Bildirim
Tenya (Bağırsak solucanı) (13. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
400mg andazol aldim az once bakalim neler olucak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Herakles.
olm 1 metre tenya mı olur kenzap içsen cıkmaz o
hani abartmasak
quote:
Orijinalden alıntı: sysgeek
Oluyor valla. Rekor 7 metre sanırım dünya üzerinde.
İnce bağırsağından 15 metre tenya çıktı
Bursa'da mide kanseri nedeniyle Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde ameliyat geçiren 57 yaşındaki Yadigar Erdem'in ince bağırsağından 15 metrelik tenya çıkarıldı.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdem'in uzun dönem kilo kayıpları sonrası, bulantı, iştahsızlık ve kusma şikayetleriyle kendilerine geldiğini ifade etti.
Kontroller sonrasında yapılan endoskopide hastaya mide kanseri tanısı konulduğunu ve ameliyat kararı verildiğini belirten Çelik, "Biz ameliyatta kanser nedeniyle hastanın midesinin tamamını aldık. Bu sırada hastanın ince bağırsağında tenya (bağırsak asalağı) dediğimiz canlıyı fark ettik ve çıkardık. Normalde tenyalar 6-10 metre civarında olur ancak hastamızın vücudundaki tenya 15 metre uzunlukta ve tüm ince bağırsağın içine yerleşmiş vaziyetteydi" diye konuştu.
Çelik, 20 yıllık hekim, 8 yıllık da genel cerrah olduğunu ancak ilk defa böyle bir vakayla karşılaştığını ifade ederek "Biz parazitleri genelde hasta şikayetleriyle tespit eder ve ilaçla tedavi ederiz. Ameliyat sırasında denk gelmesi herhalde ilktir diye düşünüyorum" dedi.
SEBZE VE MEYVELER SİRKELİ SUDA BEKLETİLMELİ
Tenyaların genelde iyi pişirilmemiş etlerden bulaştığına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:
"Bu tenyaların yumurtaları insan vücuduna girer ve ince bağırsaklarında açılarak erişkin tenyalar haline gelirler. Erişkin hale geldikten sonra da insanlardan parça parça düşerler. Her şeridin içinde bulunan yumurtalar doğaya tekrar dağılır. Tenyalardan korunmak için sığır etleri eksi 5 derecede saklanmalı ve iyi pişirilmeli. Taze sebze ve meyveler de iyice yıkanarak tüketilmeli, gerekirse sirkeli suda bekletilmeli."
"BENİ DE ŞAŞIRTTI"
Hasta Yadigar Erdem de mide ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiğini ve sonrasında kendisine mide kanseri teşhisi konulduğunu anlattı.
Ameliyat sırasında ince bağırsağında 15 metrelik tenya tespit edildiğini ve bunun çıkarıldığını belirten Yadigar, "İki yıldır mide ağrısı çekiyordum ve midemde yara vardı. Ameliyatı o yüzden oldum. Sonra öğrendim ki ince bağırsaklarımdan da bu canlı çıkarılmış. Bu kadar uzun olması beni de şaşırttı. Hocamıza çok teşekkür ederim" dedi.
Ahaberİnce bağırsağından 15 metre tenya çıktıhttp://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/12/20/ince-bagirsagindan-15-metre-tenya-cikti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 22 Aralık 2015; 9:23:22 > -
Ben size bir tenya testi yazayım. Açken yani yemek yedikten en az 3 saat sonra. Hiçbirşey yememiş olun. Sonra sek yarım çaybardağı ya da shot bardağı ile votka için. Ya da sert alkollü ne varsa. Eğer içtikten sonra tuvaletiniz gelirse. Bilin ki tenyamız rahatsız olmuş aşağılara doğru hareket etmiştir.quote:
Orijinalden alıntı: arbuzikquote:
Orijinalden alıntı: Mogolo
quote:
Orijinalden alıntı: arbuzik
beyler bende 186 boy var 56 kiloyum. ayrıca burnumda kaşıntı ve gece ağzımdan su geliyor. doktora gitmek istemiyorum ama bende şüpheleniyorum. temizlik konusunda da geyet temizimdir. ellerim her daim temizdir sık sık banyo yaparım. şimdi bu kurtları dökünce tekrar ortaya çıkarlar mı?
makat bölgesinde kaşinti var mi ? S.ç ken p.k unu inçele kücük beyaz veya sarimtırak renkte kurtlar gorürsen eczaneye git Kontil al. kurtcuklar biz gece uyurken makat bolgesinden veya Burundan dışarı çıkarlar için.kaşıntıya sepep olur. kurtlar kurtulmak icin aile nın tmamı tedavi olmasi gerek. Yatıgın yorgan giyisiler yüksek ısıda yıkanmalı..
kardeş bu ilacı kullandıktan sonra kurtçuklar sadece tuvalette dışkı yaparken çıkmayacak mı? durduk yere burnumuzdan ağzımızdan mı çıkacak? öyleyse ben almıyım. tedavi filan olmuyorum.
Alıntıları Göster
Birde sabah uyandığınızda karnınızda açlık hissetmiyorken yani uyanır uyanmaz açlık hissetmediğiniz sabahlarda ağzınıza bir parça peynir koyup bekleyin. Direkt karnınızda kazınma hissi oluşursa muhtemelen 2 canlısınız -
içime tenya düşürdünüz şimdi :)
Bende de arada sıra sabahlari kalktigimda agız suyu olusuyor ve ağzimdan dışarı dogru yani yastığa akıyor .
Yediklerimi çok çabuk çıkarırım yani oğlen yediğim yemek - güzel bi yemekse eğer - akşama doğru bi sancı tutar hemen çıkarırım.
Bir de bundan tahmini 1 yıl önce felan dışkımın çıktığı yerden yaklaşik 10 cm ip'e çok benzeyen birsey çıktı bu konuyu okuyunca aklıma geldi de acaba tenyamıydı o?
Bu arada kilom gayet yerinde fazlam bile var iri yari biriyim.
doktora gitmek istemiyorum hem korku hemde öğrenci olduğum için memleketimde değilim gidemem.
Hemen hemem her günde tavuk doner yerim .
Tenya varmıdır bende de ?
Beyler konuyu hortlatmak istemem ama geçen gün dışkımda hareketli kurtçuklara rastladım ayrıca makat kaşıntısı var bu kıl kurdu mu tenya mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microatx -- 13 Haziran 2016; 17:16:33 >
quote:
Orijinalden alıntı: microatx
Beyler konuyu hortlatmak istemem ama geçen gün dışkımda hareketli kurtçuklara rastladım ayrıca makat kaşıntısı var bu kıl kurdu mu tenya mı
sorunu çözebildinizmi hocam? sizin belirtiler bugün bendede oldu :( -
Merhaba hocam geçen gün doktora gittim tahlil filan yaptılar kıl kurdu çıktı ilaç verdi içtim 2 güne geçti kısaca korkmayın eğer tenyasa daha basitmiş doktor öyle dedi sıkıntı yapmayın bu konuları yanlız belirtiler oluşuna hemen doktora gidin geçmiş olsun
Mozart az pişmiş domuz pizolası yermiş.. Yıllar sonra mezarını açtıklarında tenyadan öldüğü anlaşılmış, kafatasına kadar ulaşmışlar çünkü, é tabii beynine de...
doktora sordum kilo alamama durumunu bagirsaklarda ki parazitler den olabilir dedi ve çeşitli tetkikler yapilmasi gerekir dedi bende bu konuyu biraz okudum ve kontil aldım kafama göre
eczacı sabah ac karnina 3 adet alip 15 gün sonra tekrar 3 adet al dedi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar korkmayın tenyalar bağırsakta çoğalırlar bağırmasakta
Evet bu hastalığa yakalanmış olan hastalarımız.anal bölgede kaşınma ( 2 3 sene oncede olmuş olabilir. ) ağızdan salya akımı , yemek yediği halde kilo alamama ( sık sık ve çok yemek yemek) , anal bölgede kıpraşmalar ( daha çok aç iken rastlanır. ) , ileriki durumlarında ; öksürük ile beraber kusmak, yine 2 3 yıl yaşamış ve 2 3 yıl bu belirtiler gozlenmiş ise burun kanaması ile beraber 5 6 cm olarak burundan çıkabilir . hemen bir dahiliye doktoruna başvurmanız gerekmektedir . Aksi halde ciddi zayiflama ve yorgunluk ile gaita nızda kanamalara rastlaya bilirsiniz.
Tedavisi :
Yukarıdaki belirtiler var ise
Yaş ve cinsiyete bağlı olarak 200 mg andazol sabah yemeklerden once ( ac karnina ) 2 adet alım ve 28 gun boyunca aralıksız tekrar ettrime.28 . günden sonra bir hafta ara verip hastalık gidene kadar bu işlem devam etmelidir. Hastalığınız ciddi ise doktorunuzun tavsiyesine uyun. Prof dr Hakkı Baliç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof.dr Hakkı Balic -- 17 Kasım 2016; 20:41:39 >
Konuyu hortlatıcam daha önce bu teşhis konmuştu kontil kullandım azaldı ara ara salya oluyordu bu ara yine başlayınca az önce gittim kontil aldım yine kullancam nelere dikkat etmem gerek tavsiyeleri olan var mı -
quote:
Orijinalden alıntı: BöyükHilmi
Konuyu hortlatıcam daha önce bu teşhis konmuştu kontil kullandım azaldı ara ara salya oluyordu bu ara yine başlayınca az önce gittim kontil aldım yine kullancam nelere dikkat etmem gerek tavsiyeleri olan var mı
son durum nedir geçtimi ? -
Hort
İlaç kullanan arkadaşlar sonuçları paylaşsa
Herkes bilgilenmiş olur
Maalesef bende de tenya oluşmuş. 1 haftadır devam eden şişlik , karın ağrıları ve makatta kaşınma , burunda kaşınma, sık acıkma ve ağız sulanması gibi şikayetlerim vardı. Önce andazol kullandım bir fayda etmedi. Sonra yomesan tablet içtim , ilacı içtikten sonra wc çıktığımda ufak ufak beyaz şeritleri ve nohut büyüklüğünde bazı garip nesneleri fark etmeye başladım. Fakat çok belirgin olmuyor dışkının içinde aramam gerekiyor bulmak için.. İlacı içmemin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen tam olarak rahatlayamadım , şikayetlerim devam ediyor. Sanırım tenya ölmedi , pazartesi 1 kutu daha yomesan kullanacağım. Bu sefer yomesanla birlikte müshil alsam etkili olur mu arkadaşlar ? -
Hort
Afedersiniz 2 gündür makat ta kaşıntı, sanırsınız bıçak sokuyorlar gibi bir anda gelen bir acı vardı, halen daha da devam ediyor. kaşıntı vs. wc sonrasında makat temizliğine çok dikkat ediyorum. kabızlık var.
Neyse bu akşam wc ye girdim. Büyük abdesti yaptım. sifon'u çekmeden bir bakayım dedim. bi baktım 1 tane siyah bişey ince 1 cm fln. daha çıktı mı bilmiyorum ama, ilk başta tozdur dedim. sonra daha dikkatli baktım. çubukla fln oynattım biraz yakından baktım, bildiğin solucan. şuan da karnımda guruldama vs var. ilk defa başıma geliyor böyle bişey.
gece yatarken salya akıntısı fln uzun süredir olmuyor. burundan çıktıklarını fln da hiç fark etmedim. doktora gideceğim bi Dahiliye bölümüne. -
Bende yapardım küçükken çiğ şeyleri yemeyi
Bende bağırsak paraziti olmasından şüpheleniyorum.Gittim eczaneden kontil aldım içtim şimdi.Sonuçları yazacağım :D
Belirti olarak burun kaşıntısı,kilo verme ve dışkıda ne olduğunu anlamadığım şeyler var.Çözemedim cidden .Neyse yarına yazarım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxxx15 -- 18 Haziran 2018; 16:45:50 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X