Şimdi Ara

TELEFON HATTI İÇİN CAT 6 KABLU BAĞLANTIISI 2 SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR, Malum hat kesilmesi ve SNR zayıflaması var. 7. katta oturuyorum( kesintisiz yaklaşık 30-35 metre kablo çekilecek) ve zeminden daireme kadar telefon hattımı cat 6 kablosu ile çektireceğim. SNR sınırını yükseltmek için kablo ne kadar kalın ise o kadar kaliteli olur gibi bir cümle okumuştum nette bu doğru mudur? İkincisi içerisinde farklı renklerde 8 mini kablo var. Bunları 4 - 4 ayırıp birleştirerek mi kutuya bağlattırayım yoksa herhangi 2 tanesini mi bağlattırayım ? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
    (TTNET 8mps.ye kadar net limitsiz hat) Bu arada Aşağıya hat değerlerimi yazıyorum. bu değerlere göre yorumlarınızı da bekliyorum.Teşekkürler.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 7227 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 8192 1144
    SNR Sınırı (dB): 8.1 18.5
    Hat Zayıflaması(dB): 31.5 19.1
    Güç (dB): 19.7 12.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_beyy -- 9 Eylül 2012; 23:37:47 >

• 1. Dogrudur ama kablonun kalitesiylede dogru orantilidir.
    2. Ister tek ister dordunu bir baglayin, 30-35m'de bir sey fark etmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

1. Dogrudur ama kablonun kalitesiylede dogru orantilidir.
    2. Ister tek ister dordunu bir baglayin, 30-35m'de bir sey fark etmeyecektir.

Hangi kablo markalarını önerirsiniz.
  • usta çok abartmışsin. O kadar kasma hat değerlerin şahane bence telekomün kendi kablosu ile bile zayıflamaz o sinyal. Biz 2 mb lik sinyali bile zor alıyoruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

usta çok abartmışsin. O kadar kasma hat değerlerin şahane bence telekomün kendi kablosu ile bile zayıflamaz o sinyal. Biz 2 mb lik sinyali bile zor alıyoruz...

YUKARIDA BELİRTTİĞİM DEĞERLEDE KOPMA OLUYOR ZATEN...KUTUYA KADAR ZATEN SİNYAL İYİ ÖLÇTÜRDÜM. DAİREME GELEN SİNYAL AZALIYOR. O YÜZDEN ÇEKTİRECEĞİM. NEDEN BU İMKAN VARKEN YAPTIRMAYAYIM?
  • hangi tip kablo alırsanız alın saf bakır olmasına dikkat edin. cat6 olması fazla birşey ifade etmiyor. cca cat6 kablolardan piyasada çok var bunlar alüminyum üzeri bakır kablodur ve saf bakır'ı hiçbir zaman tutmaz. en az 0.50mm'lik saf bakırdan yapılmış telefon kablosu alın bence. daha kolay bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 14 Eylül 2012; 13:15:56 >
  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.