Şimdi Ara

Teknosa diye bir yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 ten beri kullandığım S0NY 55X9005A televizyonumu daha büyük ekranlı tv ile değiştirmeye karar verdim.Üst sınıf bir televizyon alacağımdan OLED ve LED türlerinin en iyi örneklerini bulmaya koyuldum.Araştırmalarım sonucunda OLED televizyonlarının çok iyi görüntü verdiğini özellikle siyahların ve renklerin doğallığı yüzünden tercih edilebileceğini, fakat buna karşılık ekranda yanık riski ve parlaklığın yeterli seviyede olamama riski yüzünden LED televizyon almam gerektiği kanaatine vardım.Bu türün de en iyi örnekleri tabi Sony,SAMSUNG ve LG.LG baştan eledim-en üst segment televizyonlarında IPS panel olması ve bundan dolayı siyahların gerektiği gibi gösterememe riski yüzünden.Lütfen yanlış anlamayın,bu kanaatime kıyas veya izleyerek değil başkalarının deneyimlerinden veya videolu testlerden vardım.Bir televizyonun 5-10 dk izlemeyle veya başka bir televizyonla yan yana koyarak kıyas yapılamıyacağını düşünüyorum.Çünkü ayarlara hakim olunması gerektiğini düşünüyorum.Televizyon çok iyi gösterecek olsa bile doğru ayarlar yapılamazsa yanındaki kötü televizyondan daha kötü performans gösterebilir.Veee sonunda Samsung olarak Q9FN veya SONY olarak XF9005 almam gerektiğine kanaat getirdim.Samsung çok gösterişli ve gerçekten çok canlı görüntü veren bir televizyon yapmış ve ileride bağlantı kutusunu değiştirerek daha uzun süre kullanılabilecek bir televizyon olduğundan,benim favorim oldu.Sony ye göre çok daha yüksek fiyatına rağmen onu tercih etmem gerektiğini düşündüm.XF9005 çok sade ve gösterişsiz bir televizyon daha üst modelleri var fakat Türkiyede yok.Sony sanki rakip firma tv satıcılarının "Sony almayın zaaten elemanlarını azaltıyorlar yakında Türkiyede televizyon satmıyacaklar"sözlerini dogrulamak istercesine bütün ürün gamını nedense ülkemize getirmiyorlar.Diyeceksiniz başlık ne alaka.İşte alaka burdan başlıyor.Gitti Gidiyor da Teknosa mağazasında kampanya varmış ve Q9FN televizyonu 16700 gibi uygun sayılacak bir rakama alabileceğimi görünce hemen atladım.Tam alacakken özelliklerine baktım ve ne göreyim TV modeli 65Q9F,üretim yılı 2017.Ama ben bu senenin modelini almak istiyorum.Hemen satıcıya soru sor kısmından tam olarak hangi modeli sattıklarını sordum.2 gün boyunca cevap bekledikten sonra cevap gelmeyince yine sordum.Yine cevap yok.Teknosa müşteri ilişkilerini aradım.Onlar da GG mağazası hakkında bilgilerinin olmadığı ve site üzerinden soru sormam gerektiğini söylediler.Sorduğumu fakat günlerdir kimsenin cevap vermediğini söledim.Yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler.Bende acaba 2017 ve 2018 modellerini tam olarak nasıl ayırt edebileceğimi sormak için SAMSUNG müşteri ilişkilerini aradım,o ona aktardı bu buna aktardı sonunda cevap alabileceğim birisine bağladılar ve iki televizyonun teknik özelliklerinin farklılıkları yanında isim farkı da olduğunu.Samsung olarak Türkiyeye getirdikleri 2018 model televizyonun adı QE65Q9FNATXTK olduğunu,2017 modelinin de QE65Q9FAMTX olduğunu söyledi.Peki Teknosaya televizyonları siz veriyorsunuz herhalde diye sorunca, evet dedi ,peki Teknosanın 65Q9FN diye yazdığı televizyonun hangi senenin olabileceğini sorunca,normalde bu şekilde yazılan televizyonun 2018 model olması gerektiğini söyledi,fakat sadece 65Q9F yazıyorsa 2017 olabileceğini söyledi.Teşekkür edip kapattım ve 1 gün sonra GG da teknosa mağazasına bir soru daha sordum fakat hala cevap yok.Ertesi gün Teknosanın kendi sitesindeki televizyon hakkında bilgi almak için müşteri ilişkilerini aradım.Vee maalesef orada satılan televizyon için de bilgi sahibi olmadıklarını öğrendim.Samsungu arayıp onlardan bilgi almamı söylediler.Samsung sizin sattığınız televizyon hakkında nasıl bilgi sahibi olabilir diye sorunca,kendilerinin de bilgi sahibi olmadıkları cevabı aldım ve telefonu kapattım.Düşünebiliyormusunuz Teknosa gibi bir firma sattıkları ürün hakkında bilgi veremiyorlar.Hadi bilgi sahibi değilsiniz,bari modeli tam yazın da en azından oradan bi çıkarım yapalım.O da yok.Hele GG magazası hakkında söylenecek söz bulamıyorum.Aynı konu hakkında 3 defa soru sormuşum ve hala cevap yok.İnanılmaz şaşırdım.Bu firma nasıl bu kadar büyümüş,bu ilgisizlikle nasıl piyasada tutunuyor,inanın anlayamıyorum.Teknosadan ümidi kestim ve diğer firmalarda araştırma yaptım.Fiyatların 18000 lira civarı gezdiğini görünce SONY 65XF9005 almaya karar verdim ve bir Sony mağazasından aldım.Servis bugün televizyonu kurdu sağolsunlar.Yaşadığım olumsuzluğu paylaşmak istedim.Hoşçakalın.

• niye yordunuz kendinizi bu kadar?

GG-Tkenosadan satın alın. Getirsinler eve. Bakın kutusuna, modeline vs....İstedğiniz modelse, kalsın evde. Geçen senenin modeliyse iade edin. 14 gün cayma hakkınız var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.