Şimdi Ara

Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
11
Favori
71.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdzhanyozusta

pr yapma dostum cihaz güzel burda araştırarak alıp uzun süre kullanan arkadaşlar var :)
    Bir tanesi vardı malum herkesçe bilinen, bir markanın bayraktarlığını yapıyordu o markanın çalışanıymış sayfalarca kötülemesinden normal kullanıcı yorumu okuyamıyorduk o sustu şimdi ne ilginçtir yine aynı o arkadaş gibi marka hatta direkt aynı modeli veren tipler çıkıyor. Bırakmıyorlarki insanlar şu cihaz hakkında başka kişilerin yorumlarını okusunlar. Bu arada evet mail atınca hızlıca geri dönüş yapıyorlar ve gayette ilgililer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madrista -- 17 Mart 2020; 9:55:52 >
  • erdzhanyozusta E kullanıcısına yanıt
    Uzun süre kullanıyor dediğin adamlar modemi takıp adam gibi kullanmayanlar. Ya adam işe gider bi akşam 3 5 saat anca internete girer yada google a girenlerin sorun yaşamıyorum diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madrista M kullanıcısına yanıt
    Boş yapma burada modemi alıp sorun yaşıyorum diyen bir çok kişi var siz alın modemi 3 4 ay sonra gelip ağlarsınız. Hadi gidip 300 liranızı çöpe verin.

• madrista M kullanıcısına yanıt
    Dostum bayraktarlık yapmıyor kimse bu cihazın sıkıntılı olduğunu herkes anladı servis de dahil bizim derdimiz markaya para kazandırmamak değil yanlış anlamasın kimse insan yapısı bu illaki kusur olabilir zaten garanti onun için var öyle değilmi? ( derdimiz servisin telefonları açmaması bu yüzden de sürecin boş yere uzaması )Ürünü bizzat alıp deneyip düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Firmaya bir garezim olsa direkt iade isterdim bugün tenda dan ac10 geldi taktım kullanıyorum şuan internetim kendine geldi ve bu cihaz v1200 den bence daha güzel ve arayüzü çok basit eğer bu cihaza da birşey olursa toplar çöpe atarım uğraşamam bir daha servisiyle garantisiyle geldiğimiz nokta bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdzhanyozusta -- 17 Mart 2020; 21:46:23 >
  • Sadece google a bile girsen bence sıkıntı yaratır. Vdsl le alakalı bir problem var sanırım cihazda sadece router olarak kullanan arkadaşım var onda bir sorun çıkmadı.

• erdzhanyozusta E kullanıcısına yanıt
    Router olarak kullanılınca iş yükü hafifliyor cihaz üzerindeki. O sebepten sorun yaşamıyordur.

• Değişimden gelen ve jiletini üzerinde tenda ac1200 300 tl satıyorum.
    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )

• quote:

Orijinalden alıntı: fastottoman

Değişimden gelen ve jiletini üzerinde tenda ac1200 300 tl satıyorum.
    Hocam neden satıyosunuz memnun değilmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4S14N_HUNT3R

Hocam neden satıyosunuz memnun değilmisiniz

Alıntıları Göster
    Keenetic extra dsl cihazı aldım.bu cihazı memnuniyetle kullanıyordum ama 4 ayda bozuldu ve kronik ısınma sorunu var maalesef

• Arkadaslar kullanan degilim. Lakin isinmasina usb portu var ise usb den calisan 5x5 fan ile cozum bulabilirsiniz. Ben ttnet in garantisi biten 9970 i yazin cok isinip baglanti kopuyordu. Kasada 5x5 fan icin kestim vidaladim. Cihaz buz kesti yuk altindayken bile

• _MedicuS_ kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ettiğiniz ürün için link verebilir misiniz?
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir urun degil.
    50x50 cm kasa fanı
    Bos usb kablosu
    Bunlari birbirine baglama videoları var
    Sonra bu fani modemi acip tam islemci uzerine denk gelen plastigi kesip bu fanı oraya vidaladim. Sonra modemin usb portuna taktim.
    Su an efil efil :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nihayet filmin sonuna geldik. Akşam üzeri yine her zamanki gibi sıcaklıktan deliren modemimi görünce yanına gideyim neyi var kontrol edeyim dedim. Elime aldım interneti kapatıp açtı yani reset attı. Hay allah dedim önemsemedim. Tekrar internet geldi yine modemi elime alıp alt sıcaklığını kontrol ederken modem yine reset attı. Bende modemi tuşundan basarak kapattım bir kaç dakika sonra tekrar tuşuna bastığımda modem açılmadı. Allah allah acaba prize elektrik mi gitmiyor diye 10 dk uğraşıp değişik prizleri de denedikten sonra anladım ki modem ölmüş. Hiçbir şekilde cihaz elektrik almıyor ve açılmıyor. Acayip de ısınmış. Kaldırıp bir köşeye koydum. Alalım 3-4 ay oldu. Vatan bilgisayar'dan almıştım şu an şubeleri de kapalı. Bunu nasıl iade edebilirim fikri olan var mı? Ayrıca modeme ne olmuş olabilir?
  • Arkadaşlar bende bu modemden kullanıyordum, ancak ısınma sorunları nedeniyle altında laptop soğutucu çalıştırmak zorunda kalıyorum, uzunca bir süredir , laptop soğutucu olamazsa modem kafaları yiyor.
    Ben de en son Vodafone Huawei h300s modemi aldım. Baktım bu modem sorunsuz çalışıyor.
    Tenda v1200 neden bu kadar çok ısınıyor diye içini açtım 👹
    Modemin termal tasariminda hata var .
    Modemin işlemcisi nin üzerine thermal pad koyup üzerine metal bir kutu ile kapatmış lar , sonra tekrar termal pad koyup üzerine soğutucu blok yerleştirilmiş, soğutucu blok un altindaki termal pad inanılmaz dandik ve sertleşmiş durumda idi.
    Modemin tüm hava alma delikleri altta ama modemin tüm bileşenleri buraya ters yerleştirilmiş.
    Ayrıca işlemcinin yanındaki antenlerin yanındaki bir direnc kısa devre yapmiscasina ısınıyor ( fotoğraf daki işaretli direnç)
    Tenda V1200  Broadcom işlemcili VDSL modem  ( inceleme  , test , olumlu ve olumsuz taraflar )
    Benim önerim bu modemin kesinlikle alınmaması yönünde, illa alacak biri varsa , ya da kullanmak zorunda olan varsa modeme CUSTOM soğutma hazırlamak zorunda 😁

• Herkese selam.

"Burayada yazayım dedimde gerçi arkadaş çözümü bulmuş."

Bendede aynı modem var, 2.5 ghz bandı bile kesilecek duruma geliyor aramızda sadece 10 metre ve 1 duvar varken. 5Ghz ise bende başağrısı yapmaya başladı o yüzden kapadım. Eğer beamforming özelliğinin nasıl kapacağını bilen birisi yazarsa çok müteşekkir olurum.

Modemin ısınma sorununa gelince, üstün zekalı tenda mühendisleri tasarlarken hakikaten tasarıma önem vermişler ama ısınma sorununu es geçmişler. Isınan hava yükselir prensibinden yola çıkarak nacizane bir fikir vermek istiyorum. Gerçi bu fikri monster türkiyenin youtube kanalında görmüştüm, ısınan laptopun tamda soğutucu bölgesinin altına matkapla ufak ufak delikler açıyorlardı. Modeminde pasif soğutucu bloğunun üst kısmına matkapla delik açılabilir ama bende aynı fikirdeyim neden 350-400 lira para verip sıfır aldığımız şeyi deliyoruz. Eğer 3 sene içinde birşey olmazsa büyük bir zevkle üstüne delikler açarım.

2.ci seçenek olarak ayaklarını yerden kesmek; isteyen arkadaşlar kapıların duvara vurmasını engelleyen silikon padlerden ayaklara geçirebilir veya diğer arkadaşlarında dediği gibi 3D yazıcıda ayak yükseltisi yapabilirler. Maksat sıcak hava soğuk hava sirkülasyonunu sağlamak olsun.

• Heineken643 H kullanıcısına yanıt
    Isınma sorunu öyle ayakları yerden yükselterek falan çözülemiyor maalesef.
    ben de ilk başlarda oyla sandım, hatta modemi ters çevirdim antenleri ayak gibi kullandım. Ama yoğun kullanımda gene cortluyordu.
    4 5 yıl önce eski laptop u soğutmak için, kendi yaptığım laptop soğutucu vardı ; üzerinde 3 adet 8 cm lik 12 volt fan var 🥶 onu altına koyup 2 fan ile çalıştırınca ( tek fan ile yoğun kullanımda saçmalıyor, ama cortlamiyor ) sıkıntısız çalışıyor. Ama gece gündüz o fan sesleri insanın kafasını ütülüyor bu sefer de.
    Ben aslında modemi garantiye falan gönderip , para iadesi falan da talep edebilirdim. Ama bu modemi adam etmek için uğraşırken modeme o kadar sinir oldum ki, modemi parçalamak biraz huzur verdi

• Merhaba arkadaşlar.

Bir bilene sorma vakti geldi.

TTNET döneminde 16Mbps hızı 4 günde bir kopmalarla 2 yıl boyunca 5-7 Mbps olarak kullandım. Yeter deyip Superonline'ye geçip 4 yıl kullandım. Huawei Hg658 V2 modem. Ne kopma, ne resetleme, nede bağlantı şikayetim olmadı. Fakat fiyat artışı fayda gözeterek Turknete geçmeyi düşünüyorum. Bu nedenle modem arıyorum.

Bütçem maksimum 300 belki 350 olur ama ötesi olmaz. Tercihim alınabilecek en uygun modemi almak.

Şimdi Keenetic Omni DSL var. 260 TL falan. VDSL destekli, usb var, indirme yöneticisi de var.Bu modemden indirme olayını çokça kullanırım. Fakat işlemci mediatek. Kimsede mediatek işlemcileri önermemiş. Asus N16 270TL falan ama asuslara hep sorunlu denmiş. Kafam oldu bir milyon!

Hangi model eski, hangi model yeni anlamadım. Fiyat fayda gözeterek Keenetic Omni DSL almayı düşünüyorum. Kötü bir tercih mi?

SON NOT: En kötü ihtimal bana kopmayan, donmayan, sadece vdsl destekli olup modemi unutturacak bir marka model önerebilirsiniz. Şuan ki halimle sıfır sıkıntıyla 4 yılı devirdim.

• excellenthuman E kullanıcısına yanıt
    Bu başlıkta senin attığın mesajın iki üstünde tenda ile ilgili yaşadığım deneyim var. Tenda öldü maalesef. Garanti için vatan bilgisayar'ın açılmasını bekliyorum. Bu süreçte modem ihtiyacı için omni aldım. 1 hafta oldu. Şu an için memnunum. Arayüz baya iyi, kopma şu sürede yaşamadım. 24 mb türk telekom kullanıyorum hız testinde 20-23 arası kablosuz alıyorum.
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    O zaman alayım ben bu modemi. Zaten altyapım 50Mps destekliyor ben 35 Mbps hıza geçeceğim. Modemde ısınma, donma, bağlanmama yada ne bileyim bir gariplik yoksa işimi görür zaten. Akşamda indirme yöneticisine torrent falan atarım sabaha kadar indirir diye düşünüyorum. Kötü bir yorumuna da denk gelmedim.

Umarım Turknet beni hüsrana uğratıp TTNET hayatı yaşatmaz.
  • excellenthuman E kullanıcısına yanıt
    Ben film işini netflix üzerinden hallediyorum torrent konusunda bilgim yok maalesef.
    1 haftadır tuhaf bir kopma veya ısınma sorunu yaşamadım. Modemi de fişten çekmedim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.