Şimdi Ara

Tenda V300 ü kablosuz tekrarlayıcı olarak kullanmayı bilen var mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
6.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keenetic omni dsl aldım . VDSL internetimi onun üzerinden yayınlıyorum .

Elimde boşta duran Tenda V300 modemi kablosuz tekrarlayıcı olarak kullanmak istiyorum . Ama bütün gün uğraştım yapamadım.

Maalesef çok kaynakta yok bu modemle alakalı .

Bilen kullanan birisi adımları yazarsa çok sevinirim .

Bu arada interneti yayan Keenetic omni dsl den bir ayar yapmak lazım mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxı -- 24 Mayıs 2020; 1:13:4 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tenda V300'ü Kablosuz Tekrarlayıcı Olarak Kullanma

Tenda V300, mevcut kablosuz ağının kapsama alanını genişletmek için kablosuz bir tekrarlayıcı olarak kullanılabilir. İşte adım adım bir kılavuz:

1. Tenda V300'ü tak: V300'ü bir elektrik prizine tak ve birkaç dakika bekle.
    2. WPS düğmesine bas: WPS düğmesine yaklaşık 5 saniye basarak WPS eşleşme modunu etkinleştir.
    3. Ana yönlendirici üzerinde WPS düğmesine bas: Ana yönlendiricide WPS düğmesine bas ve WPS eşleşme modunu etkinleştir.
    4. Cihazları bağla: Tenda V300 ve ana yönlendirici birbiriyle eşleşene kadar birkaç dakika bekle.
    5. Kablosuz ayarları güncelle: Tenda V300'ün varsayılan kablosuz ayarlarını (SSID ve parola) isteğine göre güncelle.

Alternatif Yöntem:

Bir kablo kullanarak da Tenda V300'ü kablosuz tekrarlayıcı olarak ayarlayabilirsin.

1. Tenda V300'ü ana yönlendiriciye bağla: Bir Ethernet kablosu kullanarak Tenda V300'ü ana yönlendiricinin LAN portuna bağla.
    2. Tenda V300'ün web arayüzüne eriş: V300'ün varsayılan IP adresi 192.168.0.254'tür. Bir web tarayıcısı kullanarak bu adrese eriş.
    3. Kablosuz ayarları yapılandır: "Kablosuz Ayarları" sekmesine git ve isteğine göre kablosuz ayarlarını (SSID ve parola) yapılandır.

İpuçları:

• Tenda V300'ü ve ana yönlendiriciyi mümkün olduğunca yakın yerleştir.
    • V300'ün sinyal gücünü iyileştirmek için anteni ayarla.
    • Tenda V300'ün aygıt yazılımının güncel olduğundan emin ol.

Tenda V300'ün kablosuz tekrarlayıcı olarak kullanılması, evinde veya iş yerinde Wi-Fi kapsama alanını kolayca genişletmeni sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kadir YAVUZyoutube
    Modemi modeme kablosuz bağlama.
    https://www.youtube.com/watch?v=HahNtwkHLSY

Yaklaştım ama hala çözemedim.
  • Yayını yapacağınız tenda modeme interneti nasıl ulaştırmayı planlıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Mayıs 2020; 1:33:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Wifi repater gibi kablosuz olarak kullanmak istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baxı kullanıcısına yanıt
    Kablosuz olarak tenda ya Intenet aktarmak imkansız gibi birşey.

Ben kablolu aktardim o şekilde dağıtıcı yaptım

Tplink repeater alin kafanız rahat olsun yoksa kablosuz olarak tenda ya Intenet ulaşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Mayıs 2020; 1:41:16 >
    Aynen bir gariplik var. Söz konusu ayar Kablosuz>Kablosuz köprüsü sekmesinden yapılıyor. Ancak yayın aramaya geçtiğinizde çevrede yayın bulamıyor. Benim de şu an kullandığım yöntem kablolu AP modu. Sanırım wireless bridge, wds ya da kablosuz köprü özelliğinde bir problem var.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    Sisteminde eksik birşey var.

Özelliği içinde kablosuz repeater olarak geçmiyor

Fonksiyonlar
    Modem
    Router
    Access Point

Bu şekilde olunca repeater işlemini yapmıyor.

Bizim yaptığımız access point oluyor yada router.

https://www.epey.com/modem/e/YToxOntpOjQyMzE7YToyOntpOjA7czo2OiIzNzc3NDIiO2k6MTtzOjY6IjM3Nzc0NSI7fX1fTjs=/

Bu sitede hem modem hem repeater olanlar var. Özellik olarak repeater yazıyor.

Bende ayrı olarak

Buda mevcut.

Tenda yi VDSL e geçiş yaparım diye almıştım ama kabul edilmedi. Bende airties modemin düşük wi-fi gücüne alternatif olarak kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Mayıs 2020; 4:11:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Baxı kullanıcısına yanıt
    Bu arada vdsl deyince uyandım. Bende d301 ve v300 modelleri mevcut. Söz konusu ayarı d301' de denemişim yanlışlıkla. V300' de deneyince yayın buldum. Bence Kablosuz>Kablosuz köprüsü bölümünden Kablosuz köprüsünü seçip alttaki ayarı etkin(tarama) ayarına getirip wireless ssid görünüyor mu bir bakın. Eğer sinyal görünüyorsa kurulumu deneyin ve işlemleri tamamladıktan sonra lan ayarlarından dhcp' yi kapatın. Sanıyorum olabilir.

Bu arada sistemde aslında eksik yok. Söz konusu özellik router vasıflı cihazlarda WDS (Wireless Distribution System) olarak geçiyor ve bu özellik iki modelde de var. Ancak universal repeater modu ile aynı yapıda olmadığı için sıkıntı çıkarabiliyor ya da bağlanmayabiliyor. Şurada benzer bir probleme bir başkası açıklama getirmiş;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/112898939

www.tendacn.com
    Tenda D301v2 Specification-Tenda-All For Better NetWorking
    https://www.tendacn.com/en/product/specification/D301v2.html

www.tendacn.com
    Tenda V300 Specification-Tenda-All For Better NetWorking
    https://www.tendacn.com/en/product/specification/V300.html

İyi bayramlar 😊

Evet orada görüyorum. Yayın yapan ağı secip tamam dediğim zaman . Bir anda tenda nin wireless yayını kayboluyor. Yazılımda bir sorun var yada keenetic ile bir şekilde çakışıp kilitleniyor..
    Keenetic den sabit ip atamak aynı kanallara almak lazım ama keenetic in arayüzü çok karışık ,yeni aldım modemi hiçbir şey bulunmuyor.
    Pandemi zamanı evdeyiz zaten işimiz yok. Kafaya koydum yapacam😃

V300 de her yolu denedim.
    Ap buldu okeyleyince v300 Direk wifi yayını hayalet oluyor.

Wifi ışığı yanıyor ama bağlanacak bir yayın yok.
    Mecburen reset atıyorum tekrar deniyorum Yine olmuyor.

Airties ile ayni kanala aldım AP olarak gördü tamam dedim yayın gitti gelmedi.

Tenda da olmuyor

Evet bende de aynı oldu. Ben beceremiyorum diye düşündüm. Demek ki yazılımsal bir sorun var . Neyse bir iki daha uğraşırım. Olurda yaparsam yazarım buraya mutlaka
    Çok teşekkür ederim ilgi ve alakaniza
    İyi bayramlar

Üçümüz de yapamadiysak olmuyor demek ki
    Size de çok teşekkür ederim.
    İyi bayramlar

Muhakkak internet paylaşacak iseniz alıcı olarak direk repeater cihaz almanız en mantıklı ve sorunsuz olanı.

Prize takılıyor modemden hiç ayara gerek olmadan repeater cihazdan herşey halloluyor.

İy bayramlar.

Aslında iki adet var 😁 biri tenda nin biri xioami ama iki kat 260 M2 de bazen yetersiz kalabiliyor. Bu modemde bostayken kullanırız dedim ama olmadı . Neyse sağlık olsun

Aynen. Bir de bahsettiğimiz özellik universal repeater değil de WDS olunca işler iyice karışıyor. Muhtemelen yaşadığımız sorun bundan kaynaklanıyor fazla irdelemedim. Yukarıdaki linkini paylaştığım mesajda bir arkadaş bahsetmiş zaten.

Herkese sağlıklı, mutlu bayramlar.

• Arkadaslae v300 kullaniyorum kablosuz diger odada tv box hic bir sekilde internet alamiyor kablosuzda nedendir acaba her yolu denedim olmuyor internete bagli ama hiz 10kbps filan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bir gelişme var mı?

Bir de hayalet olana kadar olan kısmı özet olarak yazabilir misiniz hangi ayarları değiştiriyorsunuz her iki modemde de? Modem şu anda arkadaşta, yayın yapan modemi seçtiğinde tenda sanırım kaybolmuyor ama ayarlarının doğru oluduğundan emin değilim.
  • ben de yapamadım, bu modem sanırım wds desteklemiyor, yazılımsal sıkıntılı

• 2 modemin de kablosuz ağ güvenliğini wpa2 değil de web ya da şifresiz yaparak deneyin şifreleme yüzünden olmuyordur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.