Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtirazımız Earth ve Astra örneğinde ikizler paradoksunda yatıyor.

Astranın Eartha göre 4 yıl daha az yaşlamasının nedeni Uzaya giden astranın ivme nedeni ile biyolojisinin yavaşlamasında yatıyor.
    Geçen zaman Astra içinde 10 yıldır.Sadece bütün hücreleri ivme nedeni ile yavaş çalışmıştır.Daha genç kalmıştır.

Olay bu kadar basit.
    Adı üzerinde paradox. Çelişki. kaldıki Astra mutlak boşlukta tamamen yer çekimsiz bir ortamda bizimle eş zamanlı yaşlanacaktır.
  • Neden sadece yerçekimidir.
    Mutlak boşlukta ne ivme kalır ne çekim .İsterse Astra ışık hızı ile gitsin bizimle eş zamanlı yaşlanır.
    Kafayı paradoksa amma takmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Ensteina itiraz eden yok. Bu tartışmanın çıkış noktası zamanın yavaşlayıp yavaşlamadığı.
    Zaman yavaşlamaz. Ali ulvi hocanız dahi doğruluyor.
    Diğerleride ispatlanmış değildir.

Hadi ölle olsun sizin eşeğiniz kancık ossun.
    Çok yakında zamanda yolculuk yaparsınız.

quote:

@Prof. Dr. Metin Arık:

“LİGO Deneyi Newton ve Einstein teorilerini gözlemledi. Bunların, teorik olarak uzay, zaman eğriliğinin Quantum Teorisi ile doğru ilişkilendirilmesi, deneysel olarak graviton parçacıklarının bulunması lazım. Önümüzde yüzlerce senelik bir süreç var.

Alıntıları Göster
    Kardeş iyi okumuyorsun bahsettiğin yerde Einstein teorileri yanlışlanmış demiyor, Kuantum Teorisi ile ilişkilendirilmesi henüz erken diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 26 Mart 2019; 15:16:59 >

• Hocam biz uzay boşluğu veya yerçekimim olduğu galaksiler arası boşluktan bahsetmedik.buralarda ivmenin etkisi şu veya bu oranda vardır. Çekim gcünün azalması ile birlikte ivmenin etkiside o kadar az olacaktır. yine yaşlanma hızı değişecektir.

Sözünü ettiğimiz uzay boşluğu değil Mutlak boşluktan söz ettik.

İkide birdede şunu incele bunu incele paradoksları geç ne demek.Komik oluyorsunuz.

Sonuçta ikizler paradoksu veya diğer iddialar kesin ispatlanmadığı sürece iddiadan öte değildir. İkizler sadece bir varsayımdan ibarettir.

Bende ikizlerin Mutlak boşlukta tahayyül ettim varmı ötesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pylorid

Kardeş iyi okumuyorsun bahsettiğin yerde Einstein teorileri yanlışlanmış demiyor, Kuantum Teorisi ile ilişkilendirilmesi henüz erken diyor.

Alıntıları Göster
    Sen benim yazdıklarımı iyi okumuyorsun Einstein teorilerine itirazım yok.
    Üzerinde kurulan bazı iddialara itirazım var.
    Örneğn en önde gelen zamanda yolculuk yapılamayacağını ben iddia ediyorum.

Sizde zaman makinasına binip zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Vardığınız nokta bu.

• quote:

Sen benim yazdıklarımı iyi okumuyorsun Einstein teorilerine itirazım yok.
    Üzerinde kurulan bazı iddialara itirazım var.
    Örneğn en önde gelen zamanda yolculuk yapılamayacağını ben iddia ediyorum.

Sizde zaman makinasına binip zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Vardığınız nokta bu.

Alıntıları Göster
    Zamanda yolculuk yaparız diye ben demedim şahsen o iş zor, ama Einstein'in zamanın göreceli oluşu farklı durumlarda farklı akması doğru.

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    Zamanı farklı akıtırsan zaman makinasınıda icat edersin.
  • quote:

Zamanı farklı akıtırsan zaman makinasınıda icat edersin.
    Aynı mekanda zamanın farklı akması diye birşey yok, evrendeki farklı noktalarda ve ışık hızına yakın hızlarda mümkün.
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
  • Newton paradigması hatalı olmasına rağmen bununla birçok teknolojik gelişme yaşandı

Newtonun paradigmasının bir kısmı hatalı ise hepsi değil bu yüzden teknolojik gelişme yaşandı.

Teknolojik gelişmelerle bilimsel gerçeklik arasında paralellik kurmak ne derece sağlıklıdır?

Gayet sağlıklıdır.Bundan 30yıl öncesine kadar dayanıyor bugünkü çıkan şeyler yani bilim adamları zaten dokunmatik ekran,robot kol,kanser tedavi ilaçları gibi şeylerle uzun süredir uğraşıyordu.Cep telefonlarıda pat diye çıkmadı ya ondan daha öncesinde yapılan çalışmalarla bu sonuç ortaya çıktı Faraday'ın bir lafı vardır bilir misin?

- Temel bilimsel araştırma ne işe yarar efendim?

- Sizce yeni doğmuş bir bebek ne işe yarar? cevabını verir.

adamın yaptığı elektrik motoruna ne işe yarar tarzı bir soruda vardı sonuç olarak şuan yapılanlarda işe yaramıyor ama yarayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 26 Mart 2019; 18:41:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _gavaracı_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @gavaracı Bumu ispat

arlab.istanbul.edu.tr
    Laboratuvar Görüntüleme | İstanbul Üniversitesi Research Laboratories Information System Araştırma Laboratuvarları Sistemi
    https://arlab.istanbul.edu.tr/arlab/front/browse_lab.html?labid=86

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

@Gavaracı Sana başka bir ispat sunayım

• Bu forum bu hale ne zaman geldi adamlar karadelik yok, foton yalan, yerçekimi yok, zaman değişmez, dünya düz falan diyor gerçi fake hesaplardan aynı kişilerin yazdığını göremeyecek kadar aptal değiliz ama bu kadar cahilce yorumları görmek, tüm bilimsel makaleleri geçtim deneylerle gözlemlerle ispatlanan tüm gerçekleri de reddetmek de neyin nesi akıl alır gibi değil.

Sanıyorum bu kişiler bu bilimsel kaynakları okumakta veya anlamakta zorlanıyor. Biz de yine Cern de çalışan ve Boğaziçi' nde görev yapan profesörlerin tüm bunları herkesin anlayabileceği şekilde anlattığı bir kaç videosundan oluşan youtube kanalını bırakalım buraya belki boş boş yorumlar yapacağınıza izlersiniz de aydınlanırsınız..

Kanallarının linki:https://m.youtube.com/channel/UCXyPCCo-kijDKLwEv_cz-Eg/videos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 26 Mart 2019; 18:58:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cern'de yapılan çalışmalara kim itiraz etti

Yerçekimi yokmu dedik

Siz zaman makinesini ne zaman yapıyonuz onu bilelim.

Evet kara delik foton yalan zaman ölçümü değişmez

isimli topiği sanki biz açtık.
  • Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.