Şimdi Ara

tenis raketi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
40.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ÖLÜCÜ

Wilsonun Hammer serisinden al bende var fişek gibi vuruyorum valla(Nadal da bundan kullanıyormuş)

Maşallahı vardır onun
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

hangisi eline iyi oturuyorsa onu almalısın bir de birazcık ağır bir raket alırsan sağlam vuruşların için iyi olur

oyun stiline göre değişir raket seçimi. denge, ağırlık, kordaj sıklığı, kafa büyüklüğü gibi oyuna doğrudan katkı yapan farklı özellikleri var raketlerin. bunlara göre seçmelisin..

yani kimi ağır raketle çok iyi oynarken kimi de hafif raketle iyi oynar...
  • en iyisi wilson ve selex
    quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Wilson ve Head, başka marka tanımam :)
  • 3 yıldır oynarım

tavsiyem wilson ve prince
  • HORT
    Wilson'ın Six-One'ı almayı düşünüyorum, yeni başlayacağım nasıl bir seçim olur?
    Bir de elimin ölçüsü 11 cm'nin biraz üstünde L3 mü almalıyım?
  • Arkadaşlar ben de yeni başlıyorum, Wilson K Strike nasıldır acaba? İkinci elini 95 liraya buldum, raket ve fiyat konusunda yorum yapabilir misiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Arkadaşlar ben de yeni başlıyorum, Wilson K Strike nasıldır acaba? İkinci elini 95 liraya buldum, raket ve fiyat konusunda yorum yapabilir misiniz acaba?

Yardımcı olabilecek var mı?
  • Prince tabiki biraz pahalıdır ama gerçekten kalitelidir ve işini yıllarca görür.
  • Arkadaslar bende wilson wrt3192001 kodlu tenıs raketı almayı dusunuyorum fıyatını 75 tl dedıler sızce nasıl yenı baslangıc ıcın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • penis roketi diye okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raket seçimi ve alımı o kadar da kolay bir konu değildir. Ayrıca şu marka iyi diğer kötü vs şeklinde yazılar gerçeği yansıtmamaktadır.

Raket Seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar;

1. Grip Size (Sap Çapı)
    Grip çapı elinize tam olarak oturmalıdır. Oturduğunu anlamak için iki yöntem mevcuttur, raketin sapını (Grip) elinizle kavradığınızda, kavradığınız eliniz ile yüzük parmağınız arasında, diğer elinizin işaret parmağı genişliği kadar boşluk kalmalıdır. Boşluk fazla ise Grip Size size büyük boşluk yoksa Girp Size size küçük demektir. Görsel olarak durumu anlayabilmeniz için aşağıda web sitesini ziyaret etmenizi önerebilirim. Örneğin gribin elinize küçük gelmesi raketin elinizde dönmesine sebebiyet verecektir, büyük olduğunda ise kısaca elbow adı verilen ve sizi 2 ay süreyle tenis oynatmayacak dirsek sakatlığı olarak geri dönmesi muhtemeldir. L1 ve L2 Girp size ile genelikle bayanlar, L3, L4 ve L5'de erkek oyuncuların tercih ettiği ve ellerine uyum gösterdiği boyutlardır.
    http://www.holabirdsports.com/tennis-tech-center/select-grip.html

2. Racquet Material (Raket Materyali)
    İster başlangıç seviyesi olsun isterse Pro seviye olsun, alüminyum, titanyum vb tipte raketler ile oynarken topu kontrol etmeniz daha da önemlisi oyununuzu ilerletmeniz mümkün değildir. Bu nedenle karbon fiber materyalinden yapılmış ürünleri tavsiye ederim ucuz ürün arıyorsanız birkaç sezon veya model eski raketleri tercih edin çünkü bunlar bile alacağınız alüminyum ve titanyum raketlerin çok çok üzerinde kaliteye sahiptir. Alü-Tit raketler 30 TL ile 120 TL arasındadır. Karbon Fiber raketler ise 150-500 TL arasında değişmektedir. Sonuçta dükkanlarda 12 taksit seçenekleri dahi mevcut

3. Head Size (Kafa Büyüklüğü)
    Özellikle günümüz performans oyuncularının tercihi 90"-100" inç-kare alana sahip raketlerdir. Tavsiyem 98"-100" arasında kafa büyüklüğüne sahip bir raket edinmenizdir, 107" oversize olarak satılan ürünler ise 60-70 yaş arasındaki veteran oyuncular tarafından kullanılan ürünlerdir. Raket kafası küçüldükçe daha yüksek konsantrasyon ile doğru vuruşlar yapıp Sweet Spot adı verilen raketin etkin alanını kullanmanız gerekecektir küçük konsantrasyon hataları dahi küçük kafalı raketlerle sayı kaybına sebebiyet verir ancak küçük kafalı raketlerle doğru vuruşlar yaptığınızda büyük kafalı raketlere göre çok daha hassas ve istediğiniz yeretopu atabilirsiniz. 107" ile presize vuruşlar yapamasanız da Sweet Spot alanı geniş olduğundan düşük konsantrasyon ile vurulan hatalı vuruşlarda dahi topun karşıya geçtiğine tanık olabilirsiniz.

4. Balance (Denge)
    Raketin dengesi kafa yönüne doğru ağır olan raketlerden uzak durulmalıdır. Raketi, kafa bölümü ile kafa bölümünün griple birleşme noktasından bir kalem vastası ile asınız, eğer raketin dengesi kafa yönüne doğruağır ise o raketi almayınız çünkü ne kadar hafif bir raket de olsa, bu raketin manevra kabiliyeti zayıftır ve karşıdan gelen sert toplarda raketi toparlamanız daha zor olabileceği gibi topu karşıya gönderirken daha fazla efor harcamak zorunda kalırsınız. Bu tip kafası ağır raketler, tecrubeli tenis oyuncuları tarafından tercih edilmediği için raket satıcıları bilmeyen kişilere bu raketleri pazarlama hevesi içindedirler.

5. String Pattern (Kordaj Deseni)
    Günümüz raketlerinde genellikle 18-20 ve 16-19 kordaj desenine sahip raketler mevcuttur, 18-20 desene sahip raketler size daha stabil, flat ve daha az spinli vuruşlar sağlar ve kordajı daha çok korur, 16-19 desene sahip raketlerde ise kare aralıkları daha geniş olduğundan bu aralıklar topa daha çok gömülür ve yüksek spinli vuruşlar veya backspin vuruşlar yapabilmenizi sağlar. Ancak spin kordajın ömrünü biraz kısaltacaktır.

6. Weight (Ağırlık)
    Tecrübelerime dayanarak genellikle erkek oyuncular için kordaj dahil 300-330 gr'lık raketleri öneriyorum, Federer'in kullandığı 356 gr lık raket bende var ve ağır raketle daha sert vurulur veya topa hız kazandırır şeklindeki yaklaşıma karşıyım, çünkü raket ağırlaştıkça bu defa swing yani raketi savurma hızınız düşecektir çok hafif raketler ise karşıdan gelen sert toplarda stabil kalamayacaktır.

7. Raket Markası
    Raket markasının hiçbir önemi yoktur, tabi profesyonel kalitede üretilen raketlerden bahsediyorum, Head, Wilson, Babolat, Dunlop ve Prince markaları tercih edilebilir, bunun yanında fazla çeşidi olmasa da Yonex, Technifiber ve Völkl markalı raketler de alınabilir. Şu marka iyidir demek yanlıştır çünkü her markanın yaklaşık olarak değişik oyun tarzlarına sahip oyuncular için 15-20 çeşit kafa büyüklüğü, ağırlık ve dengesi farklı raketleri mevcuttur.

8. String (Kordaj)
    Her ne kadar raket teknolojisi önemli olsa da topa temas eden bölüm kordajdır, kordaj materyalleri çeşit çeşittir, en çok kulanılanlar ise Nylon, Sentetik, Polyester ve Doğal kordajdır. Nylon ve Sentetik kordajlar daha iyi his verir ve yumuşaktırlar ancak dayanıklılıkları çok zayıftır ve performans oyuncuları için zayıf kordajlardır, polyester ise oldukça sert olup dayanıklılığı oldukça yüksektir performans oyuncuları tarafından tercih edilmektedir ancak hissi düşüktür ve yanlış teknikle vuruşlar yapıldığında dirsek sakatlığı meydana gelebilir.

9. String Tansion (Kordaj Tansiyonu)
    Raketin üzerinde örneğin +-25 şeklinde bir ibare varsa bu rakete 23 ile 27kg tansiyonda kordaj çekilmesi önerilmektedir. Düşük tansion çektirdiğinizde kontrolünüz biraz azalacak ancak bunun yanında spinli vuruşları daha iyi yapabilirsiniz, Yüksek tansiyon çektirdiğinizde ise raket topu daha az atacaktır ve kontrolünüz artacaktır ancak kordaj sertliği yanlış vuruşlarda sakatlanma riskini beraberinde getirecektir.

9. Sahte Raketler
    Özellikle yerli ve yabancı ikinci el internet üzerinden satılan ve bilindik oyunculara ait raketlerin tamamının sahteleri mevcuttur,
    Örneği Nadal'ın raketi Babolat Aero Pro Drive, Babolat Pure Drive, Federer'in kullandığı Wilson BLX modelleri, Djokovic'in kulandığı Head Grapene ve IG Speed modellerinin sahteleri mevcuttur. Sahte raketler çinde 30-50 USD arasında satılırken Türkiye'de ise bunlar getirenler orjinal fiyatının yarısına yaklaşık 200-300 TL civarında müşterilerine satmaktadırlar. Sahte raketlerin üst kalitede olanları oynanabirlikleri açısından orjinallerinin çok da altında kalitede değildir ancak materyali daha zayıf ve raket dengesi çoğu zaman doğru üretilmemektedir ayrıca bu raketlerin stabilitesi ve titreşim indexi de orjinallerine göre kötüdür. Sahte alacaksanız Türkiye'dekilere fahiş fiyat vereceğinize AliBaba'yı deneyebilirsiniz. 30-40 USD Express Mail Services EMS ücreti var o kadar.

Son olarak okuyucular için kullandığım ve memnun kaldığım raketlerin marka ve modellerini yazıyorum.
    1. Dunlop AeroGel 4D 300 Tour Mid+ 98 Kafa, Kordajlı Ağırlık 320gr
    2. Dunlop AeroGel 4D 500 Tour Mid+ 100 Kafa, Kordajlı Ağırlık 320gr
    3. Head LiquidMetal Radical Mid + 98 Kafa, Kordajlı Ağırlık 318gr
    4. Babolat Pure Drive + Mid+ 100 Kafa 320gr

Ekstra sorular olursa ayrıca yardımcı olmaya çalışırım.

• Merhaba arkadaşlar,

20 yaşındaki erkek kardeşim 1,60 boyunda ve 56 KG ağırlığında onun için tenis raketi alacağım. Sizce 27 inç mi alayım 25 inç mi ? Çok fark ediyor mu ? Cüssesine göre hangisi daha uygun olur ?

Yurt dışından Wilson Federer 25" alma konusunda ne gibi bir itirazınız olur ? Başka tavsiyeniz var mı ?
  •  tenis raketi tavsiyesi
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    oyun seviyeni bilmiyorum ama, en az 100 kafa, kafa ağır, temiz 2. el bir raket al. sonra duruma göre değiştirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdem88

Daha başlangıç hocam. Marka model olarak birşey önerebilir misiniz

markaya çok takılma. başlangıçta çok farketmez. şöyle bir şey işini görür şimdilik.

http://www.decathlon.com.tr/artengo-tr760-id_8325601.html

yakınlarında 2. el raket satan tenis mağazası, kulübü, hocası vs bir şey varsa daha iyi olur, yardımcı da olurlar. çok yıpranmış, çerçevesi çatlak olmasın yeter. bir de grip ölçüsü önemli. (sap) tam eline göre olmalı. küçük de büyük de olsa oynayamazsın.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-raket-sporlari-wilson-ncode-4-3-8-raket-299717539/detay

bu da sağlamsa pazarlık edilebilir.

• var mı oynayan falan karar veremedim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.