Şimdi Ara

Teknosa Çalışma Şartları Nasıl (Mülakata Çağırdılar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
37.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Falcon78

Arkadaşlar az önce teknosa genel müdürlüğünden arayıp pazartesi gününe iş görüşmesine daha doğrusu mülakata çağırdılar. daha önce görüşmeye gitmiş arkadaşlar anlatabilirlermi ortam nasıl, işe alınabilme olasılığım varmı çalışma şartları nasıl
    işe alınabilme ihtimali olan bölge bir alışveriş merkezinin içerisinde (Gebze Center) çalışma saatleri nasıl

teknosa da çalışmış veya hala çalışan arkadaşlar anlatabilirler mi?

Sanırsam satış danışmanı olarak başvurdunuz.Öyle ise mülakatta etkileme sanatınızı ölçecekler.Bu farklı şekillerde olabilir.Mesela toplu mülakat ise elinize kağıt kalem tutuştururlar.Sonra başlarlar bir hikayeyi okutmaya daha sonra verilen kelimeleri önem derecenize göre sıralatırlar.Sonra tartışırsınız hangisi önce gelmeli falan filan.Diğerlerini en fazla ikna eden kazanır:D:D Daha sonra eğitim için vatan bir yere gönderiyor teknosa hakkında bilgi sahibi değilim.Ordan sonra iş başı.:D:D:D Birilerini ikna edemiyorsanız hiç buluşmayın nedeni

Teknosa Çalışma Şartları Nasıl (Mülakata Çağırdılar)

• arkadaşlar teknosa da çalışmış kişiler varmı mülakatta ne soruyorlar
  • Asgari 1 yıllık çalışacağına dair sözleşme ve senet imzalıyorsun,askerlik efendime söyleyeyim başka maaşı yüksek işe geçmek... bahane yok,imzalattığı senetlerin hepsini paşa paşa ödeyeceksin
  • o kadar da değil yani öyle 1 sene zorunlu çalışacaksın diye

en fazla 4 veya 5 ay çalışabilirim üniversite daha önemli dersleri aksatamam sonra ne anlamı kalacak üniversitenin

ya arkadaş şu forumda teknosa da çalışmış birisi yokmu bana herşeyi anlatacak a'dan z'ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: daemon400

quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Dh'nin yarısının gerizekalı olduğunu biliyor muydun?

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=747856

Pencereyi kapa ?

Kimi insanlar bardağın dolu kısmını kimi boş kısmını görür. Senin sürahide su kalmamış sanırım.
  • biz burada neyden bahsediyoruz hala anlamayan kişiler var takılmayın 2-3 cümleye allah aşkına
  • Buraya başvuruda eğitim durumuna bakıyorlar ve fazla önem veriyorlar mı ? cevabı alıntı olarak yaparsanız sevinirim.
  • quote:

biz burada neyden bahsediyoruz hala anlamayan kişiler var takılmayın 2-3 cümleye allah aşkına

Falcon78 hocam durum nedir bende bu hafta içi haber beklıyorum gectıgımız cumartesı gorustum bölge temsilcisiyle işte.cv mi bıraktım tamam dedi arıcam seni dedi..hafta içi evraklar isticem senden dedi..beklıyorum bakalım 3 gun oldu..
    asgeri ücret artı prim artı aylık 200 lira ticket yemek için..öğle saatınde 1 saat yemek molası aksam ustu cay molası var bırde galıba 5 20 dakıka..bildigim kadarıyla..çalışma saatlerıde sanırım
    1 hafta sabah 9 aksam 5 yada 6 obur haftada oglen 12 aksam 22 gıbı olması lazım tam bılemıcem ama....
    bilgi verirsen sevınırım
  • hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

gebze centerin operasyon yöneticini tanıyorum.
    teknosan uzak dur.arkana bakmadan kaç.benim hayatımı bitirdi.umutlarımı söndürdü.sakın sakın sakın.

quote:

6 ay boyunca çalışmanız için size bir sözleşme imzalatılıyormuş, eğer işten çıkarsanız ya da onlar sizi işten çıkartırsa belli bir meblağ ödetmeyi zorunlu kılarmış! bildiğin kölelik sistemi di mi ? "stajyer satış danışmanı" yazan kişiler 1 senesini doldurmamış kişileri ayırt etmek içinmiş.

olay öle kariyer sitelerinde yazdığı gibi değilmiş. gün içerisinde yapmanız gereken satışların dışında yeni gelen kolileri indirmek, depoya dizmek, başka yere gidecek ürünleri bulundukları yerden toplamak gibi işler mevcutmuş. tabi bunları yaparken sizden günlük 2. el araba parası kadar satış yapmanız da aynı anda bekleniyormuş, hafta sonları bu rakamlar 2 haneli değerlere çıkıyormuş,

herkese verilen bir reyon varmış, reyonlardaki etiketlerden de sorumlu oluyormuşsunuz, eğer aldığımız bi üründe fiyat farkı çıkarsa reyonun sorumlusunun maaşından kesiliyormuş ve bu etiketler günün her saati değişebiliyormuş. bunu öğrendikten sonra artık şahsen fiyat farkı olan ürünün farkı ne olursa olsun yeni tutardan almak kulak çınlamasından iyidir gibi. ki bunları öğrendikten sonra teknosa'dan bi daha iğne bile almam.

o değil de bi anda işsiz kalınabilecek yegane şirketlerden biriymiş. borcunuz mu var harcınız mı var dert yok, ertesi gün işe gelmeyip işsiz kalacağınızı bir gün öncesinden öğreniyomuşsunuz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: BassBoosted

Buraya başvuruda eğitim durumuna bakıyorlar ve fazla önem veriyorlar mı ? cevabı alıntı olarak yaparsanız sevinirim.

en az eml mezunu arıyolar eski adıyla tezgahtar olcan sende ne bekliyon mühendismi alıcaklar günde 13 saat dikilmeye ayakta....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suki_
    Bmw cekersin ama sana bagli performansin...

• quote:

o kadar da değil yani öyle 1 sene zorunlu çalışacaksın diye

en fazla 4 veya 5 ay çalışabilirim üniversite daha önemli dersleri aksatamam sonra ne anlamı kalacak üniversitenin

ya arkadaş şu forumda teknosa da çalışmış birisi yokmu bana herşeyi anlatacak a'dan z'ye

*Mülakata davet edilirsin eğer burada kabul edilirsen seni telefonla arayıp maaş bilgisi ve şartlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaparlar.
    *890 lira maaş+sigorta+4 tl yol+ bulunduğun mağaza konumuna göre ticket.
    *Sattığın ürün başına %1 prim
    *Teknosa çalışanları arasında yapılan yarışmalar,geziler,hediyeler kısacası sınırsız sosyal aktivite ve eğlence.
    *Günde yalnızca 8 saat çalışma süresi.
    *Özel günlerinde izin almak istersen mağaza sorumlusuna bildirsin ve o gün için izin kullanabilirsin.
    *Türkiye'de yalnızca Teknosa da bulunan özel hakem heyeti(yani mağaza içerisinde herhangi bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan buraya başvurup hakkını arayabilirsin)
    *Türkiyenin hangi mağazasında başlarsan başla 2 hafta boyunca teknosa akademi(istanbul-sahrayıcedid) de eğitim alacaksın,farklı bir ilde ikamet ediyorsan otel-yemek-yol paranı karşılıyorlar
    *Eğer katılırsan Eğitimlerde de göreceğin üzere 2 senelik 1 senelik çalışanlar eğitim uzmanı ya da mağaza yöneticisi oluyorlar yani hızlı kariyer olanağı
    *İşkur a kaydolursan eğitime geldiğin her gün için sana 20 tl ödeme yapılır yani İstanbul da yaşıyorsan yol paranı çıkarmış olursun.

Şartlar kısaca bu şekilde. Yani gördüğün gibi harika bir iş fırsatı!
    Ancak sana ben birde görmediğin yüzünü anlatayımda baştan herşeyi kabul ederek iş yap;

*En fazla 4-5 ay çalışırım diyorsan 500 lira tazminatı hazırla(yani 1 maaş)çünkü işe girerken 6 ay içerisnde çıkarsam ya da çıkarılırsam tazminat ödemeyi kabul ettiğine dair sözleşme imzalatırlar.
    *Sana ilk telefon görüşmesinde söylenen 890 lira maaşın en fazla 700 lira olduğunu unutma çünkü 890 lira derken bunun brüt olduğunu nereden bileceksinki!!
    *Aynı şekilde prim olayında hem sana verilen hedefi tutturman hem o ay mağazanın hedefini tutturması,mağazada ürün kaybolmaması(hırsızlık) hemde gizli müşteri sonucunun çok iyi olması gerekir yoksa primi falan unut.
    *Mağazada herhangi bir hırsızlık durumu olursa,ürün kaybolursa sayımlarda eksik ürün çıkarsa bunu çalışanlardan temin edildiğini ve her gün her mağaza giriş çıkışlarında dedektörle aranacağını(potansiyel hırsızsın yani) bil.
    *Kameraları neden incelemiyoruz dediğinizde ise kusura bakma uğraşamayız sizlerden keseceğiz cevabını alırsın( Bunu bizzat teknosa akademide hocaya sorduğumda bu cevabı aldım)
    *Esnek çalışma saatlerine sözleşmende imza attığın için 15 saate kadar çıkan vardiyalarından mesai alamayacaksın her seferinde sonra ayarlarız dengeleriz diye yanıt alacaksın
    *Eğitimlerde kumaş pantolon ve gömlek(sacede tek düğmesi açık) siyah ayakkabı haricinde kıyafet giyemezsin ve her gün sakal traşı olmak zorundasın.
    *Eğitimlerde çıktığın her yemek ve sigara molasında seni takip eden konuşmalarını yürüyüşünü rapor eden yani resmen ajan diyeceğimiz elemanlar olduğu için herşeyine dikkat etmelisin.
    *Eğitim sonu sınavlar var çeşitli konulardan bu sınavlarda başarılı olursan ve diğer kriterlere uyarsan işe alınırsın eğer işe alınıp en az 1 ay çalışmazsan ya da eğitimi yarıda bırakırsan işkur paranı ödemez verdiğin yol parası ve her sabah 6 da kalkıp eğitime gitmen de yanına kar kalır.(gerçi alındaıktan 1 ay sonra çıkarsan bu kezde tazminat ödersin yani her türlü zarardasın)
    *Haftalık iznin yalnızca 1 gündür ve yaknızca haftaiçi kullanabilrsin bunun dışında izin yapmayı aklından bile geçirme.
    *O eğitimlere girip ballandıra ballandıra teknosa da 1 yıl çalıştım şu oldum bu oldum diyen eğitim uzmanlarının vaatlerine aldanıpta seneye müdürüm hacı deme sakın sadece onlara ne zaman işe başladıklarını sor :) ( 10 tane hoca varsa 8 i 2000 girişli yani teknosanın kurulduğ tarih)
    *Son olarak sakın bulaşma derim hayattan soğursun .

• şimdi gerçekten sogudum teknosadan hayattanda sogudum bıan kendımı dusundugum vakıt ne bıcım bı calısma sıstemıymıs bu arkadaş...tuhaf vazmı geçsem napsam cv nın arkasını doldurdum ımzaladım ama neyse hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

şimdi gerçekten sogudum teknosadan hayattanda sogudum bıan kendımı dusundugum vakıt ne bıcım bı calısma sıstemıymıs bu arkadaş...tuhaf vazmı geçsem napsam cv nın arkasını doldurdum ımzaladım ama neyse hayırlısı

Ne yaptınız hocam bir haber varmı ya da çağırdılarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...F.E.A.R...

quote:

şimdi gerçekten sogudum teknosadan hayattanda sogudum bıan kendımı dusundugum vakıt ne bıcım bı calısma sıstemıymıs bu arkadaş...tuhaf vazmı geçsem napsam cv nın arkasını doldurdum ımzaladım ama neyse hayırlısı

haber var hocam tanış aracılıgıyla gırcektım...yedeklere almıslar benı nıye almıslar...100 kısı satış danısmanı aldıkları ıcın 100 kısıde 2 kişi engelli almaları gerekıyormuş..benı yedeklere bırakmıslar daha ıyı oldu benım ıcın yaz sıcagında calısmıcam en azından bıraz tatıl yapcam

ama promotör olarak baslıcam galıba 1 2 haftaya..sonra senı ılk alımlarda alırız dedıler...suan ıcın boyle...sende varmı bı durum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ...F.E.A.R...

quote:

haber var hocam tanış aracılıgıyla gırcektım...yedeklere almıslar benı nıye almıslar...100 kısı satış danısmanı aldıkları ıcın 100 kısıde 2 kişi engelli almaları gerekıyormuş..benı yedeklere bırakmıslar daha ıyı oldu benım ıcın yaz sıcagında calısmıcam en azından bıraz tatıl yapcam

ama promotör olarak baslıcam galıba 1 2 haftaya..sonra senı ılk alımlarda alırız dedıler...suan ıcın boyle...sende varmı bı durum

Ben henüz başvurmadım ama en yakın zamanda başvurmak istiyorum hocam Bakalım bir yenilik vb.olursa haberdar edersiniz artık.

• Genelmüdürlükte calıstım berbat biyer gitme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCornick

Teknosa'nın sadece öğle arası çalıştığını biliyor musun?

quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

Teknosa'da sadece öğle molasında osurabilceği biliyor muydun?

Çok yaşayın emi.

• aslında teknosada çalışmak güzel olurdu.boştayken telefonları falan kurcalarsın.hem severimde teknolojiyle iç içe yaşayıpta teknolojiyle ilgi bilgi paylaşmayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrgzllr

quote:

o kadar da değil yani öyle 1 sene zorunlu çalışacaksın diye

*Mülakata davet edilirsin eğer burada kabul edilirsen seni telefonla arayıp maaş bilgisi ve şartlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaparlar.
    *890 lira maaş+sigorta+4 tl yol+ bulunduğun mağaza konumuna göre ticket.
    *Sattığın ürün başına %1 prim
    *Teknosa çalışanları arasında yapılan yarışmalar,geziler,hediyeler kısacası sınırsız sosyal aktivite ve eğlence.
    *Günde yalnızca 8 saat çalışma süresi.
    *Özel günlerinde izin almak istersen mağaza sorumlusuna bildirsin ve o gün için izin kullanabilirsin.
    *Türkiye'de yalnızca Teknosa da bulunan özel hakem heyeti(yani mağaza içerisinde herhangi bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsan buraya başvurup hakkını arayabilirsin)
    *Türkiyenin hangi mağazasında başlarsan başla 2 hafta boyunca teknosa akademi(istanbul-sahrayıcedid) de eğitim alacaksın,farklı bir ilde ikamet ediyorsan otel-yemek-yol paranı karşılıyorlar
    *Eğer katılırsan Eğitimlerde de göreceğin üzere 2 senelik 1 senelik çalışanlar eğitim uzmanı ya da mağaza yöneticisi oluyorlar yani hızlı kariyer olanağı
    *İşkur a kaydolursan eğitime geldiğin her gün için sana 20 tl ödeme yapılır yani İstanbul da yaşıyorsan yol paranı çıkarmış olursun.

Şartlar kısaca bu şekilde. Yani gördüğün gibi harika bir iş fırsatı!
    Ancak sana ben birde görmediğin yüzünü anlatayımda baştan herşeyi kabul ederek iş yap;

*En fazla 4-5 ay çalışırım diyorsan 500 lira tazminatı hazırla(yani 1 maaş)çünkü işe girerken 6 ay içerisnde çıkarsam ya da çıkarılırsam tazminat ödemeyi kabul ettiğine dair sözleşme imzalatırlar.
    *Sana ilk telefon görüşmesinde söylenen 890 lira maaşın en fazla 700 lira olduğunu unutma çünkü 890 lira derken bunun brüt olduğunu nereden bileceksinki!!
    *Aynı şekilde prim olayında hem sana verilen hedefi tutturman hem o ay mağazanın hedefini tutturması,mağazada ürün kaybolmaması(hırsızlık) hemde gizli müşteri sonucunun çok iyi olması gerekir yoksa primi falan unut.
    *Mağazada herhangi bir hırsızlık durumu olursa,ürün kaybolursa sayımlarda eksik ürün çıkarsa bunu çalışanlardan temin edildiğini ve her gün her mağaza giriş çıkışlarında dedektörle aranacağını(potansiyel hırsızsın yani) bil.
    *Kameraları neden incelemiyoruz dediğinizde ise kusura bakma uğraşamayız sizlerden keseceğiz cevabını alırsın( Bunu bizzat teknosa akademide hocaya sorduğumda bu cevabı aldım)
    *Esnek çalışma saatlerine sözleşmende imza attığın için 15 saate kadar çıkan vardiyalarından mesai alamayacaksın her seferinde sonra ayarlarız dengeleriz diye yanıt alacaksın
    *Eğitimlerde kumaş pantolon ve gömlek(sacede tek düğmesi açık) siyah ayakkabı haricinde kıyafet giyemezsin ve her gün sakal traşı olmak zorundasın.
    *Eğitimlerde çıktığın her yemek ve sigara molasında seni takip eden konuşmalarını yürüyüşünü rapor eden yani resmen ajan diyeceğimiz elemanlar olduğu için herşeyine dikkat etmelisin.
    *Eğitim sonu sınavlar var çeşitli konulardan bu sınavlarda başarılı olursan ve diğer kriterlere uyarsan işe alınırsın eğer işe alınıp en az 1 ay çalışmazsan ya da eğitimi yarıda bırakırsan işkur paranı ödemez verdiğin yol parası ve her sabah 6 da kalkıp eğitime gitmen de yanına kar kalır.(gerçi alındaıktan 1 ay sonra çıkarsan bu kezde tazminat ödersin yani her türlü zarardasın)
    *Haftalık iznin yalnızca 1 gündür ve yaknızca haftaiçi kullanabilrsin bunun dışında izin yapmayı aklından bile geçirme.
    *O eğitimlere girip ballandıra ballandıra teknosa da 1 yıl çalıştım şu oldum bu oldum diyen eğitim uzmanlarının vaatlerine aldanıpta seneye müdürüm hacı deme sakın sadece onlara ne zaman işe başladıklarını sor :) ( 10 tane hoca varsa 8 i 2000 girişli yani teknosanın kurulduğ tarih)
    *Son olarak sakın bulaşma derim hayattan soğursun .

8 saatmi??? arkadaşım teknosada sabah 9:30 da çıkıyo gece 11 de eve geliyo cocuk...ne ara 8 saat oldu..ünlü büyük bi alışveriş mağzasında.iş bulsam durmam diyo mecbur ev bakıyo ne zaman görsem söylenir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2012; 0:43:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.