Teleservice gönderdikten 1 hafta sonra cihazı teslim aldığımda problemin giderilmemiş olduğunu gördüm ve tekrar servise verdim, cihazı değiştirdiler yeni bir cihaz verdiler, bir kaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim,
1. İMEİ kontrolünü yaptım kayıtlı cihaz, eski İMEİ nosundan daha yeni bir numara var (01274 ile başlıyordu arızalı cihaz yeni verilen 01275 ile başlıyor.
Bununla birlikte wi fi için bir güvenlik şifresi konulmuş olarak geldi
bu normal midir yoksa cihazın daha önceden kullanılmış olduğunu mu gösterir?
2. Versiyon 4.3.2. olarak geldi 4.3.3. ile update etmek istediğimde yaklaşık 45 dakikadan sonra "network connection timed out" uyarısı verdi, bu hatanın
ardından 4.3.4 ile update yazısı çıktı onu da denedim fakat yine aynı hatayı verdi, sanırım update dosyasını önceden indirmek sonradan cihazı bağlayıp
update etmek gerekiyor, unu nasıl yapabilirim? Şİmdi itunes bağlantısında 4.3.4. için update yazısı çıkıyor 4.3.3. için bir bilgi yok.
3. Cihazın versiyonu dediğim gibi 4.3.2. bu versiyonu direk 4.3.4.e yükseltebilir miyim yoksa önce 4.3.3 ardından mı 4.3.4 yapmak gerekir?
Bir de shsh kaydı diye bir şey konuşuluyor bu nedir, nasıl alınır, niçin önemlidir?
4. Update ederken yedeklemek nasıl yapılıyor? Yedekleme yapılırken uygulamaları ve kişileri de yedekliyor mu sistem?
5. Ana ekrandan ipoda girdiğimde itunes storea bağlanamıyor hatası alıyorum bunun sebebi ne olabilir?
6. Apple kimliğimi Türkiye'yi seçerek aldığımdan sanırım, itunes amerikaya bağlanamazsınız hatası aldım itunes türkiyeye yönlendirdi bunun dezavantajı
var mıdır?
7. Uygulamardan çıkınca (home tuşu ile) yine de veri akışı oluyor mu? Oluyorsa nasıl kesebiliriz kotayı korumaka adına?
Cevaplayabilirseniz çok sevinirim, ilk defa iphone kullanıyorum, sorularım çok temel sanırım ama araştırıp tatmin edici bilgiler bulamadıklarımı paylaştım sizinle,
Herkese iyi forumlar...
1- o numara sıralaması önemli değil. oradan birşey çıkartamazsın.
2- jailbreakli kullanacaksan 4.3.3 versiyonu indir. Jailbreaksiz kullanacaksan 4.3.5 versiyonunu indir. Google'dan iphone appldnld 4.3.3 veya 4.3.5 diye arat direk linkler çıkar oradan indirebilirsin. Ama önce indir sonra yazılım yükle. Shift tuşuna basıp, yer göstererek yükleme yapmanı öneririm.
3- direk yükseltebilirsin. arada ki versiyonları yüklemene gerek yok. ayrıca son versiyon 4.3.5
4- itunesten iphone cihazının üzerinde sağ klik yaparsın, backup tıklarsın. resim, not, kişiler, takvim vs vs bu bilgileri alır yedekler. Ama uygulamaları yedeklemez.
5- internetin kısıtlı olabilir.
6- yok
7- bazı uygulamalar multitask bazıları değil. jailbreakli kullanacaksan sbsettings yükle oradan processes'ten uygulamaları kapatabilirsin.
kolay gelsin
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim,
Arızalı cihazı değiştirdikten sonra verdikleri cihazda wi fi bölümünde bir şifre var: iodide2355 diye,
bu bana daha önceden kullanılan bir cihazı verdiklerini mi gösterir?
ios güncellemesinden sonra benimkinde de şifre çıkmıştı ilk olarak sana verdikleri şifre o istersen değiştirebiliyorsun. İp4 ' ünü wireless modem olarak kullanabilirsin senin internetini kullanmaları için gerekli olan şifre o.
kolay gelsin.
benim kişisel erişim noktasının default şifresi tuff8681 olarak geldi telefon forum nickimde tuffkille olduğundan çok şaşırmıştım acaba nasıl böyle oldu diye.. hala şaşkınım, bi açıklaması olan varsa dinleyebilirim bu konuda
quote:
Orijinalden alıntı: blackeagle3673
ios güncellemesinden sonra benimkinde de şifre çıkmıştı ilk olarak sana verdikleri şifre o istersen değiştirebiliyorsun. İp4 ' ünü wireless modem olarak kullanabilirsin senin internetini kullanmaları için gerekli olan şifre o.
kolay gelsin.
Teşekkürler cevap için...
quote:
Orijinalden alıntı: egitimci35
Teleservice gönderdikten 1 hafta sonra cihazı teslim aldığımda problemin giderilmemiş olduğunu gördüm ve tekrar servise verdim, cihazı değiştirdiler yeni bir cihaz verdiler, bir kaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim,
1. İMEİ kontrolünü yaptım kayıtlı cihaz, eski İMEİ nosundan daha yeni bir numara var (01274 ile başlıyordu arızalı cihaz yeni verilen 01275 ile başlıyor.
Bununla birlikte wi fi için bir güvenlik şifresi konulmuş olarak geldi
bu normal midir yoksa cihazın daha önceden kullanılmış olduğunu mu gösterir?
2. Versiyon 4.3.2. olarak geldi 4.3.3. ile update etmek istediğimde yaklaşık 45 dakikadan sonra "network connection timed out" uyarısı verdi, bu hatanın
ardından 4.3.4 ile update yazısı çıktı onu da denedim fakat yine aynı hatayı verdi, sanırım update dosyasını önceden indirmek sonradan cihazı bağlayıp
update etmek gerekiyor, unu nasıl yapabilirim? Şİmdi itunes bağlantısında 4.3.4. için update yazısı çıkıyor 4.3.3. için bir bilgi yok.
3. Cihazın versiyonu dediğim gibi 4.3.2. bu versiyonu direk 4.3.4.e yükseltebilir miyim yoksa önce 4.3.3 ardından mı 4.3.4 yapmak gerekir?
Bir de shsh kaydı diye bir şey konuşuluyor bu nedir, nasıl alınır, niçin önemlidir?
4. Update ederken yedeklemek nasıl yapılıyor? Yedekleme yapılırken uygulamaları ve kişileri de yedekliyor mu sistem?
5. Ana ekrandan ipoda girdiğimde itunes storea bağlanamıyor hatası alıyorum bunun sebebi ne olabilir?
6. Apple kimliğimi Türkiye'yi seçerek aldığımdan sanırım, itunes amerikaya bağlanamazsınız hatası aldım itunes türkiyeye yönlendirdi bunun dezavantajı
var mıdır?
7. Uygulamardan çıkınca (home tuşu ile) yine de veri akışı oluyor mu? Oluyorsa nasıl kesebiliriz kotayı korumaka adına?
Cevaplayabilirseniz çok sevinirim, ilk defa iphone kullanıyorum, sorularım çok temel sanırım ama araştırıp tatmin edici bilgiler bulamadıklarımı paylaştım sizinle,
Herkese iyi forumlar...
hocam telefonunu ime değişmesi çok normal çünkü cihazınız swap olmuş yurtdışından cihazınızın yerine sıfır bir cihaz gelmiştir...
Değişim yani swap cihazları, daha önceden apple tarafından onarım görmüş olan cihazlar oluyor, yani hepsi daha once arızalanmış ve onarım gorüp sıfırlanan cıhazlar bilginize
desene hocam adamlar böle parayı götürüyor
Arkadaşlar kesinlikle teleservice denen dolandırıcı şirketten uzak durun. Ki şikayet var sitesine baksanız. Binlerce benim gibi mağdur var ve hala duyarsız pişkin iğrenç bi firma işine devam ediyor. Motorola milestone sahibinden ikinci el aldım. Satanda şerefsiz çıktı. Sorunlu mal gönderdi. Hemşeri hemşeriyi gurbette misali. Her neyse devam edeyim. Tuş takımı sıkıntılıydi ve garantiye verdim ve bundan sonrası skandal. Telefonu yaptık diyerek gönderdiler. Ki zaten bu yapılana kadar müşteri hizmetlerini arıyorum 12. Sıradayım ve 35 dakika sonra ulaştım. Hep böyle. Neyse telefon geldi kapağını tam kapatamamis ve anakart bölümü açıktı biraz yani. Geldikten 2 sonra telefon yine bozuldu yine müşteri hizmetlerini aradım yaklaşık 30 dakikada ulaştım. Bide hatlarda yoğunluk var bahaneleri var. Hep aynı. Palavra. Ve yine garantiye verdim. 4 günde ellerine ulaştı ve 2 günde yaptılar anakartı değiştirdiler. Ben bu kısmada inanmıyorum. Sonra yine müşteri hizmetlerini aradım ama sabah 8 de anca ulaşıyorsun. Müşteri hizmetlerine dedim hemen yollayın zaten kontrol ettiğiniz falan yok dedim. Ki kontrol etseler anakartın olduğu kapağı kapatırlardı. Ve adam aynı dakika telefon son test aşamasını başarıyla bitirmiştir ve kargo departmanına gönderdik diye sisteme girmiş . Ve 4 gündür kargo bekliyor. Belkide bekleyecek. Yani yalan dolan. Teleservice gerçekten şer.. Köp... Bi firma. Kesinlikle uzak durun. Ben bazı yerleri kısa kestim. Müşteri memnuniyeti sıfır pişkin köp...ler.
Arkadaşlar kesinlikle teleservice denen dolandırıcı şirketten uzak durun. Ki şikayet var sitesine baksanız. Binlerce benim gibi mağdur var ve hala duyarsız pişkin iğrenç bi firma işine devam ediyor. Motorola milestone sahibinden ikinci el aldım. Satanda şerefsiz çıktı. Sorunlu mal gönderdi. Hemşeri hemşeriyi gurbette misali. Her neyse devam edeyim. Tuş takımı sıkıntılıydi ve garantiye verdim ve bundan sonrası skandal. Telefonu yaptık diyerek gönderdiler. Ki zaten bu yapılana kadar müşteri hizmetlerini arıyorum 12. Sıradayım ve 35 dakika sonra ulaştım. Hep böyle. Neyse telefon geldi kapağını tam kapatamamis ve anakart bölümü açıktı biraz yani. Geldikten 2 sonra telefon yine bozuldu yine müşteri hizmetlerini aradım yaklaşık 30 dakikada ulaştım. Bide hatlarda yoğunluk var bahaneleri var. Hep aynı. Palavra. Ve yine garantiye verdim. 4 günde ellerine ulaştı ve 2 günde yaptılar anakartı değiştirdiler. Ben bu kısmada inanmıyorum. Sonra yine müşteri hizmetlerini aradım ama sabah 8 de anca ulaşıyorsun. Müşteri hizmetlerine dedim hemen yollayın zaten kontrol ettiğiniz falan yok dedim. Ki kontrol etseler anakartın olduğu kapağı kapatırlardı. Ve adam aynı dakika telefon son test aşamasını başarıyla bitirmiştir ve kargo departmanına gönderdik diye sisteme girmiş . Ve 4 gündür kargo bekliyor. telefonu aldım anakartı değiştirmişler şimdide tuş takımı ışuğı yanmıyor. bunları yine aradım tekrar garantiye göndermeniz lazım diyor. alçaklar bir yerini yapıp bir yerini bozuyor. her gönderdiğimde en az 10 gün bekliyorum. çıldıracağım. Teleservice gerçekten şer.. Köp... Bi firma. Kesinlikle uzak durun. Ben bazı yerleri kısa kestim. Müşteri memnuniyeti sıfır pişkin köp...ler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme