ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ TELEFON HATTINDA 2 KABLO VAR. BU İKİ KABLOYA BİR DİRENCİ PARALEL BAĞLAYINCA HAT AÇILIYOR YANİ TEL AÇILIYOR AMA SORMAK İSTEDİĞİM ŞU; ELİMDE ÇOK KÜÇÜK BİR SES SİNYALİ VAR. KULAKLIKTAN BİLE ANCA DUYULUR O KADAR ZAYIF. BU SES SİNYALİNİ TELEFON HATTINI AÇTIĞIM GİBİ KARŞI TARAFIN DUYMASINI İSTİYORUM. BUNU HERHANGİ BİR TELEFONUN AHİZESİNDEKİ MİKROFONU SÖKÜP UCLARINA BAĞLAYARAK DA YAPABİLİRİM AMA BEN TELEFON KULLANMAK İSTEMİYORUM LÜTFEN YARDIM...
Mutlaka üstadlar daha iyi bilir ancak ben kendi yöntemimi söyleyeyim;
Ses çıkış uçlarından birini doğrudan hatta, diğerini ise 220n 250V bir kondansatör ile seri bağlayarak hattın diğer ucuna verdim. Eğer ses çıkışı gerçekten çok düşük ise TDA2822M gibi bir yükselticiyide araya koyabilirsiniz.
kolay gelsin...
devreye direnci paralel bağlamakla, direncin omik değerince bir nevi kısa devre yaratıyorsun, bu durum sadece adı üstünde zaten devrede bulunan sinyale karşı direç gösterir,elimde var dediğin düşük sinyali nereden alıyorsun ,sinyal göndermede amacını açıklayabilirmisinki konu biraz daha açıklanmış olsun
ses kaydeden entegreler vardır ya. onlara sesimi kaydediyorum. bu entegrelerin ses çıkışlarında preanfi yok o nedenle sinyal zayıf. Bir devre düşün hattı açacak ve bu kaydettiğim sesi karşı tarafa söyleyecek olay bu.
elektronikte afaki bir söğlemin gerçekleşmesi, maksada dayalı olmak üzere bir prensip şeması gerektirir,bu şemanın çizimi ve uygulamaya konulmasıda talebin yerine getirilmesi ile mümkün olabilir,burada esas olan taleb edilendir.buradan tarifle gerçekleştirilmesine ne kadar yardımcı olunabilir noktasında tereddütlerim var,sakın yanlış anlama, bu konu elekronik bilgi düzeyi ile ilgili bir durum,şema okumak,parçaları tanımak, ölçüm yolu ile değerleri görebilmek,gibi bir alt elkronik bilgi şart.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme