Şimdi Ara

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

normalde altyapı sorgulamada 83 mbs hız 71mt santral mesafesi çıkmakta idi..lk gün 80mbs den hattım açıldı SNR değerlerim 8 idi.idm ile 7-8mb arası download alabiliyordum fakat internetim akıcı değildi..net anlık gidip geliyordu.mevcut 80mbs dslam kaldırılması için iss m telekoma başvurduğunda dslam klidini 60 mbs çekmişler.Haliyle 60ta yukarı hız alamadım. SNR m yine 8 di..bir kaç gece net gitti geldi baktım hızımı 35e düşürmüşler..SNR yine 7,5-8 de..İSS den hızımı tekrar 80 e çekmesini talep ettim..iss dediki dslam klidi konmuş müdahele edemiyoruz

sonra dedim ki telekom a hız veya altyapı problemi olsa hız düştüğünde snr de artardı..Oysa hız düşüyor ama SNR ve CRC aynı kalmaya devam ediyor..Sonrasında yukarıda bahsettiğim süreç başladı..

Ne yazıkki devletin hiçbir kurumu ve yetkilisi çıkıpta siz bu bölgeye nasıl kaçak hat çekiyorsunuz? nasıl arızalı altyapınızı tamir etmeyip vatandaşıma hizmet sunmuyorsunuz DEMEDİ/DEMEMEKTE!!

herşey telekomun insiyatifine bırakılmış..Canı isterse altyapı yeniler , canı isterse fiber döşer cumhurbaşkanı da TV ye çıkar her eve fiber getireceğiz derde der ama merkeze 2-3 km uzaktaki mahallenin problemli altyapısını bile değiştitiremez.. vatandaşlarını arızalı telefon/internet kullanmaya mecbur eder..

Son olarak telekom , altyapı sorgusunda çıkan 83mbs -71 mt santral uzaklığını ; 42mbs- 435m santrol uzaklığı olarak değiştirmiş..lakin tüm komşuların altyapı sorgularını değiştirmeyi unutmuş olacakki benden başka tüm sokağın altyapı sorgularında 83mbs -71mt gözükmeye devam etmekte..Sokağımdaki tüm bireyler 80mb hız alabiliyor ama ben 42mbs alabiliyormuşum!!Telekomun SAHTEKARLIĞI

Altyapı desteklememiş olsa 80-60-35mbs hızlarda SNR aynı kalmaz artardı diye düşünüyorum..Fakat SNR bir türlü 8 i geçmiyor..Tahminimce yer altındaki hatlarında problem var ve bu altyapıyı da değiştirmek istemiyorlar

farkettiğim bir problemde ne zaman dslam i kaldırmak için işlem yapsalar snr m daha da düşüyor..Misal bu gün şikayet üzerine hattımın hızını 80 e ,snr yide 8,5 e yükseltmişlerdi..fakat 60 a dslam klidi attıklarından 80mbs hız alamıyordum..dslami kaldırında 80mbs hız alayım dedim ; baktım ne dslam kaldırılmış ne snr m aynı kalmış..şu an 7,5 larda geziyor snr m

bu neden gerçekleşmekte??

diğer bir sorumda mdf ye konulan bu porta neden başka dolabın dslaminden hat çekilmekte? mevcut dslami kullanmak daha basit ve kolay bir uygulama değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 29 Aralık 2021; 0:47:22 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

cimer ilgilenmiyor ,btk ilgilenmiyor ,açıkkapı ilgilenmiyor, Avcılar belediyesi ilgilenmiyor... Acaba kimin yetki ve görev alanına giriyor merak ediyorum..Yani telekom ben x ilçesinin a mahallesine telefon/internet hizmet götüreceğim ama y mahallesine götürmek istemiyorum dediğinde (aynı vaziyetteyiz) bunun hiç mi sorumlusu/muhatabı olmaz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 29 Aralık 2021; 0:45:44 >
  • İşletmeci kurumlar BTK ya bağlı. X mahallesine fiber yaptım ama Y mahallesine yapmak istemiyorum dediği taktirde serbest piyasa koşulları gereği kimse onu yatırıma zorlayamaz. Ancak işletmeciler günümüzde, özellikle son bir senedir neredeyse her mahalleye fiber getirdiler. Bu da yatırım rakamlarına doğrudan yansıyor zaten, oradan da görebiliyoruz. (Btk-pazar verileri)

Yani sizin durumunuzda, ne belediyenin, ne kaymakamlığın ne de valiliğin herhangi bir şekilde ilgili işletmeciye "şuraya fiber götürün" diye bir yönlendirmesi söz konusu olamaz. İlgili işletmeci veya işletmeciler doğrudan doğruya BTK ya bağlı hareket ediyor.

Ancak bazen kamu kurumları ile işletmeciler anlaşma yaparak birçok bölgede işbirliği içerisinde olabiliyorlar. Bunun gibi protokoller olabiliyor ancak bu da yatırıma zorlamak değil yalnızca teşvik amaçlı sağlanıyor. Diyelim bir ilçede aydınlatma yönünden çok eksiklik var, ilgili kamu kuruluşu ile elektrik dağıtımcısı arasında bir protokol yapılarak birbirlerine yardımcı olarak süreci yönetiyorlar. Bu kaymakamlık olabileceği gibi, belediye de olabilir veya valilik de olabilir.

Özetle, sizin durumunuzda işletmeciler yatırım yapmak veya yapmamak hususunda kendi programlarına göre hareket ediyorlar. Sizlerden giden talepleri de bölge bölge dosyalıyorlar sistemde. Sırası gelince de uygulamaya geçiliyor. Yatırım konusu sadece ilçe telekom müdürlüğü yetkisinde olmuyor, onlar da üstlerine iletiyorlar, onlar da bir üstlerine ve böylelikle yatırım onayı alınıyor.

Sizden ricam BTK üzerinden talebinizi iletmeye devam etmeniz olacaktır. Bir de bağlı olduığunuz telekom müdürlüğü ile yüz yüze görüşme sağlayarak bir orta yol bulmaya çalışabilirsiniz. @Ö1f1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2021; 16:51:34 >

• pineloop P kullanıcısına yanıt
    Hocam hat değerlerine bakarsak daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz.

MDF'deki portunuzun farklı bir saha dolabındaki DSLAMdan beslenmesinin sebebi olsa olsa port yetersizliğidir bunun dışındaki sebepler geçerli ise ortada mantıksızca yapılmış bir iş var demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kesinlikle hocam. Bu şirketler öncelikle özel sektör şirketi olmaları sebebiyle herhangi bir sorumluluğa tabi değiller üstelik faaliyetlerini de haliyle karlılığı öncelikleyerek yaparlar haliyle. Telekom kamuda kalsaydı bile durum değişmezdi çünkü Telekom, PTT'den ayrıldığından beri bir Anonim Şirketi ve amacı kar elde etmek.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

Rica ederim hocam.

Telekom Avcılar yeşilkent mahallesinin problemli altyapısını yenilemiyor..

• resim 1: fiber dolabı ile aktarıcı arasındaki yer altı bağlantısı

resim2: fiber dolabı

resim3: kapakları 7/24 açık olan aktarıcı ..89 nolu fiber dolabın aktarıcısı (dolabın ön yüzü 89)

resim4: kapakları 7/24 açık olan aktarıcı ..88 nolu fiber dolabın aktarıcısı (dolabın arka yüzü 88)

pm deki sorumu tekrar edeyim

1- Avcılar bölge müdürlüğünün aktardığı (kaçak port) sizin açıklamanızla tip11 saha dolabının mdf kısmına çakılan harici port , 500 mt uzaktaki farklı bir saha dolabının dslamindan beslenildiği , gelen sinyalin altyapı problemleri nedeniyle düşük ve stabil olmadığı bu nedenle tarafıma stabil bir internet/telefon hizmeti verilemeyeceği açıklamasıne neden olan dolap resim 2 deki fiber dolabı mıdır?

2-telekom saha ekibinin açıklamasına göre fiber dolabı ile aktarıcı arasında ki altyapı problemleri , aktarıcının 7/24 sıvı teması ve kablolarının oksitlenmesi gibi nedenlerle problemin oluştuğu ,aktarıcının kaldırılıp fiber dolabının altına eklenecek kabin ile hattımın oraya direk bağlanması ile problemin çözüleceği bilgisi

kabin konulmadan da fiber dolabına hattım çekilebilir mi?

3- fiber dolabı evime 70 mt , aktarıcı 10 mt uzakta..Bu aktarıcı yıllar önce koyuldu ve kabloları yenilenmedi..Bu aktarıcı kaynaklı problem yaşama olasılığım var mı?Saha ekibinin dediği gibi bu aktarıcıyı kaldırıp resim 2 ye hattım direk çekilirse stabil internet alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 31 Aralık 2021; 4:38:43 >

telekom ekibinin son çalışması sonucu bu değerlere ulaşabildik lakin yaptığım testlerde idm ile yüksek upload destekli steam gibi serverlardan yapılan downloadta hızımın 8mb an fazla birkaç dk koruduğunu , 1 mb a kadar düşüp tekrar 8mb a aşamalı yükseldiğini gördüm..stabil bir bağlantı hala yok

Sorularınıza cevap verelim hocam. Öncelikle dün attığınız görseller ve açıklamalar oldukça faydalı oldu olayı anlamam için. Tamam mevzu çözülmüştür.

Şimdi anladığım kadarıyla bölgenize fiber geldiği zaman sokağa kabin koymak yerine bir binanın dış duvarına Tip11 koymayı tercih etmişler. Normalde o diğer fotoğraflardaki hurda eski saha dolaplarına binalardan giden lokal kabloların Tip11`e aktarılması gerekirdi ancak o kadar sayıda hattı Tip11'in oraya çekmek operasyonel açıdan epey zor olabilir bu sebeple hiç uğraşmayalım, eski saha dolapları aynen kalsın biz Tip11'den eski saha dolaplarına bir irtibat kablosu çekelim bu sayede çok uğraşmadan, ortalık batmadan olayı çözmüş oluruz diye düşünmüşler belli ki.

Ancak bugüne bakarsak eski saha dolaplarının hali epeyce kötü olmasından dolayı düzgün bir erişim alamıyorsunuz ki artık eski saha dolabının içerisindeki regletler oksitlenmiş. Hatta bir kısım regletleri yenilemişler bile.

1) Evet, öyle gibi gözüküyor.

2 ve 3) Evet, şuan aktarıcı görevi gören eski saha dolapları kaldırılıp doğrudan Tip11'e veya hemen yanına konulacak yeni bir aktarıcı görevi görebilecek ekipmana hatlar taşınırsa %90 sorun çözülecektir.

Yalnız son attığınız hat değerleri yeni bir soru işaretine sebep oluyor. Bu değerlere göre siz Tip11'in DSLAM'ına bağlı olmalısınız çünkü 500 metreden bu değerler neredeyse imkansızdır.

1-telekom btk ya açıklamasında : bölgemde fiber altyapısı olmadığını belirtmiş..evin duvarına konan tip11 fiber altyapısı olduğunu göstermiyormu?

2-telekom yine açıklamasında hattımın 35mbs yi desteklediğini belirtmiş..75 mt uzaktaki tip11 den teorik olarak 300mbs ye kadar hız almam gerekmiyor mu?(vdsl2+ mode 35)

3-eğer o kutunun dslamine bağlı olsam snr ve hızım artması gerekmiyor muydu? yada altyapı sorgulamasında eskiden 83mbs hız/75mt santral mesasfesi yer alırken şu an 435mt santral/42mbs hız çıkmakta..435 mt uzaktaki saha dolabının dslamine bağlanması böyle çıkar mı?

değştirilmiş son altyapı sorgu sonucu

Yan komşumun altyapı sorgusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 1 Ocak 2022; 12:46:59 >

O cevapta FTTH altyapının bulunmadığını kast etmişler. Tip11 bir FTTB/DSL kabini. Fiberle çalışıyor tabi ki.

Hayır hayır, maksimum 100Mbps. 300 için 35b gerekiyor söylediğiniz gibi. Telekom 17a kullanıyor.

Önceki sorunun cevabı bu soruya da cevap veriyor aslında. Maks 100Mbps olduğu için şuanki değerler Tip11'e bağlı olduğunuza işaret.

yani tip11 in kendi dslamine bağlı diyorsunuz? 435 mt uzaktaki başka bir dolabın dlamine değil..

eski saha dolabını kaldırırlarsa altına yeni kabin koymaları mı gerekecek yoksa fiber internet yazan bu kutuya direk hattım bağlanabiliyor mu?

fttb çekildiyse mahalleme gpon/ftth çekilemeyeceği anlamına mı geliyor? ekstra kablo ve altyapı mı döşemeleri gerekiyor?

mevcut eski saha dolabını kaldırılmaları talep etmem problemi çözecek sanırsam..farklı bir talep/bilgi iletmem gerekiyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 1 Ocak 2022; 12:54:8 >
    Evet. 435 metreden bu değerler neredeyse imkansız zaten.

Bağlanabilir, altına bir aktarıcı işlevi görecek ekipman konularak da bağlanabilir, fark etmez. Ekiplerin tercihi tamamen.

Hayır o anlama gelmiyor. Yarın bir gün FTTH gelebilir. Keza benim de şuan ikamet ettiğim yerde Tip11'ler vardı geçen sene FTTH'ye döndürdüler.

mevcut eski saha dolabını kaldırılmaları talep etmem problemi çözecek sanırsam..farklı bir talep/bilgi iletmem gerekiyor mu telekom bölge müdürlüğüne..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 1 Ocak 2022; 12:55:58 >
    Olabilir, eski saha dolabının fotoğrafları ile birlikte, çok eskidiğini, oksitlendiğini bu sebeple de hat kalitesini olumsuz olarak etkilediğini değiştirilmesini, yenilenmesini veya kaldırılmasını talep ettiğinizi ifade etmeniz zannediyorum ki yeterli olacaktır.

ekstra bilgi olacak ama çektiğim resimleri a4 e çıkarttığımda net anlaşılamayacak..telekoma bu resimleri nasıl iletebilirim?

Yüz yüze mi görüşeceksiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.