itiraz ederler.
    www.nurkale.com

Sözüm meclisten dışarı Yahudi piçi dedikleri Albertin teorileri çarpıtmazlarmı.

Zamanda yolculuk yapar, paralel evrene geçerler.Kara delikler ispatlamış gibi ona sarılılırlar.
    Kara delikmiş yerim sizin kara deliğinizi.
    Uzay yolu macerası sanki.

70 milyon müslümanda 70 milyon ayrı yorum. Hangi birine laf yetiştirecen.
    Al işte adamdan cehalet akıyor.

Koyduğum linkler düyanın en iyi üniversitelerinin sayfaları. Fakat o kadar cahil ve ego sahibisin ki, koskoca üniversitelerin ve profesörlerin yazdığı güncel fizik bilgilerini küçümseyip kabul etmiyorsun. Gitmiş 150 yıl öncenin eskimiş şeylerini önümüze koyuyorsun. Araştırma yapmayı zerre bilmiyorsun, doğru bilgiye nasıl ulaşılır hiç bilgin yok, ortaokul düzeyinde kalmışsın.

Link koyar masal okutur, link ister beğenmez diyorsun çünkü çok cahil bir insansın. Benim koyduğum linkler üniversitelerin güncel sayfaları, yani bilginin doğru olduğu yerler. Senin bana gösterdiğin sayfa ise 150 yıl önce yazılmış ve güncelliğini yitirmiş bir şey. Bunun anlamı şu, sen doğru bilgiye nasıl ulaşılır, kaynak kontrolü nedir bilmiyorsun. Yani bilim öğrenirken bilinmesi gereken ilk kuralı kavrayamamışsın. Biz ortaokul çocuklarına öğretiyoruz bunu şenliklerde.

Senin gibi ne olduğu belli olmayan birinin yazdığına inanmak yerine, üniversitelerin profesörlerin dediği güncel bilgileri okuyor, liselere ortaokullara seminerlere gittiğimizde gençlere düzgün bilgiler veriyoruz. Hayatında tek bir fizik seminerine katılmamış, modern hiçbir şeyi kavrayamamış eski kafalı kalmış birisin sen. Gelmişsin burada üniversitelerin sayfalarından koyduğum şeylere gülüyorsun. Acınacak bir halin var vallahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 26 Mart 2019; 11:1:23 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.