Şimdi Ara

Tenya (Bağırsak solucanı) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
7
Favori
298.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş allah yardımcın olsun. düzelir umarım. yoksa kilo kaybın aşırı olur.
  • koray_a K kullanıcısına yanıt
    ac karnina bir 35lik icesim geldi valla. sonra tenyalari sarhos eder kurtuluruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes düşürdüğü tenyasını bir beher içine koyup fotoğrafını çeksin.. burada ifşa edecez..

gece ağzından salya akanlar da büyük ihtimal kuduz olmuştur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Müller

UP
    Arada mokumda elma çekirdeği kadar beyaz şeyler görüyodum ama sallamıyordum

Dün çiğ sucuk yedim baya, sonra araştırdım, bu konuyu gördüm çok kötüyüm baya tırsrım
    Kabak çekirdeği alıyorum hemen sonra doktor
    Ve şuan karnım hareket ediyor

Tenya dışkıda canlı olarak görülmez şeritleri et parçası şeklinde görülür 4 çeşidi vardır domuz ve balık tenyası ciddi şekilde ölümcüldür suşi ve domuz etinden bulaşırlar ülkemizde en çok sığır tenyası görülür genel olarak parazitler 3 e ayrılır tenya kurtlar ve ascarisler dışkında canlı birşey görüyorsan tenya olması çok zor ayrıca sığır tenyası 1m civarı birşeydir ve gaita(dışkı) testine güven olmaz kesin teşhis kolonoskopidir parazitolojide uzman biri olarak soru soraralsan yardımcı olurum fakat en önemli teşhis hastanın dışkıda gördüğü şeyi anlatmasıyla konur ve en tehlikeli parazit ascarislerdir boyları 20 cmdir akciğer kalp gibi yerlere bulaşabilirler domuz tenyasının yavrusuda beyne bulaşır fakat bunların belirtileri çok serttir domuz tenyası beyne gittiği için kör eder mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz ikinize müthiş bir yöntem önereyim:
    yemeklerden 30 dk. önce en az 15 dal-sap kadar dereotunu ağzınızda iyice çiğneyerek yiyin...eğer zorlanıyorsanız bunu çiğnemekte, ağzınıza "birkaç damla" su alın ve üç - beş sap dereotunu yiyin...ve bunu 15 sap-dal dereotu için tekrarlayın...

yemeklerden "en az 30 dk. önce" yapın bunu...ama bu tedavi süreci içinde acı veya tatlı farketmeksizin hiçbir baharat türünü" tüketmeyin, tuz da dahil...

not:bende bir ara hemoroid baş göstermişti ve adnan saraçoğlu isimli profesörün bu bitkisel tedavi yöntemini uyguladım şu an hiç bir sıkıntım yok ama kendimi bildim bileli hep zayıfım ve kontil marka ilaçla ilgili araştırma yaparken bu konuya rastladım ve sizin mesajınıza denk geldim, yardımcı olmak istedim...

bu yöntemi hemoroidden muzdarip olanlara şiddetle tavsiye ederim...
  • kontil aldım birkaç gün önce fakat kullanmadım daha...kurtları,tenyaları,parazitleri vs... içeriğindeki etkin madde sayesinde FELCE UĞRATARAK dışlıyla atılmasını sağlıyormuş kontil, kağıdında yazıyor...
    fakat şaşırdım, üç tane hapı tek seferde mi çiğneyeceğim ve yutacak mıyım bu çiğnediğim üç hapı...
    acil cevap bekliyorum dostlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalotesi -- 10 Ocak 2015; 23:24:25 >
  • tükürük akma dışında dışkımdan uzun iplik gibi bir şey çıktı birde çok zayıfım 1.68 boy var 45 kiloyum bende de varmıdır acaba :((
  • Ulan gece gece vallahi tribe girdim gidip sici. Simdi bakicam incelicem

• Evet arkadaşlar aile hekimine gittim dedim Burnum kasiniyor zayifim vs supheleniyorum dedim ,,, mucize ilaci verdi... Andazol. Bugün tok karnina içtim ve istemeye istemeye birazonce tuvaletim geldi korka korna büyük abdestini yaptim :( ve hala elim ayagim titriyor beyler :( tenya vardi lan bildiğin tenya cikti :( beyaz beyaz böyle bakamadim zaten çok hemen sifona bastim çok korkudayim şuan :(

• Bende mide bulantısı hissi var ve çok geğiriyorum. Acaba bunun nedeni tenya olabilir mi beyler?

• Beyler az önce tuvalette olanlar oldu. Hiçbir belirtisi olmamasına rağmen sanırım tırnak yediğim, ellerimi düzenli olarak yıkamadığım için 20-30 cmlik bir beyaz ip gibi birşey bağırsağımdan sarktı. Aynısı bi yakına olmuştu gece çıkıyolarmış ürüyolarmış felan Şuan intihar edesim var. Yarın ilk iş acile gidicem. Tanıdığa acı bi soda vermişler içtikten sonra bildiğin yumak çıkmış.
  • Gencler sırf bu konuya mesaj yazmak için üye oldum.
    Bende belki 5 senedir tenya vardı (bir saat öncesine kadar).. ağrı sızı salya kaşıntı vs şeyler yoktu. Sadece diskilamada şeritleri goruyordum.
    Neyse bi kaç kere ilaç aldım kullandim. Dusuremedim. Ve bende onemsememeye başladım senelerce baktım buyuttum hayvani. Gecen hafta doktora gittim bunun için andazol verdi kullandım bi ise yaramadı. Bu hafta tekrar gittim doktora düzgün ilaç ver diye kontil verdi. Haliyle bi ise yaramadı. Senin vereceğim ilacı kurtul...dedim. internetten araştırdım
    Bunun ilacı YOMESAN 500mg çiğneme tableti. 4 tablet çigne dedi eczacı. Bu sabah dört tableti aç karna çiğnedim ve 1 kaç saat sonra kahvaltı yaptım. Kahvaltıdan sonrada 1 tablet müshil ilacı aldım. Bir saat kadar önce WC de tam uç metre boyunda tenya düşürdum ve artık kurtuldum. Bunu burada başka ilaçlar kullanmayın boşu boşuna diye yazıyorum. Eğer tenya denen yaratıksa icinizdeki şerit düşürüyorsunuz oradan anlarsınız. Bu ilacı kullanın ve kurtulun. Yok ameliyatmış yok ağza sut alma palavralarıymış inanmayın. Zaten bana kalırsa bu sığır tenyası denen şey diğer parazitlere gore en masumu. Besledim oradan biliyorum.. Korkulacak birşey yok. Sadece ilacı kullan ve birde hayatinin sonuna kadar kurtul. Herkese geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: maximilianus41

Gencler sırf bu konuya mesaj yazmak için üye oldum.
    Bende belki 5 senedir tenya vardı (bir saat öncesine kadar).. ağrı sızı salya kaşıntı vs şeyler yoktu. Sadece diskilamada şeritleri goruyordum.
    Neyse bi kaç kere ilaç aldım kullandim. Dusuremedim. Ve bende onemsememeye başladım senelerce baktım buyuttum hayvani. Gecen hafta doktora gittim bunun için andazol verdi kullandım bi ise yaramadı. Bu hafta tekrar gittim doktora düzgün ilaç ver diye kontil verdi. Haliyle bi ise yaramadı. Senin vereceğim ilacı kurtul...dedim. internetten araştırdım
    Bunun ilacı YOMESAN 500mg çiğneme tableti. 4 tablet çigne dedi eczacı. Bu sabah dört tableti aç karna çiğnedim ve 1 kaç saat sonra kahvaltı yaptım. Kahvaltıdan sonrada 1 tablet müshil ilacı aldım. Bir saat kadar önce WC de tam uç metre boyunda tenya düşürdum ve artık kurtuldum. Bunu burada başka ilaçlar kullanmayın boşu boşuna diye yazıyorum. Eğer tenya denen yaratıksa icinizdeki şerit düşürüyorsunuz oradan anlarsınız. Bu ilacı kullanın ve kurtulun. Yok ameliyatmış yok ağza sut alma palavralarıymış inanmayın. Zaten bana kalırsa bu sığır tenyası denen şey diğer parazitlere gore en masumu. Besledim oradan biliyorum.. Korkulacak birşey yok. Sadece ilacı kullan ve birde hayatinin sonuna kadar kurtul. Herkese geçmiş olsun...

merhaba.
    benim korkum şu; bu solucanların çıkış anı.
    bazen okuyorum duyuyorum; çıkmıyor gelmiyor çekiyorum çekiyorum gelmiyor diye.

maximilianus41 teşekkürler mesaj için ama tavsiyeniz nedir? afedersiniz ama bağırsaktan çıkışta beklediniz mi?
    ıkındınız mı?
    çıkarken doğrudan aşağıya mı iniyor yoksa sağa sola dönüyor mu?
    inanın ürküyorum ya.
    Bende gayta analizinde çıkmadı birşey.
    ama çok belirgin olarak hissediyorum , uykusuzluk, özellikle gün içinde sürekli ağızda su birikmesi, makatta aşırı kaşıntı ve gerginlik, birşeylerin o bölgede hızlıca hareket etmesi vs vs.
    çıkış anında gerginliği nasıl azalttınız korkuyor insan.
    paylaşır mısınız?
  • Kardesim çıkış anını filan düşünme normal lovabo ihtiyacını giderir gibi oluyor. Hatta aşağı donup bakmazsan anlamazsin bile. Zaten yaratık ölü olduğu için kıvranma filan yok. tutup çekmeye gerek yok. Korkacak hic birşey yok. Kahvaltıdan bir saat önce ilacı kullan. Kahvaltıdan sonra da müshil ilacını kullanmani tavsiye ederim. Geçmiş olsun şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: maximilianus41

Kardesim çıkış anını filan düşünme normal lovabo ihtiyacını giderir gibi oluyor. Hatta aşağı donup bakmazsan anlamazsin bile. Zaten yaratık ölü olduğu için kıvranma filan yok. tutup çekmeye gerek yok. Korkacak hic birşey yok. Kahvaltıdan bir saat önce ilacı kullan. Kahvaltıdan sonra da müshil ilacını kullanmani tavsiye ederim. Geçmiş olsun şimdiden

teşekkürler.
    bende ağzımda çokca su birikmesi oluyor ve bazen yürüdüğü hissi çok sayıda da gün içinde makatta kaşınma oluyor.

uykumu alamama ve gün içi yorgunluk cabası...

ama belki komik ama yorumlardan yalnız olmadığımı düşünerek ilac almaktan ve o canlıyı görmekten korktuğumu ifade etmek isterim.

nasıl aşıcam bu korkuyu bilemiyorum.
    kolonoskopide gözükse ebatı diyeceğim ama kolonoskopide ince bağırsak görünmüyor bunların bazıları da orada yaşıyor gözükmüyor kolonoskopide..
    değişik bir korku...
  • Arkadaşlar sırf şu konu hakkında soru sormak için siteye üye oldum. Bendede benzer sorunlar var;
    -Dişerimi fırçalamadığım zaman geceleri salya akıntısı oluyor
    -Uzun zamandır belki 1-2 yıldır makatta kaşıntı var bu psikolojimi bile bozmaya başladı artık.
    Dişciye gittiğimde dişci diş etimde sorun olduğunu söyledi.

Aslında asıl sorunum şu doktora gidersek doktor makattan muayene yapıyor mu? Utangaç adamımdır açamam öyle ben

• Hayatımda çiğ köfte yememişimdir.Aşırı temiz bir insanım apartmanda yaşıyorum.Nasıl olur da bu duruma geldim aklım almıyor.

1 haftadır geçmeyen isalim var.3 gün önce beyaz hareketli şeyler gördüm dışkıda.Kan ve gaita tahlillerim normal çıktı.Çok hafif burun kaşıntım var.Kilo alma sorunum da var aylardır.2 gündür yomesan kullanıyorum.Beyaz sarı kahverengi 3 renk bir arada dışkı çıkardım 2 gündür.Açıkçası korkuyorum biraz da psikolojim bozuldu.Birkaç gün daha kontrol edip öyle gitmeyi düşünüyorum doktora.Bu ilacı kullanan varsa görüşlerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 7 Temmuz 2015; 20:27:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemturk

Evet arkadaşlar aile hekimine gittim dedim Burnum kasiniyor zayifim vs supheleniyorum dedim ,,, mucize ilaci verdi... Andazol. Bugün tok karnina içtim ve istemeye istemeye birazonce tuvaletim geldi korka korna büyük abdestini yaptim :( ve hala elim ayagim titriyor beyler :( tenya vardi lan bildiğin tenya cikti :( beyaz beyaz böyle bakamadim zaten çok hemen sifona bastim çok korkudayim şuan :(

Makat kaşıntısı ne kullandiysam geçmedi eczacı bu hapı verdi sabah aç karnına 3 tane al 3 gün sonra diğer üçünü al dedi ama içeriğinde tok karnına diyor kafam karıştı tok karnına 1 tane mi aldınız acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: elelce

quote:

Orijinalden alıntı: cemturk

Evet arkadaşlar aile hekimine gittim dedim Burnum kasiniyor zayifim vs supheleniyorum dedim ,,, mucize ilaci verdi... Andazol. Bugün tok karnina içtim ve istemeye istemeye birazonce tuvaletim geldi korka korna büyük abdestini yaptim :( ve hala elim ayagim titriyor beyler :( tenya vardi lan bildiğin tenya cikti :( beyaz beyaz böyle bakamadim zaten çok hemen sifona bastim çok korkudayim şuan :(

Makat kaşıntısı ne kullandiysam geçmedi eczacı bu hapı verdi sabah aç karnına 3 tane al 3 gün sonra diğer üçünü al dedi ama içeriğinde tok karnına diyor kafam karıştı tok karnına 1 tane mi aldınız acaba?

Ac karnina hocam. Tenyalar hapa muhtac kalsin

• cemturk kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkürler tenyalara ölüm derken 3 taneyle bana birşey olmasında :) haplara biraz korkarak yaklaşıyorum da.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.