Şimdi Ara

TEOG-2 İngilizce Sorusu İptal Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, şu anda aldığım bilgilere göre, MEB'den şu yazıyı buldum.

quote:

26.06.2015 tarihinde 12. İdare Mahkemesinde D Kitapçığı İngilizce 11. Soru (A Kitapçığı 10. soru, B Kitapçığı 1.soru, C Kitapçığı 3.soru ) ile ilgili açılan dava neticesinde, mahkeme bu soruya iptal kararı vermiştir.

Yani şu soru:

Mary Sanders was a succesfull artist. Before she died, ----

A)she should do practice
    B)she had better take photos
    C)she has won several awards
    D)she could draw many pictures

Aslında cevap D şıkkı, dil bilgisi olarak doğru fakat anlamsal olarak yanlış. Fakat C şıkkı anlamsal açıdan doğru fakat dil bilgisel olarak yanlış.

Bu ikilikten dolayı soru iptal edilmiş.

Bu soru iptal oldu, geçmiş olsun.

Düzenleme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personalcomputer -- 26 Haziran 2015; 18:18:06 >

• Tüm dengeyi alt üst eder bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm denge bozulur Dediğin gibi o soruyu doğru yapıpda başka soruda hatası olanlara haksızlık bir soru zor diye iptal ediliyorsa pes diyecek birşey yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myloxyloto

Tüm denge bozulur Dediğin gibi o soruyu doğru yapıpda başka soruda hatası olanlara haksızlık bir soru zor diye iptal ediliyorsa pes diyecek birşey yok

bknz. ben
    O soru doğru, considerate sorusu yanlış benim.
    Ama üzülmedim iptal olmasına, müfredat dışıydı zaten. Çoğu arkadaşımın doğru çıktı şimdi. Onlar için sevindim.

• myloxyloto kullanıcısına yanıt
    Soru yanlis bir sorudur.Cunku sbs,teog gibi sinablar dilbilgisini olcmez anlambilgisini olcer.Ve soruyu d yapanlarin buyuk kismi artist gorrugu icin d yapmisti.Buda yeterli bi olcum degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Soru yanlis bir sorudur.Cunku sbs,teog gibi sinablar dilbilgisini olcmez anlambilgisini olcer.Ve soruyu d yapanlarin buyuk kismi artist gorrugu icin d yapmisti.Buda yeterli bi olcum degil

Bir insanın yapabileceği en saçma savunmayı yapmışsın.
    "Sınav" bilgiyi ölçer. Bilginin türü değişebilir. Alışılagelmişten farklı bir şeyi istiyor diye bi soruya yanlış demek isr yapılabilecek en kötü savunmadır.

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Artist gordu diye d yapanlar varken benim gibi cumleleri cevirip yapan insanlarinki yanlisti.Herkesinki dogru sayildigi icin dogru yapanlarida etkilemeyecek zaten

• quote:

Artist gordu diye d yapanlar varken benim gibi cumleleri cevirip yapan insanlarinki yanlisti.Herkesinki dogru sayildigi icin dogru yapanlarida etkilemeyecek zaten

Cümle çevrildiğinde C daha mantıklı ama D' ye kimse mantıksız diyemez. ''O başarılı bir ressamdı ölmeden önce çok resim yaptı'' gayet mantıklı bir cümle.
    Ayrıca benim gibi o soruyu doğru, başka ingilizce sorusunu yanlış yapanları etkiliyor. Benim puanım yerinde sayarken birçok kişinin puanı arttı şimdi.
  • Ayırt edici bir soru yapacağız diye çuvallamış meb. Sorudan kalitesizlik akıyor. Sırf zaman uyumuna uyduracağız diye anlam bakımından alakasız şıkkı işaretlememizi istiyor. Nerden bakarsan bak, saçma bir soru.

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Konuda herkes ingilizceyi kitaba baglamis.Biz devlet kitabini islemedik bilmiyorum ama denemelerde testlerde hep succesful=win awards olarak verildi bize meb testleri dahil.Ve eger dilbilgisine bakarsak past perfect gerekiyordu.Ben bu tarz sorularda dusunuyorum dilbilgisi mi anlam mi diye.Siklarda past perfect goremeyince anlama gore yaptim

• TÜrkçe virgüllü soru -teog1- danıştayda idi onun sonucunu bilen var mı

• hikmetbelg H kullanıcısına yanıt
    Bende bekliyorum onu o soru hatali.kuslar ve seni nasil ayni gorevde biri ozne biri nesne

• quote:

Konuda herkes ingilizceyi kitaba baglamis.Biz devlet kitabini islemedik bilmiyorum ama denemelerde testlerde hep succesful=win awards olarak verildi bize meb testleri dahil.Ve eger dilbilgisine bakarsak past perfect gerekiyordu.Ben bu tarz sorularda dusunuyorum dilbilgisi mi anlam mi diye.Siklarda past perfect goremeyince anlama gore yaptim

ders kitabı kullanmıyorsanız, nasıl ve hangi kaynaktan işliyordunuz dersi öğrenebilir miyim?
  • Yapmamıştım bu soruyu,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.