Şimdi Ara

Telefonum Şarj Olmuyor Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim karmaşık bir problemim var size en anlaşılır şekilde anlatacagım. Ama önce telefonuma ait birkaç bilgi vermek istiyorum.

Telefonum: Blackberry 9780
    Orjinal Batarya Bilgileri: 3,7v
    Orjinal Sarj Cihazı Bilgileri: 5v 700mA

Başlangıçta bataryamı ve sarj cihazımı uzunca bir süre kullandım. Daha sonra önce sarj cihazımı kaybettim (bu esnadan sonra bilgisayardan sarj etmeye başladım) sonra da bataryam şarj tutmamaya başladı. Hal böyle olunca bi tane batarya ile bi tane usb sarj cihazı aldım. Onların bilgileri aşagıdaki gibi.

Yeni Aldıgım Batarya Bilgilerim: 3,7v - 4.2V (Batarya üzerinde iki tane bilgi var sanırım digeri en yüksek voltaj degeri)
    Yeni Aldıgım Şarj Cihazı Bilgilerim: 5v 2.1A

Bunları aldım ancak yeni aldıgım bataryayı yeni aldıgım şarj cihazı ile sarj edemiyorum. (Oysa benim orjinal sarj cihazımın voltaj degeri ile yeni aldıgım saj cihazının voltaj degeri aynı.) Ben telefonu yeni sarj cihazım ile neden sarj edemediğimi ögrenmek istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim :(

• Şarj cihazı ile bir sıkıntınız olduğunu sanmıyorum (yine de çıkışında 5V var mı, bir bakın)

Ya yeni aldığınız pil, ya da telefonunuzun şarj devresi arızalı. Mümkünse başka bir pille deneyin.
  • Evet yeni aldigim usb sarj cihazinda 5V 2.1A yaziyor. Bugun de arkadasin orj blackberry 9780 bataryasini taktim yeni sarj cihazim yine sarj etmedi. Kafayi yemek uzereyim. Bir turlu teli saj cihazi ile sarj edemiyorum.(Bilgisayardan sarj edebiliyorum) 2.1A telefon icin cok mu fazla geliyor yoksa benim yeni aldigim batarya da 4.2V tan yukarisini sarj etmiyor mu? Gerci orjinalini de sarj etmedi.. Offf bunun mantigini cozemedim ben ya. Yeni bir sarj cihazi alcam yine ama nasil bir sey almam gerekiyor onu bile bilmiyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: sermet1

Evet yeni aldigim usb sarj cihazinda 5V 2.1A yaziyor. Bugun de arkadasin orj blackberry 9780 bataryasini taktim yeni sarj cihazim yine sarj etmedi. Kafayi yemek uzereyim. Bir turlu teli saj cihazi ile sarj edemiyorum.(Bilgisayardan sarj edebiliyorum) 2.1A telefon icin cok mu fazla geliyor yoksa benim yeni aldigim batarya da 4.2V tan yukarisini sarj etmiyor mu? Gerci orjinalini de sarj etmedi.. Offf bunun mantigini cozemedim ben ya. Yeni bir sarj cihazi alcam yine ama nasil bir sey almam gerekiyor onu bile bilmiyorum :(
    Telefona 2,1A şarj cihazı takmak...

Telefonun kaldırabileceği akım 0,7A, geçmiş olsun. Şarj girişini tamir ettirin.

Yada önce telefonun aşırı akım koruması var mı aceba diye eski şarj cihazınla, eski pilinle bir dene.
  • Eski sarj cihazimi kaybettim o yuzden boyle bir deneme sansim yok. Hem diyelim ki 5V 700mA lik orjinal blackberry sarj cihazi aldim. Benim yeni aldigim 3V-4.2V olan bataryami sarj eder mi. Suanki bataryam oyle cunku orjinali eskisi gibi sarj tutmayinca onu almistim
  • Benim esas merak ettigim telefonum 2.1A lik fazla akimdan dolayi mi sarj olmuyor yoksa yeni bataryanin maksimun voltaj siniri 4.2V oldugundan dolayi mi?

Birde bu sarj cihazi elimde kaldi farkli alanda kullancam sanirim. Yeni bataryama (3V-4.2V) ve telefonumun mevcut bilgilerine gore (blackberry 9780 orj sarj cihazi bilgileri: 5v 700mA) nasil bir sarj cihazi almaliyim lutfen yardimci olun. Teli bilgisayardan sarj etmekten biktim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Telefona 2,1A şarj cihazı takmak...

Telefonun kaldırabileceği akım 0,7A, geçmiş olsun. Şarj girişini tamir ettirin.

Yada önce telefonun aşırı akım koruması var mı aceba diye eski şarj cihazınla, eski pilinle bir dene.

hic bir sey olmaz. 1500 mah bataryali telefonlar 3000 amper bataryalar nasil ariza yapmiyor?
    degerler uysun kafi.
    sorun sahibi arkadas bb cihaz
    larda batarya esitlemesi yapilmali. orjinal degilse batarya yaptirmadigin taktirde hic acmaz ya da sarj etmez.
    ayrica 2.1 yazar ama .3 verebilir sarj aleti orjinal degilse ya da duzgun regule degilse bb telefon kabul etmez. 9780 satmistim zManinda iskence cihazdir.
  • zombi7406 Kardesim

Orjinal bataryasi ile de denedim yine sarj etmedi bunun sebebi 2.1A lik akimin tele fazla gelmesi galiba. Yeni bataryayi neden sarj etmiyor onu bilemedim. Bunun birkac nedeni oldugunu dusunuyorum

1) Yine akim fazla geliyor
    2) Yeni bataryanin voltaj korumasi var (3.7v - 4.2 Arasinda oldugundan ve yeni sarj cihazinin 5v olmasi sebebiyle akim telefona gecmiyor)
    3) Bahsedilen esmesle sorunu

Gercek nedeni bulmak ve ona gore yeni bir sarj cihazi almak istiyorum. Lutfen yardimci olun arkadaslar su aptal cihaza onca para yatirdim sirf sinrsiz interneti var diye ama daha fazla hataya dusmek istemiyorum :(
  • kardes, 2. sikki salla gitsin. cunku zaten 5 volttur sarj aletler. ki sarj voltaji bataryadan yuksek olsun ki sarj baslasin. yoksa batarya adaptore enerjo gpondermeye calisir:-)
    amperaj yuzunden olmasi da zor. ama bb cihaz en ufak ripplida sarj cihazini kabulv etmez. eger aldigin cihazda rulasyon uygun degilse kabul etmez. sarj kablosunu yarip 2200 uf 6.3 volt bir kondansator tak duzelir buyuk ihtimal bundan ise.
    bilmiyorum yqkinda olsan bakarim eda bb cihazlara herkes bakamaz. kolay gelsin sana.,
  • zombi7406 kardes

Bendeki sarj cihazi GreenTech marka, modeli ise: GT-CH71 cift usb girisli olanlardan. Icinin acilmasi cok zor vida felan yok bunda. Ne yapacagim bilmiyorum off. Ne aptal bi telefonmus bu ya :(
  • green tech m tech t tech hepsi cin tekh:-)
    o tip makineler bb ve sony gibi tellerle kullanilmaz. tavsiyem git orjinal xperia sarji iste. kafali fqlan bir 50 lira tokatlarlar. ama seni bile sarj eder o:-) :-) :-) :-) ben kondansatoru tak derken icini ac mi dedim. kablosunu yar oraya paralel bagla gitsin:-)
  • Ben o tur islerden hic anlamam ki :( ben anladim ki bu sarj cihazindan bana fayda yok. Yeni bir sarj cihazi almam gerekecek.

Telefonum: Blackberry 9780
    Icinde kullandigim batarya: 3.7v-4.2V
    Orjinal sarj cihazi bilgileri: 5v 700mA

Simdi bu bilgilere gore ben kac Volt kac Amperlik bi sarj cihazi alirsam telimi sorunsuz sarj edebilirim

Vereceginiz bilgiler icin simdiden cok tsk ederim
  • dostum, git xperia sarj aleti prjinal de. orjinali bul al o tum telefon ve tabletleri sorunsuz sarj eder.
    orjjnal bb sarj aleti piyasada yok artik. malum batti sirket. ha bu arada bataryayi bilmem. ama eger yan sanayi alacaksan batarya esitlenmis olmali. o yuzden bozuk bule olsaorninal bataryayi atma.
    bu arada ben tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

dostum, git xperia sarj aleti prjinal de. orjinali bul al o tum telefon ve tabletleri sorunsuz sarj eder.
    orjjnal bb sarj aleti piyasada yok artik. malum batti sirket. ha bu arada bataryayi bilmem. ama eger yan sanayi alacaksan batarya esitlenmis olmali. o yuzden bozuk bule olsaorninal bataryayi atma.
    bu arada ben tesekkur ederim.
    Forumda sürekli gördüğüm bir yanlışı düzeltmek istiyorum. "Şarj aletinin amperi fazla gelir mi?" diye bir şey olmaz. Şarj cihazı 5V / 1000 A bile olsa telefonun devresi pili şarj etmek için gerekli akımı çeker, fazlasını değil (tabii arıza durumunda 5V/1000A herşeyi kül eder, o ayrı :) )

Şarj cihazlarının bazıları ucuza kaçmak ve kötü tasarım yüzünden berbat bir çıkış veriyor. Yüksek frekanslı ripple inanılmaz boyutta oluyor. Telefonun devresi bu yüzden sorun çıkarıyor olabilir. Pilinizin voltajı da çok sorun değil. Neredeyse tüm şarj cihazları 5V artık. Telefon içinde LiIon şarjına göre tasarlanmış devreler var, pile uygun gerilim ve akımı veriyorlar.

Yeni bir şarj cihazı ile deneme yapmalısınız. Almadan önce arkadaşların da belirttiği gibi kaliteli bir şarj ile deneyebiliriniz. Xperia şarjı ya da iPhone şarjı son derece kaliteli. Mutlaka bir arkadaşınızda vardır

• Anladim. Sony Xperia'nin hangi modelinin sarj aletini tavsiye edersin. Malum onca model cikartti ve fiyatlari da birbirinden farkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sermet1

Anladim. Sony Xperia'nin hangi modelinin sarj aletini tavsiye edersin. Malum onca model cikartti ve fiyatlari da birbirinden farkli.
    Tek tek bütün şarj cihazlarının özelliklerini bilmiyorum. Üzerine bakarak 5V/700mA ve daha fazla akım verebilen herhangi biri olabilir (muhtemelen hepsi olur)

Apple şarjı kesin olur, çünkü 1A verebiliyor.
  • Teknomani.com, zombi7406

Icimi ferahlattiniz sagolun arkadaslar bende sorunun yeni aldigim bataryanin uzerinde yazan 3.7v-4.2v degerlerinde saniyordum. Meger yeni aldigim sarj cihazi her ne kadar 5v 2.1A de olsa benim tele uyumlu degilmis.Bir de aldigim kutunun uzerinde %100 musteri memnuniyeti yaziyordu. Gerci diger cihazlari sarj eder mi onu hic denemedim. Belki de telefon sarja izin vermiyor. Netten bakayim guzel bi xperia sarj cihazi alir sonuclari buraya yazarim. Diger arkadaslarda faydalanir en azindan.

Yardimlarinizdan dolayi herkese cok tesekkur ederim. Selametle kalin.
  • Arkadaslar telefonumun sarj olmama nedenini %100 olarak cozdum blackbery 9780 telefonlar 2.1A ile sarj olmuyor. Ortalama olarak 1A ile sarj olabiliyorlar. Tum arkadaslarin bilgilerine sunmak istedim.

Saygilarimla,
  • sermet1 S kullanıcısına yanıt
    Ben bu çözümden bir şey anlamadım. Yukarıda yazdıklarımız boşa mıydı?
  • Tabi ki bosa degildi. Sizlerin yorumlarindan ilham alarak birkac deneme yanilma yaptim. Sonuc olarak gordum ki bataryaya bagli bir problem yok orta da. Sorun tamamen saj cihaziyla alakali. Yaptigim denemelerde gordum ki blackberry 9780 cihazilari 0.7-1A sarj cihazlariyla sarj olurken uzeri amper degerlerinde sarj olmuyor.(1.5A denenmemistir) Yorum yapip ilgilenen tum arkadaslara tesekkur ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.