5 milyonluk ülke bile sayılmayacak bitik lübnanla koskoca türkiyeyi kıyaslayıp algıya devam edin fabrikalarımızı üretimimizi ihracatımızı say desem sayamazsın ama ülke batacak diye algı yapıyorsun hayatında lübnanı gördünüzmü acaba :D |
Telefon fiyatları yükselecek: İşte akıllı telefonlardan alınan vergi oranı (2. sayfa)
-
-
Bak 1 TL= 10 Lari olmuş, Gürcistanın para birimi bile senden değerli ama bak üstte hala savunan var
-
habere bak
-
www.ntv.com.trSon 200 yılda 83 ülke iflas ettihttps://www.ntv.com.tr/ekonomi/son-200-yilda-83-ulke-iflas-etti,y4vONOAy6kGbKrmn_IOkWw
Abi istersen dikkatli oku, bak 83 ülke yazıyor, aralarında kallavi ülkeler de var, Kur'an!ın ilk emri oku!, oku! oku!
Bir de kibir, böbürlenme şeytana mahsustur, bakınız ecdad dediğiniz, 3 kıtaya yayılmış dediğiniz adamları aklı ile düşünen rasyonel bir adam(Atatürk) gelip de ipten almasaydı, ülkeyi şamaroğlanına çevirmiş, resmen etek giydirmedikleri kalmıştı padişaha... O zaman sanırım sizin gibi kişilerin bu fantastik açıklamalarına maruz kalmazdım, kader işte ne yapacan... Bu tür akıllı liderler de tarihte kolay kolay gelmez, biz hakkımızı harcadık, hatta utanmadan bir de küfrediyorlar memleketi kurtardığı için, ortadoğu coğrafyasında halklar ile haşa Allah bile uğraşmayı bırakıp, aha bu da son peygamberiniz yeter artık benden bu kadar deyip mevzuyu kapatmış :) o yüzden ahiret çok renkli geçecek. Benim tek yapabileceğim bu azgın toplum/millet/halkların şerrinden Allah'a sığınmak!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 7 Temmuz 2023; 12:25:15 >
-
En çok ne zoruma gidiyor biliyor musunuz adam 10k $€ maaş alıyor ve bu tip son teknoloji rürünlerini bizden daha ucuza alıyor, en düşük maaşlı Avrupalı Amerikalı bile bizden daha kalite ürünlerle yaşıyor, biz ise kedinin ciğere baktığı gibi sadece bakıyoruz. Bu millet bunu hak etmiyor. Çok üzücü !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 7 Temmuz 2023; 12:32:09 >
-
Bas ampule a......
-
1 Lari = 10 TL olacak. Tam tersi yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bim...
sinirden kafa mı kaldı bende :)
-
Bende de öyle harbiden. Sabah işe gitmek için bir kalktım resmi gazete de her şeye zam. Yeminle çalışmak istemiyorum şu anda. Sabahtan beri ne yapmalıyım diye düşünüyorum.
O değil eylül ekim gibi bi sırbistan yapayım dedim bari batum haricinde yer göreyim. Harç ve pasaporta da zam geldi.
Bizim paranın değerli olduğu yerlerden biri az gezeyim falan o da sanırım rafa kalkacak. Sıkıştım kaldım ülkede yemin ediyorum.
Evden dışarı çıktığım yok eve sıkıştım hatta. 2 haftada bir kampa gidiyordum, onu da maliyeti artacak şimdi. Daha zammı almadım almadan ne vereceklerse bitti, üstüne eksiye düştüm.
-
Biz doğmadan şansımız bitmiş. Her gün bir önceki günden daha da kötüye gidiyor. Böyle giderse Azerbaycan bile olsa buradan gidip orada yaşayacağım. Her gün kafa patlat patlat nereye kadar? Bu bayram tatile bile gitmedim. Kral bu arada pasaport kaydı yaptı sabah arkadaşım. Eski fiyattan 10 yıllık aldı. Haftaya randevu vermişler. Yapabiliyorsan şu anda sen de dene bir.
şuan elimde para yok birikim yapıyodum gezi için çünkü buna 2 hafta önce karar verdim. bugün böyle oldu. bu zam planımda yoktu yakın zamanda, yılbaşında olur diye düşünmüştüm.
anlayacağın pasaport işi patladı benim için :)
-
Geçmiş olsun o zaman hocam :/
Daha iyi günler bunlar. Kışın turizm gelirleri düşünce başlayacak asıl zam dalgası.
-
60 bin liralık telefonun 30 bin lirası vergi mi? Ben şok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 7 Temmuz 2023; 13:35:1 > -
Eee kasa boş nereden gelecek bu para bir şekilde vergilere yüklenecekler yurt dışınıda yasaklayıp türkiyeden almaya zorlayacaklar bu iş zam yapmakla bitmez temelli yasakla sokma olsun bitsin...
-
Böyle bir zamanda böyle bir adam dışında başka kimse böyle kökleyemezdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"ASIL SORUN DIŞA BAĞIMLILIK
Scope Ratings’den Dennis Shen Türkiye’nin Katar ve Çin’den başka bir ülke ya da kurumdan yardım alamayacağına değiniyor. Bu ülkelerden sağlanacak kredinin belki kısa vadede iflası erteleyeceğini ama derde derman olmayacağını söylüyor. Çözümün dışa bağımlılığa ve sıcak paraya son verecek ekonomik reformlarda yattığını, buna da hükümetin hiç niyeti olmadığını belirtiyor. Bu durumda Scope uzmanı da piyasalar gibi TL’nin düşmeye devam etmesinin kaçınılmaz olduğu görüşünü tekrarlıyor."
Hocam böyle demişler, ben de diyorum, üretimi yeterli olmayan ülkeler, cari açıktan kurtulamazlar.
Ülkelerin iflasları bir şirketin yada senin benim iflasım gibi değil. Bu teknik bir iflastır.
Aşağıdaki Avrupadaki zamanında iflas eden ülkeler var, hepsi şu anda da ayakta yani..
"Avrupa’nın yarısına yakını iflas etti
Avrupalı liderlerin bugünlerde Yunanistan’ı temerrütten kurtarmak için gösterdiği olağanüstü çabanın bir nedeni de kıtadaki ülkelerin yarısına yakının iflası tecrübe etmesi olabilir.
Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 1800-2012 yılları arasında gerçekleşen temerrütlere yönelik araştırması, Avrupa kıtasındaki 47 ülkeden 22’sinin iflastan kurtulamadığını ortaya koyuyor.
Örneğin, dünyanın dördüncü ve Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük ekonomisi Almanya, son 215 yılda 8 kez temerrüde düştü.
Dünyanın en büyük 5. ekonomisi İngiltere de son olarak 1932’de olmak üzere 4 kere iflas etti.
İspanya ve Avusturya, Yunanistan'ı geride bıraktı
Avrupa'nın en çok iflas eden ülkesi ise 19. yüzyılda 8 ve 20. yüzyılda 1 kez olmak üzere toplam 9 defa temerrüde düşen İspanya.
En son 1939 yılında iflasa sürüklenen İspanya'yı, sırasıyla 7 ve 6 kere te
merrüde düşen Avusturya ve Yunanistan izliyor."
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/son-iki-asirda-83-ulke-iflas-etti/31990
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X