Şimdi Ara

TEOG İlk Sınav Nasıl geçti ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bütün herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah istediğimiz liseyi kazanma yolunda güzel bir başlangıç yapmışız(dır).

Sorulara gelince ben hangi şıkları işaretlediğimi nedenleriyle birlikte yazacağım. Büyük ihtimalle hepsi doğru.

1) Fraktal sorusunun cevabı D şıkkı olacaktı. Çünkü Adana'da bir orantı söz konusu, yüksekliği ve tabanı 4'e iki iken 2.'de 2'ye 2 . Denizli şıkkında ise üçgenler arasında bir doğru orantı yok...

2) Karton kaplama sorusunu ben de Adana yani 6 yaptım. İki yüzü diye bir şey yazmıyordu, zaten forumun çoğunluğu Adana yaptığına göre en azından birimiz dikkat ederdik herhalde. Adana'dır diye düşünüyorum. Kök 45 çarpı kök 20 eşittir kök900, 900 kök dışına 30 olarak çıkar. Bir kenarı kök 5 ise alanı 5 birimkaredir. O yüzden cevap 6.

3) Türkçe'de yaratıcılık sorusunu ben Bursa yaptım. Çünkü, genler kalıtım yani anadan babadan gelen özelliklerdir diye düşündüm. Ve sanatçı ailesi örneklemesini de verdiğine göre, kalıtsallıktan bahsediyor. Bu yüzden Bursa.

4) Türkçe'de yazım yanlışı Adana. Çünkü Anadolunun doğusunda d küçük yazılır. Yön adları ancak ve ancak Doğu Anadolu durumunda büyük yazılır bu yüzden cevap Adana'dır. Selim amca da akrabalık bildirdiği için a küçük yazılacaktır.

5) Din sorularından ben Mevlana'lı olanı Adana yaptım, ancak emin değilim, çünkü metnin bütününde Müslüman kardeşliğinden söz ediyor. Amel ile ilgili herhangi bir bahsetme durumu göremedim ben.

6) Son olarak Türkçe'de paragraf sorusunda Örnekleme'li bir şık vardı. Ben Adana yani Örneklendirme yoktur dedim. Çünkü metinde Benzetme var, Örneklendirme veya Tanık Gösterme yoktu. Olay 1. kişi ağzından anlatılmıştı.

İnşallah herkes istediği yeri kazanır

• sizce de din zor muydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSilver_TR

Öncelikle bütün herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah istediğimiz liseyi kazanma yolunda güzel bir başlangıç yapmışız(dır).

Sorulara gelince ben hangi şıkları işaretlediğimi nedenleriyle birlikte yazacağım. Büyük ihtimalle hepsi doğru.

1) Fraktal sorusunun cevabı D şıkkı olacaktı. Çünkü Adana'da bir orantı söz konusu, yüksekliği ve tabanı 4'e iki iken 2.'de 2'ye 2 . Denizli şıkkında ise üçgenler arasında bir doğru orantı yok...

2) Karton kaplama sorusunu ben de Adana yani 6 yaptım. İki yüzü diye bir şey yazmıyordu, zaten forumun çoğunluğu Adana yaptığına göre en azından birimiz dikkat ederdik herhalde. Adana'dır diye düşünüyorum. Kök 45 çarpı kök 20 eşittir kök900, 900 kök dışına 30 olarak çıkar. Bir kenarı kök 5 ise alanı 5 birimkaredir. O yüzden cevap 6.

3) Türkçe'de yaratıcılık sorusunu ben Bursa yaptım. Çünkü, genler kalıtım yani anadan babadan gelen özelliklerdir diye düşündüm. Ve sanatçı ailesi örneklemesini de verdiğine göre, kalıtsallıktan bahsediyor. Bu yüzden Bursa.

4) Türkçe'de yazım yanlışı Adana. Çünkü Anadolunun doğusunda d küçük yazılır. Yön adları ancak ve ancak Doğu Anadolu durumunda büyük yazılır bu yüzden cevap Adana'dır. Selim amca da akrabalık bildirdiği için a küçük yazılacaktır.

5) Din sorularından ben Mevlana'lı olanı Adana yaptım, ancak emin değilim, çünkü metnin bütününde Müslüman kardeşliğinden söz ediyor. Amel ile ilgili herhangi bir bahsetme durumu göremedim ben.

6) Son olarak Türkçe'de paragraf sorusunda Örnekleme'li bir şık vardı. Ben Adana yani Örneklendirme yoktur dedim. Çünkü metinde Benzetme var, Örneklendirme veya Tanık Gösterme yoktu. Olay 1. kişi ağzından anlatılmıştı.

İnşallah herkes istediği yeri kazanır

Mevlanalı soruyu ben b yaptım ama emin değilim

• @ HakanBuğra

Ben Adana'dır diye düşünüyorum fakat bende emin değilim. Yanlışım çıkarsa bir tek o çıkar tüm sınavdan...

Bu arada kuş tüyülü soru 5.10 üssü -9 . Çünkü 1 gram 1 bölü 10 üssü 3 kg eder yani 10 üssü -3 . Çarptığımızda cevap Adana çıkıyor, eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delinetci

Arkadaşlar matematikte ki bilimsel gösterimle ilgili içinde kuş tüyü felan geçen soru ne olacakdı ..... 10 üzere -8 mi yoksa -9 muydu?

Arkadaşlar biriside benim soruma cevap vers
  • @ delinetci

Verdim, üstteki mesajımda nedeniyle beraber yazıyor.
  • quote:

@ HakanBuğra

Ben Adana'dır diye düşünüyorum fakat bende emin değilim. Yanlışım çıkarsa bir tek o çıkar tüm sınavdan...

Bu arada kuş tüyülü soru 5.10 üssü -9 . Çünkü 1 gram 1 bölü 10 üssü 3 kg eder yani 10 üssü -3 . Çarptığımızda cevap Adana çıkıyor, eminim.

Saol kardeşim
  • quote:

@ HakanBuğra

Çok iyi açıklamışsın Mevlâna yı ben b yaptım diğerleri aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ eren uysal

İnşallah iyi bir puan alırız, Okul ortalaman kaç benim ;

6.sınıf : 97,08

7.sınıf: 98,03 ... Kabatas Erkek istiyorum ben, lise puanlarının yükseleceğini düşünürsek, 492-493 civarı bir puan yeterli olacaktır. Yarın ki sınavda da Kaldırma Kuvveti'ni yapabilirsem iyi not alacağım Allah izin verirse.
  • Benim 6. Sınıf 97,61
    7. Sınıf 97,67
    Ben kararsızım
    Yani Galatasaray Kabataş İel arasında kaldım.
    Eğer onlara puan yetmez ise Manisa fen Halil kale ceya İzmir atatürk düşüneceğim.

• quote:

@ eren uysal

İnşallah iyi bir puan alırız, Okul ortalaman kaç benim ;

6.sınıf : 97,08

7.sınıf: 98,03 ... Kabatas Erkek istiyorum ben, lise puanlarının yükseleceğini düşünürsek, 492-493 civarı bir puan yeterli olacaktır. Yarın ki sınavda da Kaldırma Kuvveti'ni yapabilirsem iyi not alacağım Allah izin verirse.

Benim fraktal sorusunu a yaptım onunla beraber 3 yanlışım var okul ortalamalarım 6. sınıf 97,12 , 7. sınıf 97,36
    İnşallah iyi liselere yerleşiriz
  • mevlanalı soru Bolu amellerden bahsetmış cunku AMELLERINE BAKMAYIN MI FALAN NE DIYOR SON CUMLEDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren.uysal45

Benim 6. Sınıf 97,61
    7. Sınıf 97,67
    Ben kararsızım
    Yani Galatasaray Kabataş İel arasında kaldım.
    Eğer onlara puan yetmez ise Manisa fen Halil kale ceya İzmir atatürk düşüneceğim.

toplamda kaç yanlış bekliyosun bu ilk sınavda
  • 2den fazla çıkmaz diye ümit ediyorum.

• ben 1 mat 1 din beklıyorum inşAllah bir tane daha cıkmaz
  • Sincap sorusunu ne yaptınız?
    Birde Türkçe'de Atlılarla ilgili soru var. O Benzetme-Abartma mıydı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sincap sorusu sanırım badem olcaktı cevabı . Benimde türkçeden o yazım yanlışlı soru yanlış
  • Ben, eğer ki kodlama hatası yapmadıysam, 1 yanlış bekliyorum, o da Din . Mevlana'lı soru dışında yanlışım yoktur inşallah.
  • Mevlanalı soruda tam mümin yazan şıkkı işaretledim ben.

Ekleme. Özel okullara girişte Mat Türkçe Fen puanları ve 8. Sınıf ortalaması alınacak. Tüm özel okullar bu göntemi uygular mı bilmem ama Robert, Alman, üsküdar/izmir Amerikan gibi okullar bu yönteme göre alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 28 Kasım 2013; 14:08:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknBUGRA

O sincap sorusu sanırım badem olcaktı cevabı . Benimde türkçeden o yazım yanlışlı soru yanlış

Ben onu Ayva yaptım çünkü Badem 3 Kök 17'ydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoguzderin -- 28 Kasım 2013; 14:08:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.