Şimdi Ara

Telefonda Çok Vakit Geçiriyorum Öneriler :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11. sınıfım, baya bir eksik konum var ama telefonda, sosyal medyada vs çok vakit geçiriyorum bundan dolayı da hiç ders çalışamıyorum. Telefonumdaki, bilgisayarımdaki her şeyi silsem hata mı olur? Hiç böyle bir şey yapan var mı? Hedefim tıp bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonda Ne Kadar Vakit Geçiriyorsun?

Günümüzün dijital çağında, akıllı telefonlarımız günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, telefonda geçirdiğimiz süre giderek endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Araştırmalar, insanların ortalama olarak günde 3-4 saatlerini telefonlarında geçirdiğini gösteriyor. Bu süre, sosyal medya uygulamalarında gezinmek, mesajlaşmak, oyun oynamak ve video izlemek gibi çeşitli faaliyetleri kapsıyor.

Telefonda çok fazla zaman geçirmek bazı olumsuz sonuçlara yol açabilir:

• Fiziksel sağlık sorunları: Uzun süre telefona bakmak boyun ağrısı, baş ağrısı ve göz yorgunluğuna neden olabilir.
    • Zihinsel sağlık sorunları: Aşırı telefon kullanımı, anksiyete, depresyon ve uyku sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.
    • Sosyal izolasyon: Telefona çok fazla odaklanmak, insanlarla yüz yüze etkileşimleri azaltabilir ve yalnızlık duygularına yol açabilir.
    • Verimliliğin azalması: Telefonda çok fazla zaman geçirmek, işe veya okula odaklanmayı zorlaştırabilir ve üretkenliği düşürebilir.

Telefonda geçirdiğin süreyi azaltmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Ekran süreni takip et: Günlük olarak telefonda geçirdiğin süreyi takip etmek, bir farkındalık yaratabilir.
    • Telefon bağımlılığını belirle: Hangi uygulamaların veya faaliyetlerin en çok zamanını aldığını belirle ve bunlara sınırlamalar getir.
    • Telefonunu uyku saatinden önce bırak: Yatmadan önce telefonunu şarj etmek için odanın dışında bırakmak, uyku kaliteni iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Alternatif etkinlikler bul: Telefonda geçireceğin süreyi yürüyüş, okuma veya sosyalleşme gibi diğer etkinliklerle değiştir.
    • Profesyonel yardım al: Telefonda aşırı zaman geçirmek konusunda mücadele ediyorsan, bir terapist veya danışmanla görüşmeyi düşün.

Telefonda geçirdiğin süreyi azaltmak, fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirmene, üretkenliğini artırmana ve daha tatmin edici bir yaşam sürmene yardımcı olabilir. Yukarıdaki adımları uygulayarak, cihazını daha dengeli bir şekilde kullanabilir ve hayatını tam olarak yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Müzikli çalışsam ona da raziyim. Hiç ders çalışmıyorum full internet:/

• Ben de onu düşünüyorum. Telefonumdaki şeyleri silsem bile oyalanacak başka şeyler çıkacak yine ders çalışmıcam :(

• Teog puanım 492 fen lisesinde okuyorum liseye geçince başladı bu bağımlılık :(

• Hocam telefonu kendine bir ödül gibi görebilirsin. Yani zamanı iyi yönetmen lazım aslında ben de 11. Sınıfım sabah biraz telefona bakıyorum kahvaltı falan ama en geç 11de masaya oturup 2 saat civarı çalışıyorum ve bu süreçte molalarda da telefonu elime almıyorum. Ondan sonra biraz daha uzun ara ve bu arada telefonu ödül olarak oynuyorum diyebilirim. Sonra yine aynı şekilde bir ders çalışma yine telefonu almıyorum ve ders çalışma saat 16 gibi bitiyor. Hem 4 saat falan ders çalışıyorum hem film izleyip telefonda rahatça takılabiliyorum. Sen istersen akşama bir daha ders çalışma ekleyebilirsin zamanı yönetmek önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trolldetector

Bu mesaj silindi.
    Nasıl kurtuluruz bu işten ya :( sen en azından bazı haftalar verimli çalışabiliyormussun ben hiç çalışmadım liseden sonra:(

• Tuşlu telefona geçmek en mantıklısı. Ben sınav senemde öyle yapmıştım iyiki de yapmışım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yumurta kapıya dayanınca çok güzel çalışırsın hocam. 1-2 ay içinde hayatı boyunca kitap açmamış elemanlar yks ye hazırlanmaya başlayacak. Sende bir şekil o motivasyonu kendine yaratırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateş Hekimoğlu

Tuşlu telefona geçmek en mantıklısı. Ben sınav senemde öyle yapmıştım iyiki de yapmışım.
    can sıkıntısı, bıkkınlık vs. yaşamadınız mı hocam
  • ben bügün 6 7 saat salak saçma bi oyun oynadım bügün anneme verdim 1 saat önce telefonu cidden benim gibi idreksizsen bırak hocam kendime sahip çıkıp o telefonu istememeye çalışıcam sende benim gibi dene bi istersen sorularımız olunca zaten forumdaki herkes yardımcı oluyor sağolsunlar biz yeter ki atalım
  • Oynadığın oyun varsa sil, 12 başlayınca instagram vs de bırakmanı öneririm. Bunları da yapamıyorsan annene babana ver telefonu ders çalışman bittiğinde al

• İlk başta çok arıyordum da sonradan alıştım. Zaten hayatım okul ve etüt şeklindeydi. Akşam eve geldiğimde annemin telefonunda takılıyordum 1-2 saatliğine o kadar.

• Kitap oku

• Boşver son 3 ay çalışırsın 12. Sınıfta salla bak ben mezunum hala gün boyu kurtlar vadisi izliyorum xd 😄

• Bence acilen tuşluya geçin ya da telefonu bırakın.Akıllı telefonlar size ucuz dopamin verir sizin o dopamini(mutluluk hormonu siz bu hormonu salgılatan bir aktivite yaptığınızda beyin tekrar yapmanızı ister) dersten almanız lazım.Ben sene başından(2020) beri çok az akıllı kullandım hep tuşluyla geçindim ve şu an telefonu bile bıraktım neredeyse. Ama ben bunu tüm hayatımda devam ettirmeye çalışacağım. Akıllı telefonların bizden aldıkları bize verdiklerinden daha değerliydi bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.