Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

aslında saçmalık bir bakıma kiracıyım diyelim ve ev sahibi çıkarttı.hadi bakalım o zaman ne olacak kullanmadığım şeyin parasınımı ödeyecekler getirsinler kapıma ödeyeyim.

En kötüsü de bu zaten. ADSL her yere naklettirilebiliyor ama Quiknet değil. Kiracılara göre bir bağlantı değil Quiknet galiba
  • İstanbul, Bahçeşehirde oturuyorum, 2 aydır quiknet bağlı ve başından beri Pirelli router kullanıyorum. Bahsedilen kesilmeler bende de oluyor, başından beri. Modemi açıp kapayarak durumu hallediyorum.
  • beyler ben 10mb quicknet kullanıorm ve anca rapidshareden flashgetle indirdiğim zaman 1 mb ile indiriyorum quiknetten memnunum çünkü telekomu geçiyor hakkaten ama bir sürü eksiği war bende zyxel router kullanıyorum ve bir türlü port yönlendirmesi yapamadım bunu geçtim divxplanet ve benzeri sitelere giremiyorum bu da çok saçma adsl le girdiğim sitelere quik netle giremiyorum bunları halletmemin bir yolu war mı bilmiyorum yardımcı olursanız gerçekten sevinirim ve bu arada arada bir çok nadirde olsa bende kesintiler yaşıyorum. yer=Ağaoğlu myword
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

Orjinalden alıntı: painkill

quiknet kullanıcıları 24 ay'lık sözleşmeden cayarlarsa yaptırımın ne olacağını sordu mu üye olurken?

Ben sormuştum. Eğer zamanından önce sözleşmeni iptal etmek istersen, modemin parasını, aktivasyon ücretini ve o güne kadar normalde ödemen gereken ücreti (o zamana kadar ödediklerin düşüldükten sonra) iade ediyorsun. Kısaca ocağına incir ağacı dikiyorlar

indirim harici miktar neyse de modeme kesin fahiş bir fiyat çekmişlerdir. diğer başlıkta yazmıştım. bizim 8 yıllık digikutu için 250 dolar istiyolar

iyi düşünüp ona göre sözleşme yapılmalı.

• Arkadaslar Öncelikle hepinize merhaba

Quiknet hakkında hepinizi bilgilendirmek isterim.

Öncelikle Quiknet nedir sorusuna cvp verelim

"QUiKNET altyapısında fiber optik kablolar kullanılır. Fiber optik kablolar bakır kablolardan farklı olarak bilgiyi elektrikle değil, ışıkla aktarır. Böylece daha fazla bilgiyi çok daha yüksek hızlarda kesintisiz olarak ulaştırır. Yeni internetiniz ışık hızında çalışır."

yani sistem su şekilde işlemektedir.İnternetiniz direkt olarak tellcom santrallerinden gelen fiberoptik kablolar aracılıgı ile sitenize ulasır.Sitenizin icine yerleştirilmiş olan swich ler sayesinde tum evlere dagıtılır.

Peki Quiknet neden heryerde yok?

-Aslında sorunun cvp ı tamamen quiknet hizmetinin nasıl verildigini bilmekle alakalıdır.Hizmet tamamen fiberoptik kablolarla verildiginden ve hizmet surecinde hiçbir telefon hattı kullanılmadıgından alt yapı masrafları bir hayli yüklüdür.Bu sebeple quiknet suanda sadece kullanım oranı yuksek olan bazı sitelerde verilmektedir.Fakat Tellcom gözde ürünü olan quiknete cok onem vermekte ve en kısa zamanda ulaşabildigi en uç noktalara kadar ulaşabilmeyi hedeflemektedir.

Quiknet 100 mb deniyor peki bu hız bu 100/100 müdür?

-Hayır değildir.Tellcom yasal gerekçeler ve evlerde sucunu kurulmasını onlemek amacı ile upload u 5 mb ile sınırlamıstır.Yani 5mb / 5 mb alabilirken daha sonra 10/5 20/5 ... 100/5 verilmektedir.Bunu su şekilde kıyaslayabiliriz.TT nin vermeye başlayacağı vdsl 2 nasıldır?? VDSL2'deki bağlantı hızları 16 Mbps ve 32 Mbps'dir. Upload hızı 1 Mbps'dir.

Quiknet modemleri?

-Quiknet kullanıcılarına zyxel ve pirelli olmak uzere 2 çeşit Router vermektedir.Quiknet bu modemleri verirken kullanıcıların bağlantı hızlarını baz alarak router tercihi yapmaktadır.Çünkü zyxel modemler yuksek hızlarda pirelli kadar verimli olamamaktadır.
    -Wiless ile baglanan quik net kullanıcıları ise 100 mbkullansa bile laptopları 54 mb destekledigi icin max kullanabilecekleri oran bu kadardır.

-Quiknet kampanyaları nelerdir?

-Su anda quiknet kampanyaları 1 kac ana başlık altında toplanmaktadır.

1. olarak quiknet uyelerine 12 ay indirilimli bir kampanya sunmaktadır.Bu fiyatlandırma ilk 12 ay sonunda normal quiknet tarifesine dönmektedir.Ücretlendirme listesinihttp://www.tellcom.com.tr/quiknet/ucretlendirme.html girerek ögrenebilirsiniz.VE bu kampanyada tahaddut suresi 24 aydır. kampanya boyunca ücretsiz aktivasyon, ücretsiz kurulum, ilk ay ücretsiz kullanım, ücretsiz modem ve kampanya fiyatlarından faydalanabilirsiniz.

2.Olarak Quiknet Pre Order kampanyasindan bahsedebiliriz.Bu kampanya ile quiknet yetkililerine Su kadar sure icinde quiknet hizmeti verilen tasınacagim yada quiknet hizmetinin gelecegi bir yere daha onceden kayıt yaptırarak faydalanabilirsiniz.Bu kampanyanın avantajı siz ne kadar sure once basvurduysanız o kadar ay bedava quiknet aboneligi kazanmıs olacaksınız. Örnegin 3 ay once başvurduysdanız 3 aylık bir ucretsiz kullanım hakkı kazanacaksınız.

3.olarak quiknet kullanıcıları icin bir kampanya daha düzenlemektedir.Bu kampanya ile quik neti kullanacagınızı onceden tahaddüt ediyorsunuz ama quiknet gelene kadar internetsiz kalamayacagınızı belirtiyorsunuz.Burada tellcom yetkilileri size quik net hizmeti başlıyana kadar ücretsiz tellcom adsl aboneligi hizmeti sunuyor.

Quiknet yada tellcom hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaslarımız olursa burada yazabilirler.Zamanım oldukça okuyacagım ve cvp verecegim Tskler..

**Bilgilerin hepsi dogrudur fakat belirli scriptler kullanmadan kendim aklıma gelenleri yazdım.Eksik yönleri varsa sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tellcom -- 16 Eylül 2008; 22:47:36 >

• Yine sık sorulardan biri 100 mb lik internet site sakinleri arasında paylastırılıyormu yoksa herkesmi 100 mb kullanıyor.

Arkadaslar burda herkes secmis oldugu tarifeyi kimseyle paylasmadan yani tek basıan 100 mb yada hangi tarifeyi sectiyse kullanabiliyor.Site altlarına yerleştirilen swichler normal swichler gibi degil direkt olarak her lan a farklı hizmet sunuyor 1 hizmeti paylastırmıyor.
  • Merhabalar. Sanırsam tellcom isimli kullanıcı firma çalışanı. Bir sorum olacak.

Ben Ankara'da Çiğdem Mahallesi yakınında 250+ evden oluşan bir sitede oturmaktayım. Sitemizin çoğunluğu ODTÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluştuğu için internet kullanım oranı son derece yüksek. Santrale uzak olduğumuz için ADSL hizmetini çok kalitesiz bir şekilde alıyoruz o yüzden de alternatif bir bağlantı seçeneği sunulduğu takdirde bir çok insanın o alternatife yönelebileceğini düşünüyorum. Çevremizde özellikle de Çiğdem Mahallesinde sayısız site bulunmakta ve o sitelerde de internet kullanım oranları son derece yüksek.

Ayrıca site yönetim kurulu başkanı ile yaptığım görüşmede sitemizde her eve boş bir kablo kanalının ayrıldığını ve bu kanalın her tür kablolama için kullanılabileceğini öğrendim.

Öğrenmek istediğim Quiknetin buraya yakın zamanda gelip gelmeyeceği.

Şimdiden teşekkürler.

• mechanar gibi ben de merak ediyorum. Tellcom, ODC center önünden başlayıp, 100.Yıl Hastane`sinin önünden devam ederek kazı çalışması yaptı. Fakat sadece fiber koruması için olan siyah boruları döşediler sanırım. 100.Yıl - Çiğdem tarafına yakın bir zamanda çalışma düşünülüyor mu? Bir de vereceğin bilgileri diğer tellcom başlığında verirsen daha iyi olur. Burayı işgal etmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 17 Eylül 2008; 1:35:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tellcom

Bazı arkadaslarımın routerlardaki sorunları aşmak amacı ile routerleri sokup kabloları direkt olarak pc ye bagladıklarını okudum. bu sizin pc nizi nete sorununuzu halletmis olarak sokacaktır.Fakat kesinlikle tavsiye edilmez.Cunku modemlerdeki firewall ve bazı guvenlik ayarlarından mahrum kalacaksınız.Bu durumlarda bunu yapmak yerine musteri hizmetlerini arayarak teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.

Müşteri hizmetleri yetkilileriniz çoğu konuda yetersiz teknik bilgiye sahipler maalesef. Ama daha sonra telefonla dönen kişilerin bilgi düzeyi oldukça iyi. İlk zamanlar Zyxel modemle sorunlar yaşamıştım, Pirelli ile değiştirdiler. Bu başlığı da bu sebeple açmıştım zaten. Pirelli modemle hiçbir sorun yaşamadım. Zaten kaydımda Pirelli modem kullandığım yazıyormuş. Yüksek hızlarda, dediğiniz gibi, Pirelli kullanmakta fayda var.

• Dün, yani 16 Eylül gece 00:00 civarında bağlantı gitti. Birkaç saat de gelmedi sanırım. Senelerdir ilk defa bilgisayarı kapatıp yattım Sabah denediğimde, bağlantı vardı. Ama bir süre kesildi ve yeniden geldi. O kesinti de 1 dakika falan sürdü. İşin tuhafı, hava yağmurlu idi. RadioLink cihazlarının yağmurdan etkilenmemesini diliyorum. Korkmuyor da değilim, en ufak bir kötü hava koşulunda kesilmeler olursa, müşteri hizmetleriyle arama "Kırmızı Hat" döşettirmek zorunda kalabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Bazı arkadaslarımın routerlardaki sorunları aşmak amacı ile routerleri sokup kabloları direkt olarak pc ye bagladıklarını okudum. bu sizin pc nizi nete sorununuzu halletmis olarak sokacaktır.Fakat kesinlikle tavsiye edilmez.Cunku modemlerdeki firewall ve bazı guvenlik ayarlarından mahrum kalacaksınız.Bu durumlarda bunu yapmak yerine musteri hizmetlerini arayarak teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.

Müşteri hizmetleri yetkilileriniz çoğu konuda yetersiz teknik bilgiye sahipler maalesef. Ama daha sonra telefonla dönen kişilerin bilgi düzeyi oldukça iyi. İlk zamanlar Zyxel modemle sorunlar yaşamıştım, Pirelli ile değiştirdiler. Bu başlığı da bu sebeple açmıştım zaten. Pirelli modemle hiçbir sorun yaşamadım. Zaten kaydımda Pirelli modem kullandığım yazıyormuş. Yüksek hızlarda, dediğiniz gibi, Pirelli kullanmakta fayda var.

Arkadaslar tellcom musteri hizmetleri yetersiz degil fakat bazı kullanıcılarımızın bu hizmeti verenlerden beklentileri cok buyuk.Söyle acıklamak gerekirse cc lerin yetkileri konuya vakıf olsa bile cok kısıtlı cunku ortak bir hizmet vermek zorundalar.Bazı müşteriler diger arkadasınız bu hizmeti veriyordu siz neden veremiyorsunuz diye şikayette bulunuyorlar buda diger arkadaslarımızı zor durumda bırakıyor.Bu sebeple 1 standart oturtulmak zorunda.Tellcom cc leri sizleri sadece internete sokmakla ve fatura bilgi ve değişiklikler konusunda yonlendirmekle yukumludur.Yetki dahilinde olmayan konuları bilgi sahibi olsalar bile teknik diger segmentlere aktarmak zorundadırlar.

• Bana Atasehir Mimoza 1-2 adada yonetim ile ilgili sorun cozulecek mi onu ogrenebilirsen super olur.
  • Slm, kurumsal bölümle konuştum ve bana sadece adsl verebileceklerini, kablo çekemiyceklerini bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını:
    FS/O ve ya RL ile yapın dediğimde onlar ne bilmiyordu, size geri döneriz dediler Mayıs ayında. Sitenizde bile bağlanır diyor ama müşteri yetkilisi bu konu hakkında bir bilgi bilmiyor hani siz bağlantıyı verin ben RL cihazlarını kendim temin eder kendim bağlantıyı kurarım o sorun değil...
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaslar tellcom musteri hizmetleri yetersiz degil fakat bazı kullanıcılarımızın bu hizmeti verenlerden beklentileri cok buyuk.Söyle acıklamak gerekirse cc lerin yetkileri konuya vakıf olsa bile cok kısıtlı cunku ortak bir hizmet vermek zorundalar.Bazı müşteriler diger arkadasınız bu hizmeti veriyordu siz neden veremiyorsunuz diye şikayette bulunuyorlar buda diger arkadaslarımızı zor durumda bırakıyor.Bu sebeple 1 standart oturtulmak zorunda.Tellcom cc leri sizleri sadece internete sokmakla ve fatura bilgi ve değişiklikler konusunda yonlendirmekle yukumludur.Yetki dahilinde olmayan konuları bilgi sahibi olsalar bile teknik diger segmentlere aktarmak zorundadırlar.

Evet haklısınız. CC'lerin nasıl çalıştığı konusunda az çok bilgim var. Ama mesela bir aramamda bana, Quiknet hızlarının sadece Zyxel ve Pirelli "modemler" tarafından desteklendiği söylenmişti. Hadi router'lara modem diyorlar orası tamam da, hız desteklemesi konusunda söylediklerine hiç gerek yoktu bence. Ben daha kaliteli bir router kullanıp kullanamayacağımı sormuştum onlara. Onlar böyle söylediler. Gerçi, bu da bir standart olabilir. Adamların telefonda kullanıcılara ders verecek halleri yok. Ama yine de bu tür detaylara dikkat edilmeli diye düşünüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Kov3nanT

mechanar gibi ben de merak ediyorum. Tellcom, ODC center önünden başlayıp, 100.Yıl Hastane`sinin önünden devam ederek kazı çalışması yaptı. Fakat sadece fiber koruması için olan siyah boruları döşediler sanırım. 100.Yıl - Çiğdem tarafına yakın bir zamanda çalışma düşünülüyor mu? Bir de vereceğin bilgileri diğer tellcom başlığında verirsen daha iyi olur. Burayı işgal etmeyelim

Yaklaşık 2 hafta önce müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda 100. Yıl ve Çiğdem bölgesinde herhangi bir çalışmaları olmadığını söylemişlerdi. Bu haber beni sevindirdi. Açıkçası Tellcom yöneticilerinin yerinde olsam bir anket firmasıyla anlaşıp çeşitli bölgelerde müşteri eğilimi çalışması yaptırırdım. Ankara'da alt yapı kurmadıkları bazı bölgelerdeki müşteri potansiyeli alt yapı kurdukları bir kaç bölgeye göre kişisel düşünceme göre çok daha yüksek.

Kendi adıma Türk Telekom'dan o kadar çektim ki bulunduğum bölgeye Quiknet veya benzeri bir hizmet geldiği takdirde ev ev dolaşıp insanları yüz yüze ikna etmeye kararlıyım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız. CC'lerin nasıl çalıştığı konusunda az çok bilgim var. Ama mesela bir aramamda bana, Quiknet hızlarının sadece Zyxel ve Pirelli "modemler" tarafından desteklendiği söylenmişti. Hadi router'lara modem diyorlar orası tamam da, hız desteklemesi konusunda söylediklerine hiç gerek yoktu bence. Ben daha kaliteli bir router kullanıp kullanamayacağımı sormuştum onlara. Onlar böyle söylediler. Gerçi, bu da bir standart olabilir. Adamların telefonda kullanıcılara ders verecek halleri yok. Ama yine de bu tür detaylara dikkat edilmeli diye düşünüyorum

orda bence şöyle bir sey demek istemiştir.Biz sadece bu modemlerle destek veriyoruz.Ama tabi yanlıs bilgilendirmede olabilir.

• Ben de Pirelli kullanmaktayım ancak arada bir routerdan çıt diye bir ses geliyor ve bağlantı gidiyor. Bu ses 10 saniye aralıklarla gelmeye devam ediyor. Routerı açıp kapamadan da sorun düzelmiyor. Evdeyken sorun değil ama evde olmadığım zamanlarda bilgisayarıma ulaşamıyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boo

Ben de Pirelli kullanmaktayım ancak arada bir routerdan çıt diye bir ses geliyor ve bağlantı gidiyor. Bu ses 10 saniye aralıklarla gelmeye devam ediyor. Routerı açıp kapamadan da sorun düzelmiyor. Evdeyken sorun değil ama evde olmadığım zamanlarda bilgisayarıma ulaşamıyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba?

O çıt sesi hepsinden geliyor. Bağlanırken ve bağlantı kesilirken, yani modemi kapatırken. Sizde bağlantıda bir sorun var galiba. Önce müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alın, duruma göre modem değişimi talep edin. Bağlantınız 5Mbit ve yukarısı ise, Zyxel almayın, başka bir Pirelli modem talep edin.
  • quote:

3.olarak quiknet kullanıcıları icin bir kampanya daha düzenlemektedir.Bu kampanya ile quik neti kullanacagınızı onceden tahaddüt ediyorsunuz ama quiknet gelene kadar internetsiz kalamayacagınızı belirtiyorsunuz.Burada tellcom yetkilileri size quik net hizmeti başlıyana kadar ücretsiz tellcom adsl aboneligi hizmeti sunuyor.

Şuanda ttnet abonesiyim , ama sitemize bundan 3 ay önce tellcomdan geldiler ve sitemize tellcom hizmeti almak için sözleşme imzaladık ben tellcom sitemize gelince kesin olarak geçeceğim , dediğiniz ücretsiz tellcom adsl kampanyasından yararlanabilirmiyim
  • birde sanırım ayrıca tellcom için ön kayıt yaptırdığınızda size hizmeti verecekleri süre kadar quiknet geldiği zaman bedava verecekler oda maksimum 3 ay kadar bedava

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Şuanda ttnet abonesiyim , ama sitemize bundan 3 ay önce tellcomdan geldiler ve sitemize tellcom hizmeti almak için sözleşme imzaladık ben tellcom sitemize gelince kesin olarak geçeceğim , dediğiniz ücretsiz tellcom adsl kampanyasından yararlanabilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.