Arkadaşlar, Telekom un bina içine ve ev içerisine daire'ye çektiği fiber optik kablo, fotoğraftaki kablo mudur? Nasıl öğrenebilirim? Fotoğraftaki kablo çok ince, daha kalın olması gerekmiyor mu? (Yeni teknoloji kabloların geçen senelerde kullanılan kablolara göre daha ince olduğundan da bahsediliyor.) --------------------------- |
Telekomun bina içine çektiği fiber optik kablo bu mu?
-
-
Üzerinde Telekom fiber diye yazar kablonun
Kalın kablo santrala giden alt yapıda kullanılıyor zırhlı yalıtımlı ve kıl sayısı felan fazla olduğu için daha kalın
Binaya ve eve giren maaliyeti düşük olsun diye sanırım yeni yapılan yerlerde bu şekilde ince fiber kullanılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Mart 2021; 15:0:40 > -
Evet o kablo fiber, ince olduğuna bakmayın 1gbit bile taşır
-
Bu kablo tam istediğim kablo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allah bizlere de nasip eder inşallah.
-
turk telekom turuncu kablo çekmiyor muydu ?
-
Turuncu renkli ve 1.5-2 parmak kalınlığında olan fiber optik kablolar saha dolaplarına çekilenler. Bazen saha dolaplarından binalara da çekiyorlar; nasıl bir ayırımla bunu yapıyorlar bilmiyorum...
Bizim oturduğumuz ve yerleşimim bayağı eski (1977) ve dolayısıyla alt yapısı artık ilkel kalmış Site'ye (Etiler-İstanbul), bu bayram öncesinde gelip 13 binanın her birine (bina girişlerine) ayrı ayrı fiber kablo çektiler ve birer fiber dağıtım kablosu koydular. (Daha sonra ayrı bir mesajda yapılanın fotolarını yüklerim...). Benim gördüğüm bir binaya o "kalın" turuncu kablodan çektiler. Ancak bizim binamıza ve yan binamıza 1/2-3/4 parmak kalınlığında ve siyah renkli fiber çekildi. Bizim ve yan binamızda binada 6, turuncu kablo çekilen binada ise 8 daire var. Ancak her üçüne konulan bina içi dağıtım kutusu 8'er abonelik.
Ekip giderken Yönetime büyük bir rulo siyah renkli bina içi tesisatta kullanılacak fiber optik kablo da bıraktı (herhalde 4.000 mt. kadar). Yarın bunun da fotosunu çeker, modelini yazarım. Fiber internet almak isteyenler kabloları kendileri dairelerine çektirecek, bundan sonra müracaat aşamasına geçilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Mayıs 2021; 15:32:38 >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X