Şimdi Ara

TELEFON ŞARJ DEVRESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

laptobun bataryasından çıkardığım 3.8 volt ama amperini ölçemediğim (ölçü aleti 10A e kadar ölçüyor dıt sesi verip ölçemedi) 7 adet pillerim var bunların hepsini bir paralel bağlayıp devre ile akıllı telefonumu şarj etmek istiyorum, daha doğrusu el çantamın içine yerleştirip portatif şarj yapmak istiyorum, internetten araştırdım ancak 3.8v yüksek amperli bataryadan şarj devresi bulamadım, bilen yapan bana yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

veya 3 pili seri serileri paralel bağlayıp 12v dan yüksek amperli devre lazım yardımcı olabilir misiniz? elle yapılacak en kolay devreye ihtiyacım var :)

• 4 pil daha saglikli olur ancak 2 ile yaparsak uygun olur. 2 pili seri baglayip 7805 devresini uygulayin. Bazi telefonlar datada belirli voltaj ister eger sarj etmez ise ona ayri bakariz. 7805 icin minik sogutucular var ondan eklerseniz uzun ömürlü olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ampermetreyi pile adaptöre direkt bağlayarak kısa devre ederek ölçüm yapılmaz dostum. Ayrıca bip sesi ölçü aletinin ölçme sınırını aştığını gösterir. zira li ion pil yüksek akımlar verebilir. elinde patlayabilirdi. 3pili seri yaparak araç çakmak şarjı yapabilirsin. en verimlisi bu şekildedir. içinde 34063 vardır. 78xx tarzı regüleler zaten sınırlı olan pil kapasitesinin bir miktarını havaya ısı olarak yayar. ya da aliexpress tarzı yerlerden pilsiz powerbank almak d abir seçenek olabilir.
  • ilgi ve alaka için tşk ederim

internetten lm2576hv-5 devresi buldum alacaktım elektronikçiden bulamadım farklı versiyonları varmış, 7805 devresi için bulursam deneme yapacağım, bu bataryalar bildiğimiz eski laptop bataryaların pillerinden akımları yüksek olanlardan benim korkum ise araya sadece 7805 i koyup voltajı 5 volta düşürüp yüksek akımdan LG G4 ü patlatmamaktır :)

Ölçü aletine gelirsek farklı şarj edilebilir pilleri ölçebiliyor bendeki ölçü aleti ancak bu laptoptan çıkardığım pilleri tek tek bile ölçemedi bu kadar yüksek olma ihtimali olabilir mi sizce 3.8V 10A ~ vs gibi.

pilleri seri bağlayıp 12v yapıp hazır satılan çakmaklık>usb den halletmek istemiyorum piyasadaki çakmaklıklar pek sağlıklı şarj etmiyor. bu denli pillere 2-3A çıkışlı powerbank yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizSyl -- 12 Ağustos 2016; 9:09:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizSyl

ilgi ve alaka için tşk ederim

internetten lm2576hv-5 devresi buldum alacaktım elektronikçiden bulamadım farklı versiyonları varmış, 7805 devresi için bulursam deneme yapacağım, bu bataryalar bildiğimiz eski laptop bataryaların pillerinden akımları yüksek olanlardan benim korkum ise araya sadece 7805 i koyup voltajı 5 volta düşürüp yüksek akımdan LG G4 ü patlatmamaktır :)

Ölçü aletine gelirsek farklı şarj edilebilir pilleri ölçebiliyor bendeki ölçü aleti ancak bu laptoptan çıkardığım pilleri tek tek bile ölçemedi bu kadar yüksek olma ihtimali olabilir mi sizce 3.8V 10A ~ vs gibi.

pilleri seri bağlayıp 12v yapıp hazır satılan çakmaklık>usb den halletmek istemiyorum piyasadaki çakmaklıklar pek sağlıklı şarj etmiyor. bu denli pillere 2-3A çıkışlı powerbank yapmak istiyorum.

Ölçü aletini Akım kademesine alipta pilin eksi ve artisina tutarak amper ölçmek hiç sağlıklı değil,zaten doğru değer göstereceğini zannetmiyorum.

Eğer pilin kapasitesini ölçmek isterseniz,Pil ve multimetre arasına yük baglayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuyup tam anlamadım siz pili şarj için direkt 5v a bağlarsanız o pil ya patlar, ya yanar, şanslıysanız sadece pili bozulur. Şarj devreleri var 1 hücre pil şarjı için,

http://www.direnc.net/#product&id=23196

Şu devre

Telefonu şarj etmek için lm2596 öneriyorum. Lm2576 daha eski çalışma frekansı daha düşük, bu işlerde yüksek frekans istenir, biri 50khz diğeri 150 kHz. Lm2596-5 alıp devreyi kurmalısın, sonra çıkıştan 5v geliyormu diye kontrol edip, lm2596 nın feedback pini yani 4 numaralı pini çıkışa direkt bağıyorsun ama bize 5v değil 5.3 volt falan lazım bu nedenle araya 200 ohm falan birşeyler koyman lazım, ben kendim yapmıştım ama kaç ohm direnç koyduğumu unuttum. Çok değildi ama, bu sayede çıkışı 5.2 5.3 v falan yapmalısın, sonra iphone nun varsa USB nin data pinlerine dirençler falan ekleyip birinden 2.8v diğerinden 2v lazım, Android ise bu data pinleri yapmadan şarj ediyor mu diye denemek lazım, kendi deneyimimi anlatayım, bu data pinleri yapmadan önce Samsung ve Apple şarj aletimi görmedi, LG ve huawei düzgün şarj oldu, Asus çok yavaş şarj oldu. Şarj aletini Apple data pinleri ile modified edince herşeyi düzgün şarj etmeye başladı.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQimi5ZTJmYA6L6pKFJohGKXcBvC0zFdMh1CClM-NcctVi7mF5KBAmVrXl6

Bunuda yaptıktan sonra şarj aleti hayırlı olsun. Başka sorun olursa cevaplarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• #Dampierre gerekli parçayı mahallemdeki elektronikçi de bulamadım, bulduktan sonra birde bu lityum olması lazım bataryaları şarj etmek için kısa tarifli önerebileceğin devre var mıdır? yoksa direk normal bir adaptörle şarj edeyim mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizSyl

#Dampierre gerekli parçayı mahallemdeki elektronikçi de bulamadım, bulduktan sonra birde bu lityum olması lazım bataryaları şarj etmek için kısa tarifli önerebileceğin devre var mıdır? yoksa direk normal bir adaptörle şarj edeyim mi?

Normal bir adaptör riskli olur 4.2 voltluk bir adaptör bulmak kolay olmaz ve tam 4.2 verdiğinden de emin olamayız. Bu nedenle en basitinden lm317 devresi kurabilirsin, çıkışı 4.2 volt olacak şekilde ayarlarsın, şarj olur, lityum böyle şarj edilmemeli ama çok bir sıkıntı olmaz. Ben bazen lm2596 ile şarj ediyorum 4.2 volta ayarlayıp, sabit akım falan bakmadan, sıkıntısını görmedim. Kritik nokta 4.2 voltu geçmemek, 4.3 4.4 voltta kolay kolay yanmaz ama pilin ömründen çalar, daha üstünde yanma riski yüksek, bir yandı mı feci yanar, bir kere denedim boş arazide, öyle böyle yanmadı, evde olsa kesin bir yerler yanardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dampierre kullanıcısına yanıt
    bilgi için çok tşk ederim
  • arkadaşım pilleri paralel bağlayıp şarj etmeyiniz. seri bağlayınız. sabit akımlı bir kaynağa ihtiyacınız var. lm350 t entegresinin katologlarından constant current kısmını inceleyiniz. pil akımının genelde 1/10 civarında sabit akımla şarj ediniz. ayrıca pilinizin dolduktan sonra tampon şarja ihtiyacı olacaktır. yoksa kendiliğinden boşalabilir. tampon şarj olayını da araştırınız
  • Marketlerde promosyonla satılan 2200mah lık powerbanklardan almıştım bi ara içindeki pille benim bahsettiğim pillerle aynı fakat 7 tanesini bi anda verdiğimde ışığı yandı ama anlık olarak bi anda gitti, koruma devresi varmış bi süre sonra tek pille yani kendi pili ile tekrar çalıştı bende 7 pille beraber nasıl bağlarım hesabını yaparken evimdeki bi elektronik kartın içinde ki parçalarla deneye deneye amperi bi nebze düşürerek hazır powerbankın devresini kullanarak sorunumu hallettim arkadaşlar hem pillerimi şarj ediyorum hemde telefonumu şarj edebiliyorum. Sonuç olarak her pili 2200mah dan hesaplayarak sanırım toplamda 15A lik powerbankım oldu :)

Herkese çok çok teşekkür ederim.

TELEFON ŞARJ DEVRESİ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.