Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: bartman

Tübitak'ın ftp sitesinden 15 ayrı pardus imaj dosyası ve usenet ile birlikte, zorlayarak 8,5 MB/s yani 70Mbit civarı bir hız gördüm. Sanırım şimdilik bununla yetinmek zorundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: romulus70

arkadaşlar oturduğum mahallede heryere fiber altyapı döşenmiş durumda. Sitede oturmaktayim fibernet için uygun 1 yer yani fakat bina yöneticisi bu tip konulardan pek anlamıyor onu ilgilendiren masraflar, sözleşme şartları vede projenin uygulamasında binada oluşabilecek hasarlar. Daha önceden binası için bu tip sözleşmeleri ve protokolleri yapmış 1i varsa bunların 1 örneğini bana atabilecek 1i varsa bana özel msjdan ulaşırsa

teşekkürler

Bence süperonline hiç bulaşmayın. Temmuz ayında Eryaman 1. etapta olan apartmanımıza swich kurulmuş ancak yönetici istemediği için kaldırılmıştı. Yöneticiye bize sormadan nasıl böyle yaparsın çıkışmasından sonra bizzat 22 ağustosta başlattığım swich kurdurma mücadelesini ancak 10 Ekimde sonuçlandırabildim. Adeta yalvarttılar. Hızlı internet olsun diye herşeye katlandım.
    Ancak gel gelelim sorunlar bitmek bilmedi. Kesintiler, 444 22 20 yardım hattında uzun bekletilmeler, hat düşünce karşına çıkan bilgisiz müşteri temsilcileri, telefon aktivasyonunu yapmış görünüp görüşmeye açılmayan telefon hattı vs.
    Biraz önce 3 ay ücretsiz kullanım hakkım olmasına rağmen ne olduğu belirsiz 32 liralık faturayı görünce kontrolden çıkmış durumdayım. Bari faturayı abone olduğum 20 mbps 10 gb kotalı 39 lira olarak gönderselerdi.
    Bu gidişle ödemediğim 100 lira kurulum ve aktivasyon ücretini ödeyip ayrılacağım.
    Yıllarca kullandığım telekom adsl hizmetinde bir kez yardım hattını aramış değildim ve telekomu sürekli eleştiriyordum. Artık Türk olmayan telekomdan ayrılma sevdam yüzünden daha beter bir çamurun içine düşmüş görünüyorum.
    Belki aksilikler sizi bulmuş diyebilirsiniz. Gerekli açıklamayı kendilerinden alabilsem aksilik diyeceğim ama, ben buna düpedüz beceriksizlik diyorum.
    Bu nedenle süperonline abone olmayı bir kez değil en az on kez düşünmenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: rayen

quote:

Orijinalden alıntı: romulus70

arkadaşlar oturduğum mahallede heryere fiber altyapı döşenmiş durumda. Sitede oturmaktayim fibernet için uygun 1 yer yani fakat bina yöneticisi bu tip konulardan pek anlamıyor onu ilgilendiren masraflar, sözleşme şartları vede projenin uygulamasında binada oluşabilecek hasarlar. Daha önceden binası için bu tip sözleşmeleri ve protokolleri yapmış 1i varsa bunların 1 örneğini bana atabilecek 1i varsa bana özel msjdan ulaşırsa

teşekkürler

Bence süperonline hiç bulaşmayın. Temmuz ayında Eryaman 1. etapta olan apartmanımıza swich kurulmuş ancak yönetici istemediği için kaldırılmıştı. Yöneticiye bize sormadan nasıl böyle yaparsın çıkışmasından sonra bizzat 22 ağustosta başlattığım swich kurdurma mücadelesini ancak 10 Ekimde sonuçlandırabildim. Adeta yalvarttılar. Hızlı internet olsun diye herşeye katlandım.
    Ancak gel gelelim sorunlar bitmek bilmedi. Kesintiler, 444 22 20 yardım hattında uzun bekletilmeler, hat düşünce karşına çıkan bilgisiz müşteri temsilcileri, telefon aktivasyonunu yapmış görünüp görüşmeye açılmayan telefon hattı vs.
    Biraz önce 3 ay ücretsiz kullanım hakkım olmasına rağmen ne olduğu belirsiz 32 liralık faturayı görünce kontrolden çıkmış durumdayım. Bari faturayı abone olduğum 20 mbps 10 gb kotalı 39 lira olarak gönderselerdi.
    Bu gidişle ödemediğim 100 lira kurulum ve aktivasyon ücretini ödeyip ayrılacağım.
    Yıllarca kullandığım telekom adsl hizmetinde bir kez yardım hattını aramış değildim ve telekomu sürekli eleştiriyordum. Artık Türk olmayan telekomdan ayrılma sevdam yüzünden daha beter bir çamurun içine düşmüş görünüyorum.
    Belki aksilikler sizi bulmuş diyebilirsiniz. Gerekli açıklamayı kendilerinden alabilsem aksilik diyeceğim ama, ben buna düpedüz beceriksizlik diyorum.
    Bu nedenle süperonline abone olmayı bir kez değil en az on kez düşünmenizi öneririm.

mayıs ortasından beri dayım eryamanda fibernet kullanıyor şu ana kadar daha sorun yaşamadı o senin şanssızlığın olabilir telefon ettiğinde herhalde fatura hatasını düzeltirler

• sizlere kendi yaşadığım sizlerin de düşmenizi istemediğim bir tecrübemden bahsedeceğim. 1yıl önce superonline ( Tellcom) dan internet bağlantısı yaptım. Bildiğiniz gibi bu firmalarla tek bağlantımız çağrı merkezleri. Beni bir nakil işlemi için 3 ay beklettiler. Baktım arayacakları yok şifremi ben kendim internetten araştırıp buldum. Kota değişikliği için 1 aydır bekletiyorlar . Hala yanıt alamadım. Zaten her ay kotayı nasılsa aşıyoruz. Otomatik ödeme talimatı var. Paralarını çekebiliyorlar. Aylarca bağlamadıkları internetin parasını da aldılar. Bir nakil işlemi için aylarca bekletilir mi. Çağrı merkezini her aradığımda işleminiz devam ediyor lütfen bekleyiniz şeklinde dalga geçercesine karşılık alıyorum.
    Kazanılan en pahalı şey tecrübedir. Sakın ola benim yaptığım hataya düşmeyin ve SÜPERONLİNE ( TELLCOM ) dan internet hizmeti alayım demeyin. Çoook pişman olursunuz. Burnumdan getirdiler Sözleşmem biter bitmez iptal edeceğim. Onların verdiği hizmet olmaz olsun...

( Bu arada ne yapabileceğim konusunda desteklerinizi bekliyorum)

• sizlere kendi yaşadığım sizlerin de düşmenizi istemediğim bir tecrübemden bahsedeceğim. 1yıl önce superonline ( Tellcom) dan internet bağlantısı yaptım. Bildiğiniz gibi bu firmalarla tek bağlantımız çağrı merkezleri. Beni bir nakil işlemi için 3 ay beklettiler. Baktım arayacakları yok şifremi ben kendim internetten araştırıp buldum. Kota değişikliği için 1 aydır bekletiyorlar . Hala yanıt alamadım. Zaten her ay kotayı nasılsa aşıyoruz. Otomatik ödeme talimatı var. Paralarını çekebiliyorlar. Aylarca bağlamadıkları internetin parasını da aldılar. Bir nakil işlemi için aylarca bekletilir mi. Çağrı merkezini her aradığımda işleminiz devam ediyor lütfen bekleyiniz şeklinde dalga geçercesine karşılık alıyorum.
    Kazanılan en pahalı şey tecrübedir. Sakın ola benim yaptığım hataya düşmeyin ve SÜPERONLİNE ( TELLCOM ) dan internet hizmeti alayım demeyin. Çoook pişman olursunuz. Burnumdan getirdiler Sözleşmem biter bitmez iptal edeceğim. Onların verdiği hizmet olmaz olsun...

(Bu arada ne yapabileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum)

• Bende benzer bir sorun yaşıyorum, aynı sitede başka bir daireye taşındık ve 15 gün önce nakil işlemi için başvurmuş olmama rağmen halen nakil
    gerçekleşmedi. Şu ana kadar 7 veya 8 kere aradım ancak her aramamda sistemde bir problem var giderilmeye çalışılıyor deniyor. Problemin ne olduğu
    ya da çözümünün ne aşmada olduğu belli değil, her seferinde arkadaşlar size dönecek deniyor ama dönen eden yok. Bu durumun da ne kadar devam
    edeceği belli değil, umarım daha fazla sürmez çünkü gerçekten mağdur olduk, ve bu mağduriyet ne kadar sürecek maalesef belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHeePeR -- 14 Kasım 2009; 17:30:07 >
  • Ben sorunlarımı biraz fırça yardımı ile çözdürdüm. Sorun şurdan kaynaklanıyormuş. Verdikleri modemin seri nosu ve mac nosu sistemde farklı gözüküyormuş. Yeni noları verince hem telefon hizmeti aktif hale geldi, hem internet eskisine göre daha da hızlandı.
    32 liralık fatura meselesine gelince, meğerse ağalar ilk ayın kotasını günler üzerinden hesaplıyorlarmış. Haliyle ben ekim ayının 19 unda hizmeti alınca geri kalan 12 günlük kotayı kullanmam gerekiyormuş oda yaklaşık 10 gb nin 3 te 1 ne tekabül ediyor. Biz kullanmışız 7 gb.
    Onlarda kota aşımı diyerek kibarca geçirivermişler 32 lirayı.
    Tabi açtım ağzımı yumdum gözümü, bu konuda niye müşteriyi bilgilendirmiyorsunuz diye. Üstüne birde ağır bir mail attım. Ticari ahlakla bağdaşmadığını vs. belirttim. Yanıt bekliyorum.
    Ama karşımda müşteriyi yolunacak kaz olarak gören bir zihniyet olunca ben bu faturayı kuzu kuzu öderim. Bunların karşısına iyi bir alternatif firma çıktığı anda bir dakika hizmet almam.
    Süperonline'nın hizmet anlayışını beğenmesemde, Türk olmayan telekoma dönmeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bartman

Arkadaşlar, aranızda 100 Mbit kullananlardan yorum istiyorum.

8 Mbit TTNet'ten, 100 Mbit quicknet'e geçtim. Yurtiçinde speedtest.net ile tam hız görebiliyorum. Yurdışında ise 15-20 MBit hıza düşüyor. Amerikada daha da feci.

Ancak esas olan gerçek download yaparken olan hızdır diye düşünüyorum. Uuzn süredir kullandığım Usenet ile Avrupa serverlarından, 35-40 Mbit indirebiliyorum. Diğer yöntemlerle (rapid, torrent, vb) 100 Mbit'e yaklaşamadım bile.

Yurtiçinde bu hızı test edebileceğim bir indirme sitesi ise bulamadım. Sizler download yaparken 100 Mbit hızına yaklaşabildiniz mi. Eğer bu hızda indirdiğiniz bir server varsa, ben de deneme yapmak istiyorum. Superonline sözleşmedeki hızı sağlayamıyorsa, 20 Mbit'e düşürmek en mantıklısı.

Teşekkürler.

Ben de 100Mbit kullanıyorum. İlk zamanlarda hızım 70-80 civarında dolaşırken, son 2-3 aydır tam performans alıyorum. Dediğiniz gibi, yurt dışı sunucularda test edildiği zaman, tek bağlantı olmasından dolayı hızlar düşük çıkıyor. Ama bir Rapid sunucusundan 16 paralel bağlantıyla dosya çektiğimde, 90Mbit'in altına düşmüyorum. Aynı şey P2P uygulamaları için de geçerli.

• Az önce yaptığım hız testi.

Ankara Sunucusu,

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 15 Kasım 2009; 3:20:32 >
  • Yani 100 mbps üzerinde diyorsun. Öye diyorsan öyledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayen

Yani 100 mbps üzerinde diyorsun. Öye diyorsan öyledir.

EVet kesinlikle öyle. En azından bizim bölgede sorunsuz. Upload bazen 20Mbit oluyor. Rapid'e dosya yollarken görebiliyorum. Genelde 6-8 arasında.
  • İzmir mavişehir de 100 megabit desteği var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: climanjero

ya bu "LINKSYS WRT320N KABLOSUZ DUALBANT GIGABIT ROUTER" modelini superonlinenın verdiği pirelli yerine kullanabilirmiyiz?

buna cevap verebilen biri yokmu?
  • Mantık yürütüyorum. Kullanamazsınız. Çünkü superonline dağıttığı modemlerin mac ve seri nolarını sistemine kayıt ederek işlem yürütüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

İzmir mavişehir de 100 megabit desteği var mı ?

Fiber internet verilen her bölgede, 100 Mbit hizmet de veriliyordur. Bu konuda müşteri hizmetlerine danışmanız daha kesin sonuç almanızı sağlar.
  • quote:

quote:

ya bu "LINKSYS WRT320N KABLOSUZ DUALBANT GIGABIT ROUTER" modelini superonlinenın verdiği pirelli yerine kullanabilirmiyiz?

MAC ID değiştirilerek kullanılabildiğini okumuştum bir yerde ama sağlıklı sonuç veriyor mu bilemiyorum. Araştırmak lazım. Veya mevcut modemden memnun kalmadığınızı ve kendi aldığınız cihazı kullanmak istediğinizi belirtin. Belki kabul eder ve o cihazı kayıt ederek kullanmanızı sağlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

İzmir mavişehir de 100 megabit desteği var mı ?

Fiber internet verilen her bölgede, 100 Mbit hizmet de veriliyordur. Bu konuda müşteri hizmetlerine danışmanız daha kesin sonuç almanızı sağlar.

Evet veriliyor ama, tam performans alınamıyormuş mavişehirden sanırım.
  • Orasını bilmiyorum tabi. Abonelerden öğrenmek lazım. Varsa burada, hız testi yapıp buraya ekran görüntüsü koyabilirler.
  • quote:

quote:

quote:

MAC ID değiştirilerek kullanılabildiğini okumuştum bir yerde ama sağlıklı sonuç veriyor mu bilemiyorum. Araştırmak lazım. Veya mevcut modemden memnun kalmadığınızı ve kendi aldığınız cihazı kullanmak istediğinizi belirtin. Belki kabul eder ve o cihazı kayıt ederek kullanmanızı sağlarlar.

tşk zeus

• quote:

Az önce yaptığım hız testi.

Ankara Sunucusu,

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar

Bu testi Avrupa'dan bir sunucu ile yapar misin?
    Sonra birde Amerika'dan bir sunucu tekrar edebilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.