Şimdi Ara

Telefunken TLF 250-350 navigasyon cihazları (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
24
Favori
317.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanan arkadaşlar cihazda anlık hız gösteren bir ekran varmı?Ben araştırdım ama bulamadım.Sağolsun DD252Admin arkadaşımız gayet güzel bir çalışmayla programın kullanımını anlatmış (http://forum.donanimhaber.com/m_48494274/mpage_1/f_/key_//tm.htm) ama orada da rastlayamadım.
  • Almadan önce çok inceledim. Eğer Garmin bana Primo'nun sunduğu özelliklerin bir kısmını bile sunsaydı o ekran kalitesiyle kesinlikle başka bir şey düşünmezdim ama maalesef bundan çok uzaktı, bir türlü içime sindirip alamadım. 3B özellikleri üst modellerinde alet üzerinde olsa bile Türkiye'de çalışmıyor ama şehirlerarası yolda o 3B özellikleri yolun göremediğim kısımlarında yokuş aşağıya mı yukarıya mı gideceğimi gösterdiği için çok işime yarıyor. Mesela kavşak görüntüleri bizim aletlerdeki gibi şehrin ortasında çayır çimen değil, kavşağın gerçek fotoğrafı üzerinden gösteriyor ama TR'de yok işte, sadece Avrupa ve Amerika'da. Bir diğer eksi yanı da alette Q klavye yoktu, bir yandan araç kullanıp bir yandan harf arayamam ki ekranda.

http://www.garmin.com/uk/photo-real-junction-view

TomTom ise maalesef ne ekran kalitesi ne kullanım kolaylığı açısından gönlümü kazanamadı, Allah sevenlerine bağışlasın. Özellikle şikayetvar.com'da okuduğum şikayetlerde birden fazla kez gördüğüm müşteri hizmetleri ve servisinin Hollanda'da olması kısmı gerçekten gülünç eğer doğruysa.

• Yazdıklarında kesinlikle haklısın...

Garmin'in en beğendiğim özellikleri ekran parlaklığı (görüntü kalitesi) ve dokunmatik ekranındaki hassasiyet... Bunun dışındaki özellikler Türkiye koşullarına pek uygun olmadığı gibi bazı modellerin fiyatları da oldukça uçuk...

Sonuç olarak bu baş döndürücü teknolojik gelişmeler dünyasında en fazla 2-3 yıl kullanılacak bir cihaza kucak dolusu para vermenin hiç bir anlamı yok...

quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Almadan önce çok inceledim. Eğer Garmin bana Primo'nun sunduğu özelliklerin bir kısmını bile sunsaydı o ekran kalitesiyle kesinlikle başka bir şey düşünmezdim ama maalesef bundan çok uzaktı, bir türlü içime sindirip alamadım. 3B özellikleri üst modellerinde alet üzerinde olsa bile Türkiye'de çalışmıyor ama şehirlerarası yolda o 3B özellikleri yolun göremediğim kısımlarında yokuş aşağıya mı yukarıya mı gideceğimi gösterdiği için çok işime yarıyor. Mesela kavşak görüntüleri bizim aletlerdeki gibi şehrin ortasında çayır çimen değil, kavşağın gerçek fotoğrafı üzerinden gösteriyor ama TR'de yok işte, sadece Avrupa ve Amerika'da. Bir diğer eksi yanı da alette Q klavye yoktu, bir yandan araç kullanıp bir yandan harf arayamam ki ekranda.

http://www.garmin.com/uk/photo-real-junction-view

TomTom ise maalesef ne ekran kalitesi ne kullanım kolaylığı açısından gönlümü kazanamadı, Allah sevenlerine bağışlasın. Özellikle şikayetvar.com'da okuduğum şikayetlerde birden fazla kez gördüğüm müşteri hizmetleri ve servisinin Hollanda'da olması kısmı gerçekten gülünç eğer doğruysa.

• @dammak,
    Bende ürünü sipariş verdim bugün elime ulaştı. Ürün için herhangi bir güncelleme var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orse

Kullanan arkadaşlar cihazda anlık hız gösteren bir ekran varmı?Ben araştırdım ama bulamadım.Sağolsun DD252Admin arkadaşımız gayet güzel bir çalışmayla programın kullanımını anlatmış (http://forum.donanimhaber.com/m_48494274/mpage_1/f_/key_//tm.htm) ama orada da rastlayamadım.

evet var navigasyon ayarlardan karıştır biraz karşına çıkacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirty_tux

@dammak,
    Bende ürünü sipariş verdim bugün elime ulaştı. Ürün için herhangi bir güncelleme var mı ?

başarsoft harita güncellemesinin eli kulağında naviextras tolbox indir kayıt et cihazı güncelleme yüklendiğinde buradan haberin olur indirirsin
  • Güle güle kullanın...

Şimdilik herhangi bir güncelleme yok...

quote:

Orijinalden alıntı: Dirty_tux

@dammak,
  • quote:

Ciddi bir hışırtı yok. Araçta hışırtı duyanlar büyük ihtimalle aletin sesini kısık, araç ses sistemlerinin sesini kökledikleri için hışırtı duyuyorlar. Bahsedilen cızırtı sadece çok sessiz bir ortamda ve uydu bağlantısı kurulamadığı aşamada duyuluyor.

Ekran filmini çıkartalı çok oldu, kolay kolay çizilecek gibi görünmüyor.

çok doğru bir yorum
    taktığınız sistemlerin sesini kısın nav da sesi orta yapın
    cızırtı falan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: drozia

quote:

Ciddi bir hışırtı yok. Araçta hışırtı duyanlar büyük ihtimalle aletin sesini kısık, araç ses sistemlerinin sesini kökledikleri için hışırtı duyuyorlar. Bahsedilen cızırtı sadece çok sessiz bir ortamda ve uydu bağlantısı kurulamadığı aşamada duyuluyor.

çok doğru bir yorum
    cızırtı falan yok

bende çıkardım cizilsin önemli değil şöyle düşündüğüm zaman 1 sene kullansam yeter nasılsa bunun aynı zamanda mp3-mp4 gibi çalışanları da çıkar onlardan alırım
    bunu da veririm bir arkadaşa
    bu yazdıklarım aletin kalitesiz olduğu yönünde değil yanlış anlaşılmasın bu piyasadaki en iyi alet bence yeni alacağım da telefunkenden başkası olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih37 -- 2 Mayıs 2011; 20:45:14 >

• Çizilsin diye özellikle uğraşmamakla beraber çakmak aparatını da üzerine koyarak torpidoya atıyorum, başka şeylerle beraber ceket cebimde taşıyorum, vs en ufak çizilme yok, rahat olun.
  • quote:

Çizilsin diye özellikle uğraşmamakla beraber çakmak aparatını da üzerine koyarak torpidoya atıyorum, başka şeylerle beraber ceket cebimde taşıyorum, vs en ufak çizilme yok, rahat olun.

aslında tv özelliklisi gelecek diye duydum gelsede görsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih37

quote:

Orijinalden alıntı: drozia

quote:

çok doğru bir yorum
    cızırtı falan yok

bende çıkardım cizilsin önemli değil şöyle düşündüğüm zaman 1 sene kullansam yeter nasılsa bunun aynı zamanda mp3-mp4 gibi çalışanları da çıkar onlardan alırım
    bunu da veririm bir arkadaşa
    bu yazdıklarım aletin kalitesiz olduğu yönünde değil yanlış anlaşılmasın bu piyasadaki en iyi alet bence yeni alacağım da telefunkenden başkası olmayacak

bak o ( bı arkadas) ben olabılırım hemde seve seve saka bır yana teknolojıye yetısmek zor ustat bugun son sıstem dıye aldıgın bısey bır ay eskı sayılıyor sonucta bızımle yasamayacak....ama yenı merak ınsan zarar gorsun ıstemıyor tabıkı....

• bartucan aslında ben bu değişim işinden pek zarar etmiyorum senede 2 lap top değiştiriyorum misal bir gurup oluşmuş durumda herkez aldığını 6-8 ay sonra birdiğerine satıyor biraz daha düşük fiyata her seferinde yeni biri ekleniyor guruba böylece herkez güncel kalıyor ne oluyor yeni çıkan bir ürün 2 yıl içerisinde en az 3 kişiye hizmet etmiş oluyor bu diğer teknolojik cihazlar içinde geçerli
  • evet gayet mantıklı aslında o altyapıda olustuysa zaten sorun olmaz herkez de yararlanmıs olur..
  • Arkadaşlar ben halen ekran koruyucu ve deri kılıf (cihazın kendisini ve yanındaki kabloları koyabileceğim küçük bir çanta da olabilir) arayışı içindeyim...

Bu arada bugün video ve müzik dosyalarını yüklemek için bir tane 8GB microSDHC Card aldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar ben halen ekran koruyucu ve deri kılıf (cihazın kendisini ve yanındaki kabloları koyabileceğim küçük bir çanta da olabilir) arayışı içindeyim...

Bu arada bugün video ve müzik dosyalarını yüklemek için bir tane 8GB microSDHC Card aldım...

iyi yapmışsın ben 4 gb aldığıma pişman oldum 16 gb a kadar desteği var
    teknosadan aldıpım aux kablo kutusunun içerisinden bez bir küçük çırt çırtlı çanta çıkmıştı içerisine koyuyorum
    ekran koruyucuyuda çıkardım attım
  • quote:

http://www.dhgate.com/hard-leather-case-for-5-inch-gps-universal/p-ff808081292a026001294f4d4b334016.html

Burada 4 tanesi 23 dolara geliyor, kargo bedava.

bunu biri getirse iyi satar bence piyasada ihtiyaç var
  • Eminim bu tür şeyler Türkiye'de de var...

Fakat bunun için zaman ayırıp bakmak lazım...

Örneğin dün Ümraniye MediaMarkt'da Hama marka GPS çantaları gördüm... Gerçi çok kullanışlı değildi, ancak sonuçta var...

quote:

http://www.dhgate.com/hard-leather-case-for-5-inch-gps-universal/p-ff808081292a026001294f4d4b334016.html

Burada 4 tanesi 23 dolara geliyor, kargo bedava.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Mayıs 2011; 22:34:36 >

• Var olmasına var da böyle fiyatlara satmaya çalışıyorlar, asap bozuyorlar. 15-16 dolar fiyatı olan ürün:

http://urun.gittigidiyor.com/KILIFI-LOGIC-MGPS-2-PROFESSIONAL-GPS-KILIFI-FOR_W0QQidZZ32740186

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarar -- 2 Mayıs 2011; 23:04:51 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.