Şimdi Ara

Telefon prizi mi yoksa rj 11 prizi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar işim gereği 5 yıldır Bingöl' de ikamet ediyordum. Tahmin edersiniz ki online oyunlarda altyapı sıkıntılarından dolayı çok fazla sıkıntı çektim(ping, dalgalanma Vs.). Balıkesir'e taşındım ve yeni evimde daha sağlıklı internet kullanmak istiyorum. Bugün telefon hattını eve çekmeye geldiklerinde sadece oturma odasında telefon hattı için priz olduğunu farkettim. Ancak modemi başka bir odaya koymak istiyorum. Şimdi sorularım şunlar:

1- Evde bulunan telefon prizi klasik 3 lü girişi olan telefon prizi. Yani şundan:  Telefon prizi mi yoksa rj 11 prizi mi?
    Bunun yerine rj11 çıkışı olan priz kullanmak daha stabil bir internet hizmeti almamı sağlar mı?

2- Modemi diğer odaya yerleştirmek için rj 11 den gelen hat kablosunu mu uzatmak daha mantıklı, yoksa modemi hat prizinin dibine yerleştirip modemden çıkan rj45 (normal lan kablosu) kablosunu mu uzatmak daha mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 28 Eylül 2016; 13:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. soruna cevap vermek gerekirse; açıkçası prizi RJ-11 çıkışlı sokete çevirmenin şuanki kullanmakta olduğundan pek farkı olmaz. Sonuçta modeme giderken gösterdiğin prizde bu resimdeki soketi kullanacaksın. Burada verikaybı olmaz.
     Telefon prizi mi yoksa rj 11 prizi mi?

2. soruna gelirsek; Sana önerim modemi prizin yakınında bir yere koy, oradan da kaliteli bir ethernet kablosuyla bilgisayarına çek.

Unutmadan! Bina yaşı eskiyse kablolarda zamanla verimini kaybedebiliyor. Bina yaşı eskiyse ve kabloların yalıtımıda elinle yapış yapış geliyorsa kabloyu yenilemeni öneririm. 1 Megabit'e kadar değişiklik oluyor.

• Istakoz44 kullanıcısına yanıt
    Aslında 1. soruyu sorarken aklımda olan şey tam olarak senin gösterdiğin fişti. Ekstradan bir tane çeviri kullanmak internette paket kaybına neden olur mu diye merak ettim. Sonuçta gösterdiğin fiş telefon hattını rj 11 e çeviren bir aparat. Ekstra aparat kullanımı ping vs. şeyleri etkiler mi diye düşünmüştüm.

• Soket bağlantısı sağlam olduktan sonra bir veri kaybı olmuyor. Veri kaybı genelde kablo üzerinde ve ek yerlerinde yaşanıyor.
    Bazı kablolar demir karışımlı oluyor. Veri kaybını en aza indirmek için eve gelen telefon hattı ve ev içinde dolaşan telefon hattı muhakkak bakır kablo olmalıdır.
    Bunu da en iyi kabloyu mıknatısa değdirerek anlarsınız. Bakır mıknatısa yapışmaz.
  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    Etkilemez.
  • Cevaplarınız için teşekkürler ev çok eski sayılmaz ama mıknatıs ve diğer söylenenleri dikkate alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo tv mi netspeed mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.