İki farklı programla ( Hardware Monitor , Speed fan ) Sıcaklık değerlerimi takip ediyorum. Sistemim boştayken Temp0 43 Temp1 65 Temp2 33 derecelerde. Ancak sistemim yük altındayken Temp1 100-120+ değerler görmekte. Diğer değerler çok yükselmiyor. Core1-4 değerleri boştayken 40 yük altındaykende 65leri buluyor. 2 senelik bi sisteme sahibim(intel i7 2700 3.4 ,MSI P67S-C43, AMD HD6790. Temp1 tam olarak neyin sıcaklık değerine denk geliyor? Termal macundan kaynaklandığını düşündüm bugün macunu yeniledim zaten kasa temizliğini 2 ayda bir yaparım ancak değerler hala aynı. Oda sıcaklığım çatı katında olduğumdan 29-31 arası değişiyor. Acaba oda sıcaklığı yüksek diye mi bu değerleri görüyorum. Yardımlar için teşekkürler.
120 derece bir bileşen olsaydı emin ol diğer sıcaklıklar çok daha yüksek olurdu. Sanirim bir sensör sorunu var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
benim bildiğim 110 dereceye kadar dayanabilir bir sistem hata var
Sıcaklık arttıkça CPU fanı yüksek devirlere ulaşıyor. Isındığı belli oluyor. Sensördeki sorun CPU fanını yanlış yönlendirebilir mi ?
yok hocam yanlış o değerler benim bildiğim biostan oynanmadığı sürece bilgisayar 105 C nin üstünde otomatik kapanır. böyle bir durum olmadıysa ki belirtmemişsiniz bence anakarttaki ısıları ölçen bölümde sorun var.