Şimdi Ara

Telefonu sarj etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonu usb ile bilgisayara bağlayıp sarj etmek ile prize takıp sarj etmenin arasında fark var mı?
    Örneğin 1 saat usb kablosu ile bilgisayara bağlı iken sarj dolsa, 1 saatte prize takılı sarj olsa ikisindede % olarak aynı derecede sarj edilmiş mi oluyor?

Birde benim laptoba bağlıyken 40 dakikada %15 civarı yada daha fazla doluyor ama masaüstünde 1 saatte %3-4 doluyor. Bunun sebebi nedir?

• benım tahmınım voltaj degılde amperle alakalı olay. bir yerden okumustum 1 usb portundan 650 amper akım cıkıs gucu varmıs, benım tel xperia neo onun orjınal sarj aletının ustunde 850 amper yazıyodu galıba. yavas sarj olmasının nedenı bu aynı sorun bende de var sarj aletımı unuttum farklı sehırde usb den sarj etmeye calısıyorum tahmını 3-4 saatte tam doluyo ortalama; hemde laptop...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:bazim:.

benım tahmınım voltaj degılde amperle alakalı olay. bir yerden okumustum 1 usb portundan 650 amper akım cıkıs gucu varmıs, benım tel xperia neo onun orjınal sarj aletının ustunde 850 amper yazıyodu galıba. yavas sarj olmasının nedenı bu aynı sorun bende de var sarj aletımı unuttum farklı sehırde usb den sarj etmeye calısıyorum tahmını 3-4 saatte tam doluyo ortalama; hemde laptop...

Tamam o zaman prize takmak ile usb ile sarj etmek aynı şey değil. Fakat bir pcde hızlı dolarken diğer pcde yavaş dolmasını nasıl açıklayabiliriz ?
  • benim tahminim masaüstü pc usb portu ıle laptopun usb portunda aynı akım cıkısı olmuyor. masaustunde daha fazla(benım tahmnım) . eğer böyle değilse de şundan eminim ki laptop prize bağlıyken ve bağlı degilken usb portlarında akım değişikliği söz konusudur. basit bir örnekle 12.2 V ile calısan laptop prizden cıkarıldıgında 12.0 11.9 diye azalmaya baslıyo buna baglı olarak akım degerının dusecegını de dusunuyorum zıra sız de laptop ıle masaustu kıyaslaması yapmıssınız.

imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNGamer -- 29 Şubat 2012; 21:49:17 >
  • quote:

benim tahminim masaüstü pc usb portu ıle laptopun usb portunda aynı akım cıkısı olmuyor. masaustunde daha fazla(benım tahmnım) . eğer böyle değilse de şundan eminim ki laptop prize bağlıyken ve bağlı degilken usb portlarında akım değişikliği söz konusudur. basit bir örnekle 12.2 V ile calısan laptop prizden cıkarıldıgında 12.0 11.9 diye azalmaya baslıyo buna baglı olarak akım degerının dusecegını de dusunuyorum zıra sız de laptop ıle masaustu kıyaslaması yapmıssınız.

imlâ

Aynı akım çıkışı olmuyor olabilir. Buraya kadarda normal tamam dedik. Fakat sonuçta USB kablosuyla bağlıyoruz bunların dengeleniyor olması gerekir. Prizden şarj edilse dahi aradaki adaptör zaten gelen akımı USB kabloya iletiyor. Yani USB 2.0'dan gelecek miktarda bir akım iletiyor telefona. Aynı durum bilgisayar için de geçerli. Telefonun kablosu ile elektrik kaynağı arasında illaki bir adaptör var ve bu nedenle kaynak ne olursa olsun pilin dolum tekniği ile ilgili kullanım süresinde bir değişim olması teknik olarak mümkün olmaması gerekmiyor mu?

• Bilgisayarın usbleri max 0.5 A verir bnm telefon şarjım 1A arada 2 kat fark var pratiktede öyle oluyor prizde 1 saatte usbde 2 saatte doluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAFİMARANGA

Bilgisayarın usbleri max 0.5 A verir bnm telefon şarjım 1A arada 2 kat fark var pratiktede öyle oluyor prizde 1 saatte usbde 2 saatte doluyor.

Teşekkürler o kısımı az önce arkadaşta anlattı orada problem yok.
    Zaten laptop bilgisayarım biraz daha zorlarsa prizdeki ile aynı saatte dolduracak
    Fakat benim masaüstündeki bilgisayar ile laptoptaki dolma hızından bahsediyorum. Örneğin laptoba bağlıyken 40 dakikada %15 civarı yada daha fazla doluyor ama masaüstünde 1 saatte %3-4 doluyor.
    Pc'lerin usbleri max 0,5 A verir demişsiniz. Bu teknik yorumu kullanırsak benim laptop 0,5 A veriyor ama masaüstü 0,2 falan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagerial

Zaten laptop bilgisayarım biraz daha zorlarsa prizdeki ile aynı saatte dolduracak
    Fakat benim masaüstündeki bilgisayar ile laptoptaki dolma hızından bahsediyorum. Örneğin laptoba bağlıyken 40 dakikada %15 civarı yada daha fazla doluyor ama masaüstünde 1 saatte %3-4 doluyor.
    Pc'lerin usbleri max 0,5 A verir demişsiniz. Bu teknik yorumu kullanırsak benim laptop 0,5 A veriyor ama masaüstü 0,2 falan

Anakart ile alakalı bir şey olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SAFİMARANGA

Bilgisayarın usbleri max 0.5 A verir bnm telefon şarjım 1A arada 2 kat fark var pratiktede öyle oluyor prizde 1 saatte usbde 2 saatte doluyor.

Benim fikrim, masaüstünde daha fazla usb girişi olduğu için verdiği gücü bölüyor olabilir.

• @Mertdnc
    mantıklı :D
  • quote:

@Mertdnc

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

quote:

@Mertdnc

kıkırdattı : ))
  • çok usb olduğu için falan değil senin portta sorun vardır. kasanın önüne mi takıyorsun. kasanın arkasındaki usb portlarınıda denedin mi? tüm pc lerde çıkış aynıdır 5V dc 500mA. laptop masaüstü dahil.
  • kardeş nabıon sen 850 amper ne demek :D bilmiyorsun madem konuşma. Şarj aletleri aletlere göre değişiyor. ama emin ol usb den çıkan amper daha düşük. yüksek olursa zarar verir. küçük olması zarar vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet2361

kardeş nabıon sen 850 amper ne demek :D bilmiyorsun madem konuşma. Şarj aletleri aletlere göre değişiyor. ama emin ol usb den çıkan amper daha düşük. yüksek olursa zarar verir. küçük olması zarar vermez.

Kardeş 1 yıllık konuyu niye hortlattın bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Google Chrome

quote:

benım tahmınım voltaj degılde amperle alakalı olay. bir yerden okumustum 1 usb portundan 650 amper akım cıkıs gucu varmıs, benım tel xperia neo onun orjınal sarj aletının ustunde 850 amper yazıyodu galıba. yavas sarj olmasının nedenı bu aynı sorun bende de var sarj aletımı unuttum farklı sehırde usb den sarj etmeye calısıyorum tahmını 3-4 saatte tam doluyo ortalama; hemde laptop...

Tamam o zaman prize takmak ile usb ile sarj etmek aynı şey değil. Fakat bir pcde hızlı dolarken diğer pcde yavaş dolmasını nasıl açıklayabiliriz ?

Benim pcde asus usb charger plus adinda bi program vardi ayarlaya biliyordun galiba onla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzey Fırtınası

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet2361

kardeş nabıon sen 850 amper ne demek :D bilmiyorsun madem konuşma. Şarj aletleri aletlere göre değişiyor. ama emin ol usb den çıkan amper daha düşük. yüksek olursa zarar verir. küçük olması zarar vermez.

Kardeş 1 yıllık konuyu niye hortlattın bunun için

Bende alinti yapmisim 3 yil onceki mesaja sen soylemesen farketmicem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmet2361 A kullanıcısına yanıt
    sakın ol dostum 850 dediysek mA demek istedik, bu kadar basit birşeyi nasıl yanlıs anladın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.