Şimdi Ara

Telekom'da hesap ve hat kapatırken dikkat edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Sekreteri Hamdullah Yıldız, tüketicilerin Türk Telekom’da hesap ve hat kapatırken dikkat etmesi gerektiğini belirtirken, kapatma işleminin iptal anlamına gelmediği ve sabit ücret alındığını ifade etti.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin özellikle son yıllarda ağırlıklı olarak Türk Telekom’un sabit ücret uygulaması nedeniyle ya da nakil ve diğer sebeplerle telefon hatlarını kapattığına işaret ederek, bu işlem için "hattımı kapatın" diyerek şirkete başvuruda bulunduklarını belirtti.

Ancak Türk Telekom’un uygulamalarında hattın kapatılmasının, sözleşmenin iptal edilmesi, telefonun iptal edilmesi ve sözleşmeyle kurulan ilişkinin tüketiciye herhangi bir yükümlülük getirmeden sona ermesi anlamı taşımadığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti: "Türk Telekom web sitesi üzerinden yaptığımız araştırmada, tüketicilerin sözleşmelerinin nasıl iptal edileceğine dair bir açıklama yoktur. Bu durumda tüketiciler hiç beklemedikleri anda icraya verilmeye kadar giden bir süreçle karşılaşmaktadır. Türk Telekom müşterilerine şeffaf davranmamaktadır." Tüketicilerin "hattımı kapatın" diye müracaat ettiklerinde hattın görüşmeye kapatıldığını ancak sözleşmenin sona erdirilmediğini belirten Yıldız, öte yandan tüketicinin (nasılsa hattımı kapattım) rahatlığı içinde durumu takip etmediğini, ya da şirket tarafından icraya verildiğinde veya şirket avukatından icra hatırlatma yazısı geldiğinde konu hakkında bilgi sahibi olduklarını öne sürdü.

ÇOK SAYIDA TÜKETİCİ MAĞDUR OLDU
    Bu durumun çok sayıda tüketicinin mağduriyetine yol açtığına işaret eden Yıldız, "son günlerde Türk Telekom’da abonelik iptal etmek isteyen tüketicilerin işlemleri zorlaştırıldığı gibi sözleşme iptali isteyen tüketicilerin hatları görüşmeye kapatılarak sabit ücret ve vergiler alınmaya devam edilmektedir. Yani kapatma işlemi iptal anlamına gelmemekte ve sabit ücret alınmaktadır" dedi.

Türk Telekom’un internet sitesine mutlaka sözleşme ve iptal prosedürü ile ilgili açıklama koyması ve "hattımı kapatın" diyen tüketicinin hattını sadece görüşmeye kapatarak sabit ücret tahakkuk ettirmeye son vermesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, tüketicilerin de eğer hatlarını hiç kullanmayacaklarsa kapatma değil mutlaka iptal ettirmeleri gerektiğini belirtti.

kaynak:http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/hesap-ve-hat-kapatirken-dikkat/762?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_finans_link_3

• bu konuya dikkat hiçbir bilgilendirme yapmadan faturalarıda yollamadan kaybeden bana bildirim bile yapmadan adrese ihbar yollamayı bilen bir kurum.Müşterileri kaçıırmakla kalmıyorlar nasıl kaçarsınsen diyip üzerine yağıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels#8482;

bu konuya dikkat hiçbir bilgilendirme yapmadan faturalarıda yollamadan kaybeden bana bildirim bile yapmadan adrese ihbar yollamayı bilen bir kurum.Müşterileri kaçıırmakla kalmıyorlar nasıl kaçarsınsen diyip üzerine yağıyor.
    Kapattırdıktan sonra bile 9 liralık bir fatura gönderiyorlar. Neymiş kapattırma parası resmen soyguncu bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Kapattırdıktan sonra bile 9 liralık bir fatura gönderiyorlar. Neymiş kapattırma parası resmen soyguncu bunlar.

Alıntıları Göster
    3 liralık görüşme var,tam 18 liralık fatura geldi bana bugün hattımda klasik hat,gelde çıldırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

3 liralık görüşme var,tam 18 liralık fatura geldi bana bugün hattımda klasik hat,gelde çıldırma

Alıntıları Göster
    Yahu neti kapattım böyle bi sorun çıkmasın ilerde? Öfff
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Yahu neti kapattım böyle bi sorun çıkmasın ilerde? Öfff

Alıntıları Göster
    aktivasyon parası 28, kapatma parası 528 tl olsa keşke....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

aktivasyon parası 28, kapatma parası 528 tl olsa keşke....

Alıntıları Göster
    keşke bende iptal etirebilsem telefonu her ay konuşmasanda 30 liradan fazla para geliyo aylık ücret zaten 11 lira sınırına dayanmışıtır hayırlı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

keşke bende iptal etirebilsem telefonu her ay konuşmasanda 30 liradan fazla para geliyo aylık ücret zaten 11 lira sınırına dayanmışıtır hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    iyice azdı bunlar meydanı boş buldular..
  • quote:

(: geçmiş olsun ben çevremden 6 iptali yaptırdım şu forumda 10.000 kişi çıksa 30.000 kişi caydırsa ne süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels#8482;

quote:

(: geçmiş olsun ben çevremden 6 iptali yaptırdım şu forumda 10.000 kişi çıksa 30.000 kişi caydırsa ne süper olur.

Alıntıları Göster
    Bizim halkımızı koyun yerien koyuyorlar ve nerden açık yakalarız da kanunu kendi lehimize döndürerek buları soyarız derdinde bunlar,aman dikkat
    hattı iptal ederken,sözleşme feshi olarak görüşün ve mutlaka yüzyüze görüşün

• quote:

Orijinalden alıntı: WITCHER

Bizim halkımızı koyun yerien koyuyorlar ve nerden açık yakalarız da kanunu kendi lehimize döndürerek buları soyarız derdinde bunlar,aman dikkat
    hattı iptal ederken,sözleşme feshi olarak görüşün ve mutlaka yüzyüze görüşün

Alıntıları Göster
    TT arena hayırlı olsun.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

TT arena hayırlı olsun.....

Alıntıları Göster
    bende hat iptsli yaptım (yada ölee sanıyorum)bugun hem telefon hem adsl! detaylı bilen varsa birşey sormak istiyorum
    bugun kapatılırken bayandan ben iptaline dair belge istedim ama bana iş türü 10m ve 10g yazan bir belge verdi ben bunu değil daha detaylı bir şekilde iptal edildiğine dair bir belge almak istiyorum dediğimde bu iştürü kodları o anlama geliyor dediler. gerçekten o anlamamı geliyo yoksa bunlar nedir?? bakıyorum netten öle bir bilgi mevcut değil !!yardım lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: fenasim

bende hat iptsli yaptım (yada ölee sanıyorum)bugun hem telefon hem adsl! detaylı bilen varsa birşey sormak istiyorum
    bugun kapatılırken bayandan ben iptaline dair belge istedim ama bana iş türü 10m ve 10g yazan bir belge verdi ben bunu değil daha detaylı bir şekilde iptal edildiğine dair bir belge almak istiyorum dediğimde bu iştürü kodları o anlama geliyor dediler. gerçekten o anlamamı geliyo yoksa bunlar nedir?? bakıyorum netten öle bir bilgi mevcut değil !!yardım lütfen

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Hattını iptal ettirdiginde birkaç. gün içinde hem adsl servisinden hemde telefon için telekomdan ayrı ayrı arıyorlar niçin iptal ettirdigini filan soruyorlar. özellikle adsl de yeniteklifler sunuyorlar 5-6 ay bedava kullanma gibi. Eger hala ısrarlıysan Hattınızı devredeceginiz bir komuşunuz filan varmı ona devredelim diyorlar o da yoksa teşekkür edip iptal işlemini tamamlıyorlar. en azından benimki öyle oldu
    Ayrıca iptal ettirgimizde telefon için bir geçen ayın faturası birde bu ay kaç gün kullandıysan onun faturası geliyor
    ADsle için ise sadece bir fatura o da bu ay kaç gün kullandıysan onun faturası geliyor çünkü adsl faturaları peşin tahsil edliyormuş aklınızda olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: maxser

Arkadaşlar Hattını iptal ettirdiginde birkaç. gün içinde hem adsl servisinden hemde telefon için telekomdan ayrı ayrı arıyorlar niçin iptal ettirdigini filan soruyorlar. özellikle adsl de yeniteklifler sunuyorlar 5-6 ay bedava kullanma gibi. Eger hala ısrarlıysan Hattınızı devredeceginiz bir komuşunuz filan varmı ona devredelim diyorlar o da yoksa teşekkür edip iptal işlemini tamamlıyorlar. en azından benimki öyle oldu
    Ayrıca iptal ettirgimizde telefon için bir geçen ayın faturası birde bu ay kaç gün kullandıysan onun faturası geliyor
    ADsle için ise sadece bir fatura o da bu ay kaç gün kullandıysan onun faturası geliyor çünkü adsl faturaları peşin tahsil edliyormuş aklınızda olsun

Alıntıları Göster
    ÜÇ KAĞITCI TÜRK TELEKOMDAN KURTULUN kapatma değil iptal 2 YRIı form varmışDİLEKÇENİZİ İLLE MÜDÜRLÜKLERE İSTİYORLAR ASLINDA MÜŞTERİ HİZMETLERİNDENDE İŞLEMLERİN YAPILMASI GEREK (HAK) ttnet telekom çok dikkat edin ve uzak durun faturaları kontrol edin artık ev avantaj tarifelerinde 7 den sonra bedava olayıda kalktı en iyisi kurtulmak 6 dakika konuşmusum 27 tl aldılar adı türk dolandırıcı firma hepsii köy tariifesi ve ev avantaj daha ii sanki illa kullnmaki çin diretirseniz ama çok ii araştırın tüm ayrıntıları her yerden geçiriyorlar ve iptal etme ( numarayı kullanmama kapatmayı ( dondurmak olarak ta algılıyorlar (işine geleni anlıyorlar) işleri rahat 1 ay uzatıyorlarmış kapatın yada indirim isteyin yarı yarıya yoksa vazgeçin iptal ettirin hattı kurtulunnn (cep kampanyaları daha iii( son faturada 6 dkika konuşulmuş birden fazla hat olunca:((

Malumdur ki artık cep telefonlarının hayatımıza yerleşmesiyle birlikte, ev telefonları eski değerini yitirdi. Üstelik bir de Türk Telekom’un sabit ücret uyguaması gibi bazı uygulamalarıda vatandaşo ev telefonlarını kapatırmauya sevk etti.

Telefon Hattımı Nasıl Kapattırabilirim?

TÜRK TELEKOM Telefon İptali İçin fatura sahibini bağlı bulunan Telekom Müdürlüğüne Gidilmesi Gerekiliyor. Aşağıdaki dilekçe örneğiyle ya da kurumda size verilecek dilekçeyle birlikte hattınızı kapattırabilirsiniz. Türk Telekom’un sitesinde aşağıdaki ibare bulunmaktadır.

“ABONE’nin abonelikten vazgeçme isteminde bulunması halinde bu isteğini yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla Türk Telekom’a “hat iptal talebi” şeklinde bildirmesi gerekmektedir. Aksi durumda abonelik sözleşmesinin feshinin gerçekleşmesi için gerekli başvuru alınamamış olacağından telefon haberleşmeye açık kalmaya devam ettirilecek ve aboneliğe ait sabit ücret/paket ücreti alınması sürdürülecektir. Hat iptal prosedürü için detaylı bilgiye Müşteri Hizmetlerimizi arayarak ya da aşağıdaki linke tıklayarak ulaşacağınız Telefon Aboneliği Sözleşmesi’nin 5.7. maddesinden ulaşabilirsiniz. ”

Türk Telekom Telefon Kapatma Dilekçe Örneği

TÜRK TELEKOM İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Türk Telekom …………………. il Müdürlüğüne bağlı ………………………………… numaralı sabit telefon abonesiyim. Bu nolu aboneliğimi artık kullanmak istemiyorum ve bu telefon hattımın kapatılmasını istemekteyim. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Tarih
    Ad/Soyad
    İmza

A D R E S :

alıntıdır
    Arkadaslar bugün nette bir sitede asagidaki yazi dikkatimi cekti. Ben yurt disinda oldugum icin asagidaki durum benim basima gelmedi. Sizleri bilgilendirmek icin bu konuyu sizinle paylasmak istedim.
    KAPATMA BAŞKA ŞEY, İPTAL BAŞKA ŞEYMİŞ…
    İsmi Türk Telekom ama, aslında pekte türk olmayan telekomun yeni marifetleri :
    Telefon, kablo TV ya da ADSL hattını “iptal” ettireceklerin dikkatine.
    Merhaba ,
    Bir buçuk sene önce evimden taşındım.Telefon,ADSL,kablolu TV’yi kapattım.Taşındığım eve yeni telefon ve ADSL bağlandı.Geçen hafta Türk Telekomun avukatı olduğunu söyleyen bir sahıs beni aradı,kapattığım telefonun 445 TL.borcundan dolayı icraya verildiğimi, ödemediğim takdirde haciz yapılacağını söyledi.Borcun nereden kaynaklandığını sordum, o da telefonu kapatmışsınız sabit ücretleri ödememişsiniz borcundan dolayı telefonunuz kapanmış,adresinize mektup gönderdik size ulaşamadığımız için de icraya verdik dedi.(birbuçuk sene bekliyorlar,teknolojinin imkanlarını kullanarak bana ulaşmak akıllarına şimdi geliyor)
    İşin özeti,
    Kapatma : Numarayı ileride kullanabilirim…
    İptal : Numarayı hiç kullanmayacağım…
    farklı anlamları olan iki kelime.
    Ben belki on kere telefon kapattım, bu güne kadar iki kelimenin anlam farkından dolayı borçandırılmadım. Demek ki,(iptal ve kapatma) iki ayrı form var ve görevli şahıslar tarafından da ikaz edilmediğimiz için böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Telekomda binlerce vatandaş kapatma mağduru.(Şişli’de görünen 2000 kişi).Türkiye genelinde kaç kişi olduğunu tahmin etmek zor değil.
    Böyle kelime oyunu ile mağdur olmamak için çevrenizi bilinçlendirin

linke tıkla başkaa
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25171522/

• quote:

Orijinalden alıntı: wizard0

ÜÇ KAĞITCI TÜRK TELEKOMDAN KURTULUN kapatma değil iptal 2 YRIı form varmışDİLEKÇENİZİ İLLE MÜDÜRLÜKLERE İSTİYORLAR ASLINDA MÜŞTERİ HİZMETLERİNDENDE İŞLEMLERİN YAPILMASI GEREK (HAK) ttnet telekom çok dikkat edin ve uzak durun faturaları kontrol edin artık ev avantaj tarifelerinde 7 den sonra bedava olayıda kalktı en iyisi kurtulmak 6 dakika konuşmusum 27 tl aldılar adı türk dolandırıcı firma hepsii köy tariifesi ve ev avantaj daha ii sanki illa kullnmaki çin diretirseniz ama çok ii araştırın tüm ayrıntıları her yerden geçiriyorlar ve iptal etme ( numarayı kullanmama kapatmayı ( dondurmak olarak ta algılıyorlar (işine geleni anlıyorlar) işleri rahat 1 ay uzatıyorlarmış kapatın yada indirim isteyin yarı yarıya yoksa vazgeçin iptal ettirin hattı kurtulunnn (cep kampanyaları daha iii( son faturada 6 dkika konuşulmuş birden fazla hat olunca:((

Malumdur ki artık cep telefonlarının hayatımıza yerleşmesiyle birlikte, ev telefonları eski değerini yitirdi. Üstelik bir de Türk Telekom’un sabit ücret uyguaması gibi bazı uygulamalarıda vatandaşo ev telefonlarını kapatırmauya sevk etti.

Telefon Hattımı Nasıl Kapattırabilirim?

TÜRK TELEKOM Telefon İptali İçin fatura sahibini bağlı bulunan Telekom Müdürlüğüne Gidilmesi Gerekiliyor. Aşağıdaki dilekçe örneğiyle ya da kurumda size verilecek dilekçeyle birlikte hattınızı kapattırabilirsiniz. Türk Telekom’un sitesinde aşağıdaki ibare bulunmaktadır.

“ABONE’nin abonelikten vazgeçme isteminde bulunması halinde bu isteğini yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla Türk Telekom’a “hat iptal talebi” şeklinde bildirmesi gerekmektedir. Aksi durumda abonelik sözleşmesinin feshinin gerçekleşmesi için gerekli başvuru alınamamış olacağından telefon haberleşmeye açık kalmaya devam ettirilecek ve aboneliğe ait sabit ücret/paket ücreti alınması sürdürülecektir. Hat iptal prosedürü için detaylı bilgiye Müşteri Hizmetlerimizi arayarak ya da aşağıdaki linke tıklayarak ulaşacağınız Telefon Aboneliği Sözleşmesi’nin 5.7. maddesinden ulaşabilirsiniz. ”

Türk Telekom Telefon Kapatma Dilekçe Örneği

TÜRK TELEKOM İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Türk Telekom …………………. il Müdürlüğüne bağlı ………………………………… numaralı sabit telefon abonesiyim. Bu nolu aboneliğimi artık kullanmak istemiyorum ve bu telefon hattımın kapatılmasını istemekteyim. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Tarih
    Ad/Soyad
    İmza

A D R E S :

alıntıdır
    Arkadaslar bugün nette bir sitede asagidaki yazi dikkatimi cekti. Ben yurt disinda oldugum icin asagidaki durum benim basima gelmedi. Sizleri bilgilendirmek icin bu konuyu sizinle paylasmak istedim.
    KAPATMA BAŞKA ŞEY, İPTAL BAŞKA ŞEYMİŞ…
    İsmi Türk Telekom ama, aslında pekte türk olmayan telekomun yeni marifetleri :
    Telefon, kablo TV ya da ADSL hattını “iptal” ettireceklerin dikkatine.
    Merhaba ,
    Bir buçuk sene önce evimden taşındım.Telefon,ADSL,kablolu TV’yi kapattım.Taşındığım eve yeni telefon ve ADSL bağlandı.Geçen hafta Türk Telekomun avukatı olduğunu söyleyen bir sahıs beni aradı,kapattığım telefonun 445 TL.borcundan dolayı icraya verildiğimi, ödemediğim takdirde haciz yapılacağını söyledi.Borcun nereden kaynaklandığını sordum, o da telefonu kapatmışsınız sabit ücretleri ödememişsiniz borcundan dolayı telefonunuz kapanmış,adresinize mektup gönderdik size ulaşamadığımız için de icraya verdik dedi.(birbuçuk sene bekliyorlar,teknolojinin imkanlarını kullanarak bana ulaşmak akıllarına şimdi geliyor)
    İşin özeti,
    Kapatma : Numarayı ileride kullanabilirim…
    İptal : Numarayı hiç kullanmayacağım…
    farklı anlamları olan iki kelime.
    Ben belki on kere telefon kapattım, bu güne kadar iki kelimenin anlam farkından dolayı borçandırılmadım. Demek ki,(iptal ve kapatma) iki ayrı form var ve görevli şahıslar tarafından da ikaz edilmediğimiz için böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Telekomda binlerce vatandaş kapatma mağduru.(Şişli’de görünen 2000 kişi).Türkiye genelinde kaç kişi olduğunu tahmin etmek zor değil.
    Böyle kelime oyunu ile mağdur olmamak için çevrenizi bilinçlendirin

linke tıkla başkaa
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25171522/

Alıntıları Göster
    kapattırdıktan sonra 56 tl fatura geldi, daha önce yazdımmı bilmiyorum. bir daha gelmeyin demek için kesiyorlar heralde bu faturaları

• quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

kapattırdıktan sonra 56 tl fatura geldi, daha önce yazdımmı bilmiyorum. bir daha gelmeyin demek için kesiyorlar heralde bu faturaları

Alıntıları Göster
    hiç kullanmadan 220 tl ödedim.
    aralıktan itibaren hazırnet in fiyatı 16.5 tl aylık sabit + günlük 2.5 tl olmuş.
    Telekom müdürlüklerindeki memurların bile haberi yok. 4440375 de üst düzey memurlardan öğrenebiliyorsunuz.

Kapatmak için bir kere kapatma, bir kere de son faturayı ödemek için ayaklarına çağırıyorlar.
    30 sene (yaklaşık kalan ömrüm) kapılarından bile girmem.

• quote:

kapatsakda zarardayız yok böyle bir sistem arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yandex79

quote:

kapatsakda zarardayız yok böyle bir sistem arkadaş

Alıntıları Göster
    turkselde ilk çıktığında böyle şeyler yapıyordu, hat kapattırma ücreti felan. hala yapıyorlarmı bilmiyorum
  • quote:

turkselde ilk çıktığında böyle şeyler yapıyordu, hat kapattırma ücreti felan. hala yapıyorlarmı bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Yıllardır bu forumda söylüyorum ben bunu :) hiçbir şekilde kurtuluşunuz yoktur ister iptal edin ister dondurun imkansızdır kurtulmanız !!!! sabit ücret işlemesede fatura gelmesede onlar didikler didikler 1 kurş bile alacak çıkartır üstüne avukatlık ücreti,yasal faizi ıvır zıvır ekler 10 yıl sonra kapınıza dayanırlarrrrr :))) şuanda rahat olabilir kapattırıp kurtulanlar ama o gün gelecek ve kapınız çalınacak emin olun bunu bir kenara yazın :)))))
    kurtulmanın tek çaresi 1 avukat 1 noter
    ardından cep telefonu,işe yaramaz kimlik kartı,banka kartlarını direk yakmaktır ...yoksa onlar buluyor sizi istedikleri zaman kurtuluş yok :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Şubat 2013; 23:53:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

Yıllardır bu forumda söylüyorum ben bunu :) hiçbir şekilde kurtuluşunuz yoktur ister iptal edin ister dondurun imkansızdır kurtulmanız !!!! sabit ücret işlemesede fatura gelmesede onlar didikler didikler 1 kurş bile alacak çıkartır üstüne avukatlık ücreti,yasal faizi ıvır zıvır ekler 10 yıl sonra kapınıza dayanırlarrrrr :))) şuanda rahat olabilir kapattırıp kurtulanlar ama o gün gelecek ve kapınız çalınacak emin olun bunu bir kenara yazın :)))))
    kurtulmanın tek çaresi 1 avukat 1 noter
    ardından cep telefonu,işe yaramaz kimlik kartı,banka kartlarını direk yakmaktır ...yoksa onlar buluyor sizi istedikleri zaman kurtuluş yok :))

Alıntıları Göster
    şeref ekmek bulamazken şeref...z fırın açıyor. burada dost bildiğin ısırgan otu demiş şair

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.