Aylarca Kullanıp Amazona İade Edilen Ürünler Var 1 Günde 100 Lerce Kullanıcı Böyle Yaparsa Sonuç Budur,İnanılmaz Kötü Niyetli İnsanlar Var Piyasada Buda Cezası |
Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (19. sayfa)
-
-
bizim milletimiz kadar muhakeme yeteneğinden yoksun bir millet olamaz ya. 1 milyon içerisinde toplam 100 tane vardır yoktur söylediğiniz gibi bir ürün alıp kullanıp 10 gün sonra iade edenler. ama bu düzenlemenin nedeninin onlar olduğunu söylüyorsunuz. akıl yürütmekten bu kadar aciz olunmaz.
tüketici hakkı iyi kötü vardı bu ülkede. sorun çıkartan olunca hakem heyetine gidiyordun. önce tüketici hakem heyetinden müşterinin aleyhinde kararlar çıkmaya başladı. şimdi ise iade hakkınız elinizden alındı. iade hakkınız diyorum, buradaki insanların %99'u tüketicidir. belki birkaç tane al satçı veya dükkan sahibi vardır. olay özetle sermayenin istemesi ve hükümetin yapması şeklinde. sermaye "biz iade hakkı yüzünden zarar ediyoruz bunu kaldırın" dedi, hükümet de yaptı. bu kadar açık bir şeyi idrak edemeyip "bizim bilmem kim amazon'dan telefon almış 10 gün sonra iade etmiş o yüzden böyle bir yasa geldi" diyen adama vasi atanmalı.
bu saatten sonra online alışveriş yapılmaz. yapanda akıl yoktur. başınıza her şey gelebilir çünkü. telefon diye alırsınız kutudan hıyar çıkar firma "biz telefon göndermiştik kutuyu açmış telefonu almış yerine bunu koymuş" der oturur kalırsınız yerinizde.
-
Uzun vadede Vatan, Teknosa gibi marketlere yarar. Kimse 3-5 kuruş ucuz diye adı sanı belli olmayan satıcılardan ürün almaz. Pc oem donanımlarıda bu düzenlemeye giriyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 26 Ağustos 2022; 13:56:27 > -
Okadar isitiyorumki hükümet gitisnde 6 lı masa ülkenin nasıl içine ediyor, ülkeyi nasıl ateşe atıyor görülsün.1 yıl, maksimum1 yıla erken seçime gider Türkiye gitmezsse Türkiyenin nasıl ukranya yada Suriye dönüşüceğine görücez. Devletin vergi gelirinde nereye kadar vazgeçebilir. ÖTV kaldırdım demek için kaldırsa. O vergi başka kalemden girer. Ekonomi açık verirken. Sıkı mali politakısanı giderse. müthiş işsizlik ciddi gelir düşüşü olarak döner. Hükümet değişebilir onda sorun, mesele kimin geliceği ile ilgili. PKK ,Fetö ile mücadele? Amerika Atlantik Siyasetinde Amerikaya kulluk düzeyinde bir bağlılıkla mı gidilicek? Akdeniz ,mavi Vatan da çıkarlar konusunda ne yapılacak? Bağımısz çıkarları gözeten dış politika ile mi gidilecek? Aslında 7 li masanın verdiği diyetleri yerine getireiblirken PKK ile mücadele edilicek,2 . açılım süreci ile ülke bölünme sürecine katkı mı yapılacak , khklılara ,askeri öğrenciler üzerinde fetö flörtleşilirken, fetö tekrar devletta palazlandırılacak? Amerika ile anto tam uyum sağlanıp rusya karşımıza alınacak? Yunasitan egede deniz hava sınırları konusunda,gaz arama konsunda nasıl tavır alınacak. 7 li masanın borç ödeyeceği okadar çok yer varki. Hiç paritini ayda ideolojinin ağımlısı değil,tamamen devletçiyim, milletçiyim. Milletler ve devletler mücadelesi olan dünya arenasıdna Türkiye yönetenlerin önceliği ne oalcak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 26 Ağustos 2022; 15:11:51 >
-
katılıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Üründe kusur bulunması veya yanlış ürün gelmesi gibi keyfi olmayan durumlar cayma hakkı dışında değerlendirildiği için satıcı bu durumlarda iade almak zorunda olacak.
Direk haber metninde yazıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öyle hesap mı olur? Vergiyi arttırıp vatandaşın boğazını sıkarak mı ekonomiyi ayakta tutacaksın? Hem türkiye ne zamandan beri dış açık vermemiş? 70-80 senedir açık veriyor.
Hem vergiyi hep sıradan vatandaşa yüklüyorsunuz. Devasa vergi borcu olan işletmeler ödemiyor siliniveriyor. Kazanıyorlar ve ödemiyorlar. Ötv olmayan devri de gördük hiç öyle suriye falan değildik. Gazozdan ötv alan ülke mi olur?
-
Ya burada olay işin bkonu çıkaran tüketiciler için gelmiş ama biz her konuda ilk olayın kurnazlığı düşündüğümüz için bazı satıcılar bundan yararlanabilir de dandik dundik sitelerdeki bayiler gibi.. yani normal kullanıcıya da zorluk çıkarma sayısı da artabilir.
-
Bak kardeşim Türkiyede hiç bir hükümet hiç bir vergiden sürekli vazgeçmemiştir. Şuanki hükümet 2023 yaklaşırken popilizmin dibine vurucak bütçe iyice açılacak. Yeni hükümette gelir ortodoks ekonomik politakalara dönerse, faizlerin çok ciddi artması çok sıkı mali politaka gerekir. Hükümet dış politakadaki hareketleri ile katardan ,rusyadan bir şekilde para geitriyor. Yeni geln hükümet tam natocu olursa. 2010 dönemi gibi sıcak apra girişi ile hükümeti desteklyeiblirler. Bunu bedavaya yapmaz. Suriyeden çık, pkk, ypgye ilişme, nükleer santral yapma,drone yapma ,silah yapma biz sana satarız,yedek parçasını ayıla bayıla bizden al. yunanistan ne diiyorsa kabul et, fetöcüleri sal göreve iade et. Kürtler 2. açılım süreci yap diyecek. Bu süreçler kutuplaşmış ülkeiyi 10-20 yıl içind eiç savaş sürükleme tehlikesi var. 6lı masa suriyeleri yollayamaz. Diyet ödeyecekleri yollatMAZ. En az 1 yıl içinde ülke yeniden seçime gider 2012 öncesi merkez sağ iktidar yapılır bu ülkede. Ülke tarihini okuyun bu öyle olmuştur. Türkiye nato-abd için tam uyumlu müttefik(vassal) olmalıdır.
-
Fetö'nün gücünü 100 birim olarak ele alalım. 70'lerde başladı desek 2002 yılına kadar 15 gücü vardı. 2012 yılına gelindiğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinden güçlü konuma geldi, 90 oldu gücü. Bunu "ne istedin de vermedik" diye bizzat şahsım 1. ağızdan itiraf etti.
PKK'nın gücünü 100 birim olarak ele alalım. 80'lerde başladı desek, 90'larda pik yaptı ve özellikle 90, 91, 92, 93 yıllarında Özal döneminde zirveyi gördü, 70 80 birime kadar yükseldi. Sonra Türk ordusu reaksiyon gösterdi ve 2002 yılına geldiğimizde gücü 5 birime kadar düştü. Peki ne oldu? Valilere özel emirler gitti, savcılara yasaklar geldi, tiyatro çadırları kuruldu ve 5 birime düşen PKK gücü 90 birime yükseldi yine.
Amerika meselesi. Şahsımın en büyük destekçisidir ABD. İktidara getirmiştir, iktidarda tutmuştur. Son yıllardaki gerilimin sebebi Türkiye Cumhuriyeti menfaatleri değil şahsımın şahsi menfaatleri, kara paraları, rantları, el atından yürüttükleridir.
Fetö'den tek bir siyasi bile hüküm giymemiştir bu ülkede. Gülen cemaatinin 1 numaralı ismi Fetullah Gülen, 2 numaralı ismi şahsımken zavallı 3 5 garibandan hıncınızı almanızda sorun. Nerede hani? Bana tutuklanan vekilleri, müsteşarları, bakanları, başbakanları gösterin? Bank Asya'ya para yatıranı KHK ile işinden ettiniz, hapse attınız ama Bank Asya müdürünü SPK'nın başına geçirdiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Garibandan intikam alıp parası, makamı olanı iyice yükseltmek mi Fetö ile mücadele?
Yunanistan son 2500 yılda en iyi dönemini 2. Abdulhamid zamanında yaşamıştır. 2. baharlarını ise şahsımın iktidarında yaşadılar. Adamlar mermi atmadan 17 adaya çöktü. Şu anda Ege bir Yunan gölü. Kimin sayesinde? Tabii ki suçlu 2007 yılında memur olabilmenin bir şartı olarak Bank Asya hesabı açıp içine para yatıran Tokat'ın garibanı suçlu değil mi?
Borç meselesine gelirsek. AKP'nin ve etrafındaki burjuvanın toplam borcu, birilerinde olan ipi o kadar çok ki 6'lı masa değil 66'lı masa olsa yine yetişemez. Bugün en ufak şeyinde ABD Halk Bank davasını sana karşı kullanmak için uykuda beklet moduna almış. Rüşvet ve rant ne kadar büyükse o kadar çok kişinin elinde koz olur. Dünya tarihine geçecek kadar büyük bir rüşvet ve rant oluşumudur AKP.
Ama sizin de işiniz zor. Bugün milliyetçisin, yarın oy için APO TRT ekranlarına canlı bağlanıp AKP için oy isteyince kafanı kuma gömmek zorunda kalacaksın. Ekmek parası olduğu için ses etmiyorum bu halinize.
-
Ettin lafların yarısı doğru ise yarısı laga luga ve propagada. Bana çizdğin şablona uymak zorunda uydurulmak değilim. beni tanımadan konuşuyorsun. Hangi yıllarda hangi partiye oy verdiğimi bilmiyorsun. Bunu açıklamaya gerek duymuyorum. Açılım süreci öncesinde akpye oyum yoktur. Onu sana söyleyim yeterli. Parti fanboyu değilim. Ülke siyasi gündem gerçeği örtmek üzerine, tartışmlaar simgesel yürütülüyor. 6 lı masadan pastırma yazı görebilrisiniz. Sonrası karanlık kış ,benin öngörüm bu.
1) Fetö darbeyi yapan kurmayların Yüzde 90 87 yılı öncesi girişli. 15-90 katılmıyorum, güç dağılımına katılmıyorum. Nicelik de haklı olablirsin nitelikde 50-ye 90 derim. AKP ilk 10 yıllık iktidarı baya yerleşik düzenle mücadele ile geçti. Burada derin devletin de hatası oldu AKPnin büraokraside adamı olmadığı fetöcülerle paslaştılar,parti kapatma vs. AKP gücün tehlikesini kendine dokununca,birazda gerçekten iktidar olunca anladı. Perinçek bile AKP yaklaşırken, chpden kovuldular tabanlarını kaybettiler. AKP ve Erdoğanı okadar şeytanlıştırdılar ki okadar kamplaştırdılarki toplumu, ergenokon mağduru akp ile birlikte hareket etmek zorunda kaldı. vs. Siyaset yapısı gereği dengelere dayanıyor. AKP benim için 2 dönemdir. Yazdığın herşeye karşı yada destekleyici şeyler yazabilirim. Şuan zamanım yok her cümle sayfalarca tartışmaya açık. Bunu yazarak yapmaya vaktim yok. Osman ÖCALAN çıkartılması yanlıştı ama PKK karşı konuştruuldu. Esirine karşı propaganda yaptırtmadır bu. Açılım süreci AKP yi eleştiririm. Hatadan dönülüp hendekler temizlenirken CHP ,hükümet siviileri ödürüyor diyordu. açılım sürecinde ne açılımı, saçılımı diyordu. Şimdi 2. açılımdan bahsediyor. Halk artık omurgalı siyset istiyor. KK nı bagajı çok dolu bagajı boşaltmaktan ülkeyi yöentemeyecek, eğer seçilirse. Muhalefette güvenbileceğim tek isim Muharrem İNCEdir. Türkiyenin 100 yıllık tarihi mücadele iç hesaplaşmalarla geçti. bunun birnci sorumlusu atlantik, nato ,abd dir. Ülke sağ-sol,darbeler, katliamlar,öldürülen gazetciler, bu halk rahat bir dönem görmedi. 2002-2010 yıllarında sunni rahatlama yaşadık,ekonomik oalrak. Onun acısını şimdi çıkıyor. Bundan sonra aynı hatalara düşülmesin. Aynı filmi 6lı diye izletmesinler. Türkiye siyaseti dizayn edenler 6 lı(gizli7.) ile zayıf kendi içinde nalaşamayan yönetim istiyıri, hepsinin kulağında, burnundan tutup istediği gibi kulalnmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 26 Ağustos 2022; 19:38:22 >
-
Geleneksel yöntemle alınca hem daha pahalı alıyorsun hem de teşhir ürünü alacak halimiz yok depodan kapalı kutu veriyorlar şansına kalıyor herşey,yine ucu aynı yere çıkıyor.Zaten bu sebeple e-ticaret siteleri uygun geliyordu,sorun olunca güvenle iade edebiliyordum...
-
Geleneksel yöntem ile teşhir neden alasın
Görmüyor musun alırken reyondan çıkarırken kapalı kutuyu.
fiyat pahalı veya yüksek birşey diyemem
Ama teknosa vatan media markt hem e ticaret hem fiziksel çalışıyor.
ahmet mehmet den alacaksan artık göze alacaksın bu tip konuları, karşına kurumsal veya bireysel birini alacaksın
Ha kurumsallar çok mu müşteri dostu, değil tabiki.
Dediğim gibi kullanıcılar bu yasaya yön verir.
Herkes bir süre alışveriş e ara verir ise , alacağı şeyleri bilinçli şekilde alırsa şekillenir herşey.
Çünkü devlete kafa tutamazsın ,
bir yasa çıkarır yurt dışından komple alışverişi kapatır.
Canı ister telefona 45 taksit yapıyorum yasa çıkardım der.
parayı veren kim kullanıcılar.
güç onların elinde ama kuzu gibi herkes.
arkadaş sen almazsan o almazsa kime kim mal satacak.
insanlar kendi ekmeğini evde yaparsa fırın ne yapacak nereye kadar dayansın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okuduğunu anlamayan insanlar,beni yoruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmeyenses -- 30 Ağustos 2022; 11:48:13 > -
Benide bunaltıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
bir yasa çıkarır yurt dışından komple alışverişi kapatır.
Şimdiki durum bundan pek farklı değil zaten. İnsanlar aldıkları şey gümrüğe takılmasın diye dua eder oldular.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni yasa 1 ekimde yürürlüğe giriyor. Ama bu yeni yasanın detayı kapsamı belli değil. Alıcıya göre bilgisayar parçası olan satıcıya göre bilgisayar olursa ne olacak. Yeni yasada arızalı veya kusurlu ürünü geri iade almak zorunda diyor ama satıcı şuan bile arızalı kusurlu ürünü geri kabul etmiyor sıfır aldığınız ürünle servis servis geziyorsunuz yeni kanundan sonra mı kabul edecek. Veya alıcıya göre kusur olan şey satıcıya göre kusur olmazsa ne olacak. Atıyorum telefon aldım ekranda ölü pixel var artık 14 gün iade süresi yok, iadeye yolladım servise gitti 20 gün serviste kaldı para iadesine karar verildi bu süre sonunda enflasyon yükseldi aldığım telefona 5000 TL zam geldi satıcı 1 ay benim paramı işletip iade etti. Bu yok alıp alıp iade ediyorlar bana kullanılmış ürün geldi yeni yasa harika oh olsun diyen arkadaşlar eğer kullanılmış ürün geldiyse sizde iade edip başka satıcıdan alabilirdiniz ama 1 ekimden sonra artık öyle bir şansınız yok aldığınız telefon arızalı mı geçmiş olsun 1 ay sıfır aldığın cihazı bekle ve sonra ki ay 3-5 bin lira enflasyon farkıyla aynı telefonu tekrar al yine mi arızalı çıktı bi 3-5 bin daha hazırla.
Öyle bir sistem düşünün ki elin şirketi Amazon'a, devletimden, devletimin oluşturduğu sistemden ve bu sistemin içinde ki satıcılardan daha çok güveniyorum.
-
İki tarafta ****lik yaptığı için olay buraya geldi, satıcılar kutusu açılmış kullanılmış cihazı bile gonderebiliyordu, alıcı ise kullanıp günü dolmadan geri gönderiyordu,milletimiz yozlaştı karaktersizleşti,adam kullanıp iade ediyor bide utanmadan ben hevesimi aldım diyo,satıcı ise yeri geliyor ana kartı lehimlenmis ürünü bile paketleyip gonderebiliyor, bunun adı toplumsal çürümedir..!!
Bu arada bu yasa küçük işletmeyi bitecektir insanlar güvenmeyip büyük satıcıdan orjinal açılmamış ürün almaya çalışacaktır bı yerde de iyi olacak aslında ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2024'e ertelenmiş
cnn türkİnternet alışverişlerindeki cayma hakkı düzenlemesi ertelendihttps://www.cnnturk.com/ekonomi/internet-alisverislerindeki-cayma-hakki-duzenlemesi-ertelendi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oy kaybedilecek korkusuyla çektiler ileriye…quote:
Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster
2024'e ertelenmiş
https://www.cnnturk.com/ekonomi/internet-alisverislerindeki-cayma-hakki-duzenlemesi-ertelendi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X