Şimdi Ara

Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
5
Favori
15.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhalde keyfi cayma hakkını kaldırmışlar çok ta iyi olmuş. İşin cılkını çıkaran çoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sagropa kullanıcısına yanıt
    Arkadaş her ilde büyük mağaza var mı? Seni bilmem ama ben Doğuyu iyi bilirim. Orada mesela senin deyiminle dokunarak al olmuyor. Anlatabildim mi diyeceğim de pek senin anlamak isteyeceğini sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bilmiyorum. Ama önemli olan her zincir markette var mı budurum? Malum her model aynı mağazada olmayabilir.

• hapşu H kullanıcısına yanıt

Eskiden olsa bu nasil karar boyle is mi olur derdim ama kimse kimseyi kandirmasinin birbirimizin cigerini biliyoruz biz :) Bu forumda bile Amazon’u nasil suistimal edildigini ballandira ballandira anlatiyor 29 gun kullanmis sonra iade ettirmis bedavadan diye konusuyor dolu boyle. Bak gercekten biz basimiza ne gelsek hakediyoruz. Akp fazla bile insafli davraniyor bence.

Bize ne hak taninsa suistimal ediyoruz ne olursa olsun. Sehir ici Otobusler mesela huzur evi gibi olmus yaslilar bedava sehir turu yapiyor isten gucten yorgun argin gelenler ayakta gidiyor… Basi agrisa ambulans cagiriyor eve ben kimin hakkina giriyorum belki de baskasini zor durumda birakacam diye dusunme yok ambulanslari taksi gibi kullaniyorlar. Aciller parmagi aciyip gelen, basim agirdi bah bana bi doktor diyenlerle dolu. O yuzden hakediyoruz biz basimiza ne gelse hakediyoruz kimse caz yapmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 23 Ağustos 2022; 16:11:23 >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt
    Sen konuyu cidden anlamamışsın ve cidden bilmiyorsun neyi savunduğunu. Bak kardeşim sen iyi niyetli biri olabilirsin ama belirli bir grup iyi niyetli değil. Konu burada 2 ye bölünüyor . Senin gibi düşünen “ ya satıcı sahtekar ise,ya bana ayıplı bozuk ürün gönderir ise” diyen grup, bir de bizim gibi masum satıcı olan adamın ürününü alıp çöp edip 14 gün iade hakkım nasılsa var diyip iade edenler. Ben diyorum ki sen pinpirikli birisin haklısın güvenmiyorsun, mağazadan tedarik edersin ürününü . Bakarsın. Ha ürün ayıplı mı çıktı firmasıyla görüşürsün sonucu elbette alırsın . Bizim gibi satıcılar da bu sistem de mağdur. Ben bunu diyorum. Adam keyfi alıyor geri iade ediyor ve ben bunu başkasına satamıyorum ya da bir şekilde outlet diyerek pazarlıyorum.. bunu ben neden yaşayacağım ki ? Benim günahım ne? Demek ki şikayetten vs çok geldi ki devlete bu konuyu bu şekilde çözmeye çalışmış.Sen olaya tek pencereden bakıyorsun sorun bu! Mesela ben tv alsam ürünü keyfi iade edemem niye akıllı saati edebiliyorum ki ? Haksızlık bu!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Telefonun kutusundaki numaradan telefonun klonlanmış olduğunu anlasak ve kutuyu hiç açmasak bile o cep telefonunu iade edemeyecek miyiz ? böyle saçma şey olur mu ? uğraş dur hakem heyetiyle, servisle, satıcı firmayla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo34 -- 23 Ağustos 2022; 16:12:52 >
  • Şu işte şöyle bir durum söz konusu olabilir sadece merdiven altı diyeceğimiz satıcı 10binlik telefonu 7bine koyar bizim sazanlarda atlar alır gelir patlıcan çıkar o işte baya dolandırıcının ekmeğine yağ sürer
    Trendyol veya hepsiburada amazon mediamarkttan resmi satıcıdan alırsan patlıcan gelmez merak etmeyin.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen nasılsa çözdün beni .site site değil ki trol yuvası :)

• Çoğu kişi karara saydırmış beğenmemiş ama gözden kaçan nokta internet üzerinden satılan tüm ürünler demiyor "Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saat" sadece 4 ürün grubunda bu şekilde karar alınmış ki bu grup için oldukça yerinde bir karar çünkü bu ürünlerin tamamı kişisel ürünler nasıl iç çamaşırında vs. hijyen sebebi ile iade yoksa bu ürün grubundakiler de kişişel ürün olduğundan dolayı iade olmaması doğru karar. Ne olursa olsun kutusu açılmış bir ürün artık kullanılmış ve 2. el bir üründür iade edilememelidir, Yalnız kutusu açılmasa bile ibaresi maalesef art niyetliler için alınmış önlem olup maalesef kurunun yanında yanında yaşta yanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can21 -- 23 Ağustos 2022; 16:19:40 >
  • nostalji16 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar olay tam bu .. ve çok kafaya takıyorsan mağazadan alırsın .

• Pazaryerlerinin yapması gerekeni vatandaşa yıkıyor.

• "ahlaklı insanları cezalandıralım çünkü çok ahlaksız insan var."

yemin ediyorum tayyip size allah'tan bir lütuf, cennetten bir ecir.

Çok kafaya takmak mı, fiyatın pahalı olması mı ?

Fabrikasyon hatası çıksa veya başka bir şey olsa servisler çok mu tüketici aleyhine çalışıyor.

Bir satıcı olarak vatandaşı düdüklemeye o kadar heveslisiniz ki yazık diyorum.

Her firmanın rezaletleri şikayet varda var. Bizim insanımız mükemmel değil evet ama yasalarda tamamen size çalışınca sizin yüzünüz de ortaya çıkar.

Hele kargonun tüketiciye ait olması ayrı bir komedi, kargoyu fiyata koy sonra da deki ben tüketiciye yamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 23 Ağustos 2022; 17:15:22 >
  • Bizi ABD ile kıyaslamak kadar saçma bişey olabilir mi?

Tüketici bilinçli oldu mu sorun olmayacaktır.
    Bizim sorunumuz maalesef budur.

• Satıcı olanlar kendilerini belli ettikler.

Lafım kullanılmış ürün gelenlere değil, çünkü o firmadan ne gelse 10
    Kere kontrol ediyorum, paronayak oldum ama çözüm bu değil.

Resmen tüketiciyi öldürmeye yönelik bir yasa.

• MunOG kullanıcısına yanıt
    Avrupa ve Kanada'da aynı şekilde. Kendimize Afrika ülkelerini mi yoksa diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore gibi ülkeleri mi örnek alalım? Vatandaşımız Afrika ve Kuzey Kore gibi yaşamaya mı layık?

• Yasadan keyfi iadeleri çıkar hop bitti ama satıcıların eline sınırsız güç vermek.

İşte bizim olayımız.

Kararı doğru ve mantıklı buldum hocam ben bir üst konuda da kendimde açıkladım.Sadece ucuza almak isterken dolandırılan çok olacaktır dikkatli bilinçli olmak lazım satın alırken o kadar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.