Şimdi Ara

Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
5
Favori
15.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hidrojennn

satıcılar özlellikle bilgisayar ve telefon satanlar %5 kar marjlarındalar, satanlar rekor kar ediyormuş söylemin hikaye. al bedava kargo, kullan sonra iade et bedava kargo. sen o iade geleb ambalajı bozuk ürün sonra sana gönderilse kabul edecekmisin? sen her ay o sabit maaşını alıyorsun ama satıcılar her ay kar edemiyorlar.
    Geçen ay 13bin TL olan bilgisayar dolar 40 kuruş arttı diye ilanlar revize edilerek 4000 5000 TL arası zam yaptı satıcılar. Bu nedenle alamadım.

Bana bunun izahını yapar mısınız? Nasıl oluyor da yüzde 5 kar elde edip anında bu kadar fiyat artışı oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cep Telefonu kutusundan Salatalık çıksa ne olacak? İspat etmek ve İadesi için Mahkeme Mahkeme uğraşacaksın yani!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canı sıkılmış kanuna şöyle ekleyelim demiş sonra kaldırır başarılı sonra yine ekleri böylece personel primi alırız diye düşünmüş olmalı.

Vergiler ile Türk milletini çalışamaz hale getirenlere yuuh.

Aracımı almışım evimi almışım niye altı ayda bir vergi veriyorum. Sanane benim konutumdan neden altı ayda bir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çağ kapatmaya doymadılar. Vatandaş menfaatine ne kaldı diye araştırıp a*ına koymak için ellerinden geleni ardına koymayan bir komisyonları var sanırım.

• Ben çok olumlu buldum bu kararı. Alıyorsun ürünü, kullanılmış iade edilmiş çıkıyor. Uygun fiyata denk getirdiğin ürün elinde patlıyor. Kim sıfır mal parası verip ürün alıp da kullanılmış, parmak izli daha önce kullanılmış ürün almak ister?

Malı görmek isteyen, gitsin piyasadaki perakendecilerden baksın. Kesinlikle çok kötü kullanılan bir haktı ve bende fobi oluşmuştu. Burada sıcak fırsatlarda bile onlarca kişi var, alıp 2 hafta kullanıp iade ediyordu.

Bu arada yanlış da anlaşılmasın, satıcı falan değilim. Ayrıca satıcının gereği ölçüde korunması da önemli. Sahte ürün vs gibi konularda müşteri perişan edilmemeli.

• TH3ROCK kullanıcısına yanıt
    Hocam alıcıların netten alma sebepleri zaten satıcıların netten satmasi değil mi? Satıcı ordan satmasa sende ordan alamazsın zaten.nerden baktığına bağlı.
    O mantıkla bakarsak o zaman netten almayın, mağazalara gider açıp kontrol eder öyle alırız diye şart sunarsiniz.

• trendyol dolandırıcıları bunu beğendi.

Tüketici için yapılan bir uygulama değil.

• karandiru kullanıcısına yanıt
    Gerçek deneyim kavramından bunu anlamanız beni pek şaşırtmadı.

• sanki cayma hakkı varken çok işe yarıyordu

• B-veritas kullanıcısına yanıt
    sen zevkine için ürün alacaksın, millet senin gidiş geliş kargonu çekecek. birde malı yıpranacak. kargo ile ugraşacak.fatura kesecek, iptal edecek beyim buyuruyor benim zevkime satıcı zarar etsin. sana işyerinde dese bu ay çalışmanı begenmedim para vermeyecegim. bu işlerde para almakta var, almamakta. senin gibiler yüzünden bu düzenleme yapılıyor. yok yurt dışında haklar varmış.herşeyi kendilerine hak gördükleri için. sana uymuyorsa internetten mal alamıyorsan direk git teknoloji marketlerinden al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 23 Ağustos 2022; 15:38:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Onu satmayalım bunu yapmayalım çözüm bu mu? O zaman siz de internet üzerinden telefon, tablet, laptop vb ürünler almayın.ürünü almadan gidin x firmasına ürünlerine bakın öyle alın. Bakın bizim başımıza bir iki sefer gelen hadise değil bu.Tabi ki herkes böyle değil ama; biz satıcıları da deneme tahtası gibi gören ürünleri değiştirip iade eden bir güruh var. Nasılsa alacak diyor. Ama çözüm bunu satma onu alma değil. Burada Kanun önemli. Karar doğru.
    Hergün onlarca konu görüyoruz: Monitör sorunlu satıcı geri almam diyor. Bunun iş ahlakı ile bağdaşır yanı var mı? Kaldı ki yurtdışında insanlar ikinci el ürünü iade ettiğinde firmalar yine ayakta kalıyorsa siz neden bundan muzdarip oluyorsunuz ben anlamıyorum.

seni de internetten al diye zorlayan yok. git teknoloji mağazasından al.

• Bu karar ithalatçının maliyetini düşürür dolayısıyla ürün fiyatları da düşer, cayma hakkıyla iade edilen ithal ürünler tekrar sıfır ambalajlı olarak satılamıyor ya teşhir ya da outlet diye satışa çıkıyor maliyetine satılıyor bu da ithalatçıya maliyet yüklüyor o maliyet sattığı ürünlere biniyor yani ithalatçı belli oranda cayma hakkı ile geri dönen ürünlerin maliyetlerini yine ürüne bindiriyor olan aslında keyfi olarak iade edenlerin maliyetleri bizlere biniyor. Bu kanunla bu maliyet ortadan kalkacaktır ürünlere de fiyat olarak yansıyacak kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkaraci

göremezsin dükkan satışlarında yasal olarak 14 gün içinde iade hakkın yok.
    İnternet üzerinden yapılan satışlardan bahsetmiştim.

• tüketicinin elinden alınan haklar var ve burada hâlâ bunu savunan ve ticarethanemiz batıyor iyi oldu! gibisinden çağdışı yorumlar görüyorum ve gülüyorum :) "Çağdışı" olmayan gelişmiş ülkelerde olan tüketici haklarını duysalar sadece ağızları açık kalmakla kalmaz ama hâlâ kâr zarar hesabı yapıyorsunuz. ticaret tam olarak da bu. bir mal alırsın ve satarken kâr etmeye çalışırsın ama tüketici burada haklarını kullanabilir ve burada zarar etmeniz ticaretin ta kendisidir. hep bana hep bana zihniyetine giriyor sizin söyledikleriniz. yapmayınız lütfen.

• Tüketici aleyhine ama bence karar yerinde. 15-16 sene önce falan internet alışverişine ön yargı varken insanları teşvik etmek amacıyla çıkarılmış bir yasaydı ama suistimal edenler oluyordu. Bir sürü de gereksiz kargo trafiği oluyordu. Oluşan ekstra maliyetler sonuçta yine tüketiciden çıkmak zorunda.

Ayakkabıda bedeni falan uymaz iade edersin de bilgisayarın nesi beklediğin gibi çıkmayacak.Satıcı ne yapsın artık o ürünü. Başkasına satsa bu seferde yeni alıcı haklı olarak açılmış ürün geldi diyor.

bana ispat et 13bin olan bilgisayarı dolar 40 krş artınca 4bin artığını. buradan yazmakla oluyorsa benim komşum zehra teyze dün akşam marsa gidip geldi.

• ahmetkaraci kullanıcısına yanıt
    Ben internetten alıyorum. Ama anlaşılan sen hala teknoloji dünyasına ayak uyduramamışsın. Muhtemelen 50li yıllardan kalma bakış açısına sahipsin

• Amazon gibi sitelere yarar bu karar. Zaten pahalı ürün alırken önceliğim amazondu bundan sonrada şaşmam:)

• Tek taraflı düşünülmüş.Bütün yük alıcıda olmaz olamaz.
    Madem böyle bir düzenleme yapılacak satıcı tarafa ciddi cezalar yaptırımlar gelmeliydi.
    Her zaman zengini koruyan hükümet için sıradan kararlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.