Şimdi Ara

TeknoSA Çalışma Şartları? (Satış Danışmanı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
23.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TeknoSA Çalışma Şartları (Satış Danışmanı)

Merhaba arkadaşlar. Teknosa nın aradığı nitelikli eleman kriterlerini (satış danışmanı) bilmekle beraber bizlere sunulan çalışma şartlarının detaylarını tam anlamıyla öğrenebilmek için aşağıda kendimce bazı sorular hazırladım. Özellikle şu an Teknosa bünyesinde çalışan arkadaşlar ile bu konuda deneyimli diğer arkadaşlar benim gibi çalışma şartlarını merak edenleri aydınlatırlarsa sevinirim..

Güncel ve ayrıntılı olarak;

1- Net maaş nedir?
    2- Prim sistemi olarak;
    a) Kişisel satış hedefi mi, yoksa havuz sistemi mi uygulanıyor?
    b) Kişisel satış hedefini tutturur, fakat mağaza kotasına ulaşılamazsa prim alınabilir mi? Alınamazsa nasıl elde edilir?
    c) Ulaşılması gereken satış hedefleri her kişi için ayrı ayrı mı, yoksa toplu mu belirleniyor?
    d) Aylık kişisel satış hedeflerine ulaşılamadığı durumlarda ne oluyor?
    3- Yol ve yemek (multinet) ücretleri nedir?
    4- Çalışma saatleri nelerdir? (Bir hafta içindeki döngü nasıl işliyor)
    5- Haftalık ve yıllık izin hakları nelerdir?
    6- Yaş sınırı var mıdır? (26 yaşındayım ama merak ettim. çünkü 40 yaşında çalışan görmedim)
    7- Kıdem ve yükselme olanakları nelerdir?
    8- Mağaza içi çalışma ortamında oluşan genel davranış biçimleri nelerdir? (Çalışanların gerek birbirleriyle geçinmeleri, gerek müşterilerle olan diyalogları gibi)
    9- Satış danışmanlığı haricinde yapılan diğer işler nelerdir?
    10- Sorumluluklar olarak merak ettiklerim;
    a) Satış danışmanları satış yaparken sadece kendilerine emanet edilen reyonlardan mı, yoksa mağazanın genelinden mi sorumlu oluyorlar? (Farklı reyonlardan satış gerçekleştirip prim sağlayabilmeleri haksızlığa neden olacaktır sanırım)
    b) Reyonlardan kaybolan yada çalınan bir ürün tespit edildiğinde ilgili personelin maaşından kesiliyormuş. Bu doğru mudur? (Güvenlik adına birşey yokmu ki?)

Merak edipte aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Biraz uzun oldu bağışlayın. :P Umarım ilgilenirsiniz...

• Up Benide aradılarda internette pek iyi şeyler duymadım. Umarım doğru değildir Günde 12 saat diyenler felan var asgari ücretle
  • Merhaba arkadaşlar,sorularınıza kısa kısa cvplayablirim yaklaşık 2 senem teknosada geçtiği için:)

1-net maaş yaklaşık olarak şu anda 700-750 civarı bişey oluyor.
    2-Prim sistemi olarak hem çalıştığınız mağazanın hem de kişisel hedefleriniz oluyor.Bunların her ikiside tutarsa iyi miktarda prim alıyorsunuz.
    3-Yemek parası olarak şu anda 180-200 arası bişey.
    4-Yaş sınırı yoktur zaten yaşınız 26 olduğu için herhangi bir problem olmayacaktır.
    5-Çalışma saatleriniz 9 saattir.Bunun 1,5 Saati moladır.
    6-Sabah 9,3 da gelen bir kişi akşam 18:30 da çıkar.Diğer mesai mağazanın durumuna göre değişir(AVM içindeyse farklı,cadde mağazaysa farklı olarak uygulanır.)
    7-6 ayda bir satış danışmanı(stajyer olarak başlıyorsun sd1 e kadar yükselebiliyorsun) olarak yükselme durumun oluyor ve kendini çok iyi gösterirsen yükselme durumunuz da söz konusudur.
    8-Müşterilerle dialoglarda dikkatli olmanız gerekiyor.Çünkü her hafta gizli müşteri gelir ve mağazaları denetler.Bu da bir satış danışmanı için çok önemli bir durumdur.Ondan çok iyi not almanız gerekiyor.Eğer 3 kere size gizli müşteri geldiyse ve düşük not alırsanız durumunuz sıkıntıya girebilir.Ama satış danışmanının gerektirdiği şeyleri yerine getirirseniz (müşterileri karşılamak,güleryüzlü olmak ve isteğine göre ürün göstermek gibi) herhangi bir sorun olmaz.
    9-Mağazada satış dışında reyon ve depo düzenlemeleri de yapma durumundasınız.
    10-Reyon sorumlulukları da her mağazaya göre değişiyor.metrekaresi yüksek mağazlarda sadece 1 reyondan sorumlu olursunuz.Eğer normal büyüklükte bir mağazaysa her reyondan ve o reyondaki ürünlerin satışından da sorumlusunuz.

Bir de SABANCI güvencesi altında olacağınızı unutmayın derim,Daha sonraki referanslarınızda çok avantajlı oluyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Teşekkür ederiz. Bende biraz önce bir teknosa mağazasına gittim ve çalışanlardan biraz bilgi aldım. Günde 8 saat çalışıyorsun, ekstra saatlerde hakkını alıyorsun için rahat olsun dediler gönül rahatlığıyla çalışabilirsin dediler...
  • benimde çalışasım geldi valla en düşük yaş sınırı kaç 18 mi teknosa için ?
  • Umarım görüşmem iyi geçerde işe alırlar :)
  • konuyu biraz hortlattım ama kusura bakmayın. yarın teknosa da iş görüşmem var. birkaç arkadaş daha görüşlerini paylaşabilir mi aramızda teknosa da çalışanlar var mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok mu çalışan hiç arkadaşlar ?
  • Ben şuan çalışmaktayım. Umarım iyi geçer senin içinde eğitim verdikleri ortamda eğitmenlerde çok sıcak ve bilgi birikimin gerçekden artıyor. Görüşmede içinden geldiği gibi konuşman yeterli hiç bir torpilim yoktu soracakları her soruya akıcı bir şekilde cevap ver umarım sende bizlere katılırsın.
  • Ben de başvuru yapacaktım ama yaş falan dediler. Colin's e girdim şimdi.
  • izinler nasıl oluyo teknosada? mesela 3 gün bayram izni var diyelim ne kadarını kullanabiliyoruz? çalışma saatleri avm ve cadde mağazada çalışma saatleri farklı demişsiniz. onu biraz daha açabilirmisiniz?
  • forumdan iletişim -----> :::Banner:::
  • Benide dün teknosadan aradılar bugünde iş görüşmesi için anadolu yakasında bulunan teknosa genel müdürlüğüne gittim bir tane başvuru formu verdiler onu doldurdum ve 10 dk sonra beni insan kaynaklarından bir bayan çağırdı ve birebir görüşme gerçekleştirdik işe alınıp alınmamam konusunda herhangi birşey söylemedi benle birlikte 5 kişi daha gelmişti aynı iş için merak ettiğim konu işe alınıp alınmadığımı ne zaman arayıp söylüyecekler bana bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..
  • benide bugun Teknosa dan aradılar .

fakat bu işte çalışabilmek için teknolojiye çok hakim olmak gerekli mi ?
  • Vodafone'da çalışan var mı arkadaşlar ? Satış ve aktivasyon sorumlusu ne kadar maaş alır günde kaç saat çalışır ?
  • hakkaten şartlar nasıldır girmelimi teknosaya?
  • bu tarz yerlerde belirli ay kadarr çalışma mecburiyeti var mı yoksa istediğimiz zaman işten ayrılabilir miyiz mesela 3-4 ay çalışıp ayrılabiliyor muyuz yoksa 6 ay ya da 1 sene mecburiyeti var mı
  • Bende üniversiteyi tutturamazsam eğer yazın iş arayacağım.Şuan çalışıpta iş ortamı ve maaş ile ilgili bilgi verebilecek biri varmı?Yani Antalya'da yaşıyorum.Geçen yaz bir süper store'de çalıştım(kısaca süpermarketin bir değişiği).Orada bir reyoner in aldığı aylık 800-850 olarak değişiyor.
  • izmir deki teknosalarda suan calısan varmı hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

izmir deki teknosalarda suan calısan varmı hiç ?

Konu UP olsun ...

Soru da ''izmir deki teknosalarda suan calısan varmı hiç ?''

:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.