Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pirelli Modem ile 20MB sınırsız baglantım var..
    Upload ve download harika.

Tek sorunum Pirelli Modem'in anteni degismiyor.Daha yuksek DB'li bir anten almama ragmen
    Ev icerisinde her odada konumlandırdıgım bir kac tane wireless IP kameraya ulaşımda sıkıntı cekiyorum.

Benzer sıkıntıları yaşayıp çözen oldu mu?

Bu arada modem hemen 32 Inch TV'nin yanında duruyor ve modemin yanında da 5+1 sistemin 2 hoparloru (right front + right back) olanlar duruyor.
    Duvarda monteli birde TV unitesi var..Bir kac raftan ibaret. Modem ve TVde yerden yaklaşık 30-40cm yukseklite duruyor.

Tavsiyeleriniz için simdiden tesekkurler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 31 Aralık 2009; 17:30:27 >
  • "Merak ne güzel şey" diye bir reklam var hani. Güzel olmasına güzel merak edip araştırıp birşeyler öğreniyoruz AMA benim sorunum da tam bu nedenden dolayı ortaya çıktı.

30 Aralık gece yarası;

"Ben şu MAC ID filtreleme ve SSID yayınlamama olayını bi deneyim" diyerek modem arayüzünden gerekli düzenlemeleri yaptım. Ekstardan PSK olarak alfa nümerik karakterler dışında $/ gibi karakterler içeren yeni bir PSK girdim. Ve son olarak kanalı 1 den 6 ya çektim.

Artık internete bağlanamıyorum. Aslında kabosuz bağlantı yapıldı gösteriliyor fakat internet browser lardan (IE, FF) herhangibir site açmaya çalıştığımda "Looking" te takılıp belli bir süre sonra time out oluyor. Yada ping komutunu çalıştırdığımda aynı şekilde ping te time out oluyor. Modemin arayüzünede (192.168.1.1 di galiba) aynı şekilde erişemiyorum.

Deneyip başarılı olamadığım çözüm yöntemleri;

- MH yi aradım yaptığım ayarları geri almalarını rica ettim alamayız dediler.
    - Modem restart ettim. Modemin bütün ışıkları yanıp söndü. Modemi ve bilgisayarı kapatıp açtım. Olmadı.
    - Modemi yerinden söküp masaüstümün yanına getirip ethernet girişinden bilgisisayarıma bağladım. Olmadı.

Evdeki tek bilgisayar masaüstü olduğundan masaüstünü modemin yanına taşımak açıkçası baya bi zahmetli olacak. Bu yöntem dışında önerebileceğiniz çözüm öneriniz var mı?

Modemin arayüzüne erişip son yaptığım değişiklikleri iptal etsem benim için yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: NecmiGocek

"Merak ne güzel şey" diye bir reklam var hani. Güzel olmasına güzel merak edip araştırıp birşeyler öğreniyoruz AMA benim sorunum da tam bu nedenden dolayı ortaya çıktı.

30 Aralık gece yarası;

"Ben şu MAC ID filtreleme ve SSID yayınlamama olayını bi deneyim" diyerek modem arayüzünden gerekli düzenlemeleri yaptım. Ekstardan PSK olarak alfa nümerik karakterler dışında $/ gibi karakterler içeren yeni bir PSK girdim. Ve son olarak kanalı 1 den 6 ya çektim.

Artık internete bağlanamıyorum. Aslında kabosuz bağlantı yapıldı gösteriliyor fakat internet browser lardan (IE, FF) herhangibir site açmaya çalıştığımda "Looking" te takılıp belli bir süre sonra time out oluyor. Yada ping komutunu çalıştırdığımda aynı şekilde ping te time out oluyor. Modemin arayüzünede (192.168.1.1 di galiba) aynı şekilde erişemiyorum.

Deneyip başarılı olamadığım çözüm yöntemleri;

- MH yi aradım yaptığım ayarları geri almalarını rica ettim alamayız dediler.
    - Modem restart ettim. Modemin bütün ışıkları yanıp söndü. Modemi ve bilgisayarı kapatıp açtım. Olmadı.
    - Modemi yerinden söküp masaüstümün yanına getirip ethernet girişinden bilgisisayarıma bağladım. Olmadı.

Evdeki tek bilgisayar masaüstü olduğundan masaüstünü modemin yanına taşımak açıkçası baya bi zahmetli olacak. Bu yöntem dışında önerebileceğiniz çözüm öneriniz var mı?

Modemin arayüzüne erişip son yaptığım değişiklikleri iptal etsem benim için yeterli.

modeme reset atmayı denedinizmi yeniden acma değil arkasında baska küçük bir düğme olması gerekli onunla halledersiniz reset atmayı...

• Evet router'a reset attım. Arkasındaki küçük deliğe basıp yaklaşık 5 sn bekleyip tüm ışıkların sönüp yandığını gördüm. Sanırım bu reset olmuş anlamına geliyor. Sonrada hem modemi hem bilgisayarı kapatıp açtım fakat problem çözülmedi.

İşin garibi reset attığımı sandığım halde hala reset öncesi verdiğim şifre ile router'a bağlanabilmemdi. Garip ya reset sonucu PSK sıfırlanmadı yada reset başarılı olmadı.

Biraz önce 20 mt CAT5E kablo aldım(MediaMarkt tan Hama marka 20 mt 30 TL). Eve gidince kabloyu çekip ayarları eski haline almayı deniyeceğim.
  • Ethernet kablosu ile modemin arayüzüne bağlanıp eski ayarlara döndüm. Biraz uğraştırdı ama sorunumu hallettim.

Netten okuduğum kadarıyla kablosuz güvenlikte SSID yi gizlemek pek bir işe yaramıyor aksine uyumsuzluk sorunları oluşturabiliyor. Kendi güvenliğim için WPA2 ve AES kullanmaya karar verdim ve uzuunca bir şifre girdim.
  • Arkadaşlar rica etsem şu modemin heryere erişimi olan k.adı ve şifresini bilen varsa paylaşabilirmi.Nette her şifreyi denedim olmuyor maalesef.Ip adresimi yazan yönetim konsolumu karşısına alıyor.Voip ayarları açılmıyor.Eğer bilen biri varsa paylaşabilirmi.Müşteri hizmetlerinede kızmak yanlış olur söylemeyin dedikleri için söyleyemiyorlar şifreyi.

Yazılım Sürümü:DWV_TEL_4.3.2.0025
    Configuration Version:DWV_TEL_4.3.2.0001
    Firmware Sürümü:4.5.3

Edit:Kendi çabalarımla buldum sonunda - Tr69 desteği dahil olmak üzere bütün uzaktan yönetimi iptal ettim rahata erdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FA5T -- 2 Ocak 2010; 22:23:08 >
  • ben de 10 mbit kullanıcısıyım fakat hiç 10küsürden fazlasını göremedim speedtest'te. yukarıdaki arkadaş nasıl 30lara çıkabildi acaba? bi yöntemi falan mı var? :)

ayrıca kablosuz hızım ethernet ile bağlanmamdan daha fazla, ilginç değil mi bu?

son bi sorum daha olacak arkadaşlar; ttnet kullanırken dns ile giriyordum her siteye. quiknet kurulumu yapan arkadaşlara sordum, madem girmiyor her siteye yine dnsleri değiştirelim dedim, onlar da bağlantıda kopmalar olur o zaman kem küm dedi. ttnet kullanırken yaptığım gibi dns yazarak kullansam hızda düşüş ya da kopma olur mu?

çok soru sordum fakat cevap verirseniz memnun olurum arkadaşlar :)
  • quote:

ben de 10 mbit kullanıcısıyım fakat hiç 10küsürden fazlasını göremedim speedtest'te. yukarıdaki arkadaş nasıl 30lara çıkabildi acaba? bi yöntemi falan mı var? :)

Ben de çıkabildim fakat yeni abonelere taahhüt süresine göre 2 veya 3 ay 100 Mbps bağlantıyı aynı fiyata veriyorlar. Benim aboneliğim bu şekilde. Arkadaşta muhtemelen bu sebepten çıkabildi.
  • Hocam O klasör yalnızca modemin arkasından USB ile bağlanan cihazlara erişim için. Bilgisayardaki dosylarınızı bilgisayardan paylaşıma açmanız (ki yapmışsınız sanırım) gerekiyor. Bir de eğer aldığınız Media Player cihaz DLNA v.s. tarzı Media paylaşımı protokollerini destekliyorsa (ki ilgili yazılımla beraber gelir) uygun programları da bilgisayarınız kurmanız gerekiyor.
  • Arkadaşlar
    Pirelli modemin kablosuz güvenlik seçeneğinde WPA2 seçeneği yok, WPA mevcut. Ben WPA seçeneğinden bir şifre oluşturdum. Sizce güvenlik açısından farkeder mi? Bu WPA2 seçeneği sizin modemlerde var mı acaba?
    Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1
    Pirelli yerine Linksys modem kullanabilen var mı? Değiştirebilen varsa lütfen söylesin kaldık yoksa Pirelliye

Hocam Pirelli dışında bir modemle deneme şansınız oldu mu? Ben de 1000Mbps ethernet ve WirelessN için cihazı değiştirmeyi düşünüyorum çünkü... Ama kullanıcı adı + şifre girmeden internete bağlanmadığı için alacağım router'da ne tarz bir özellik olması gerektiğinden emin olamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: |TiMSaH|

ttnet kullanırken dns ile giriyordum her siteye. quiknet kurulumu yapan arkadaşlara sordum, madem girmiyor her siteye yine dnsleri değiştirelim dedim, onlar da bağlantıda kopmalar olur o zaman kem küm dedi. ttnet kullanırken yaptığım gibi dns yazarak kullansam hızda düşüş ya da kopma olur mu?

?
  • iyi günler arkadaşlar.. kısa ve öz olarak bi kaç sorum olucak.. aynı netlikte cevaplarsanız çok sevinirim :)

1.1mbps kotasız ttnet kullanıcısıyım şuan ve superonline fibernet hizmetine geçmek istiyorum.. 10mbps kotasız 50lira yani ttnetin hizmetiyle aynı tarifede.. ancak modem ve kablo paraları ne kadar tutar hiçbi fikrim yok. aylık bana bu hizmetin maliyeti modemle beraber ne kadar olur ? kozyatağında oturuyorum altyapısı döşenmiş ..

2. internette herhangi kopma ya da bağlanma sorunu oluyor mu ? 14 sayfa içerik var açıkcası hiçbirini okumadan yazıyorum. yani şimdi fibernete geçtik diye de hergün her dakika sorun yaşamak istemiyorum bu konularda bilgilendirirseniz sevnirim..
  • Ben DNS kullanarak giriyorum sayfalara herhangi bir sorun yaşamadım.

quote:

quote:

ttnet kullanırken dns ile giriyordum her siteye. quiknet kurulumu yapan arkadaşlara sordum, madem girmiyor her siteye yine dnsleri değiştirelim dedim, onlar da bağlantıda kopmalar olur o zaman kem küm dedi. ttnet kullanırken yaptığım gibi dns yazarak kullansam hızda düşüş ya da kopma olur mu?

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SynTaX7

iyi günler arkadaşlar.. kısa ve öz olarak bi kaç sorum olucak.. aynı netlikte cevaplarsanız çok sevinirim :)

1.1mbps kotasız ttnet kullanıcısıyım şuan ve superonline fibernet hizmetine geçmek istiyorum.. 10mbps kotasız 50lira yani ttnetin hizmetiyle aynı tarifede.. ancak modem ve kablo paraları ne kadar tutar hiçbi fikrim yok. aylık bana bu hizmetin maliyeti modemle beraber ne kadar olur ? kozyatağında oturuyorum altyapısı döşenmiş ..

2. internette herhangi kopma ya da bağlanma sorunu oluyor mu ? 14 sayfa içerik var açıkcası hiçbirini okumadan yazıyorum. yani şimdi fibernete geçtik diye de hergün her dakika sorun yaşamak istemiyorum bu konularda bilgilendirirseniz sevnirim..

kurulum ve modem ucreti almıyorlar.tabii 1 senelik uyeliği kabul ettiğin sürece. yani direk sadece kullandığın internetin parasını oduyorsun :)

--- 4. Ücretsiz kurulum ve aktivasyon kampanyası abonelik başlatılırken 12 aylık abonelik taahhüdü verilmesi durumunda geçerlidir. Aboneliğin 12 aydan önce iptali halinde Superonline 100 TL+ KDV'yi, modem ücretini ve kampanya dahilinde yansıtılan indirimleri kullanıcıya fatura eder. Bu kampanya diğer Fiber İnternet kampanyaları ile birleştirilemez. Superonline tarife, kota ve fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx

internette kopmalar çok nadir olsada oluyor ama ADSL gibi değil çok değil, internetin olmama sebebi genellikle sitedeki elektirik kesintisinden kaynaklanıyor.

• Modemde WPA2 var ben kullanıyorum. Sizin modemin firmware versiyonu nedir?

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Arkadaşlar
    Pirelli modemin kablosuz güvenlik seçeneğinde WPA2 seçeneği yok, WPA mevcut. Ben WPA seçeneğinden bir şifre oluşturdum. Sizce güvenlik açısından farkeder mi? Bu WPA2 seçeneği sizin modemlerde var mı acaba?
    Saygılar..
  • Ama modemi hiçbir zaman vermiyorlar Superonline mülkiyetinde ve abonelik sonlandığında modemi eksiksiz geri teslim etmemiz gerekiyor. Bunu da ben ekleyeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Goktwo

quote:

Orijinalden alıntı: SynTaX7

iyi günler arkadaşlar.. kısa ve öz olarak bi kaç sorum olucak.. aynı netlikte cevaplarsanız çok sevinirim :)

kurulum ve modem ucreti almıyorlar.tabii 1 senelik uyeliği kabul ettiğin sürece. yani direk sadece kullandığın internetin parasını oduyorsun :)

--- 4. Ücretsiz kurulum ve aktivasyon kampanyası abonelik başlatılırken 12 aylık abonelik taahhüdü verilmesi durumunda geçerlidir. Aboneliğin 12 aydan önce iptali halinde Superonline 100 TL+ KDV'yi, modem ücretini ve kampanya dahilinde yansıtılan indirimleri kullanıcıya fatura eder. Bu kampanya diğer Fiber İnternet kampanyaları ile birleştirilemez. Superonline tarife, kota ve fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx

internette kopmalar çok nadir olsada oluyor ama ADSL gibi değil çok değil, internetin olmama sebebi genellikle sitedeki elektirik kesintisinden kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Modemde WPA2 var ben kullanıyorum. Sizin modemin firmware versiyonu nedir?

quote:

Arkadaşlar
    Saygılar..

İlginiz için teşekkürler, akşam evde bakıp yazacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Modemde WPA2 var ben kullanıyorum. Sizin modemin firmware versiyonu nedir?

quote:

Arkadaşlar
    Saygılar..

İyi Akşamlar,
    Arayüzde görünen sürüm bu;
    Yazılım Sürümü: DWV_TEL_4.3.2.0025

Configuration Version: DWV_TEL_4.3.2.0001
    Firmware Sürümü:: 4.5.3

Değerli yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.