< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (364. sayfa)

-
-
Arkadaşlar bu bezi kullanan var mı aranızda?Mikrofiber cam temizlik bezi.İnanılmaz camı temizlerken fark ediyor.İlk önce sildiğinizde cam ıslak kalıyor sonra kuruyunca iz kalmıyor.Denemediğim bez kalmadı piyasada en güzeli bu bence
Dikkat etmeniz gerekenler bezi tozlu ortamda bırakmayın-kullanmıyacaksanız bir poşette olsun.Eğer tozlanırsa camı silince üstündeki tozlar camada yapışır?
kullanamdan önce yıkayın isterseniz.Ben çok memnun kaldım
linki burda RA538476
-
şu anlattığınız mesele Temu dan alışveriş yapmayı düşündürüyor.
Türkiye Amazon da yakın zamanda bir alışveriş deneyimimi anlatayım;
Amazon Türkiye güvenlidir, doğru, fakat bir mesele hariç; Kargo meselesinden dolayı sipariş ettiğim ürün elime ulaşmadan iptal oldu, Amazon para iadesinin 14 gün içinde yapılacağını söyledi, ama yapmadı, ta ki müşteri hizmetlerini aradım o zaman para iadesi yaptı, siz arayana kadar bilerek bekletiyorlar faiz kazancı için bence. Para ne kadar beklerse o kadar faiz kazancı. Aynı durum Temu ya da bankanız için de geçerli olabilir. Tahminen konuşuyorum emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Mart 2025; 14:13:41 > -
hocam hangi bankaydı sizinki.kaç gün geçti tam olarak.
sizin için geniş bir araştırma yaptım yapayzekayla
Ben halkbankası kullanıyorum 1-3 gün içinde yansıyor,genelde aynı gün eğer hafta sonu ise 3 gün olabiliyor
bir arkadaşda işbankası var onada 2 günde geldi.
bu bilgileri buldum
Bankadan bankaya değişiklik göstermesinin birkaç temel sebebi var:
1. Bankaların İşlem Süreçleri ve Politikalari
- Her bankanın para iadesi işlemleri için farklı bir geri ödeme işleme süresi bulunur.
- Bazı bankalar iadeleri manuel olarak inceler, bu da süreci uzatır.
- Özellikle yabancı kaynaklı ödemelerde bazı bankalar güvenlik ve dolandırıcılık kontrolleri yaparak işlemi geciktirebilir.
2. Ödeme İşlemcileri ve Aracı Kuruluşlar
- Ödemeler doğrudan Temu → Banka şeklinde değil, ödeme aracıları (Visa, Mastercard, ödeme ağ geçitleri gibi) üzerinden işlenir.
- Bazı bankalar, bu aracı firmalardan gelen iadeleri hızlı işlerken, bazıları işlemi beklemeye alabilir.
3. Bankaların İçsel İşleyiş Farklılıkları
- Halkbank ve İş Bankası gibi bankalar, iadeleri otomatik ve hızlı işleyebilirken, diğer bankalar iadeleri manuel kontrol edip onaylamak zorunda kalabilir.
- Bazı bankalar ön provizyon (geçici çekim) işlemlerini iade olarak hemen yansıtırken, bazıları iade işlemlerini döngüsel hesap kapama süreçlerinde işler.
4. Temu'nun İşlem Yöntemi
- Temu'nun iade süreci kartınıza doğrudan geri ödeme yapmak yerine, aracı bankalar üzerinden para aktarma şeklinde olabilir.
- Eğer Temu ön otorizasyon iptali yapıyorsa, bazı bankalar bunu hemen tanır, bazıları ay sonunu bekleyebilir.
5. Bankanın Para İadesini Önceliklendirme Politikası
- Özel bankalar (İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi vb.) müşteri memnuniyeti için iadeleri öncelikli işlem olarak görebilir.
- Kamu bankaları veya belirli yabancı bankalar daha uzun süreçler uygulayabilir.
6. Hafta Sonu ve Resmi Tatil Faktörü
- Bankaların işlem günleri arasında fark olabilir.
- Hafta sonları ve tatil günlerinde bazı bankalar işlem yapmazken, bazıları otomatik işleyebilir.
Eğer bankanızdan iade alamıyorsanız, şu adımları deneyebilirsiniz:
- Bankanızın müşteri hizmetlerini arayın ve ödemenin durumunu sorgulayın.
- Temu destek ekibiyle tekrar iletişime geçin ve iadeyi belgeleyen bir kanıt isteyin.
- Kredi kartı ekstresini kontrol edin, bazen iade farklı bir tarihte görünür.
- Eğer 30 günü geçerse, chargeback (ters ibraz) talebi başlatabilirsiniz.
Sorun yaşayan banka müşterileri genellikle Ziraat, Vakıfbank ve bazı yabancı banka kartlarını kullananlar oluyor. Eğer farklı bir bankaya geçme şansınız varsa, Halkbank veya İş Bankası gibi daha hızlı işleyen bankaları tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 21 Mart 2025; 14:18:25 >
-
hocam faiz kazancı ile ilgisi yok .herbankanın işlemi değişik süreçte oluyor.
diyelim sipariş vergi ile 50 tl banka bunun faizini ne yapsın.50 tl nin faizi 1 ayda ne getirecek .tabi 1 milyon kişi olursa bu rakam fark eder dediğiniz gibi
güzel tahmin yürütmüşsünüz saygım sonsuz hocam
bende halkbankası var 1-3 gün içinde karta yansıyor.müşteri hizmetlerini arayıp sormuştum neden diğer bankalar çok uzun alıyor diye.onlarda dediğimin aynısını söylediler.bankadan bankaya fark ediyor
-
Teşekkürler araştırmanız için. Hepsipay üzerinden harcama yapmıştım. Hepsipay iyzico üzerinden yapılan iadeler hemen geçti ama sipay üzerinden olanlar malesef gelmedi.
Şuan için harcama itirazı aşamasındayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, Sipay Temu' nun aracı finans şirketi mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TeNNiSeRÜrün Numarası: KB65840
Ürün Numarası: QW175303
Ürün Numarası: NC822312
@gorksman bu uçlardan da olsa nasıl olur sence?
Geçenlerde bu mesajımda belirttiğim ürünler geldi, bilgi amaçlı görsellerini ekliyorum. Fiyatları utopik olmadığından ikisindende almıştım.
Müsait olduğum bir ara cihazı ve uçları deneyeceğim, tabi ne olur ne olmaz diye hava cihazı olan bir akaryakıt istasyonuna gittiğimde denerim ancak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeNNiSeR -- 21 Mart 2025; 18:16:2 >
-
Hocam, bana daha önceden mesaj yazmış mıydınız? Eğer gözümden kaçtıysa ya da size cevap yazmadıysam çok özür dilerim.
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Cihazı deneme fırsatınız oldu mu? Memnun kaldınız mı?
Bu tür cihazlarda, kullanım kılavuzunda da belirtildiği gibi, ilk kullanım öncesinde tam şarj yapılması gerekiyor. Ayrıca, pil seviyesinin %20’ye düştüğünde tekrar tam şarj edilmesi önemli; pili tamamen bitirmemek gerekiyor.
Bu arada, aldığınız diğer kabloyu denediniz mi? Biraz uzun gibi görünüyor ama büyük ihtimalle sorun yaratmaz. Eğer kabloyu kombi genleşme tankında ya da su arıtma sisteminde kullanmayı düşünüyorsanız, gerçekten doğru bir seçim yapmışsınız.
Ben bu cihazı gerçekten çok beğendim. Özellikle ekstra hava indirme özelliği olması büyük bir avantaj. Ayrıca, 20.000 mAh batarya kapasitesi de kullanım süresi açısından büyük bir artı. Tam şarj edip uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.
-
Bende sizin tavsiyeniz üzerine aynı üründen almıştım hocam. Şu an yolda gelmesini bekliyorum.
hocam merhaba lastiklerinize arada sırada bakıyormusunuz? hava basınçlarında inme söz konusu oldumu ?
-
Bugün benim 1 aydır bekleyen sipay ödeme tutarı provizyondan silinmiş.
Merhaba hocam. Bilerek dokunmadım. Yarın 5.Gün bakacağım havalarına. Eğer inmişse lastikçiye götüreceğim tekrar. Bir de araç sağa sola çekme yapıyordu onu geçen gün söylemeyi unuttum. Rot ayarı yaptık dediler sözde sanki yapılmamış gibi.
-
Hocam ilk defa gördüm ama sanki yaklaşmıssınız gibi.toplam kaç kişiyi davet etmeniz gerek?(hatırlıyormusunuz)
eğer ücretsiz tencere takımını gösterirse ,ulaşırsanız hediyeyi kazanacaksınız.
bana daha önceden sadece 2 ürün 0.1 kuruşa verdi.sizinki gibi davet üzerine değildi.ürünler bayağı sepette kalmıştı
bir tanesi elmas bıçak bileme diğer üründe akıllı saatti.
hocam sizin için bunu buldum
yinede deneyin devam edin umarım alırsınız
şikayetlerde varmış bu hat trick ile ilgili
youtubeda da baktım acaba günlük görevlerde mi var .hiç karşıma çıkmadı bilemiyorum hocam
ben olsam denemeye devam ederim asla bırakmam olmazsada müşteri hizmetlerine şikayette bulunun,
güzel şekilde söyleyin eğer hediyem verilmezse artık Ben ve etrafımdakiler asla Temudan sipariş vermeyeceğiz diye
bakalım ne olacak. (umarım bu duruma düşmeden hediyenizi alırsınız hocam)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorksman -- 21 Mart 2025; 20:37:27 >
-
Hangi bankaydı acaba ?
Yok hayır. Ödemeyi iyzico ve sipay posundan rastgele alıyorlar sanırım.
4 sipariş hakkı kullandıktan sonra 5.nin iki parçaya bölünüp paketlerden birinin gümrüğe takılma gibi bir durumu var mı yoksa 5. siparişin tek parça halinde gönderilmesi garanti mi?
Bir de 18 taş altı TC kullanımı için geçmez diyen de olmuş, ben aldım geçti diyen de olmuş. Son dönemde 18 yaş altı TC kullanıp da sıkıntı yaşayan var mı?
-
Son siparişimde aylık limit dolduğundan 18 yaş altında kimlik bilgileri ile siparişi tamamladım, sipariş aşamasında sorun yok gönderildi ancak gümrük tarafında bir sorun olur mu bilmiyorum. Ancak sorun olacağını düşünmüyorum, aksi bir durum olursa burada da bilgi amaçlı paylaşırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X