Şimdi Ara

Teknosa Çalışma Şartları Nasıl (Mülakata Çağırdılar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
37.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Liseden sonra bir veya iki yil orada calistim. Tam hatirlamiyorum :) Artilari sigorta, multinet ve maasini sorunsuz alirsin. Prim sistemi var, eskiden herkesin prim yuzdesi ayniydi ama cikmama yakin satis danismani cesitleri getirdiler ve priminin yuzdesi ona gore degisiyordu. O zamanin parasi prim ile iki binliraya yakin maas aliyordun, bir satis danismani icin harika bir maas. Eksileri ise bu isin her satis danismanligi isinde oldugu gibi cok. Izinler kafadan sorun, haftasonu yok, dini ve devlet bayramlari yok. Gunde 8 saat isi yalan olur part-timelar oyle calisiyordu. Sasbah 8-9 gibi orada olup, kapatiyorduk genelde. Sayim gunleri sabahlarsin. Mal calindiginda, hatali satisda senden kesilir. Eskiden reyon verirlerdi sana tabi sadece orada satis yapmak icin degil oranin duzenini saglaman icin. Etiketlerdeki yanlislari sen odersin, bilgisayar ve notebook falan hep dolar kuru uzerindendi bi hatada ellerinden oper :) Tabi birde cakal satis danismanlari ile ugrasmasi var, mustei calmasi, seni pahali reyonlarin oraya almamasi gibi :) birde insanlarla ugrasmasi var, ozellikle eksi sozluk yazarlari gibi tiplerle :) Ben sabah 8.30'da uykulu gozlerle magazayi hazirlarken, adamlar o saatte anahtarla vitrine vuruyolardi. Neymis pil alacakmis, sarjlisindan :) Birde herkes kendini kral zannediyor malesef ugrasmasi cok zor...

• teknosada sadece öğle molasında insan olduğunu hatırladığını biliyor muydun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: emrgzllr

quote:

Orijinalden alıntı: Falcon78

o kadar da değil yani öyle 1 sene zorunlu çalışacaksın diye

en fazla 4 veya 5 ay çalışabilirim üniversite daha önemli dersleri aksatamam sonra ne anlamı kalacak üniversitenin

ya arkadaş şu forumda teknosa da çalışmış birisi yokmu bana herşeyi anlatacak a'dan z'ye

*Mülakata davet edilirsin eğer burada kabul edilirsen seni telefonla arayıp maaş bilgisi ve şartlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaparlar.
    *890 lira maaş+sigorta+4 tl yol+ bulunduğun mağaza konumuna göre ticket.
    *Sattığın ürün başına %1 prim
    *Teknosa çalışanları arasında yapılan yarışmalar,geziler,hediyeler kısacası sınırsız sosyal aktivite ve eğlence.
    *Günde yalnızca 8 saat çalışma süresi.
    *Özel günlerinde izin almak istersen mağaza sorumlusuna bildirsin ve o gün için izin kullanabilirsin.
    *Türkiye'de yalnızca Teknosa da bulunan özel hakem heyeti(yani mağaza içerisinde herhangi bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan buraya başvurup hakkını arayabilirsin)
    *Türkiyenin hangi mağazasında başlarsan başla 2 hafta boyunca teknosa akademi(istanbul-sahrayıcedid) de eğitim alacaksın,farklı bir ilde ikamet ediyorsan otel-yemek-yol paranı karşılıyorlar
    *Eğer katılırsan Eğitimlerde de göreceğin üzere 2 senelik 1 senelik çalışanlar eğitim uzmanı ya da mağaza yöneticisi oluyorlar yani hızlı kariyer olanağı
    *İşkur a kaydolursan eğitime geldiğin her gün için sana 20 tl ödeme yapılır yani İstanbul da yaşıyorsan yol paranı çıkarmış olursun.

Şartlar kısaca bu şekilde. Yani gördüğün gibi harika bir iş fırsatı!
    Ancak sana ben birde görmediğin yüzünü anlatayımda baştan herşeyi kabul ederek iş yap;

*En fazla 4-5 ay çalışırım diyorsan 500 lira tazminatı hazırla(yani 1 maaş)çünkü işe girerken 6 ay içerisnde çıkarsam ya da çıkarılırsam tazminat ödemeyi kabul ettiğine dair sözleşme imzalatırlar.
    *Sana ilk telefon görüşmesinde söylenen 890 lira maaşın en fazla 700 lira olduğunu unutma çünkü 890 lira derken bunun brüt olduğunu nereden bileceksinki!!
    *Aynı şekilde prim olayında hem sana verilen hedefi tutturman hem o ay mağazanın hedefini tutturması,mağazada ürün kaybolmaması(hırsızlık) hemde gizli müşteri sonucunun çok iyi olması gerekir yoksa primi falan unut.
    *Mağazada herhangi bir hırsızlık durumu olursa,ürün kaybolursa sayımlarda eksik ürün çıkarsa bunu çalışanlardan temin edildiğini ve her gün her mağaza giriş çıkışlarında dedektörle aranacağını(potansiyel hırsızsın yani) bil.
    *Kameraları neden incelemiyoruz dediğinizde ise kusura bakma uğraşamayız sizlerden keseceğiz cevabını alırsın( Bunu bizzat teknosa akademide hocaya sorduğumda bu cevabı aldım)
    *Esnek çalışma saatlerine sözleşmende imza attığın için 15 saate kadar çıkan vardiyalarından mesai alamayacaksın her seferinde sonra ayarlarız dengeleriz diye yanıt alacaksın
    *Eğitimlerde kumaş pantolon ve gömlek(sacede tek düğmesi açık) siyah ayakkabı haricinde kıyafet giyemezsin ve her gün sakal traşı olmak zorundasın.
    *Eğitimlerde çıktığın her yemek ve sigara molasında seni takip eden konuşmalarını yürüyüşünü rapor eden yani resmen ajan diyeceğimiz elemanlar olduğu için herşeyine dikkat etmelisin.
    *Eğitim sonu sınavlar var çeşitli konulardan bu sınavlarda başarılı olursan ve diğer kriterlere uyarsan işe alınırsın eğer işe alınıp en az 1 ay çalışmazsan ya da eğitimi yarıda bırakırsan işkur paranı ödemez verdiğin yol parası ve her sabah 6 da kalkıp eğitime gitmen de yanına kar kalır.(gerçi alındaıktan 1 ay sonra çıkarsan bu kezde tazminat ödersin yani her türlü zarardasın)
    *Haftalık iznin yalnızca 1 gündür ve yaknızca haftaiçi kullanabilrsin bunun dışında izin yapmayı aklından bile geçirme.
    *O eğitimlere girip ballandıra ballandıra teknosa da 1 yıl çalıştım şu oldum bu oldum diyen eğitim uzmanlarının vaatlerine aldanıpta seneye müdürüm hacı deme sakın sadece onlara ne zaman işe başladıklarını sor :) ( 10 tane hoca varsa 8 i 2000 girişli yani teknosanın kurulduğ tarih)
    *Son olarak sakın bulaşma derim hayattan soğursun .

8 saatmi??? arkadaşım teknosada sabah 9:30 da çıkıyo gece 11 de eve geliyo cocuk...ne ara 8 saat oldu..ünlü büyük bi alışveriş mağzasında.iş bulsam durmam diyo mecbur ev bakıyo ne zaman görsem söylenir..

mesajımı tam olarak okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın

• arkadaşlar hayırlısıyla haftaya başlıyorum sanırım...telefonda konustuk ama bı kargasaya geldı 2 kere sordum adama duyamadım evrakları vsvs istedi saglık raporu kımlık fotokopısı vsvs
    exper promötör olarak başlıcam exper alcaklar bekliyorum sizleri samsundaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

arkadaşlar hayırlısıyla haftaya başlıyorum sanırım...telefonda konustuk ama bı kargasaya geldı 2 kere sordum adama duyamadım evrakları vsvs istedi saglık raporu kımlık fotokopısı vsvs

maaştan bahset dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

arkadaşlar hayırlısıyla haftaya başlıyorum sanırım...telefonda konustuk ama bı kargasaya geldı 2 kere sordum adama duyamadım evrakları vsvs istedi saglık raporu kımlık fotokopısı vsvs

maaştan bahset dostum

evet bugün itibariyle 1,5 ayı doldurdum gıbı bısey maaşım 750 net 200 ticket 140 yol veriyoler artı prim var..çalışma süresi güzel çif vardiya promotör 4 adet oldugu ıcın 12 9 11 8 1 saat yemek molası 15 erden 2 şer tane dinlenme molası..gayet zevkli...tavsiye ederim elektronik ortamı sevenler için birebir bide bizim mağaza karadenizin en büyüğü olduğu için teknosa xxl 3 katlı 2000 metre kare insan kayboluyor ıcınden her urunden var teshırde her turlu kurcalıyosun yanı..80 tane notebook var teşhirde bilmem gördunuzmu o kadarını yanı..bıraz fazla yazdım affola...ama turuncuda olmak her zaman daha ıyı gıbı bana gore..

• evt arkadaşlar başka teknosa da çalışan varmı ben de başvuru yaptım mülakata çağırdılar fakat maaş özellikle prim sistemi nasıl? bazı arkadaşlar kişisel 50000 tl satış yaptıktan sonra prim alabiliyorsun diyolar doğru mu? yoksa toplam satış üzerinden mi prim alıyorsun? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyanuscelikol

evt arkadaşlar başka teknosa da çalışan varmı ben de başvuru yaptım mülakata çağırdılar fakat maaş özellikle prim sistemi nasıl? bazı arkadaşlar kişisel 50000 tl satış yaptıktan sonra prim alabiliyorsun diyolar doğru mu? yoksa toplam satış üzerinden mi prim alıyorsun? teşekkürler...

arkadaş şuan giyim dışında elektroik magazalar içinden en iyisi teknosa sadece turkıyede adamlar 2 hafta egıtıme alıyolar teknosa akademıde egıtımını alıyosun sınavlara gırıyosun ordanda sınavları gecersen ıs bası yapıyosun kolay degıl oyle sallayan arkadaslar var..ben suan turuncu oldum teknosa elemanı oldum..tabı bıarz daha sorumluluk arttı turuncu oluncaama yokyok..zevklı bı durum sevıyorum ynı ben işimi..artı sertifika veriyolar akademiden mezun olursan onla emın olun electro world olsun gold olsun vatan olsun havada karada kaparlar senı yani..başka bi iş düşünmeeyip en iyi tercihlerden biri kişisel olarak
    aylık magazaya verılen hedef satış danısmanı sayısına bolunur aylık kotan ortaya cıkar..o kotanında belırlı kademelerı var..renk küp altın yıldız..her urunun ayrı ayrı carpanı var..teknosada çalışırsan para var çalışmasan arazi olursan iş te olmaz parada olmaz...

• benı nıye cagırmıyorlar arkadaş 2 yıllık muhasebe bıtırdım 3. sınıf malıye okuyorum ne ıstıyorlar anlamıyorum acıkcası yanı bellı bır bırıkımıde onlarla elde edılır
  • quote:

quote:

evt arkadaşlar başka teknosa da çalışan varmı ben de başvuru yaptım mülakata çağırdılar fakat maaş özellikle prim sistemi nasıl? bazı arkadaşlar kişisel 50000 tl satış yaptıktan sonra prim alabiliyorsun diyolar doğru mu? yoksa toplam satış üzerinden mi prim alıyorsun? teşekkürler...

arkadaş şuan giyim dışında elektroik magazalar içinden en iyisi teknosa sadece turkıyede adamlar 2 hafta egıtıme alıyolar teknosa akademıde egıtımını alıyosun sınavlara gırıyosun ordanda sınavları gecersen ıs bası yapıyosun kolay degıl oyle sallayan arkadaslar var..ben suan turuncu oldum teknosa elemanı oldum..tabı bıarz daha sorumluluk arttı turuncu oluncaama yokyok..zevklı bı durum sevıyorum ynı ben işimi..artı sertifika veriyolar akademiden mezun olursan onla emın olun electro world olsun gold olsun vatan olsun havada karada kaparlar senı yani..başka bi iş düşünmeeyip en iyi tercihlerden biri kişisel olarak
    aylık magazaya verılen hedef satış danısmanı sayısına bolunur aylık kotan ortaya cıkar..o kotanında belırlı kademelerı var..renk küp altın yıldız..her urunun ayrı ayrı carpanı var..teknosada çalışırsan para var çalışmasan arazi olursan iş te olmaz parada olmaz...

turuncu olmak ne demek yani ne ayrıcalığın var? birde prim 3 ayda bir mi yoksa her ay mı alınıyor?ben bir arkadaştan öyle duydum öyle ise satış danışmanı sayısına bölünen hedef ozaman 3 ayda mı tutturulması gerekiyor?3 ayda 1 de çift maaş diye duydum birde giyiminiz nasıl gömlek kravat mı özel t shırt mü? teşekküler..

• teknosada çalıştım halada çalışmaktayım maddeler halinde bu mesaja alıntı yaparak sor cevaplıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_silence! -- 27 Kasım 2012; 23:52:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

teknosada çalıştım halada çalışmaktayım maddeler halinde bu mesaja alıntı yaparak sor cevaplıyım

hocam hangi mağazada çalışıyorsun..kıdem ne sd1 ms my :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

teknosada çalıştım halada çalışmaktayım maddeler halinde bu mesaja alıntı yaparak sor cevaplıyım

hocam hangi mağazada çalışıyorsun..kıdem ne sd1 ms my :)

Özel değilde daha genel soruları cevaplamayı tercih ederim
  • quote:

quote:

quote:

turuncu olmak ne demek yani ne ayrıcalığın var? birde prim 3 ayda bir mi yoksa her ay mı alınıyor?ben bir arkadaştan öyle duydum öyle ise satış danışmanı sayısına bölünen hedef ozaman 3 ayda mı tutturulması gerekiyor?3 ayda 1 de çift maaş diye duydum birde giyiminiz nasıl gömlek kravat mı özel t shırt mü? teşekküler..

hocma şimdi teknosada promotörlerde vardır firma elemanları samsung lg exper toshıba sony panasonız bu markaların fotoraf makınesı bılgısayar televızyon beyaz esya vs hepsının ayrı ayrı promotoru olur magazasına göre..onlar satış danısmanı gibi calsırı sadece kendı urunlerınden prım alırlar kotaları vardır..bende promotordum exper promotoru suan teknosa bunyesıne gectım satıs danısmanı oldum..
    3 aydan 3 aya çif maaş diye bişey yok asgeri ücret maasın vardır artı primdir ..primin bi ay gecikmeli yatar hesaplanması felan..her ay kotan vardır bu ayın prımını ocakta alıcan mesela bu ay sonuda kotanın ne kadarını doldurduysan o kadar prim alırsın..anlıcan sabancı bunyesı her zaman iyidir..ama şöyle bi durumda var buludunguun yerde magazaların sağlamsa teksen yada teknosa olarak vatan felan yoksa..olsada fark etmez teknosanın çok çok artısı var..samsung promotoru asus promotoru hp promotoru olabılırsın benden tavsıyedır..yada yerlı urun olarak casper promotoru ol..ama satışına güveniyosan ağzın iş yapıyosa bunları bu pazarda ezemezsin ve maaşları çok güzel..toshiba ve samsung çok disiplinlidir bilgine ben exper promotoruydum rhattım sadece kuru maas alıyodum yatıyodum ürünü yoktu teknosada :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocma şimdi teknosada promotörlerde vardır firma elemanları samsung lg exper toshıba sony panasonız bu markaların fotoraf makınesı bılgısayar televızyon beyaz esya vs hepsının ayrı ayrı promotoru olur magazasına göre..onlar satış danısmanı gibi calsırı sadece kendı urunlerınden prım alırlar kotaları vardır..bende promotordum exper promotoru suan teknosa bunyesıne gectım satıs danısmanı oldum..
    3 aydan 3 aya çif maaş diye bişey yok asgeri ücret maasın vardır artı primdir ..primin bi ay gecikmeli yatar hesaplanması felan..her ay kotan vardır bu ayın prımını ocakta alıcan mesela bu ay sonuda kotanın ne kadarını doldurduysan o kadar prim alırsın..anlıcan sabancı bunyesı her zaman iyidir..ama şöyle bi durumda var buludunguun yerde magazaların sağlamsa teksen yada teknosa olarak vatan felan yoksa..olsada fark etmez teknosanın çok çok artısı var..samsung promotoru asus promotoru hp promotoru olabılırsın benden tavsıyedır..yada yerlı urun olarak casper promotoru ol..ama satışına güveniyosan ağzın iş yapıyosa bunları bu pazarda ezemezsin ve maaşları çok güzel..toshiba ve samsung çok disiplinlidir bilgine ben exper promotoruydum rhattım sadece kuru maas alıyodum yatıyodum ürünü yoktu teknosada :D

öncelikle teşekkürler arkadaşım yardım için senin mağazada şuan aktif çalışman iyi oldu bu arada exper iyiymiş yabirde kotanı doldurmasan bile yaptığın satış üzerinden prim alıyorsun herhalde?teknosaya girdikten sonra samsung ve toshiba bibi markaların promotörlüğüne kapak atmaya çalışayım mı? teknosa da kalmak benim için iyi midir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

öncelikle teşekkürler arkadaşım yardım için senin mağazada şuan aktif çalışman iyi oldu bu arada exper iyiymiş yabirde kotanı doldurmasan bile yaptığın satış üzerinden prim alıyorsun herhalde?teknosaya girdikten sonra samsung ve toshiba bibi markaların promotörlüğüne kapak atmaya çalışayım mı? teknosa da kalmak benim için iyi midir?

yan şöyle bi durum var teknosaya giriş yaparsan eğer promotroluge gecmek saçmalık olur..sabancı bunyesınde olmak her zaman ıyıdır herseyden prım alırsın sadece noteebook satmaktan degıl..en mantıklısı satıs danısmanlıgı ama he ben samsung yada toshıba promotoru olsaydım zaten 1500 den aşagı parada almazdım..kotanı doldurmadan sadece kuru maaş alırsın..başka bişi değil.. :)

• arkadaşlar böyle yerlerde part time çalışılabiliryormu?

çalışan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak sakallı user

arkadaşlar böyle yerlerde part time çalışılabiliryormu?

çalışan var mı

çalışılıyo promotor olarak calısırsın gıt basvur dect telefon felan alırlar promtor klavye mausenın bıle logıtechın vardı promotru :D
  • Peki yaş sınırı nedir burada çalışmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

Peki yaş sınırı nedir burada çalışmak için

çok yaşlıysan kaldırabilirmisiniz bilemem..18 den başlıyo kaça kadar giderse :D bünye meselesi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.