Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
11
Favori
71.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibarıyla tenda aldım. Evet müşteri hizmetleri konusu biraz sıkıntılı görünüyor memnun olan kimse yok. Ama konu sahibi arkadaşın da katkılarıyla bu model daha çok aklıma yattı. Tp-link’in bahsettiğiniz modeli hakkında çok bilgim yok maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu modem usb fan taksak nasıl takarız bunun araştırmasını yapan var mı?

Yada uygulayan uygun bir çözüm bulabiliriz sanırım ısıya.

Fan içeri mi üflemeli , sıacka havayı dışarı mı çekmeli sizce.

Bir de ince ayarları ilk mesajda paylaşabilirmisniz.

Arabirim çok kötü ve android uygulamasında da bu modeme destek olmaması çok kötü.
  • Herkese merhaba,

3 modem arasında kaldım, duvarda dikine asılı duracak, ev 85m2 menzil sıkıntım olmaz koridora asacağım için, ama stabil ve problemsiz olması lazım,
    Ebeveyn kontrolleri için asus istiyordum ama çok problemli olduğunu görünce vazgeçtim.
    Hattımı vdsl'e döndürmeye çalışıyorum port bulamadık daha, şuan netspeed kullanıyorum, kopma veya donma gibi sıkıntılarım yok ama 16mbit olduğu için 4k video youtube üzerinden izleyemiyorum, şuan TTNET'in verdiği Tp-link TD864W var evde uzunca bir süredir, bu şartlar altında hangi ürünü önerirsiniz, fiyatlar hemen hemen aynı gibi...

Tenda V1200
    Tp-link Archer VR1200 AC 1200
    Tp-link Archer VR300 AC 1200
  • tenda gayet stabil ...

( bana göre gayet normal sıcaklıkta olan fakat bazılarına göre kronik ısınma şikayeti haricinde )

servis yada garanti konusnda TP Link daha mı iyidir ? onu bilemiyorum ...

vatanbilgisayar garantisi haricinde tenda'da servisi yok sayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 20 Aralık 2019; 9:8:40 >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi kronik ısınma falan diyorsunuz da ısınma neye göre ısınma? Cihazın üzerine elini koyduğunda evet sıcak ama önemli olan kasanın ısısı değil işlemcinin ısısı. Üzerindeki soğutucu sıcaklığı güzel bir şekilde çekip dağıtıyorsa dış kasa elbette ısınacaktır. Eğer modemin çalışmasında bir sorun yoksa isterse 100 derecede çalışsın kimin umurunda.
  • Zamanında Asus ac68u ile yaşadığım kötü anılardan sonra Airties 5650 alıp yoluma devam etmiştim. O günden bugüne sağolsun sorunsuz gidiyor. Bu aralar yalpalama hissetmeye başladım modem de. O kadarı da normal 4-5 sene oluyor nerede ise alalı. Gözüme bu modem takıldı. Hattım TürkTelekom VDSL 24mb. Modem VDSL uyumu iyi ise düşünebilirim.

• Isinnma var demek için elinizi tuttuğunuzda 5-6 sn. içinde yakması ve elinizi çekmek zorunda olmanız gerekir..
    bu da tahmini olarak 70-80 °C civarı olur ki buna mutlaka soğutucu yada fan takmak mecburidir yoksa kısa sürede kullanılmaz hale gelir...

Grafikleri kuvvetli bir oyun oynanan cep telefonu kadar ısınıyor diyebiliriz..
    cep telefonuna fan takan gördünüz mü

bilemiyorum anlatabildim mi ? 🤔

bu arada 100 °C biraz abartı olmuş otomobil motoru olsa 90°C çalışması ideal olur , ama bu modem için 100 °C normal değil ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 20 Aralık 2019; 11:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kaç öneriden sonra baktım ki Tenda beya Tp-linkler ile aynı fiyata Keenetic omni var, onu almaya karar verdim, hayırlısı bakalım,
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, iyi seçim
    Keenetic malzeme kalitesi, yazılım ve servis desteği ile tenda'ya bir kaç tur bindirmiş durumda ...

Bana ne önerirsiniz hocam ? 24mb VDSL Türk Telekom hattım var. Asus ac68u ile VDSL de çok sorun yaşadım. Airties 5650 kullanıyorum oda son zamanlarda yalpalama yapıyor gibi gelmeye başladı. 5ghz de olsun istiyorum hazır olmuşken. Çokta fazla parada vermek istemiyorum altı üstü modem. 300-350₺ arası yeterlidir.

• KenanK89 kullanıcısına yanıt
    merhaba

XDSL değerlerinizi SS olarak görmek mümkün müdür?

Eve geçince atabilirim tabiki.

Kararımı değiştirdim, bir daha uğraşmamak için, üst modeli olan keenetic extra dsl ac1200 e karar verdim, uygun fiyat kovalıyorum, teşekkür ederim...

Şuan aktif kendi evimde kullandığım hat budur.
    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

İlk başta Asus ile sorum yaşadığım hat ise budur.
    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

her ikisi de aynı telefon hattı mı?

Asus SNR değerleri mükemmel durumda , eğer manuel SNR ayarı yapılmadiysa tabii..
    sorun yaşamanız çok zor...
    İlk hattin SNR değerleri çok düşük sürekli kopma ve yavaşlık olmalı..

Hocam ilk resimdeki hattı şuan aktif olarak sorunsuz kullanmaktayım 1 yıldır. Ne yavaşlık nede kopma var. Gayet normal. Bu hatta bağlayacağım şuan almayı düşündüğüm modemi. Türktelekom ilede Nisan'da sözleşme bitecek türknet e geçme gibi bir durumda olabilir türktelekom un vereceği fiyata bağlı olarak.

2. Resimdeki annemlerin ev ve hiç bir şekilde Snr ayarı yok. Asus ile o hatta sorun yalayıp airties almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 21 Aralık 2019; 11:43:58 >
    bağlantı hızının 24mbps olmasından dolayı değerleri düşük olmasına rağmen kopmuyor olabilir .

bence Turknet'e geçin aynı hattı kullanıp daha düşük ücret ödersiniz

asus modem sorunlu olduğu için kopma vs yaşamış olabilirsiniz.

2. hat SNR değerleri çok iyi durumda 75mbps yada en azından 50mbps kaldırabilir görünüyor.
    2. Hatta 50mb e kadar denedim zaten zamanında sorun olmadı. Şimdi bana 1. Hat için modem önerisi lazım. Boardcom chipset sanırım daha iyi bu konuda malum airties boardcom.

her ikisi de hem 2.4ghz hem de 5ghz LAN hızına en yakın max. hız veriyor...

Keenetic ;

Arayüzü mükemmel , servis , yazılım desteği TR'de görülmemişi vaad ediyor ...
    https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-dsl-modem-ana-konu-inceleme-ozellikler-openwrt-kurulumu--141117860

Tenda ;

Ucuz ama arayüz çok basit , servis , yazılım desteği % 0
    https://forum.donanimhaber.com/tenda-v1200-broadcom-islemcili-vdsl-modem-inceleme-test-olumlu-ve-olumsuz-taraflar--140721820

Tenda benim için daha iyi gibi. Airties gibi arayüz basit. Vatandan alıp, sorun çıkarsa iade hakkımı kullanabilirim sanırım o konuda sorun olmaz. Birde dediğim gibi boardcom chipset olması daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 21 Aralık 2019; 15:44:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.