Şimdi Ara

TEOG İlk Sınav Nasıl geçti ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEYLER SORU CEAVPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR
  • DarkSilver_TR D kullanıcısına yanıt
    Fraktal sorusu iinşallah a çıkarsa benim toplamda 2 yanlış olcak şuanlık 3 yanlışım gözüküyo ama Sene sonu ortalamalarımla ve bu sınavda 5 ten fazla yanlış çıkmassa Güzel bir fen lisesine gidebilirim . Ben Lüleburgazda oturuyorum ve ramazan yaman fen lisesini düşünüyorum geçen sene 459 ile yedeklerden giren varmış bide . Bu sınavdan ve mayıstaki sınavdan ikisindende 5 yanlış çıksa Ortalamalarım 97,10 97,30 Kadıköy Anadolu yu tuttuabilirmiyim
  • o soru Badem
  • @ HKNBuğra

Lise puanları inanılmaz yükselecek, bu sınav oldukça kolay bir sınavdı. Eleyici soru yoktu yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSilver_TR

@ HKNBuğra

Lise puanları inanılmaz yükselecek, bu sınav oldukça kolay bir sınavdı. Eleyici soru yoktu yani.

yükselse bile ben Lüleburgaz feni tutturum 450 geçen sene ise bu sene en fazla 465 olur .
  • 1 mat 1 din nasıl sence gecen sene 465 alan bır okuka gıdebılır mıyım
    ( inşAllah başka çıkmaz )
  • quote:

@ HKNBuğra

Sincaplıyı naptınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sincaplı soru kök içine attığımızda 63 çıkan yani en küçük olan şıktı. Sıralama sorusuydu bir nevi. Ağaçları hatırlamıyorum ama doğru yaptım... Bu çözüme göre Badem Ağacı idi sanırım doğru yanıtımız...

Ekleme;

@ otuz

Başka yanlışın olmazsa gidersin büyük ihtimalle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSilver_TR -- 28 Kasım 2013; 14:19:16 >
  • Ben Türkçe'den yanlış bulamadım mattan fraktal sorusunu a yaptım fışkıran üçgeni görmedim bide kaplamalı soruyu 12 olarak attım kök 36 yı buldum ama o an dışarı çıkarmak aklıma gelmedi dinden mevlanalıya D dedim bence D doğru şık bide yardımlaşmaya dinayet vakfı dedim maks 4 yanlış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sincaplı soru sağ üstteki ağaç olacak :D
  • fraktalı anladım D ama A da oluyor
  • bu sınavdan maksimum 4 büyük ihtimal ile 3 çıkcak yıl sonu notlarımda iyi 97 ikiside büyük ihtimal lülebırgaz ramazan yamanı tuttururum . Lüleburgazda yaşadığım içinde oraya giderim . Ama kadıköy anadolu tutturursam oraya da gidebilirim . Ama bakalım artık yarın ki sınav geçsin de
  • @ otuz

A olmuyor, Fraktal sorularında illa ki Geometrik şekiller üzerinden gidecek diye bir şey yok, ayrıyaten orda İkizkenar Üçgenlerin benzemesi olduğundan dolayı fraktaldır diyebiliriz. Ama Denizli'de herhangi bir geometrik şekil örüntüsünden bahsedemediğimiz gibi, bir uyum, kural da yok.
  • quote:

Öncelikle bütün herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah istediğimiz liseyi kazanma yolunda güzel bir başlangıç yapmışız(dır).

Sorulara gelince ben hangi şıkları işaretlediğimi nedenleriyle birlikte yazacağım. Büyük ihtimalle hepsi doğru.

1) Fraktal sorusunun cevabı D şıkkı olacaktı. Çünkü Adana'da bir orantı söz konusu, yüksekliği ve tabanı 4'e iki iken 2.'de 2'ye 2 . Denizli şıkkında ise üçgenler arasında bir doğru orantı yok...

2) Karton kaplama sorusunu ben de Adana yani 6 yaptım. İki yüzü diye bir şey yazmıyordu, zaten forumun çoğunluğu Adana yaptığına göre en azından birimiz dikkat ederdik herhalde. Adana'dır diye düşünüyorum. Kök 45 çarpı kök 20 eşittir kök900, 900 kök dışına 30 olarak çıkar. Bir kenarı kök 5 ise alanı 5 birimkaredir. O yüzden cevap 6.

3) Türkçe'de yaratıcılık sorusunu ben Bursa yaptım. Çünkü, genler kalıtım yani anadan babadan gelen özelliklerdir diye düşündüm. Ve sanatçı ailesi örneklemesini de verdiğine göre, kalıtsallıktan bahsediyor. Bu yüzden Bursa.

4) Türkçe'de yazım yanlışı Adana. Çünkü Anadolunun doğusunda d küçük yazılır. Yön adları ancak ve ancak Doğu Anadolu durumunda büyük yazılır bu yüzden cevap Adana'dır. Selim amca da akrabalık bildirdiği için a küçük yazılacaktır.

5) Din sorularından ben Mevlana'lı olanı Adana yaptım, ancak emin değilim, çünkü metnin bütününde Müslüman kardeşliğinden söz ediyor. Amel ile ilgili herhangi bir bahsetme durumu göremedim ben.

6) Son olarak Türkçe'de paragraf sorusunda Örnekleme'li bir şık vardı. Ben Adana yani Örneklendirme yoktur dedim. Çünkü metinde Benzetme var, Örneklendirme veya Tanık Gösterme yoktu. Olay 1. kişi ağzından anlatılmıştı.

İnşallah herkes istediği yeri kazanır

Mevlana sorusu haric katiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler mattakı bayraklı soruyu naptınız
  • Bir türkçe sorusu vardı Hangi sıfat fiil ve sıfat tamlaması oluşturur diye onun cevabı neydi
  • @ otuz

3 kök 2. Yüzde yüz eminim, kök 8 2 kök 2 ediyor ise, aralarındaki mesafe toplam 7 kök 2 ise, 7 kök 2 - 4 kök 2 eşittir 3 kök 2 cevabını veriyor bizlere. Şıkkı doğru hatırlıyorsam sanırım Ceyhan.

Ekleme:

Umulmadık yüzdeki umulmadık, -an,-ası,-mez,-ar,-dik,-ecek-miş . eklerinden - dık ekine sahip olduğu için ve de ummak fiilinden türediği için sıfat-fiildir ve sıfat tamlaması oluşturur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSilver_TR -- 28 Kasım 2013; 14:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MedalOfMode

quote:

Orijinalden alıntı: hknBUGRA

O sincap sorusu sanırım badem olcaktı cevabı . Benimde türkçeden o yazım yanlışlı soru yanlış

Ben onu Ayva yaptım çünkü Badem 3 Kök 17'ydi.

AYVA KAÇTI ?
  • quote:

@ otuz

3 kök 2. Yüzde yüz eminim, kök 8 2 kök 2 ediyor ise, aralarındaki mesafe toplam 7 kök 2 ise, 7 kök 2 - 4 kök 2 eşittir 3 kök 2 cevabını veriyor bizlere. Şıkkı doğru hatırlıyorsam sanırım Ceyhan.

Ekleme:

Umulmadık yüzdeki umulmadık, -an,-ası,-mez,-ar,-dik,-ecek-miş . eklerinden - dık ekine sahip olduğu için ve de ummak fiilinden türediği için sıfat-fiildir ve sıfat tamlaması oluşturur...

Türkçedeki ham ile ilgili bi soru vardı onu ne yaptınız
  • Ham adamlarla görüşmek, yani Denizli. Ham adamdaki ham sözcüğü, niteliksiz anlamında kullanıldığı için Mecaz anlamlıdır...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.