Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
11
Favori
71.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıcaklık degerlerini soyluyorum hic kapanmadan aldigimdan beri yaklasik 1 bucuk 2 hafta acik kaldigi dusunulurse 38.5 derece

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu modemin bana maliyeti 290₺ olacak. Aldığımda sorun yaşamak istemiyorum. Özellikle şu Asus ta yaşadığım DSL kopma sorununu. Son yorumları alabilir miyim ? TürkTelekom VDSL kullanıcılarından özellikle.

• KenanK89 kullanıcısına yanıt
    XDSL değerlerinizi yollarsanız bir yorum yapabiliriz hep beraber ...
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda atmıştım hocam zaten. Son yorum için yazdım.

evet şimdi hatırladım :D

ilk XDSL değerleri pek iç açıcı değil ama denemeden birsey söylemek zor...

İkincisinde ise gayet iyi çalışır görünüyor..
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    2. İçin lazım değil ama bana.
    1. Hatta şuan airties sorunsuz çalışmakta. Deneme yanılma ya gidersek o iş uzar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 23 Aralık 2019; 20:57:45 >
  • Burak şolt da inceledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Evet Burak'a teşekkürler.

Sayesinde sadece Wifi 5ghz yayınında "beamforming" ve sadece 4 no'lu WAN ethernet portunda ise "Gigabit Ethernet" özelliğine sahip olduğunu öğrendik.

Tabii bir de içerisinde nasıl bir soğutucu olduğunu ;

Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

Bu arada Burak da HDD çalıştıramamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 23 Aralık 2019; 22:40:32 >

• İncelemeyi izledim bende almaya karar verdim. Vatandan alıp deneyip bakacağım inş sorun çıkmaz. Deneyimi paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

Evet Burak'a teşekkürler.

Sayesinde sadece Wifi 5ghz yayınında "beamforming" ve sadece 4 no'lu WAN ethernet portunda ise "Gigabit Ethernet" özelliğine sahip olduğunu öğrendik.

Tabii bir de içerisinde nasıl bir soğutucu olduğunu ;

Bu arada Burak da HDD çalıştıramamış
    Videoda dedigi led isiklari kapatmasini bir turlu bulamadim. Siz biliyor musunuz nasil kapatildigini?

• aynen, hatta İngilizce kılavuzunda bile görmedim ...

• Arkadaşlar bende asus ac750 modem vardı , bozulunca garanti süresini beklerken bu modemden alayım dedim.
    Modemin kurulum sayfası modem içindeki evrakta ve modem altında 192.168.1.1 diyor ama bu adreste şifreyi girince birşey olmuyor. Modemi resetleyince 192.168.0.1 den kurulum ekranına erişebiliyor um , ama bir kez kurulum yaptıktan sonra, tekrar modem arayüzüne giremiyorum.
    Sizlerde modem kurulumu adresi ne?
    Asus modem ile karşılaştıracak olursak. Asus un 5 g kapsama alanı daha iyi. Ve bu modem Asus a göre bariz ısınıyor, hatta kullandığım en sıcak modem 😁
    Asus garntiden gelince Asus u satmayı düşünüyordum , çünkü Asus 15gunde bir tekrar kuruluma ihtiyaç duyuyor du . Modem resetleme gerekiyor du. Bazen 1 hafta bazen 1 ay . En son gene gitti güç ışığı bile yanmaz oldu

• Bu tenda modemin yapılması gereken ayarları var mı?
    IPTV kullandığım için modemde DNS değiştirme ye korkuyorum. Bir de IPTV için modemde bir ayar yapmaya gerek varmı? IPTV olarak Efe IPTV yi kullanıyorum

Eğer Asus modemim garantiden sorunsuz bir hale bürünmüş olarak gelirse tenda modemin yerine ona geçerim. Asus un çekim alanı daha yüksekti, arayüzü olsun , modem fw güncelleme falan olsun bu modemden çok daha iyiydi, ha bir de bunun yanında hiç ısınmıyor du.😁

Bu modemin artı olarak ethernet portu ve USB si var

Arkadaşlar ben bu modemi kurduktan sonra bir türlü modem arayüzüne giremiyorum, lütfen yardım . Yoksa diğer modem gelince bunu garantiye vereyim 😜

• dr_mrh D kullanıcısına yanıt
    merhaba
    chrome tarayıcı ile girmeye çalışmayın...
    yada Chrome yi komple silip yeniden yükleyin...
    chrome ile tenda anlaşmazlığı var...
    başıma geldi..
    Explorer yada Firefox deneyin...

dns değiştirme ile birşey olmaz ama siz bilirsiniz...
    gelişmiş arayüz, güncelleme gibi şeyleri unutup ,
    ısınmayı da kafaniza takmazsaniz , default ayarlar ile modem pes edinceye kadar kullanırsınız...
    bu arada USB de sadece usb bellek çalışıyor , HDD çalışmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 29 Aralık 2019; 11:2:40 >
  • Bir de Microsoft edge tarayıcı ile deneyeyim eve gidince.
    Isınma yi ben kafaya takmam da modemden plastik kokuları geliyor 😁
    Bir de yazın 45 dereceleri görüyor buralar.
    Neyse artık sıcaklıktan tenda cortlayana kadar onu kullanırım, o cortlayinca onu garantiye verip yazılımdan dolayı cortlayana kadar Asus u kullanırım 😜
    Asus modemin donanım haber deki forum sayfasinda ilk sayfada arkadaş yazmış zaten çok para verdim bundan sonra modem ile ilgili sıkıntı yaşamayacagim zannetmeyin , genelde en sorunsuz modemler ülkemizde operatör lerin verdiği herşeyi kısıtlanmış saçma sapan modemlerdir demişti

TTNet ilk VDSL modem olarak Huawei vermişti bana. 2 sene kullandım ve bir gün uykudan kalltığımda bütün ışıklarının sabit yandığını gördüm. Çöp oldu cihaz. Sonra arkadaşımda airties vardı 3-5 günlüğüne istedim kendime Asus ac68u aldım. 450₺ falandı o zamanlar. 1-2 ay sonra od a dsl kopma sorunu verdi iade ettim. O günden sonra Airties 5650 aldım ve 4.3 sene oldu hala çalışıyor. Ethernet 1 portu geçtiğimiz hafta arıza yaptı, bağlantı kopuyor orada bağlı cihaza. Bende cihaz arayışı içerisinde boardcom chipset ine güvenerek tenda yı denemek için alacağım inş.

Bana kalırsa VDSL olarak sağlam bir tane modem yok piyasada.

• Ben de de airties 5650 vardı 4-5 yıl kullandım, ama geçen yıl sorun verince Asus modemi almıştım,
    Asus garantiye gidince gene Airties i denedim ama olmadı, oyun oynanmıyor
    Tenda da 5 GHz var , ama kapsama alanı olarak Asus daha iyiydi, Airties dan daha iyi bence kapsama alanı (ama bende ki model türk Telekom un antensiz olan modeliydi)

5ghz kapsama için beklentim bir oda içi benim için yeterli. Şuanki modem de 5gjz yok. Evde şaomi reapeter var 2.4ghz için telefonlarda işimi yeterince görüyor ev içi komple. Modem içinde tek beklentim kopma vs sorunu olmaması. Stabil şekilde çalışması.

TR'deki internet altyapısı malum. Daha fazla kar yapmak için eski yıpranmış altyapı ile hizmet!! veriyorlar.
    DSL değerlerindeki SNR değerlerine bakarak max. hangi hız alınabilir ? , kopma olur mu ? anlamak mümkün.
    Tabii stabilite için de modemin çok kaliteli donanım ve yazılıma sahip olması gerekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.