Şimdi Ara

Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
5
Favori
15.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uyamasada elinde kaliyordu firmalar uzun suredir kullanilmis elektronik urun geri almiyordu sadece amazon esnek bu konuda hatta hb suratina bile bakmayip dava acin diyordu o sartsiz surtsuz almalar rahat 5 sene olmustur biteli.

ayıplı üründen 4 tane thh davam var benim 3 nüde çatır çatır kazanıp paramı geri aldım,bir fotoğraf makinemi geri veremedim oda bir kusuru yok raporu çıktı elimizde kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2022; 18:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine sistem kötü insanlara göre tasarlanıyor, iyi niyetli dürüst vatandaş mağdur ediliyır, el classico

• egomanyag kullanıcısına yanıt
    İkile ne lan? adam gibi konuş şanzımanını dağıttırma bana. ilk önce İnsan gibi diyalog kurmasını öğren sonra hümanistliğe soyunursun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Eksikler vardı evet, lakin bu hareket sadece başlarından savma olup kurunun yanında yaşı yakmaktan başka bir şey değil.

Dediğim üzerinde çok düşünmedim ama akla gelen mantıklı hareket:

-teslim tarihinden itibaren 3 gün içinde tüketici karar verecek.

-ürün kusurlu değil ama almaktan vazgeçmişse, satıcının indirimli kargo seçeneği aracılığıyla geliş dönüş ücretlerini baştaki verdiği paradan kesilecek.

-artık şu kutusu açılmışta,jelatini çıakrtılmışta işlerinin geçilmesi gerek.ürünün ikinci el olup olmadığını satıcınn başarısı tastikleyecek arkadaş.puanı ne kadar iyiyse ürün sıfırdır. 14 gün iade hakkı var ama kutusunu açarsan iade olmuyor. ne yapacağız dokunarak mı karar vereceğiz kutuya.

-tüketici haklı olmasına rağmen yokuş yapan satıcılara thh kararı sonucu suçlu bulunursa ürünün en az yarı fiyatı kadar ceza tüketiciye ödeme şartı gelmeliydi.

Bu çözümler bile bir çok sorunu çözerdi, bunu bile istemedier. bu yapılan kanun sadece tüketimi azaltmak adına çıktığını düşünüyorum. ne satıcı kazanacak ne alıcı. zamanlar görülecektir.

• Bunu tekrarlayanlara Amazon acımaz adresine ban atar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 25 Ağustos 2022; 20:20:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onceden alıcıların suistimali vardı, şimdi satıcıların olacak, detaylı kurallarla standart belirlenmeli baştan savma iş yapmışlar
    edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostlast -- 25 Ağustos 2022; 20:46:47 >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt

bana ekren görüntüsüvatma bana kurun 40 krş artığı ve orada bunun 4bin tl artığını ispat et. o kurun 40 kriş artığı tarihi ve cimri v.b. sitelerde o ürünü o arada 4bin tl artığının çıktısının resmini at. bu buakradı sonra 18bin oldu diyorsun 18binlik resimde yok. ki artabilir ama senin hikayendeki gibi 40 krş artınca armaz.

• karandiru kullanıcısına yanıt

Mesajlarınızı okudum da. Ağır saçmalamışsınız. Herkes fikir belirtmek zorunda değil. Sizde belirtmeseniz daha iyi.

• Ben de bu saatten sonra mobil telefon, tablet, laptop gibi pahalı elektronik ürünleri e-ticaret üzerinden almam; hele hele HB, N11 gibi sitelerin dükkanlarından hiç almam. Markanın kendi e-satış sitesi varsa, belki alırım!

Varsay iPhone alacaksın, siparişin 256GB'lık tonla para! Adam (dükkan) sana 128GB'lığını gönderdi; ne yapabileceksin?

Giderim, ürününe göre 300-500 Tl hatta 1-2.000 TL daha pahalıya mağazadan alırım; kurulumunu falan da mağazada yaptırırım!

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Iade edeceksin. Yanlış ürünü yollamış çünkü

• Firmalar iade yapmamak için 1000 takla atıyordu sonunda muradlarına ermişlerdir.

Sırf inceleme videoları için ürün alıp iade edenlerde totolarına kına yakabilir.

• Eeee benim sipariş ettiğimden farklı bir ürün çıktıysa kutudan o zaman ne olacak? Nedir şimdi bu?

Sahtesi satılan ürünler ne olacak? Özellikle sağlık ve kozmetik ürünleri. Mesela daha önce bir balık yağı almıştım, sahte çıkmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 26 Ağustos 2022; 5:0:31 >
  • İnternet alışverişi bitmiştir. Giderim alacağmı magazalardan alırım. Veririz 3-5 fazla.ne yapalım

• bilinmeyenses kullanıcısına yanıt

Eskisi gibi yapın o zaman sanal alışveriş yokken nasıl yapıyorduk öyle yapın.

Sanal platformların cirosu düşünce anlasınlar o zaman.

Güç kimin elinde - kim kime zorla mal satabilir.

• mcrew kullanıcısına yanıt

Hani ispatın?

• karandiru kullanıcısına yanıt

Hümanistlikle ne ilgisi var boş yapıyorsun.Açılmamış ürünü iade etmesinde sorun olmamalı.Satışlar düşünce ne kadar yanlış bir karar olduğunu görürsünüz.

• 10bin liraya aldığın telefon 5bine aldığın monitör ile 10 liralık otg kablo aynı şekilde kargolanıyor, aynı arabada aynı şekilde geliyor aynı şekilde teslim ediliyor. belli fiyat üzeri teknoloji alışverişlerinde ekstra 50-100 liralık kargolama bedeli ödenir. kargocu 5 dakikasını ayırır beraber kutu açılır, dış görünüş, iç özellik vs test edilir böylece yanlış ürün, kırık-bozuk-eksik ürün (ölü piksel 256gb yerine 128gb mavi yerine siyah vs.) gibi şeyler hemen tespit edilir geri yollanır. bu cayma hakkı düzenlemesinin olumsuz tarafı da bertaraf edilmiş olur.

veya mediamartk-vatan pc gibi mağazaya teslim şeklinde alım yapılacak, orada ürün test edilecek öyle teslim alınacak.

kendine güvenen firmalar zaten sözleşmeye tüketici 14 gün içinde koşulsuz cayma hakkı kullanabilir şeklinde madde ekler, problem ortadan kalkar.

keyfi ürün iade eden kişiler yüzde 0.1 falandır. bu düzenlemeyi onlara yıkmamak lazım.

• Geçtiğimiz ay tablet almıştım,telefonun ömrünü bitirmeyeyim eve gelince onu kullanmak için,sonrasinda ipad air4 aldım,sim kart versiyonu,fakat cihaz WhatsApp kullanımı yapamiyor, Instagram vb uygulamalarin çoğu yarım yangalak,hic memnun kalmadım iade ettim,yani bunu nasıl anlayabilirdim ki,teknoloji markette dahi uygulama yükleyemezdim sonuçta.

• +1👍

• hidrojennn kullanıcısına yanıt
    Baş üstüne yüzbaşım. Ben zamanı geri çevirip ekran görüntülerini alıp sana atarım.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.