Şimdi Ara

Tenses ile kafayı yiyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar neden Past Perfect Continuous Tense yerine Past Continuous Tense kullanamıyoruz birisi açıklayabilir mi lütfen? İkisi de geçmişte başlayıp geçmişte bitmiş değil mi?

I was walking.
    I had been walking.

Yürüyordum ve yürümekteydim fiilleri aynı şeyler değiller mi? Arasındaki fark nedir?

• When I went out it had been snowing. Dışarı çıktığımda kar yağmaktaydı(yağmıştı)
    When I went out it was snowing. Dışarı çıktığımda kar yağıyordu.
    1.cümlenin çevirisinden de anlaşılacağı üzere kar kesilmiştir ben dısarı çıktıgım zaman kar yağmıyor.Fakat yerlerde kar vardır hala.olay ben dısarı cıkmadan önce olmus belirli bir süre dahilinde fakat ben dısarı cıktıgım zmn kar yagısını deilde yerlerdeki karı görüyoruz.
    2. cümlede ise kar hala yağmaktadır ben dısarı cıktımda.

Ayrıca burda ki bi ayrımda zamandan olabilir.örnek verirsek gene
    When I went out it had been snowing for two hours
    When I went out it was snowing
    1.cümleye 2saatden beri ekleyebilirz çeviride ben dısarı cıktıgımda 2saatden beri kar yagıyordu anlamı verir.
    2.cümlede ise for since falan kullanamayız orda vurgulanmak istenen dısarı cıktıgım zmn karın yagıyor olmasıdır ne zmn dan beri yağdıgını belirtirken past countinius kullanılmaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Çok teşekkür ederim. Eline sağlık fakat yanlış anlamamak için teyid sorularım olacak :)

"When I went out it had been snowing." cümlesinde olduğu gibi "When I went out it had been snowing for two hours." cümlesinde de ben dışarı çıkmadan önce karın yağması durmuştu değil mi? Yani ilk olay karın yağıp durması, ikinci olay dışarı çıkmam mı? 2 saattir yağdığını da karın yağmasının ne zaman başladığını bildiğim için biliyorum değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.