Şimdi Ara

Telefon kablosundan ethernet. Kısa devre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kuzenimle evlerimiz arasi mesafe 70 metre yaklaşık. Kablosuzla uzun ve çileli yıllar gecirdikten sonra araya kablo cekmeye karar verdik.
    Kablo olarak ta kenarda atılmış, telekomcuların kulandigi siyah telefon kablosunu kullandık. Kablo baya kalın içinde cat6 kablonun yaklaşık iki katı kalınlığında 12 tel var. Ayri olarak ta halatı var
    Gecen sene bu günlerde kabloyu çektik. 1 metre cat6 kabloyu ikiye ayırıp renlerine göre 4 adet teli kablo uçlarına lehimledim. Bu sekilde 3-4 ay sorunsuz kullandık.
    Ben okula gidip şubatta tatile geldigimde kablo arada kesinti yapiyor ama genel olarak çalısiyordu.
    Ama bu hafta eve geldiğimde kablo bir türlü çalışmadı. Konnektör uçlarını tel uçlarını korozyondan iyice temizledim ama nafile. Uclardaki tlleri kesip olcu aleti ile ölçtüğümde her tel arasi 25 ohm gorunuyor. Telleri üçer üçer birleştirip denedim olmadı yine. Teller bir uçtan bağımsız iken diyer uclara elektrik verip kisa devre yaptıgimda sanki kablo ortadan hepsi bağlanmış gibi kıvılcım çıkarıyor.

Bu sorun hakkinda fikri ve çozum onerisi olan varmı. Benim aklima gelen tek sey kablo gunesten genleşip teller soyulmuş ve birbirine dokunmuş olabilir.

Yav evde internet yok 3g hic cekmiyor. 90lardaki gibi oturup cekirdek eşliğinde tv izliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.