Şimdi Ara

Tenis Top Fırlatma Makinesi Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda yeniyim umarım yanlış yere konu açmadım.

Bir kaç aydır tenis oynuyorum ve genelde oynayacak kişi bulamıyorum, top atıcı yapmak istiyorum.
    Ancak elektronikten pek anlamam biraz araştırdım bir arkadaş yapmış çokta güzel olmuş.
    şöyle linkten lütfen bakınız
    http://www.youtube.com/watch?v=UbXWmurl3CI

arkadaşa sordum ancak cevap alamadım.

Dış aksamını yapabileceğimi düşünüyorum ancak elektronik aksam konusunda hiç bilgim yok.
    -akü ve dc motor mu almam gerekiyor?
    -nasıl bağlantılar yapmalıyım neyi nereye bağlamalıyım?
    -şarj konusu nasıl olacak? vs. vs.

Bu konuda forumun çok yardımı olacağını düşünüyorum, lütfen yardımcı olun.

• Aynı videodaki gibi mekanik kısmını yap gerisini hallederiz.

Taşınabilir bir şey yaptığından dolayı akü kullanmalısın , motorlarında DC olacak , şarj cihazını hazırda alabilirsin yada kendinde yapabilirsin.

Bağlantılar basit , aküyü hem motora hemda şarj cihazına bağlayacaksın , motorla akünün arasınada anahtar koyacaksın.

Hız ayarı gerekiyosa PWM li bir devrede yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Aynı videodaki gibi mekanik kısmını yap gerisini hallederiz.

Taşınabilir bir şey yaptığından dolayı akü kullanmalısın , motorlarında DC olacak , şarj cihazını hazırda alabilirsin yada kendinde yapabilirsin.

Bağlantılar basit , aküyü hem motora hemda şarj cihazına bağlayacaksın , motorla akünün arasınada anahtar koyacaksın.

Hız ayarı gerekiyosa PWM li bir devrede yaparsın.
    Teşekkürler ama benim için gerçekten zor.
    Sorularımı güncelleyeyim

-tekerleklere motorları nasıl bağlayacağım? buna uygun tekerlek bulabileceğimi sanmıyorum kaynak mı yapmalıyım?
    -motorun gücü ne olmalı?(15-125 km hız işimi görebilir)
    -akü bildiğimiz araba aküsü mü yoksa elektirikli bisiklet aküleri iş görür mü?şarjı ne kadar gider?

daha önce çok basit elektronik bağlantılar yaptım bunlar benim için şu anda imkansız gibi görünüyor

''aküyü hem motora hemde şarj cihazına bağlayacaksın,motorla akünün arasına anahtar koyacaksın'' pek bişey anlamadım.durumum çok vahim farkındayım ama inanılmaz kararlıyım bunu yapmak için.

daha basit anlatım istiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: insanatbahcesi

Teşekkürler ama benim için gerçekten zor.
    Sorularımı güncelleyeyim

-tekerleklere motorları nasıl bağlayacağım? buna uygun tekerlek bulabileceğimi sanmıyorum kaynak mı yapmalıyım?
    -motorun gücü ne olmalı?(15-125 km hız işimi görebilir)
    -akü bildiğimiz araba aküsü mü yoksa elektirikli bisiklet aküleri iş görür mü?şarjı ne kadar gider?

daha önce çok basit elektronik bağlantılar yaptım bunlar benim için şu anda imkansız gibi görünüyor

''aküyü hem motora hemde şarj cihazına bağlayacaksın,motorla akünün arasına anahtar koyacaksın'' pek bişey anlamadım.durumum çok vahim farkındayım ama inanılmaz kararlıyım bunu yapmak için.

daha basit anlatım istiyorum :)

Alıntıları Göster
    Tekerlekleri motor miline bir şekilde takarsınız , kaynakla pek iyi olmaz.Motorun gücü konusunda kesin birşey söyleyemeyiz ama hızı yüksek bir motor olmalı.Akü farketmez her türlü akü olur.Çalışma zamanı akünün kapasitesine göre değişir.Tekerleklerin yüzeyide kauçuk benzeri birşeyle kaplı olmalı.Sorduğunuz sorular çok genel kesin bir şey söyleyemeyiz denemek lazım.

• quote:

Tekerlekleri motor miline bir şekilde takarsınız , kaynakla pek iyi olmaz.Motorun gücü konusunda kesin birşey söyleyemeyiz ama hızı yüksek bir motor olmalı.Akü farketmez her türlü akü olur.Çalışma zamanı akünün kapasitesine göre değişir.Tekerleklerin yüzeyide kauçuk benzeri birşeyle kaplı olmalı.Sorduğunuz sorular çok genel kesin bir şey söyleyemeyiz denemek lazım.

Alıntıları Göster
    Denemek için 2 tane yüksek hızlı 100-250w DC motor ve ona uygun tekerlek alacaksınız.Akü olarakta 12v 36Ah yada daha yüksek kapasiteli akü ve akü şarj cihazı alacaksınız.Motorların uçlarını birbirine ters bağlayacaksınız , biri sağa giderken diğeri sola gidecek.Eğer sonuçtan memlun kalırsanız videodaki gibi düzeneği kurarsınız.

• quote:

Denemek için 2 tane yüksek hızlı 100-250w DC motor ve ona uygun tekerlek alacaksınız.Akü olarakta 12v 36Ah yada daha yüksek kapasiteli akü ve akü şarj cihazı alacaksınız.Motorların uçlarını birbirine ters bağlayacaksınız , biri sağa giderken diğeri sola gidecek.Eğer sonuçtan memlun kalırsanız videodaki gibi düzeneği kurarsınız.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim yavaş yavaş bilgileneceğim.
    internette biraz araştırdım akü bulabilir sanırım ancak motoru bulmak zor gibi nasıl bulacağım bu motoru?

http://www.robotistan.com/12V-750Rpm-Reduktorlu-DC-Motor,PR-785.html

bu motor olmaz değil mi?

• quote:

teşekkür ederim yavaş yavaş bilgileneceğim.
    internette biraz araştırdım akü bulabilir sanırım ancak motoru bulmak zor gibi nasıl bulacağım bu motoru?

http://www.robotistan.com/12V-750Rpm-Reduktorlu-DC-Motor,PR-785.html

bu motor olmaz değil mi?

Alıntıları Göster
    Kesin cevap veremem ama 750 rpm az , size 3000-7000rpm redüktörsüz motor lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kesin cevap veremem ama 750 rpm az , size 3000-7000rpm redüktörsüz motor lazım.

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim motoru nasıl bulacağım bilmiyorum ama bulmaya çalışacağım umarım yaparım...fikirlere açığım yardımlarınızı esirgemeyin.
  • quote:

çok teşekkür ederim motoru nasıl bulacağım bilmiyorum ama bulmaya çalışacağım umarım yaparım...fikirlere açığım yardımlarınızı esirgemeyin.

Videoyu inceledim,şöyle yaparsanız çok daha iyi olur kanısındayım,

Dönen disklerin bir tanesini sarhoş çalıştırın yani diske bağlı yatak milininbağlı bulunduğu yeri sabit bağlamayın 2-3 derece hareketli olursa o zaman toplar hep aynı yere gitmeyecektir Videoda izlediğimde toplar hemen hemen hep aynı yere gidiyor,

Ben olsam kontrol kartını şöyle yapardım Pwm hız kontrollü yaparım sonra bu motor devrini programdan gelişi güzel yükseltip kısardım , dolayısı ile hem yukarda bahsettigim olaydan top hep aynı yere atılmaz hemde biraz uzun ve biraz kısa düşer dolayısı ile gerçek insan ile oynuyormuş gibi topun nereden geleceğini tahmin edemesiniz,

ege

• quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

quote:

Videoyu inceledim,şöyle yaparsanız çok daha iyi olur kanısındayım,

Dönen disklerin bir tanesini sarhoş çalıştırın yani diske bağlı yatak milininbağlı bulunduğu yeri sabit bağlamayın 2-3 derece hareketli olursa o zaman toplar hep aynı yere gitmeyecektir Videoda izlediğimde toplar hemen hemen hep aynı yere gidiyor,

Ben olsam kontrol kartını şöyle yapardım Pwm hız kontrollü yaparım sonra bu motor devrini programdan gelişi güzel yükseltip kısardım , dolayısı ile hem yukarda bahsettigim olaydan top hep aynı yere atılmaz hemde biraz uzun ve biraz kısa düşer dolayısı ile gerçek insan ile oynuyormuş gibi topun nereden geleceğini tahmin edemesiniz,

ege

Alıntıları Göster
    Fikrinizi çok beğendim evet bi kaç derecelik açı işimi görür ancak daha motoru bile bulamadım.

bir de bu dc motorların benim yapacağım alete göre hangi özelliğini seçerek aramalıyım
    yapan arkadaş bilgilendirdi sağolsun 12 volt 100 watt 4000 rpm dc motor kullanıyormuş, yani önemli olan ''rpm'' sayısı mı?

• quote:

Fikrinizi çok beğendim evet bi kaç derecelik açı işimi görür ancak daha motoru bile bulamadım.

bir de bu dc motorların benim yapacağım alete göre hangi özelliğini seçerek aramalıyım
    yapan arkadaş bilgilendirdi sağolsun 12 volt 100 watt 4000 rpm dc motor kullanıyormuş, yani önemli olan ''rpm'' sayısı mı?

Devri nekadar yüksek olursa sizin için o kadar iyi olur çünkü sonuçta Pwm ile istediğiniz devirde çalıştırabileceksiniz,

ege
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

quote:

Devri nekadar yüksek olursa sizin için o kadar iyi olur çünkü sonuçta Pwm ile istediğiniz devirde çalıştırabileceksiniz,

ege

Alıntıları Göster
    pwm nedir nasıl bağlayacağım vs bilmiyorum ancak öğreneceğimi düşünüyorum umarım kolaydır...ama motoru bulmak çok zor hiç bir yerde bulamıyorum.

http://www.promodelhobby.com/UrunDetay.aspx?p=y+zRrJ+g+/K0AIUxRFvmTw==

acaba bu motoru alsam işime yarar mı?illa alıp denememi yapmam gerek.

• quote:

pwm nedir nasıl bağlayacağım vs bilmiyorum ancak öğreneceğimi düşünüyorum umarım kolaydır...ama motoru bulmak çok zor hiç bir yerde bulamıyorum.

http://www.promodelhobby.com/UrunDetay.aspx?p=y+zRrJ+g+/K0AIUxRFvmTw==

acaba bu motoru alsam işime yarar mı?illa alıp denememi yapmam gerek.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bence o motorun güzü yetmez sana daha büyük motorlar lazım ama onlarda biraz pahalıya kaçarr sen iyyi motor aramaya devam et bnece yani anlıycan o kadar küçük alıyorsan en az 4 000 rmp lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TennDh -- 7 Temmuz 2013; 0:31:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TennDh

Arkadaşım bence o motorun güzü yetmez sana daha büyük motorlar lazım ama onlarda biraz pahalıya kaçarr sen iyyi motor aramaya devam et bnece yani anlıycan o kadar küçük alıyorsan en az 4 000 rmp lazım

Alıntıları Göster
    evet bende böyle düşünüyorum, motorları aramaya devam ediyorum motorları nerden bulabileceğimi bilen varsa lütfen yardımcı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A0EEDE18

Bu mesaj silindi.
    maalesef izmirde yaşamıyorum.yapmaya çalışıyorum aleti halen fikir aşamasındayım yapan arkadaş 400 lira gibi bi fiyata satıyor almak daha mantıklı gibi geliyor :)
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fikrini tam olarak anlamadım.
    -kortta priz yok :)
    -5 metreden basıp,10 metreden mi vuracağım?
    -bu komp. art arda topları nasıl fırlatacak her seferinde basmam mı gerekecek?

komp. kullanamak güzel :)
  • quote:

Fikrini tam olarak anlamadım.
    -kortta priz yok :)
    -5 metreden basıp,10 metreden mi vuracağım?
    -bu komp. art arda topları nasıl fırlatacak her seferinde basmam mı gerekecek?

komp. kullanamak güzel :)

Alıntıları Göster
    birde çok ses çıkaracağını düşünüyorum :)
  • Motor yakıtlı olsa her şey daha rahat olur kanısındayım.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    güzel bi fikir bu böyle fikirler birleşerek güzel bişey yapabileceğimi düşünüyorum tek sorun bana 4000rpm üzeri dc motor bulmak, forumdan yardım bekliyorum!
  • quote:

güzel bi fikir bu böyle fikirler birleşerek güzel bişey yapabileceğimi düşünüyorum tek sorun bana 4000rpm üzeri dc motor bulmak, forumdan yardım bekliyorum!

Neden yakıtlı düşünmüyorsunuz sesten dolayı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.