Şimdi Ara

Telefonun Ramini yukseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İphone lar haricinde akıllı telefonlarda genellikle ram bellek ayrı yonga halinde bulunmakta. İphonelarda ram ve işlemci tümleşik. Bu ram yongasını söküp daha yüksek kapasiteli olanını takmak teknik olarak mümkün. Peki, rami bu şekil yükselttiğinizde cihaz yeni ram boyutunu algılar mı?
    Örneğin cihazda hynix in 512MB rami takılı iken, onu söküp aynı serinin 1GB olanını takmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Aralık 2015; 14:22:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet ben de bunu merak ediyorum. zamanında L720 cihazım için az düşünmedim değil ama somut bir şey bulamadım. tecrübeli arkadaşlar konuya bekleniyor.
  • İlginç konu takip lumia 630'dan memnun bir kullanıcı olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arada kamera değiştirme olayı vardı.

Takipteyiz.

• Durum nedir bilginiz var mı?

Değiştirme imkanı varsa pek çok kişli bunu yapacaktır
  • Oluyorsa bende yaptırayım 625te tek sorunum ram ya
  • Donanım bir şekilde değiştirilebilse bile sürücü sorunu olacaktır muhtemelen. Yalnız RAM takıldıktan sonraki durumda olan donanımı kullanan başka bir telefonun ROM'u atılırsa belki o zaman bir şeyler olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Ram Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    bios guncelleme sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Apple macbook sıfırlama sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kamera değişimini yapamamıştı o arkadaş,girişleri farklı diye bu da öyle büyük ihtimal

• Girişler aynı olsa bile firmware yüzünden kullanamazsınız

• bizde ona göre firmware atarız :) 1 se 1 2 ise 2 lik :)
  • uyeismi kullanıcısına yanıt
    Ornek bir resim. Bir tane akıllı telefon anakartından çektim. En solda gördüğünüz parça Hynix üretimi 2GB ram, onun yanındaki MT6515 soc(kısaca işlemci). Snapdragonlarda da aynı şekilde ram ayrı. Bu tip entegreleri söküp takabilme imkanı veren bu araçlarla ram yongası değiştirilebilir. Esasında kelepir telefonlarda deneme amaçlı uygulayıp sonuçlara bakmak lazım. Mesela ucuza 520, htc 4s falan alıp denenebilir.
    Asıl sorun sisteme bu yeni ram boyutunu algılatmak gibi. Bu yeni ram boyutunu algılatma kısmı da başarılırsa güzel sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum.
     Telefonun Ramini yukseltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Aralık 2015; 9:36:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ss_kage

Cok maliyetli bişi değilse ben deniyim? L520 kullanıyorum ram çok sıkıntı bwnim icin
    Telefon bozulsa da androide gecerim sorun değşl ama sırf bunun için satsam 100lira etmicek telrfona 70-80lira para vermiyim bozmak icib :D

Tüm forum nefesini tutup seni bekliyor hocam

• kamera konusunda donanım farklılığı ön plana çıkacaktır, ancak ram değişimi konusu bana göre muamma..

pin sayısı, markası aynı olmak şartıyla, uygun bir şekilde denendiğinde sonucun ne olacağını gerçekten merak ediyorum. işletim sistemi 512 yerine yeni takılan çipteki 1 GB ramı tanırsa, açılıp adresleyebilirse neden olmasın ?

Lumia 630'lar mesela.. SAR değerleri dışında çok çok güzel cihazlar. 1 gb ram takılabilse ne de güzel olur ?

uygun çip ve anakart bulunduğunda bunu gerçekleştirecek arkadaşımızın yorumunu heyecanla bekliyoruz.

syg.
  • lumia 550 alınabilir mesela 130 dolara.
  • Yongayı sökecek uygun alet edevat ve yerine takacak yeni yonga varsa denenebilir. Yalnız bu söküpp takma işinden anlayan birilerinden yardım almak iyi olur. Yongalar BGA yapısındadır.
    Yongayı alibaba aliexpress gibi yerlerden uygun fiyatlara temin etmek mümkün. 1GBB olanlarda adet başı 5 6 dolarlara kadar düşüyor fiyat. Fiyatlar satıcıya göre inip çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Aralık 2015; 12:30:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Yongayı sökecek uygun alet edevat ve yerine takacak yeni yonga varsa denenebilir. Yalnız bu söküpp takma işinden anlayan birilerinden yardım almak iyi olur. Yongalar BGA yapısındadır.
    Yongayı alibaba aliexpress gibi yerlerden çok uygun fiyatlara temin etmek mümkün. 1GBB olanlarda adet başı 5 6 dolarlara kadar düşüyor fiyat. Fiyatlar satıcıya göre inip çıkıyor.

lehim toplama makinesi, sıcak hava üflemeli makinelerden de olursa yapılır sanırım ama kısa devre olabilir pinler çok yakın birbirine

• Galiba Niyazi Hocayı davet etme vakti geldi.
    Mrb. Niyazi hocam, sizce böyle bir şey denemeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Aralık 2015; 12:34:55 >
  • Bence mümkün değil arkadaşların da söylediği gibi.
  • Bilgisayar işlemcilerindeki gibi soket farkı vardır diye düşünüyorum mesela 2011 soketli bir anakarta 1150 soketli işlemci takamazsın
    Veya 5 inç bir telefonda 1 Gb ram var desek 3,5 inç telefonda da 1Gb ram var fakat 5 inçlik bir telefonun anakartı 3,5 inçe göre daha büyük olduğu için doğal olarak ram boyutunu da küçültürler 3,5 inçteki bir cihazda ram daha küçük olabilir boyut olarak değil fiziksel olarak yani
    Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır ben okudum biraz karışık olmuş ama

İşiniz zor hocam ama bizim için zor hemen imkansız ise biraz zaman gerektirir

Edit: Sizin için bir video araştırdım ve buldum hocam size büyük miktarda fayda sağlayacak ramı nasıl sökersiniz bu konuda yardımcı olacakhttp://m.youtube.com/watch?v=rOYo9AcUQQI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 22 Aralık 2015; 16:43:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Galiba Niyazi Hocayı davet etme vakti geldi.
    Mrb. Niyazi hocam, sizce böyle bir şey denemeye değer mi?

Anladığım kadarı ile 1GB yerine 2GB'lık bir RAM modulu takmaya çalışacaksınız. Devreleri ve chipleri incelmeden hemen şunu söyleyebilirim.

1. En azından adress bus 1 hat fazla olması gerektiğinden re-work gerekir.
    2. Firmware büyük ihtimal desteklemez ve yenilenmesi gerekir.

Bence hayal ama hayaller ile başlar her girişim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 25 Aralık 2015; 16:33:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.