Şimdi Ara

***Telekom İle İlgili Görüş Öneri Ve Tepkileri Olanlar*** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
10.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha ilk günden ay başı 5 mgb yakın olmuş
    ben para mara vermem keriz degiliz
    arkadaşlar
    adsl kota,da adsl destek hattını aradım corum,da calışma var ondan kaynaklanır belki diyor zatten 3 günde bir kesiliyor @net ,dedim ve kota bilgileri göstermiyor
    dedim
    Arkadaşlar corumdan sorunu olan varmı benim gibi???

• quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Türk Telekom ile ilgili yaşadığım bir olayı anlatayım...
    Ankara da Bilgisayar üzerine çalışmaktayım iş icabı eve adsl aldım 6-7 ay sorun yok sonra bi sorun başladı yaklaşık 2-3 ay sürekli kopmalar oluyor. Arızaya bildiriyorum. 5-10 dak.sonra geri geliyor. Ertesi gün arıyorlar (genelde de arızalı olmadığı zamana denk geliyor) "Arızanız giderildimi diye" ben de "Şu an arızalı değil ama sürekli kopmalar yaşıyorum" diyorum. Karşı taraf "Ben arızanızı kapatıyorum, kopma olursa tekrar bildirirsiniz" diyor neyse uzatmayım bu muhabbetler biraz sert halleriyle yaklaşık 3 ay devam etti. TT halkla ilişkilerden tutun "xxx bölge Telekom Müdürü" de dahil olmak üzere değişik kademedeki insanlara derdimi anlatmaya çalıştım 3-4 defa eve hat ölçümü için geldiler. Gene sonuç yok "2-3 defa mail attım 1 ADSL hattının hakkından gelebilecek düzeyde teknik elemana sahip değilmisiniz" diye. Ulaştırma bakanlığına ve Başbakanlığa şikayette bulundum. Bilgi alma kanunu kapsamında ADSL arızaları ile ilgili rapor istedim. Tam özelleştirme zamanı olduğu için veremeyeceklerini söylediler. Neyse fazla uzatmayayım. Bu arada tesadüfen arıza kayıtlarımın çoğunda bina içi tesisat arızası yada Modem arızası gibi şeyler yazıldığını öğrendim.
    Burası çok önemlidir: Türk Telekom arıza kayıtlarını kapatırken ileride hukuki olarak sorumluluk almamak için genelde " Bina içi tesisat vs." yazıyor bunu duydum ve arıza kayıtlarımın mail ile yada Faks ile tarafıma yollanmasını istedim. Bir sürü hikaye anlattılar falan neyse bende dilekçe yazdım verdim. (Bu arada arızanın kaynağı TT ile eve gelen kablonun değiştirilmesi ile giderildi.) Dilekçemde tüketici hakları mahkemesine müracaat edeceğimden arıza kayıtlarımın tarafıma yollanmasını arz ederim demiştim. bir kaç gün sonra birisi aradı "arıza kayıtlarını istemişsiniz ama bundan bişey çıkmaz". Bende bunun üzerine Telekominikasyon kurumunun web sayfasından şikayette bulundum. TT arıza kayıtlarının düzensiz tutulduğuna dair.

Aklınızda bulunsun eğer ADSL yada başka bir arızadan sonra mutlaka:
    1-Arıza formunuza ne yazıldığını sorun ve bir nüshasını isteyin.
    2-Yapacağınız bütün şikayet ve itirazları yazılı yapın yazılı cevap isteyin.
    3-TT uyması gereken arıza kotaları ve bunların giderilme süreleri ile ilgili kıstaslar var.
    Bu nedenle hepimizin daha iyi hizmet alabilmemiz için (Öncelikle kendi sorumluluğunuzdaki sistemleri kontrol ettikten ve çalışmalarından emin olduktan sonra şikayetinizin peşini bırakmayın.)
    4-Arızanız için evinize gelenlerin kimlik bilgilerini alın. Böylece sizin ne kadar bilinçli bir tüketici olduğunuzu anlayacaklar ve çalışmaları ona göre olacaktır.
    5-Eğer şikayetiniz tam olarak sonuçlanmamışsa arıza kayıtlarınızın kapatılmasını onaylamayınız.

Ben şimdi hakem heyeti olmazsa mahkeme için hazırlık yapıyorum. Kalın sağlıcakla.

sagol kardeş bilgiler için emegine saygı duyarım
    saygılar
    NOT:bende cok sorun var
    daha ilk günden ay başı 5 mgb yakın olmuş
    ben para mara vermem keriz degiliz
    arkadaşlar
    adsl kota,da adsl destek hattını aradım corum,da calışma var ondan kaynaklanır belki diyor zatten 3 günde bir kesiliyor @net ,dedim ve kota bilgileri göstermiyor
    dedim
    Arkadaşlar corumdan sorunu olan varmı benim gibi???
    saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: Black_Dragon

arkadaslar ben tt de kota bilgilerim bakamiyorum sifremi yaziorum ve hep giris basarisiz diyor ne yapmaliyim bu konuda

Sabırla tekrar tekrar deneyeceksiniz. Bende deçoğunlukla ilk birkaç tıklamadan sonuççıkmıyor.5-6 defa tekrarlıyorum ve tekrar sonrasında da 60 saniye kadar bekliyorum; sonunda açılıyor!

arkadasim 100 kere denedim gene acilmadi walla bende sabir denen bi se kalmadı

• osıte genelde arızalı zaten turk telekom baslıca bır arıza ya neyse
    adsl bılgılendırıcısı dıye bı pro. var bilirsiniz o bazen site calısınca hemen bakıyo ancak oyle bakarsınız
  • up
  • dünyada malettiği hizmeti(!) veya eseri veya ürünü bu kadar kar marjıyla satabilen başka bir firma varmıdır bilmiyorum...
    Microsoft belki olabilir ama TT ile MS de karşılaştırılamaz bile...
  • Arkadaşlar;
    Gerek bu forumda gerekse diğer forumlarda bazı duyarsız kişiler e-mail bombardımanı kapmanyamıza gereksiz tepkiler gösterdiği için resmi açıklama yapılıncaya dek bu konuda tek kelime olsun yazmamaya karar vermiştim. Şimdi resmi açıklamalar yapıldığına ve endişerimizde malesef haklı çıktığımıza göre rahatça ifade edebilirim: ADSL İÇİN ELELE KAMPANYASI'NA LÜTFEN DAHA DA YOĞUN KATILIM GÖSTERELİM!

Bir forumda, adını bile ağzıma almaya tenezzül etmeyeceğim bir arkadaş, verdiğimiz siyasi parti adreslerini göstererek "Bu kurumlardaki insanların binlerce mesaj almaya ne mecburiyeti var?" diye sormuştu. Hatta sitede yetkili konumda bulunduğu için yazdığım mesajları inatla sildirmiş ve beni üyelikten çıkarmakla tehdit etmişti. İşte şimdi Türk Telekom, o arkadaşın sitesine erişimi yasakladı ve bizim korkularımızı doğruladı. Ve ben diyorum ki 2 milyonu aşkın Internet kullanıcısının yediği kazık, tüm siyasi parti teşkilatlarını ilgilendirir. Dahası, kampanya bildirisinde de söylediğim gibi, bu yapılan, bilgiye erişme ve haber alma özgürlüğümüzün kısıtlanmasıdır. Yani bir insan hakları ihlalidir!

Arkadaşlar;
    Sizden ricam bundan böyle daha da saldırgan biçimde devletin ve medyanın tüm kademelerine elinizdeki tüm mail adreslerinden mesaj yağdırmanızdır. Unutmayın ki amacımız ilgi çekmekti. Biz yazdığımız bir mesajla kimseyi derinliğiyle bilgilendiremeyiz. Bizim hedefimiz ilgi çekmek olmalıdır. Bilgi edinmek isteyenler zaten bunu kolayca başarabilirler.

SESSİZ KALMAYALIM ARKADAŞLAR. İSTANBUL'DA VE DİĞER ŞEHİRLERDE YAPILACAK EYLEMLERE LÜTFEN KATILMAYA ÇALIŞALIM.

Ama bunu yapamayacak olanlarımız, lütfen mesaj yağdırmayı sürdürsünler. Evet, mesajlarımız topluca silinecek, bu doğru. Ne var ki bizler feryat ettiğimizi açıkça göstermiş olacağız. Bunun için bir kez daha hepinizi davet ediyorum: BOMBARDIMANA DEVAM

Saygılarımla efendim....

NOT: Moderatör arkadaşlar kampanya mesajının hiç değilse bir hafta boyunca yukarılarda kalmasını sağlarlarsa kendilerine minnettar olurum.

EDIT: Güncellenmiş ortak kampanya metni için lütfen yarını bekleyin. Muhtemelen öğlen saatlerinde foruma yazmış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acgur -- 20 Temmuz 2006; 0:29:26 >

• farkındamısınız ama bu tarifeler her kesim için dalga geçer gibi yaaa. ben çok seviniyordum çünkü işim upload ile benim.. bi baktımki upload aynı değişmemiş.. yani alacağın beş litre süt ister beş litrelik kaba koyayım istersen 2.5 lik 2 kaba diyor adamlar sonrada bak daha fazla süt diye safları kandırmaya çalışıyorlar... yazık daha nekadar aptal yerine konacaz bilmiyorum
  • Sevgili TT yetkilisi: Bu yazıyı okuyorsan lütfen insafa gel ve fiyatları biraz düşür. Ben 512kb kullanmak istiyorum ama cidden çok pahalı.
  • Bir arkadaş hiç problem yaşayan yok demiş. Benim 3 aydır her ay 2-5 gün arası netim olmuyor.arıza bildiriyorsunuz öle kalıyor. mecburen böle sorumlunusun telefonun bir şekilde örenmek zorunda kalıyorsunuz.ordan bi dsl santral sorumlıusunun numarısnı alıyorsunuz yalvar yakar 3 gün önce bozulmuş sizin bağlı olduğunuz portdaki sorunu hallettiriyorsonuz. ve tanıdığım yerlerde çalıştığım yerlerde de oluyor. Hatta işyerinde (bağcılar) öğlen vakti 512k bağlantı 56k gibi çalışıyor. Buna hizmet demek hizmete hakaret gibi geliyor bana. belliki bu tekel olmanın verdiği avantaj. önceden gsm oparatörleride yaptı. Sonuçda onlara göre kaçırmayacak bir fırsat. yapacak bişi yok gibi geliyor bana. tabi 1,5 sne önce almanyada 10Mbit bağlantıyı örenceilerin bir yürüyüşle protesto etmesinin haberi aklıma geldikçe ağlayasım geliyor. Türkiyede interneti 1440bps ile kullanmaya başlamış biri olarak bir *.pw dosyası transfer etmek için uraştımı bilirim(pw=zamanın Word u :). Sonuç olarak mantıklı bi olşum ortaya atılma olmadıkça pek bi değişlik olacağa benzemiyor. şimdiye kadar neyi değiştirebildik.?Şu anda aklıma gelen tek şey avrupa insan hakları mahkemesi. Anlayan arkadaşlar varsa işe yarar mı bilmiyorum..

• Internet i download platformu olarak zihniyetin artık değişmesi gerektigine inanıyorum. Türkiye de ilk geldiginden (toplumsal anlamda, 1995) beri internet teyim. ve gelinen nokta ne kadar küçümsenizde bence oldukça güzel ve daha da güzel olacagına inanıyorum. bence nankörluk etmemek gerekir. simdi burada TT ye bela okuyanların sanırım cogu bilgisayarcılardan turk.net ya da superonline erişim paketleri aylık 50$ üyeliklerle almadılar.

bence yorumlar ve eleştriler daha yapıcı olmalı. ve artık bu downloadcu zihniyet bırakılmalı, kaynak emen kullanıcılar yerine kaynak üreten kullanıcılar olmalıyız.

quote:

Orjinalden alıntı: yunuscan

quote:

Orjinalden alıntı: Bilmecem

3 gb vermişler ben bununla ne yapabilirim ki? <<< bunu insaf ve vicdanı olanlara soruyorum hiç olmazsa 5 ytl yapsınlar

telekoma ADSL için ödediğim paralar son kuruşuna kadar haram olsun. diyorum.... selametle

Adam çıkıp adsl hızlarını yükselttik 3 gb yeterli diyebiliyorsa ve bu adam sözde üst düzey biriyse vay halimize... Canım Türkiyem cahillik diz boyu...Bizim ülkemizde neden böyle gariplikler olur anlamıyorum?ÇOOOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM ÇOOOOOOOOKKKK

• quote:

Orjinalden alıntı: buzul

Internet i download platformu olarak zihniyetin artık değişmesi gerektigine inanıyorum. Türkiye de ilk geldiginden (toplumsal anlamda, 1995) beri internet teyim. ve gelinen nokta ne kadar küçümsenizde bence oldukça güzel ve daha da güzel olacagına inanıyorum. bence nankörluk etmemek gerekir. simdi burada TT ye bela okuyanların sanırım cogu bilgisayarcılardan turk.net ya da superonline erişim paketleri aylık 50$ üyeliklerle almadılar.

bence yorumlar ve eleştriler daha yapıcı olmalı. ve artık bu downloadcu zihniyet bırakılmalı, kaynak emen kullanıcılar yerine kaynak üreten kullanıcılar olmalıyız.

İstersen yazdığın mesaja bir daha bak arkadaşım. Sence ürettiğimiz kaynağı hangi kota ve bağlantı seçenekleriyle paylaşacağız?

Senin downloadcı zihniyet dediğin şey, ABD'de okuyan kardeşimle net üzerinden yaptığım telefon konuşmasıdır. Pekala, senin için kaynak emmeyi bırakıp kardeşimle konuşmayayım. Oldu...

• Arkadaşlar pepo arkadaşımızın "İndirimle İlgili Son Haber..Sınırsıza İndirim" topikinde yazdığı mesaj ve "ADSL İÇİN ELELE KAMPANYASI - LÜTFEN SİZ DE KATILIN!" topikindeki tepki mesajımızı birleştirip, yapılan zamlarla ilgili yeni ve güncel bir eylem mesajı hazırladım. E-posta eylemine katılacak arkadaşlardan aşağıdaki metni, yine aşağıda belirteceğim Milletvekilleri Elektronik Posta Adresleri listesine ve daha önce gönderdiğimiz listeye aynen göndermeye devam etmelerini rica ediyorum. Daha önce olduğu gibi metinde BOLD olarak görülen cümlelerin e-mail mesajında da aynı şekilde yer almaları, dikkat çekicilik açısından önemlidir. İşte mesajımız;

----------------

SÖZDE İNDİRİMDEN SONRA NELER DEĞİŞTİ?

Limitsizlerin durumu: Limitsizlerin büyük çoğunluğunu 256k bağlantı oluşturuyor. Bunlara cüzi de olsa herhangi bir indirim yapılmayarak, kaldırılacağı hatta kaldırıldığı ima edilerek, kimi tarifelerde hiç gösterilmeyerek ve "kotalıyı deneyebilirler, 6 ayda isterlerse geri dönerler vs." gibi zaten hakları olan şeyleri bir nimet sunarmış gibi gösterip yönlendirerek yok edilmek isteniyor. Limitsiz müşterisi bu şekilde 256 tabanından kendileri için çok daha karlı olan ve yatırım istemeyen kotalıya veya yüksek fiyatlı 512 tabanına itilmek istenmektedir. Bu da T.Telekom açısından gizli zam anlamına gelmektedir.

Kotalıların durumu: Kota aynı kota. Hızlandığın için daha fazla kullanır, eskiye göre çok daha yüksek faturalarla burun buruna gelebilirsin. Kotalıların hızı 256k iken kota aşımında kesilebilecek azami fatura 61 YTL idi. Kotalıların hızı 512k yapıldığında azami fatura da 124 YTL'ye, şimdiki durumda ise 175 YTL'ye çıkartılmış oldu. 256k iken kotanız bir günde doluyordu, 512k olunca 12 saatte doldu. Şimdi ise 6 saatte dolacak! Verdikleri şey nedir? Koca bir sıfır! Peki ne elde ettiler? Kotalıları eskisine göre iki misli hızla, kotalarını tüketmeye meyilli ve çok daha yüksek faturalar kesilebilir hale getirildiler. Bunun için fazladan bir yatırıma da gerek yok. Elde olanı, aynı kotayı satıyorsunuz. Yani pratikte T.Telekom gizli zam yapmış, gelirini yatırımsız arttırma harekatı yapmış oldu!

Tüm bu kurnazlıkların altında iyi niyet aramak saflıktır.

Haber alma ve bilgiye erişme özgürlüğünün kısıtlanması insan hakları ihlalidir.

Limitsiz ADSL kullanıcılarının yüzleştiği üvey evlat muamelesi itiraz konusudur. Türk Telekom A.Ş. çalışanları 2 Mbps’lik bağlantıyı 30 YTL’ye alırken, aynı bağlantı abonelere yaklaşık dokuz katı fiyata (229 YTL) verilmektedir. 256k limitsiz sahipleri tarifelerini yine de terk etmeyecektir! 256k limitsizlerin sözleşmeleri birer hukuki kozdur ve daha radikal girişimleri engellemektedir. O sözleşmeler olmasa, para hırsından gözü dönmüş bu şirket, 256k limitsizi çoktan kaldırmış, 512k'ya da değil indirim, zam bile yapmış olurdu.

Bu noktada talebimiz, sesimizi duyurmak ve Avrupa standartlarında ucuz, limitsiz, özgür Internet’in ülkemizde de var olmasını sağlamaktır. Bu da limitli-limitsiz ayrımı yapılmaksızın tüm bağlantı hızlarının ve limitliler için kotaların acilen iki katına çıkarılmasını yahut ücretlerin yarı yarıya düşürülmesini gerektirmektedir.

Dünyadan güncel limitsiz ADSL hızları ve fiyatları
    Ülke/Hız/Fiyat
    Japonya 100 Mbit 53$
    İsveç 24 Mbit 35$
    Fransa 20 Mbit 35$
    Almanya 16 Mbit 36$
    Hong Kong 10 Mbit 16$
    Singapur 10 Mbit 48$
    Kanada 7 Mbit 52$
    İngiltere 16 Mbit 20$
    İtalya 20 Mbit 46$
    ABD 3 Mbit 28$
    Finlandiya 1 Mbit 35$
    İspanya 1 Mbit 45$
    Sri Lanka 0.5 Mbit 23$
    Brezilya 0.5 Mbit 36$
    Arjantin 0.5 Mbit 45$
    Türkiye 0.5 Mbit 60$ (indirimli güncel fiyat)

---------------------

TELEKOMİNİKASYON KURUMU, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İNTERNET KURULU (7 UYUYANLAR), BAŞBAKANLIK ve TÜKETİCİ DERNEKLERİ E-POSTA ADRESLERİ EKLENDİ:
    bakan@ubak.gov.tr,isahin@ubak.gov.tr,mturker@ubak.gov.tr,pasa@pyasar.com,obolukbasi@adalet.gov.tr,eaytun@mfa.gov.tr,
    askurnaz@yahoo.com,iozgen@maliye.gov.tr,nozdemir@tsk.mil.tr,epamuk@mgk.gov.tr,nakturk@meb.gov.tr,msan@dpt.gov.tr,
    incis@dtm.gov.tr,mehmet.aktugan@hazine.gov.tr,malkan@tk.gov.tr,eoruc@tk.gov.tr,hbilir@rekabet.gov.tr,alizor@ubak.gov.tr,
    mgunay@kosgeb.gov.tr,.derman@ankara.edu.tr,caglayan@boun.edu.tr,akgul@bilkent.edu.tr,erdem@dtm.gov.tr,
    cemsarac@ulakbim.gov.tr,ozgit@metu.edu.tr,yucel.bagriacik@turktelekom.com.tr,cem@netone.net.tr,hakan.akan@tissad.org,
    engin.karakaya@tissad.org,gokhan.sungur@tissad.org,tezcan4km@hotmail.com,ysamast@forsnet.com.tr,
    cahit.sabir@tbb.org.tr,murat.ege@alcatel.com.tr,fkaragol@mail.aria.com.tr,murat.eksioglu@o2.com.tr,
    turhan.muluk@telekom.gov.tr,serdar.ulukonakci@turkcell.com.tr,vardar@tobb.org.tr,lutfi.yenel@alcatel.com.tr,
    peksirin@bmklawoffice.com,info@turkbelediyeleri.com,onder@emo.org.tr,msincan@hacettepe.edu.tr,murat.askar@tbd.org.tr,
    bulentg@mail.koc.net,atabektimur@ttnet.net.tr,tuncel.acar@mkutup.gov.tr,mcelebil@satko.com.tr,yardimci@tesk.org.tr,
    filkiz@superonline.com,yandic@ksu.edu.tr,tanolt@yahoo.com,tuketici@tuketiciler.org,fusun@nebil.com,acun@hacettepe.edu.tr,
    seref@oguz.net,uatalay@innova.com.tr,cozdogru@sa.com.tr,info@tk.gov.tr,bim@tk.gov.tr,bilgi@tuder.net,
    merkez@tukoder.org.tr,tukoder@tukoder.org.tr,ankara@tukoder.org.tr,izmir@tukoder.org.tr,besiktas@tukoder.org.tr,
    bilgi@basbakanlik.gov.tr

TÜM MİLLETVEKİLLERİNİN E-POSTA ADRESLERİ (SORUNSUZ)
    ugur.aksoz@tbmm.gov.tr,
    attilla@tbmm.gov.tr,
    abdullah.caliskan@tbmm.gov.tr,
    omer.celik@tbmm.gov.tr,
    gaye.erbatur@tbmm.gov.tr,
    recep.garip@tbmm.gov.tr,
    vahit.kirisci@tbmm.gov.tr,
    ali.kucukaydin@tbmm.gov.tr,
    kemal.sag@tbmm.gov.tr,
    tacidar.seyhan@tbmm.gov.tr,
    ayhan.zeynep.tekin@tbmm.gov.tr,
    abdullah.torun@tbmm.gov.tr,
    ziyaeddin.yagci@tbmm.gov.tr,
    ziya.yergok@tbmm.gov.tr,
    mahmut.goksu@tbmm.gov.tr,
    sevket.gursoy@tbmm.gov.tr,
    husrevkutlu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.ozyol@tbmm.gov.tr,
    sait.acba@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.hakki.askar@tbmm.gov.tr,
    halil.aydogan@tbmm.gov.tr,
    reyhan.balandi@tbmm.gov.tr,
    ahmet.koca@tbmm.gov.tr,
    mahmut.kocak@tbmm.gov.tr,
    halil.unlutepe@tbmm.gov.tr,
    naci.aslan@tbmm.gov.tr,
    halil.ozyolcu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kerim.yildiz@tbmm.gov.tr,
    ruhi.acikgoz@tbmm.gov.tr,
    ramazan.toprak@tbmm.gov.tr,
    hamza.albayrak@tbmm.gov.tr,
    zekeriya.akinci@tbmm.gov.tr,
    ismail.alptekin@tbmm.gov.tr,
    yilmaz.ates@tbmm.gov.tr,
    gulsun.bilgehan@tbmm.gov.tr,
    ismail.degerli@tbmm.gov.tr,
    bulentgedikli@tbmm.gov.tr,
    haluk.ipek@tbmm.gov.tr,
    salih.kapusuz@tbmm.gov.tr,
    telat.karapinar@tbmm.gov.tr,
    yakup.kepenek@tbmm.gov.tr,
    faruk.koca@tbmm.gov.tr,
    muzaffer.kurtulmusoglu@tbmm.gov.tr,
    remziye.oztoprak@tbmm.gov.tr,
    mehmet.tomanbay@tbmm.gov.tr,
    nur.dogan.topaloglu@tbmm.gov.tr,
    mustafatuna@tbmm.gov.tr,
    mustafa.said.yazicioglu@tbmm.gov.tr,
    drosmanakman@tbmm.gov.tr,
    fbadazli@tbmm.gov.tr,
    baloglu@tbmm.gov.tr,
    cavusoglu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.dulger@tbmm.gov.tr,
    huseyin.ekmekcioglu@tbmm.gov.tr,
    tuncay.ercenk@tbmm.gov.tr,
    nail.kamaci@tbmm.gov.tr,
    osman.kaptan@tbmm.gov.tr,
    burhan.kilic@tbmm.gov.tr,
    ensar.ogut@tbmm.gov.tr,
    yuksel.corbacioglu@tbmm.gov.tr,
    ahmet.riza.acar@tbmm.gov.tr,
    mehmet.boztas@tbmm.gov.tr,
    ozlem.cercioglu@tbmm.gov.tr,
    atilla.koc@tbmm.gov.tr,
    semiha.oyus@tbmm.gov.tr,
    mesutozakcan@tbmm.gov.tr,
    mehmet.semerci@tbmm.gov.tr,
    aaoglu@tbmm.gov.tr,
    turhancomez@tbmm.gov.tr,
    ali.kemal.deveciler@tbmm.gov.tr,
    ali.osman.sali@tbmm.gov.tr,
    orhan.sur@tbmm.gov.tr,
    edip.ugur@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.kabarik@tbmm.gov.tr,
    mehmet.asim.kulak@tbmm.gov.tr,
    afifd@tbmm.gov.tr,
    ahmetinal@tbmm.gov.tr,
    nezir.nasiroglu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.ali.sucin@tbmm.gov.tr,
    fetani.battal@tbmm.gov.tr,
    fahrettin.poyraz@tbmm.gov.tr,
    yasar.tuzun@tbmm.gov.tr,
    abdurrahman.anik@tbmm.gov.tr,
    feyzi.berdibek@tbmm.gov.tr,
    mahfuz.guler@tbmm.gov.tr,
    vahit.kiler@tbmm.gov.tr,
    y.coskunyurek@tbmm.gov.tr,
    mehmet.alp@tbmm.gov.tr,
    bayram.ozcelik@tbmm.gov.tr,
    r.kerim.ozkan@tbmm.gov.tr,
    abdulmecitalp@tbmm.gov.tr,
    faruk.anbarcioglu@tbmm.gov.tr,
    faruk.celik@tbmm.gov.tr,
    kemal.demirel@tbmm.gov.tr,
    ali.dincer@tbmm.gov.tr,
    mustafa.dundar@tbmm.gov.tr,
    zafer.hidiroglu@tbmm.gov.tr,
    sedat.kizilcikli@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kucukasik@tbmm.gov.tr,
    mustafa.ozyurt@tbmm.gov.tr,
    niyazi.pakyurek@tbmm.gov.tr,
    metutan@tbmm.gov.tr,
    ertugrul.yalcinbayir@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.kosdere@tbmm.gov.tr,
    ahmet.kucuk@tbmm.gov.tr,
    ismail.ozay@tbmm.gov.tr,
    tevfik.akbak@tbmm.gov.tr,
    ismail.ericekli@tbmm.gov.tr,
    hikmet.ozdemir@tbmm.gov.tr,
    agah.kafkas@tbmm.gov.tr,
    muzaffer.kulcu@tbmm.gov.tr,
    murat.yildirim@tbmm.gov.tr,
    salih.erdogan@tbmm.gov.tr,
    osman.nuri.filiz@tbmm.gov.tr,
    mustafa.gazalci@tbmm.gov.tr,
    ummet.kandogan@tbmm.gov.tr,
    mehmet.nessar@tbmm.gov.tr,
    veli.hasim.oral@tbmm.gov.tr,
    mehmetyuksektepe@tbmm.gov.tr,
    aziz.akgul@tbmm.gov.tr,
    ihsanarslan@tbmm.gov.tr,
    mehdieker@tbmm.gov.tr,
    ali.ihsan.merdanoglu@tbmm.gov.tr,
    cavit.torun@tbmm.gov.tr,
    irfan.yazicioglu@tbmm.gov.tr,
    fahri.cakir@tbmm.gov.tr,
    metin.kasikoglu@tbmm.gov.tr,
    ali.ayag@tbmm.gov.tr,
    nbudak@tbmm.gov.tr,
    rasim.cakir@tbmm.gov.tr,
    nejat.gencan@tbmm.gov.tr,
    necati.cetinkaya@tbmm.gov.tr,
    zulfu.demirbag@tbmm.gov.tr,
    semsettin.murat@tbmm.gov.tr,
    talip.kaban@tbmm.gov.tr,
    tevhit.karakaya@tbmm.gov.tr,
    mustafa.nuri.akbulut@tbmm.gov.tr,
    mucahit.daloglu@tbmm.gov.tr,
    muzaffer.gulyurt@tbmm.gov.tr,
    mustafa.ilicali@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.ozdogan@tbmm.gov.tr,
    omer.ozyilmaz@tbmm.gov.tr,
    mercan@tbmm.gov.tr,
    cevdet.selvi@tbmm.gov.tr,
    mtozcoken@tbmm.gov.tr,
    vedat.yucesan@tbmm.gov.tr,
    omer.abusoglu@tbmm.gov.tr,
    abdulkadir.ates@tbmm.gov.tr,
    mahmut.durdu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.sari@tbmm.gov.tr,
    ktuzmen@tbmm.gov.tr,
    ahmetuzer@tbmm.gov.tr,
    mustafa.yilmaz@tbmm.gov.tr,
    nurettin.canikli@tbmm.gov.tr,
    mehmet.isik@tbmm.gov.tr,
    adem.tatli@tbmm.gov.tr,
    ali.temur@tbmm.gov.tr,
    sabri.varan@tbmm.gov.tr,
    temel.yilmaz@tbmm.gov.tr,
    esat.canan@tbmm.gov.tr,
    fehmi.oztunc@tbmm.gov.tr,
    mustafa.zeydan@tbmm.gov.tr,
    zuheyir.amber@tbmm.gov.tr,
    inal.batu@tbmm.gov.tr,
    fuat.cay@tbmm.gov.tr,
    gokhan.durgun@tbmm.gov.tr,
    mehmet.eraslan@tbmm.gov.tr,
    sadullah.ergin@tbmm.gov.tr,
    fuat.gecen@tbmm.gov.tr,
    mehmet.soydan@tbmm.gov.tr,
    aziz.yazar@tbmm.gov.tr,
    dursun.akdemir@tbmm.gov.tr,
    yucel.artantas@tbmm.gov.tr,
    mehmet.sait.armagan@tbmm.gov.tr,
    eminbilgic@tbmm.gov.tr,
    erkan.mumcu@tbmm.gov.tr,
    recep.ozel@tbmm.gov.tr,
    m.acikalin@tbmm.gov.tr,
    abdulkadir.aksu@tbmm.gov.tr,
    guldal.aksit@tbmm.gov.tr,
    halil.akyuz@tbmm.gov.tr,
    ilhan.albayrak@tbmm.gov.tr,
    taltikulac@tbmm.gov.tr,
    ersin.arioglu@tbmm.gov.tr,
    ismet.atalay@tbmm.gov.tr,
    mustafa.atas@tbmm.gov.tr,
    azmi.ates@tbmm.gov.tr,
    hasanaydin@tbmm.gov.tr,
    lokman.ayva@tbmm.gov.tr,
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr,
    yahya.bas@tbmm.gov.tr,
    alaattin.buyukkaya@tbmm.gov.tr,
    mehmet.denizolgun@tbmm.gov.tr,
    ekrem.erdem@tbmm.gov.tr,
    ali.riza.gulcicek@tbmm.gov.tr,
    irfan.gunduz@tbmm.gov.tr,
    hfg@tbmm.gov.tr,
    damla.gurel@tbmm.gov.tr,
    memduh.hacioglu@tbmm.gov.tr,
    unal.kacir@tbmm.gov.tr,
    huseyin.kansu@tbmm.gov.tr,
    cengiz.kaptanoglu@tbmm.gov.tr,
    birgen.keles@tbmm.gov.tr,
    kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr,
    a.kemalkumkumoglu@tbmm.gov.tr,
    goksal.kucukali@tbmm.gov.tr,
    guldal.okuducu@tbmm.gov.tr,
    onur.oymen@tbmm.gov.tr,
    ahmet.sirri.ozbek@tbmm.gov.tr,
    inci.ozdemir@tbmm.gov.tr,
    mehmet.ali.ozpolat@tbmm.gov.tr,
    yasar.nuri.ozturk@tbmm.gov.tr,
    sidika.saribekir@tbmm.gov.tr,
    mehmet.sekmen@tbmm.gov.tr,
    idris.naim.sahin@tbmm.gov.tr,
    berhan.simsek@tbmm.gov.tr,
    emin.sirin@tbmm.gov.tr,
    bihlun.tamayligil@tbmm.gov.tr,
    bulent.tanla@tbmm.gov.tr,
    ali.topuz@tbmm.gov.tr,
    gulseren.topuz@tbmm.gov.tr,
    unakitan@tbmm.gov.tr,
    zeynep.armagan.uslu@tbmm.gov.tr,
    nevzat.yalcintas@tbmm.gov.tr,
    binali.yildirim@tbmm.gov.tr,
    akalin@tbmm.gov.tr,
    kemal.anadol@tbmm.gov.tr,
    canan.aritman@tbmm.gov.tr,
    bulent.baratali@tbmm.gov.tr,
    ali.riza.bodur@tbmm.gov.tr,
    tevfik.ensari@tbmm.gov.tr,
    nukhet.hotar@tbmm.gov.tr,
    erdal.karademir@tbmm.gov.tr,
    fazil.karaman@tbmm.gov.tr,
    ismailkatmerci@tbmm.gov.tr,
    yilmaz.kaya@tbmm.gov.tr,
    turkan.micoogullari@tbmm.gov.tr,
    oyan@tbmm.gov.tr,
    enver.oktem@tbmm.gov.tr,
    mehmet.tekelioglu@tbmm.gov.tr,
    muharrem.toprak@tbmm.gov.tr,
    hakki.ulku@tbmm.gov.tr,
    serpil.yildiz@tbmm.gov.tr,
    fatih.arikan@tbmm.gov.tr,
    mehmet.ali.bulut@tbmm.gov.tr,
    hanefi.mahcicek@tbmm.gov.tr,
    mehmet.parlakyigit@tbmm.gov.tr,
    ali.sezal@tbmm.gov.tr,
    mehmet.yilmazcan@tbmm.gov.tr,
    hasan.bilir@tbmm.gov.tr,
    mehmet.ceylan@tbmm.gov.tr,
    ali.oguten@tbmm.gov.tr,
    mevlutakgun@tbmm.gov.tr,
    ycavusoglu@tbmm.gov.tr,
    s.beyribey@tbmm.gov.tr,
    yigit@tbmm.gov.tr,
    sinan.ozkan@tbmm.gov.tr,
    msivacioglu@tbmm.gov.tr,
    myildirim@tbmm.gov.tr,
    adem.basturk@tbmm.gov.tr,
    mustafa.duru@tbmm.gov.tr,
    mustafa.elitas@tbmm.gov.tr,
    abdullah.gul@tbmm.gov.tr,
    ramazan.can@tbmm.gov.tr,
    halil.tiryaki@tbmm.gov.tr,
    yavuz.altinorak@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kesimoglu@tbmm.gov.tr,
    agokhansaricam@tbmm.gov.tr,
    mikailar@tbmm.gov.tr,
    huseyin.bayindir@tbmm.gov.tr,
    hacituran@tbmm.gov.tr,
    hasan.kara@tbmm.gov.tr,
    veli.kaya@tbmm.gov.tr,
    eyup.ayar@tbmm.gov.tr,
    muzaffer.bastopcu@tbmm.gov.tr,
    izzet.cetin@tbmm.gov.tr,
    nihat.ergun@tbmm.gov.tr,
    salih.gun@tbmm.gov.tr,
    sefa.sirmen@tbmm.gov.tr,
    ahmetbuyukakkaslar@tbmm.gov.tr,
    nezir.buyukcengiz@tbmm.gov.tr,
    muharrem.candan@tbmm.gov.tr,
    remzi.cetin@tbmm.gov.tr,
    abdullah.cetinkaya@tbmm.gov.tr,
    orhan.erdem@tbmm.gov.tr,
    sami.guclu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kilic@tbmm.gov.tr,
    kerim.ozkul@tbmm.gov.tr,
    harun.tufekci@tbmm.gov.tr,
    mustafa.unaldi@tbmm.gov.tr,
    halil.urun@tbmm.gov.tr,
    soner.aksoy@tbmm.gov.tr,
    abdullah.erdem.cantimur@tbmm.gov.tr,
    alaettin.guven@tbmm.gov.tr,
    husnu.ordu@tbmm.gov.tr,
    mirac.akdogan@tbmm.gov.tr,
    mevlut.aslanoglu@tbmm.gov.tr,
    ali.osman.baskurt@tbmm.gov.tr,
    merkal@tbmm.gov.tr,
    muharrem.kilic@tbmm.gov.tr,
    suleyman.saribas@tbmm.gov.tr,
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr,
    nuri.cilingir@tbmm.gov.tr,
    hasan.oren@tbmm.gov.tr,
    huseyin.tanriverdi@tbmm.gov.tr,
    hakan.tasci@tbmm.gov.tr,
    suleyman.turgut@tbmm.gov.tr,
    suleymanbolunmez@tbmm.gov.tr,
    selahhattin.dag@tbmm.gov.tr,
    muharrem.dogan@tbmm.gov.tr,
    nihat.eri@tbmm.gov.tr,
    besir.hamidi@tbmm.gov.tr,
    saffet.benli@tbmm.gov.tr,
    vahit.cekmez@tbmm.gov.tr,
    dengirmir@tbmm.gov.tr,
    huseyin.guler@tbmm.gov.tr,
    ali.oksal@tbmm.gov.tr,
    huseyin.ozcan@tbmm.gov.tr,
    mustafa.ozyurek@tbmm.gov.tr,
    ali.arslan@tbmm.gov.tr,
    gurolergin@tbmm.gov.tr,
    hasan.ozyer@tbmm.gov.tr,
    fahrettin.ustun@tbmm.gov.tr,
    ali.cumhur.yaka@tbmm.gov.tr,
    medeni.yilmaz@tbmm.gov.tr,
    mehmet.elkatmis@tbmm.gov.tr,
    ritvan.koybasi@tbmm.gov.tr,
    mahmut.ugur.cetin@tbmm.gov.tr,
    orhaneraslan@tbmm.gov.tr,
    eyup.fatsa@tbmm.gov.tr,
    sami.tandogdu@tbmm.gov.tr,
    hamit.tasci@tbmm.gov.tr,
    kazim.turkmen@tbmm.gov.tr,
    cemal.uysal@tbmm.gov.tr,
    m.sari@tbmm.gov.tr,
    necati.uzdil@tbmm.gov.tr,
    sukru.unal@tbmm.gov.tr,
    ilyas.cakir@tbmm.gov.tr,
    imdat.sutluoglu@tbmm.gov.tr,
    erol.a.cebeci@tbmm.gov.tr,
    hasanali.celik@tbmm.gov.tr,
    suleyman.gunduz@tbmm.gov.tr,
    ayhan.sefer.ustun@tbmm.gov.tr,
    recep.yildirim@tbmm.gov.tr,
    mustafa.cakir@tbmm.gov.tr,
    cemal.yilmaz.demir@tbmm.gov.tr,
    mustafa.demir@tbmm.gov.tr,
    suat.kilic@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kurt@tbmm.gov.tr,
    ilyas.sezai.onder@tbmm.gov.tr,
    musa.uzunkaya@tbmm.gov.tr,
    ahmet.yeni@tbmm.gov.tr,
    oner.ergenc@tbmm.gov.tr,
    onergulyesil@tbmm.gov.tr,
    engin.altay@tbmm.gov.tr,
    cahit.can@tbmm.gov.tr,
    m.ozturk@tbmm.gov.tr,
    osman.kilic@tbmm.gov.tr,
    omer.kulaksiz@tbmm.gov.tr,
    nurettin.sozen@tbmm.gov.tr,
    orhan.tas@tbmm.gov.tr,
    selami.uzun@tbmm.gov.tr,
    yahya.akman@tbmm.gov.tr,
    farukbayrak@tbmm.gov.tr,
    sabahattin.cevheri@tbmm.gov.tr,
    zulfikar.izol@tbmm.gov.tr,
    mahmut.kaplan@tbmm.gov.tr,
    mehmet.atilla.maras@tbmm.gov.tr,
    vedat.melik@tbmm.gov.tr,
    turan.tuysuz@tbmm.gov.tr,
    mufit.yetkin@tbmm.gov.tr,
    mahmut.yildiz@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.hakki.birlik@tbmm.gov.tr,
    veli.seyda@tbmm.gov.tr,
    ziyaeddin.akbulut@tbmm.gov.tr,
    ahmet.kambur@tbmm.gov.tr,
    erdogan.kaplan@tbmm.gov.tr,
    mnuri.saygun@tbmm.gov.tr,
    etutuncu@tbmm.gov.tr,
    zeyid.aslan@tbmm.gov.tr,
    ibrahim.cakmak@tbmm.gov.tr,
    dagcioglu@tbmm.gov.tr,
    orhan.diren@tbmm.gov.tr,
    feramuz.sahin@tbmm.gov.tr,
    resultosun@ttnet.net.tr,
    asim.aykan@tbmm.gov.tr,
    mustafa.cumur@tbmm.gov.tr,
    cevdet.erdol@tbmm.gov.tr,
    kemalettin.goktas@tbmm.gov.tr,
    ahamzacebi@tbmm.gov.tr,
    faruk.nafiz.ozak@tbmm.gov.tr,
    sinan.yerlikaya@tbmm.gov.tr,
    o.coskunoglu@tbmm.gov.tr,
    ahmet.caglayan@tbmm.gov.tr,
    alim.tunc@tbmm.gov.tr,
    haci.biner@tbmm.gov.tr,
    celik.huseyin@tbmm.gov.tr,
    yekta.haydaroglu@tbmm.gov.tr,
    mehmet.kartal@tbmm.gov.tr,
    halil.kaya@tbmm.gov.tr,
    muharrem.ince@tbmm.gov.tr,
    sukru.onder@tbmm.gov.tr,
    bekir.bozdag@tbmm.gov.tr,
    mehmet.erdemir@tbmm.gov.tr,
    emin.koc@tbmm.gov.tr,
    yasar.ozturk@tbmm.gov.tr,
    harun.akin@tbmm.gov.tr,
    fazli.erdogan@tbmm.gov.tr,
    nadir.sarac@tbmm.gov.tr,
    koksal.toptan@tbmm.gov.tr,
    polat.turkmen@tbmm.gov.tr

DİĞER MAİL ADRESLERİ
    bizeyazin@kanald.com.tr,auraz@dol.com.tr,aerdogan@tgrt.com.tr,siyasetmeydani@atv.com.tr,
    ek@rekabet.gov.tr,rek.ist@rekabet.gov.tr,bkm_basin@turktelekom.com.tr,
    telekomdergisi@turktelekom.com.tr,ozhiz_isdn.adsl@turktelekom.com.tr,bilgi@ubak.gov.tr,
    hukukbirimi@chp.org.tr,chpbim@chp.org.tr,ttkd@ttkd.org.tr,bilgi@tuder.net,bilgi@tuketiciyikoruma.org,
    info@tubider.com,tuketici@tuketiciler.org,tuketici@tuko-bir.org.tr,info@sikayet.com,info@sikayetvar.com,
    info@tuketicisikayetleri.com,tuketici@tuketicimagazin.com,basin@anavatan.org.tr,info@ldp.org.tr,
    t.akyol@milliyet.com.tr,m.asik@milliyet.com.tr,fbila@milliyet.com.tr,h.cemal@milliyet.com.tr,
    g.civaoglu@milliyet.com.tr,ycongar@erols.com,aguclu@milliyet.com.tr,nailgureli@milliyet.com.tr,
    can.dundar@e-kolay.net,tamerheper@post.com.tr,skohen@milliyet.com.tr,s.kologlu@milliyet.com.tr,
    h.pulur@milliyet.com.tr,dsazak@milliyet.com.tr,mtamer@milliyet.com.tr,oulagay@milliyet.com.tr,
    guras@milliyet.com.tr,syilmaz@milliyet.com.tr,oeksi@hurriyet.com.tr,dhizlan@hurriyet.com.tr,
    bcoskun@hurriyet.com.tr,tturenc@hurriyet.com.tr,ecolasan@hurriyet.com.tr,oince@hurriyet.com.tr,
    ahcoskun@superonline.com,eberber@hurriyet.com.tr,vmunyar@hurriyet.com.tr,ybayer@hurriyet.com.tr,
    ftinc@hurriyet.com.tr,gbenmayor@hurriyet.com.tr,katkaya@hurriyet.com.tr,ekumcu@hurriyet.com.tr,
    ldemirci@hurriyet.com.tr,bduzgit@hurriyet.com.tr,mabirand@e-kolay.net,isoyler@hurriyet.com.tr,
    ecapa@hurriyet.com.tr,csemercioglu@hurriyet.com.tr,yurtsan@hurriyet.com.tr,yboran@hurriyet.com.tr,
    sahrababla@e-kolay.net,kkeskin@hurriyet.com.tr,ctezel@hurriyet.com.tr,nkas@dbr.com.tr,
    sdumankaya@hurriyet.com.tr,obasturk@hurriyet.com.tr,btuna@hurriyet.com.tr,
    bunyamins@cnnturk.com.tr,ecelebi@hurriyet.com.tr,hikmet.cetinkaya@cumhuriyet.com.tr,
    ankcum@ttnet.net.tr,oralcalislar@cumhuriyet.com.tr,denizsom@cumhuriyet.com.tr,
    erdalatak@superonline.com,obirgit@e-kolay.net,hikmet.bila@ntv.com.tr,vecdisayar@yahoo.com,
    temizel@cumhuriyet.com.tr,a.cakir@zaman.com.tr,e.dumanli@zaman.com.tr,e.basyurt@zaman.com.tr,
    e.mahcupyan@zaman.com.tr,h.gulerce@zaman.com.tr,k.dikbas@zaman.com.tr,m.unal@zaman.com.tr,
    t.korkmaz@zaman.com.tr,serdar.turgut@aksam.com.tr,guler.komurcu@aksam.com.tr,
    gulerkomurcu@superonline.com,sakir.suter@aksam.com.tr,deniz.gokce@aksam.com.tr,
    burhan.ayeri@aksam.com.tr,ismail.kucukkaya@aksam.com.tr,yasar.erdinc@aksam.com.tr,
    sibel.kahraman@aksam.com.tr,gmengi@gazetevatan.com,rmengi@gazetevatan.com,
    zlivaneli@gazetevatan.com,ndogru@gazetevatan.com,ysemerci@gazetevatan.com,
    aagaoglu@gazetevatan.com,hasmetb@gazetevatan.com,mine.gokce@wanadoo.fr,
    ogonensin@gazetevatan.com,sduman@gazetevatan.com,caktar@gazetevatan.com,
    mmutlu@gazetevatan.com,terker@gazetevatan.com,ctanman@gazetevatan.com,
    admin@dyp.org.tr,dyp@dyp.org.tr,admin@anap.org.tr,anap@anap.org.tr,webmaster@ibb.gov.tr,
    baskan@ibb.gov.tr,alptekin@tobb.org.tr,info@tobb.org.tr,ato@ato.org.tr,ekratzer@hurriyet.com.tr,
    rmuhtar@sabah.com.tr,emreakoz@sabah.com.tr,mbarlas@sbah.com.tr,isarier@sabah.com.tr,
    editor@sabah.com.tr,gaziercel@sabah.com.tr,aayaydin@sabah.com.tr,mahmutovur@sabah.com.tr,
    savasabi@sabah.com.tr,ometo@superonline.com,uluch@sabah.com.tr,esafak@sabah.com.tr,
    ydonat@sabah.com.tr,kdincer@sabah.com.tr,kanat@sabah.com.tr,memecan@sabah.com.tr,
    uzeyir.cayci@wanadoo.fr,sahif@hotmail.com,ahmetaltay@turk.net,ardacetin@turk.net,
    neakfb@yahoo.com,arifagah@pozitif.net,ali_said@herseynet.com,sami@anka.net,
    webmaster@herseynet.com,dunya@hurriyetim.com.tr,turkiye@hurriyetim.com.tr,
    editor@hurriyetim.com.tr,sondakika@hurriyetim.com.tr,spor@hurriyetim.com.tr,
    ekonomi@hurriyetim.com.tr,yazarlar@hurriyetim.com.tr,piyasanet@hurriyetim.com.tr,
    kultursanat@hurriyetim.com.tr,astronet@hurriyetim.com.tr,agora@hurriyetim.com.tr,
    bulten@hurriyetim.com.tr,reklam@hurriyetim.com.tr,seriilan@hurriyetim.com.tr,
    genchurriyetim@hurriyetim.com.tr,gezi@hurriyetim.com.tr,yasam@hurriyetim.com.tr,
    seref.oguz@tnn.net,manas@vestelnet.com,ucebeci@hurriyet.com.tr,faltayli@hurriyet.com.tr,
    hursit@marun.edu.tr,msoysal@cumhuriyet.com.tr,cemismail@aol.com,dtanis@escortnet.com,
    koru@zaman.com.tr,tdn-f@tr-net.net.tr,taylan@taylanesen.com,mehmet.yilmaz@radikal.com.tr,
    M.Asik@milliyet.com.tr,caltan@milliyet.com.tr,birsel@ibm.net,zeynepg@dominet.in.com.tr,
    emre.kongar@raksnet.com,ybazdar@tnn.net,yaldogan@radikal.com.tr,hamdi@yesevi.edu.tr,
    nur.cintay@superonline.com,talkan@media.ankara.edu.tr,korkmaz@turk.net,ecetinel@radikal.com.tr,
    myetkin@radikal.com.tr,hdevrim@hurriyet.com.tr,ismet.berkan@radikal.com.tr,turkiye@tg.com.tr,
    yilmaz.oztuna@tg.com.tr,fishmanca@hotmail.com,abdullatif.uyan@tg.com.tr,adnan.yaldiz@tg.com.tr,
    bilgi@tg.com.tr,ahmet.sagirli@tg.com.tr,ahmetsirri.arvas@tg.com.tr,akin.goksu@tg.com.tr,
    ata.karatas@tg.com.tr,ayse.tunceroglu@tg.com.tr,behcet.fakihoglu@tg.com.tr,betul.altinbasak@tg.com.tr,
    emir.turam@tg.com.tr,engin.atay@tg.com.tr,enver.seyidoglu@tg.com.tr,fehim.ucisik@tg.com.tr,
    fuat.bol@tg.com.tr,info.turkiye@tg.com.tr,halil.delice@tg.com.tr,hidayet.yuzbasiogullari@tg.com.tr,
    hasanmesut.hazar@tg.com.tr,irfan.ozfatura@tg.com.tr,ismail.kapan@tg.com.tr,ismail.kaya@tg.com.tr,
    ismail.yagci@tg.com.tr,ismet.giritli@tg.com.tr,mehmet.oruc@tg.com.tr,mehmet.soysal@tg.com.tr,
    mehmetali.ozbudun@tg.com.tr,metiner.sezer@tg.com.tr,muhsin.abay@tg.com.tr,trabzon@mhp.org.tr,
    van@mhp.org.tr,samsun@mhp.org.tr,kartal@mhp.org.tr,yozgat@mhp.org.tr,aerdogan@tgrt.com.tr,
    aturanozer@tgrt.com.tr,bkilic@tgrt.com.tr,ekremozdamar@tgrt.com.tr,harvas@tgrt.com.tr,
    huseyin@tgrt.com.tr,iapak@tgrt.com.tr,monger@tgrt.com.tr,reklam@showtvnet.com,
    haberozel@showtv.com.tr,anahaber@atv.com.tr,teketek@atv.com.tr,teketek@kanald.com.tr,
    atakimi@atv.com.tr,yorum@atv.com.tr,anahaber@atv.com.tr,kahvalti@atv.com.tr,
    siyasetmeydani@atv.com.tr,WEBMASTER@ATV.COM.TR,program@tgrt.com.tr,
    sizinsesiniz@tgrt.com.tr,program@tgrt.com.tr,anadolumagazin@tgrt.com.tr,vericiler@tgrt.com.tr,
    webmaster@tgrt.com.tr,zyildiz@tgrt.com.tr,yturk@tgrt.com.tr,Seken@tgrt.com.tr,
    ridvan@tgrt.com.tr,osenbak@tgrt.com.tr,ncelik@tgrt.com.tr,nkircin@tgrt.com.tr,
    mgokmen@tgrt.com.tr,syalcin@tgrt.com.tr,akgiray@tgrt.com.tr,msoysal@tgrt.com.tr,
    myagci@tgrt.com.tr,bizeyazin@kanald.com.tr,auraz@dol.com.tr,aerdogan@tgrt.com.tr,
    siyasetmeydani@atv.com.tr,ek@rekabet.gov.tr,rek.ist@rekabet.gov.tr,info@tk.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 29 Temmuz 2006; 14:56:47 >

• Ayrıca @Ado'yu da sert üslubundan ve adeta lise de okul müdürlerinin öğrencilerini azarlerken kullandığı dilden dolayı kınıyorum.

Telekoma diyecek şey kalmadı zaten.

En etkili yöntem abıneliklerin bir süreliğine rafa kaldırılması.Organize bir durum olursa, ilk kaldıranlardan biri olmaya gönüllüyüm.Bu adamlar zarar etmedikçe insana gereken saygıyı verip hız mız arttırımı yapmazlar.

Ayrıca kimse de bu durumu ses çıkarmazsa :"Bak işte, bir iki şu bu site de yazı yazıp, kuzu kuzu kullanırlar.Ne gerek var hız arttırımına canımmm" şeklinde muhabbet çok döner Telekom da.

Diğer bir önerim de şudur: Bu adamlar eğer bu zamdan sonra aboneliğin azaldığını ya da daha kötü ihtimalle abone sayısının hiç artmadığını görürse el mahkum iyileştirme yapacaklardır.Eğer abonelik bırakma konusunda organize bir şey olmaz sa bari yeni abone olmak isteyenleri uyarıp, olmaması gerektiğini anlatalım.Hatta gerekiyorsa :"Olm ne olacan lan 50 ytl ni alıyorlar, zart zurt kesiliyor internet, ayrıca fatura da genel de ilginç şekilde kabraık geliyor" şeklinde caydırıcı anlatımlar da bulunalım.

Bir de arkadaşların eylem önerisi vardı sanırım.Ben Ankara'da olan a 4-5 arkadaşımla katılacağım.Böyle bir şey olursa lütfen herkes gereken desteği versin.

• quote:

Orjinalden alıntı: KontG

arkadaşlar yurt dışı bağlantısı 33 olmuş...

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=208

geçen gün 32'ydi... umarım iyi şeyler olur... bi de şu italyan şirketiyle anlaşma olmuş... 90'lara çıkıcakmış... pek inanmadım ama... hadi hayırlısı...

34.832 oldu

• Ya bu arada merak ettim,kablo net'e geçsek.Şimdiye kadarki tarifede bile 256k kablo aynı fiyata daha iyi hizmet veriyor.
    Ya ayrıca bu adamlara ayda 50ytl vermek çok dokunuyo bana.Bundan sonra telekoma verdiğim paraların üzerine işaret koycam.Yani George Busha,Bin ladine aynı parayı versem ayda, bu kadar koymaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFORMASYON_BAKANI -- 20 Temmuz 2006; 2:38:03 >
  • Abi şu an kablo kullanıcısı az olduğu için altyapısı müsait geliyor. Topluca bir geçiş olduğunda durum ADSL'den daha kötü olur.

EDIT: Söylemeyi unutmuşum. Ben de parayı Bush'la Bin Ladin'e vermeyi tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acgur -- 20 Temmuz 2006; 2:41:42 >
  • Aynısını ben yazıp gönderdim, cevap gelmedi

quote:

Sayın Türk Telekom Çalışanları,

Kurumunuzun bir müşterisiyim. Her ne kadar başka bir seçme şansım olmadığı için, yani mecburi olarak müşteriniz olsam da, verdiğiniz hizmet çeşitliliği ve hizmet kalitesini gördükçe, aklıma sürekli ne kadar şanslı olduğum fikri geliyor.Neden mi?Nedeni çok basit. Uganda'sını, Endonezya'sını, Papua Yeni Gine'sini ve hatta Afrika'da adını henüz bilemediğim ama en az diğerleri kadar süper gelişmiş muz cumhuriyetlerini kıskandıracak kalitede internet kullanıyoruz sayenizde. Eminim bu saydığım ülkelerdeki insanlar bizim internet konusunda yaşadığımız hızı ve kaliteyi gördükçe hasetlerinden çatır çatır çatlamaktadırlar. Muhakkak kendi ülkelerindeki telekomünikasyon kuruluşlarına değerli kurumunuzu gösteriyorlardır örnek almaları için.

Yaptığınız hizmetlerden bahsederken hemen aklıma 2003 senesinde Cezayir depreminden sonra yaşadıklarımız geliyor.Kurumunuzun, çöken yurtdışı erişimimize yıldırım gibi müdahale edip 1 ay gibi kısa bir sürede sorunu halletmesine hepimiz şaşırıp kalmıştık.Basınımızın "başka ülkeler bu sorunu sadece 3 günde halletti, 1 aydır siz ne yapıyorsunuz" gibi yalan, mesnetsiz iddialarının kurumunuzun başarılarının kıskanılmasından dolayı ortaya atıldığını hemen farkedip, ulusça gülüp geçtik.Son 10 gündür yaşanan yurtdışı çıkışları probleminde ise, kimsenin zikretmediği ama kesinlikle varolan muazzam komplonun yine farkındayız tabi.İddialara göre, Marmara'da çapa atan bir balıkçı teknesi fiber optik kablomuzu kopartmış ve ülkemizin yurtdışı çıkışlarını felce uğratmıştır.Ama biz biliyoruz ki işin aslı böyle değildir elbette.Gerçekte, yine kurumunuzun inanılmaz performansını hazmedemeyen birtakım dış mihraklar (ki yabancı ülkelerin telekomları şüpheli durumdadır bu olayda), bir denizaltı marifetiyle kablomuzu kesmişlerdir.Hatta daha da ileri giderek, kurumunuz tarafından yapılan onarım için gelen gemiyi de bahsi geçen denizaltıdan atılan torpido marifetiyle batırmışlardır.Zaten, 10 gündür perişan olan yurtdışı çıkışlarının halen onarılamamasının başka bir mantıklı sebebi olamaz.Kahrolası dış mihraklar, yine yapacaklarını yapmışlardır.Ama kurumunuz yine fedakarca çalışarak yapacağını yapmış, kapasite arttırımına giderek yurtdışı çıkışımızı tam tamına 5 Gbps mertebelerine ulaştırmayı bilmiştir.

Basında çıkan "internet yerlerde sürünüyor" şeklinde haberler, muhakkak ki yine kurumunuzu yıpratma amacıyla çıkarılmış maksatlı haberlerden başka şeyler değildir.Zaten 5 Gbps çok büyük bir rakamdır.Gerçi, insanın aklına 7 milyonluk İsrail'in 26 Gbps, 16 milyonluk Hollanda'nın 173 Gbps yurtdışı çıkışı kullandığı geliveriyor tabi ama, eminim bunlar da yalandır.

Ya 444 0 375 numaralı ADSL teknik destek hattınızda verilen hizmete ne demeli? Allah'ım biz ne şanslı bir milletiz!!!O ne teknik destektir öyle??!!!Hiçbir kurum konusunda bu kadar bilgili personel çalıştırmayı başaramamıştır tarihinde.Personelin problem çözme yeteneği, arızalara ortalama 4-5 gün gibi kısa bir sürede adeta hızır gibi yetişme kabiliyeti gerçekten takdire şayandır.Gerçi, "hanımefendi benim ping sürelerim oldukça yüksek, hattımı kontrol edin lütfen" şeklindeki bir talebime aynı saygıdeğer hanımefendi "sen bana ilk başta ping ne demek anlat, sonra bakarız bir çaresine" gibi ve bunun benzeri birkaç diyalog yaşayanlarımız çok gibi gözükse de eminim bu kabul edlebilir sınırlar içinde kalmıştır.

Bütün bunları düşündükten sonra, bizleri hüzünlendiren tek konu bu yaptığınız büyük hizmetlere karşın kurumunuz tarafından alınan hizmet mukabili ücretlerin düşüklüğüdür.Bu kalitedeki hizmetin böyle komik ücretlerle verilmesi kurumunuz aleyhinde büyük bir haksızlıktır.Gerçi başka ülkelerdeki internet kullanıcılarının 2 Mbps hızındaki bağlantıları yaklaşık 36 YTL mukabilinde kullandıklarını duyuyoruz ama, hiç şüphemiz yok ki bunlar da yalandır. Böyle bir şey mümkün olamaz! Eğer gerçekten böyle şeyler varsa, kesinkes bu ülkelerin telekomları hesap kitap bilmiyorlardır!Zaten böyle bir şey mümkün olsa, biz Türk halkına değer veren ve bilgiye erişmenin insanların doğal hakkı olduğunun ve bir ulusun gelişiminde önemli rol oynadığının tamamen idrakında olan değerli kurumunuz en başta yapardı.Hele hele birçok kullanıcının zikrettiği "10 gündür kullanamadığımız internete neden ay sonunda tam fatura ödüyoruz" şeklindeki sorular tamamen bölücü zihniyetin ve hasta beyinlerin ürettiği fikirlerden başka şeyler değildir.Lütfen siz bunları söyleyenleri dinlemeyin ve aslanlar gibi faturalarımızı basıp yollayın bizlere.Hatta bence, bu ay bu kablo onarımıyla alakalı masrafları da biz kullanıcılarınız üstlenelim ki, 2004 senesinde ettiğiniz 2,1 katrilyonluk kar'ınıza zeval gelmesin.Sonuç olarak, verdiğiniz üstün hizmetlerden dolayı şahsım adına teşekkürü borç biliyor, aynı takdiri, kurumunuzun verdiği değerli hizmetlerin farkına varamayan nankörlerin de göstermesi dileğiyle yazıma son veriyorum.

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş

Bir de arkadaşların eylem önerisi vardı sanırım.Ben Ankara'da olan a 4-5 arkadaşımla katılacağım.Böyle bir şey olursa lütfen herkes gereken desteği versin.

Adana'da her türlü eyleme hazırım arkadaşlar. Hatta Telekom Müdürlükleri'ne kıç tarafı delinmiş don bırakmayı öneriyorum. "Telekom sayesinde bunlara artık ihtiyacımız kalmadı. Sahibine iade ediyoruz." diyerek.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.